![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Halo, gdzie jesteście?
![]() ![]() Muszę powiedzieć, że też jestem dumna z moich robaczków jak dziewczyny wcześniej. Troszkę mi smutno, bo dziś u Maksa w szkole akademia i spotkanie dla rodziców utalentowanych uczniów. (Normalnych akademii na zakończenie roku jak w Pl nie ma w ogóle.) Jest taka grupa oficjalnie na stałe, dostaje dziecko odznakę i na co dzień ją nosi. Maks ma od kilku miesięcy za ogólne wyniki w nauce, a to jego pierwszy rok w szkole średniej! Na szczęście Lidce spadła gorączka i nic jej nie jest póki co (może to zęby, może coś od żołądka), więc tż zajrzy tam z młodszymi. Kaj też pięknie kończy rok szkolny, ze wszystkiego ma wzorowe oceny, takie opisowe, pracuje na poziomie odpowiednim do wieku, a z matematyki, czytania i pisania powyżej oczekiwań! Gdzie po angielsku zaczął mówić 2 lata temu i rok temu był jeszcze trochę w tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() Lepiej, uff! Na razie nie wiem, skąd ta gorączka, może jak to u dzieci szybko przejdzie, jak szybko przyszła. Do lekarza nie chcę jej jeszcze ciągnąć. Humor i apetyt też ma niezłe, więc jest ok. Tż ją tam na pewno świetnie pielęgnuje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Folinka gratulacje tak zdolnych dzieciaczkow! Z pewnością wiele w tym też Waszej zasługi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Heh, no tak dwie czołowe, to prawda! A norka jeszcze chyba nowego wątku nie znalazła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
U mnie mega spadek siły boli mnie znów kręgosłup i podbrzusze, niedobrze mi.. Troszkę spałam.
Mam wrażenie, że mam gorączkę. Taka ogólnie rozbita jestem brr.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Ale cisza tutaj, wpadłam coś poczytać a tu praktycznie pustki!
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
A ja zrobilam ciasto z porzeczkami, wlasnie sie studzi w piekarniku. Jem brzoskwinie i pije cappucino. Juz dzis wymioty były, takze mam nadzieje ze po rosołku brzusio da mi fory i juz przytulania z muszla dzis nie będzie. Wymioty oczywiscie od zgagi :/
Ogladam mecz, kibicuje Szwajcari a oni przegrywają. Skonczylam męczyć ta książkę new adult, uffffffff odetchnelam. To juz nie dla mnie takie tkliwe historyjki miłosne, przez to wszystko co mnie w życiu juz zdążyło spotkac to obroslam w jakas skorupe ![]() Ciekawe jak tam emma ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
jak jest taka cisza to przynajmniej ogarniam nadrabianie wątku
![]() ja dzisiaj zrobiłam sernik i umyłam 1 okno hehe jutro umyję drugie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Jest Staś na fb !!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Folinko,dziękuję, że pytasz o zdrowie
![]() ![]() Dobrze czytać, że już się Tobą odpowiednio zajmują w szpitalu. Teraz niech Benio wreszcie weźmie pod uwagę powagę sytuacji i kieruje się w dolne rejony ![]() ![]() Ja byłam dzisiaj na wizycie, liczyłam na trochę inne wieści, a tu zero rozwarcia, szyjka twarda i nic nie skrócona. Także Zua, jedziemy na tym samym wózku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapisałam ją już na USG bioderek i musiałam też zapisać ja do neonatologa na USG główki. Przy porodzie miała bardzo wyciągniętą i sporego krwiaka z tyłu. Mamy to skontrolować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Hej,
Gratulacje dla Emmy:-* Powodzenia dla naszych szpitalnych Pacjentek ![]() Ja dziś wstałam 9.40,zrobiłam obiad i pojechałyśmy z Młoda do moich rodziców. Fajnie,bo bylysmy na spacerze i u mojej kuzynki na herbatce,a tu w domu to byśmy sie tylko kisiły i czytały w koło książeczki. Czasem już mam dość, szczegolnie tych,które Młoda chce kilka razy dziennie ![]() Dziś ruchy Dzidzia w normie, może ze 3 razy mi sie brzuch postawił. Czy Wy robilyscie/robicie jakieś wieksze porządki przed porodem? Bo ja dziś poprosilam mame o umycie szafek w kuchni i okien, chcialabym też odkurzyc i umyć podłogę pod kanapą i łóżkiem ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Emmie gratuluję tutaj bo nie mam fb
![]() Folinko i jak? Zaczynają cokolwiek działać leki? Chociaż tyci tyci? ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Ale faktycznie mamy zastuj dzisiaj dziewczyny!
Folinka kciuki za Ciebie. Musi byc Ci ciezko ze Tz’a nie ma przy Tobie ![]() Ja to nadal nie wiem co go jest stawianie sie brzucha. Skurczy tez nie mam zadnych. Bóle jak na okres od swieta ale to chyba nic nie jest przepowiadającego. Ja to nie wiem czy w ogole czuje zbliżający sie poród... Jedno jest pewne... nacisk na kośc łonowa to czuje i to bardzo mocno ale nic poza tym 🙁. Tz mi dzis napisał maila ze ma jakies takie wrażenie ze to dzis bedzie... No chyba jednak nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Folinko dziękuję, że pytasz o nasze zdrowie. Już jest lepiej. Mamy tylko gęsty katar, ale na szczęście synkowi już nie przeszkadza to w śnie, więc mi jest ciut lżej.
Gratuluję zdolnych dzieci ![]() ![]() Swoją drogą mamy sporo starszych dzieci przeżyją teraz wszystko podwójnie. Sukcesy w szkole a jednocześnie pieluchy, kolki itp ![]() ![]() Ja mam znowu dzień z galaretowatym śluzem, ale nie wiem czy to czop, bo jest tego mało, takie 1cm grudki co jakiś czas. A moja mała coś mało dziś się rusza, ale dam jej może jeszcze trochę czasu na pobudkę. Radena, ja bym cały czas coś sprzątała, ale na razie nie mam energii a poza tym czekam do niedzieli żeby mieć ciążę donoszoną. Wtedy zacznę myć okna ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#285 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A co do daty, to mowie Ci, Benio bedzie urodzony 04.07.! Cytat:
![]() Cytat:
Z tym ulewaniem, to pewnie przejadla się... Kropek znów ma bóle brzuszka, czest je i jest przejedzony... polozna powiedziala, zeby czesciej ukladac go na brzuszku, żeby cwiczyl podnoszenie swojego ciezaru oraz masowal swoj brzuszek. Co do wagi, to ma juz 3250g, czyli przekroczyl wage urodzeniowa... Trzymam kciuki za usg i neonatologa. My mamy usg w czwartek. Cytat:
Ja planowalam porzadki, udalo mi sie większość. Niestety nie zdazylam z salonem ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj byla u nas polozna i pediatra na patronazu. Z Kropkiem wszystko ok, jak juz pisalam, przekroczyl wage urodzeniowa. Dzisiaj znow wisial dosc czesto na piersi... Bylismy tez na spacerze. No i pół dnia bylam bez tz, sama wiece uczylam sie ogarniac siebie i Kropka sama. Nawet dal mi czas na posprzatanie i zalatwienie kilku tematow telefonicznych! Ubralam dzisiaj pierwsza wielopieluche! Stres byl, bardzo niezgrabnie to wygladalo, ale wylapalo wszystko. Byl w tetrze i welniaku. Welniak lekko wilgotny od srodka, ale nic nie przecieklo. Bede stopniowo siebie i Maluszka przyswajac do wielopieluch! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluję tym co po mnie urodziły ☺
pola trzymały Cię bóle od tego dnia co mnie i jeszcze kilka dni wytrzymałaś☺ Nie nadrobię Was niestety. Jesteśmy już w domku od niedzieli, przetrzymali nas cztery dni bo małej waga spadła, niby w normie ale że na wejściu była bardzo malutka to traktowali jak wcześniaka. Ale waga idzie w górę, karmię tylko piersią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Emma jeszcze raz gratuluję
![]() Folinko kciuki, żeby coś ruszyło. My dzisiaj od rana załatwiliśny usc i pup (oczywiście we czwórkę, bo Ewki nie chciałam zostawiać, a młody to głodomorek więc musiał jechać). Po południu mąż poszedł do pracy, a my na pierwszy spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Kropka odważna jestes z tym wielopieluchowaniem. Podziwiam! Nie wiem czy miałabym cierpliwośc. Dla mnie sama zamiana pieluchy to prawdziwa zagadka
![]() Super ze Kropek dał Ci chwile dla siebie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Emma gratuluje!
![]() ![]() My dziś mieliśmy mieć spotkanie z położna, ale nie przyszła. Nie zadzwoniła nawet, trochę jestem zła.. Jutro muszę poogarniac wszystkie wizyty w poradniach dla małego, a trochę tego mamy. Apropo usg bioderek, orientujecie się czy trzeba skierowanie od rodzinnego lekarza? My dziś też po spacerku i wizycie babci i prababci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam robić sobie hybrydy
![]() ![]() Jutro biorę się za sprzątanie bo drzwi i ściana już są ![]() ![]() Jak do końca tyg. Mloda posiedzi w brzuchu to będę szczęśliwa i wszystko będzie gotowe tak jak ja chce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Świetnie sobie radzisz ![]() Folinka jutro twój dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Kropek też ma swoje momenty że się strasznie miota i nie może hm.. trafić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Summer a jak u Was? Daj znać ![]()
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Folinko mam nadzieję że coś się ruszyło
![]() Cami dasz radę w tym szpitalu, ![]() Dorcia moja tak się zachowuje jak mam za dużo mleka w piersiach i są twarde, nie umie sobie poradzić ze złapaniem, ale po chwili ssie spokojnie. Kropka życzę powodzenia w wielopieluchowaniu ![]() Elaaa ja dostałam wszystkie skierowania przy wypisie ze szpitala od pediatry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
A co do porządków :
Będę robiła grubsze, bo po porodzie może być ciężko a ja mam na tym punkcie hopla. U mnie ciasto domowe jest praktycznie codziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |||
Wtajemniczenie
|
Folinko, trzymam za Ciebie kciuki
![]() Emma, jeszcze raz tutaj: gratulacje!! Staś jest prześliczny. Trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kropciu mam pytanie: jak długo byłaś na lekach przeciwbólowych i jak często je brałaś? Bo mnie co 3-4h strasznie zaczyna piec blizna i nie jestem w stanie tego wytrzymać ![]() Dziewczyny, moje koszule do karmienia z odslanianymi piersiami z dolce sonno nie zdały egzaminu. Dziś tz jechał po rozpinaną koszule na zamek. Te odsłaniane ciągle mi najezdzaly trochę na piers ci było dość frustrujące jak się uczymy karmić. Co do samego cc - miałam znieczulenie podpajęczynówkowe. Nie było tak źle choć to dziwne wrażenie nie mieć czucia w nogach. Moj szpital trochę opóźnia się z dawaniem leków przeciwbolowych i często dostawałam je w takim stadium bólu, ze nie za wiele pomagały. Niestety. Potem tz kupił mi apap i biorę go wspomagająco - warto mieć zatem coś swojego. Majki siateczkowe muszą być wyższe by kończyły się nad blizna - położne u nas polecaly canpola i potwierdzam ze się sprawdza ![]() Ja na bliznę mam jeszcze octanisept ale póki co boję się psikać... aaa i do osuszania blizny świetnie się sprawdzają bawełniane ręczniki tami (dostępne w rossnanie) Chyba tyle z moich przemyśleń póki co ![]() Pionizację miałam dziś ciężka wiec nie będę straszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.