|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 13
Cytat:
Moze na przyszłe lato bedą dobre, albo chociaż część... Klaudia od teściowej dostała taką za dużą sukienkę, moze akurat w kolejne lato nałoży No i chyba warto wyciągnąć wnioski. No i po co az 20 sukienek?W to lato Klaudia była wybitnie niesukienkowa i 2 by nam spokojnie wystarczyły. Zobaczymy jak w kolejne - ale tutaj kupie 2 i zobaczę juz czy bedzie mało czy wystarczająco. Nie mam zamiaru wiecej z zapasem kupować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to takie bardziej codziennie nie wizytowe. Tak mi wyszła okazja w H&M Za rok to je sprzedam. W rodzinie mamy dziewczynke 10m starsza i nosi 104 Na eobuwie rabacik ![]() kupiłyśmy
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, jak po wizycie Pestki u lekarza?
Anusia, mamy te same buciki tylko w innym kolorze W ogóle chyba polubimy się z Mrugałą. Dzięki za cynk o piżamkach, oczywiście kliknęłam. Plus jakieś ocieplane spodenki na później. U nas sukienki też srednio sprawdzały się w tym roku. Na wyjscia jeszcze jakoś jakoś, ale w domu tylko Amelce przeszkadzały, gdy uczyła się chodzić. Rzadko więc zakładałam. Amelka nosi teraz tak 80/86. I o ile spodenki z hm w rozm.86 są na nią ok, to bluzki z dł. rękawem wiszą dosłownie. Xzora, super, że Klaudia tak pięknie poradziła sobie dziś w żłobku ![]() Mam nadzieję, że szybko wrócisz do pełni sił ✊️ Siil, ale Lu jest bystra z tym krzesłem Moja Amcia to by pewnie stała przy zlewie i marudziła, żeby ją podnieść do góry Z tym wchodzeniem na stół też niezle ![]() ![]() Pestycyda, dziś robiłam bikini i pachy ![]() Oby kaszel szybko opuścił Wojtka✊️ Sen na pewno dobrze mu zrobi ![]() Morelle, Nulka pracuje, więc pewnie z czasem u niej średnio. Jon, dobre z tym zaśnięciem przy kanapce Fajnie, że Niko potrafi się ładnie sam bawić. U nas słabo w tej kwestii. Ulubiona zabawka teraz to kartonowa piramidka, leżała dluuugo w koszu i czekała na swoj czas. Teraz ustawiamy ją kilkadziesiąt razy dziennie, opowiadamy o obrazkach, robimy „bach”, składamy jedną w drugą i tak w kółko Fajnie, ale mama lub tata są niezbędni 🤷🏼☠♀️Miałam zdać relację po laserze Przyjemne to nie było, ale tez bez przesady, nie bolało jakos mocno. A juz duza głowica na większych powierzchniach to w ogole luzik. Przy małej głowicy czułam jakby mi ktos gumką strzelał. Wg mnie do wytrzymania. Znieczulenie miałam okładem z lodu. Zaczęłam od pach i bikini Poza tym Amelka coś mi od wczoraj gardzi jedzeniem. Wczoraj wydawało mi się, że gryzienie jej przeszkadza, bo mus na podwieczorek wszedł ładnie. Idąc tym tropem dzisiaj zblenderowałam jej obiad, a ona jesc nie chciała. Hmm zobaczymy jutro. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos dziękuję osluchowo ok. Czesami kaszle. Nie ma już kataru.
Puszcze ją jutro do żłobka. Moja sis tez by chciała laser. Ja jutro mam dużo biegania. Medycyna pracy. Gin i bank. Rano żłobek. Ostatnie 2 tyg jeżdżę autem zamiast tz. Siedzi z tyłu. Jeszcze boi się puścić mnie samą; ) Szuka za to mi auta )Jeśli chodzi o sukienki to przy nauce chodzenia przeszkadzaja, ale Pestka szybko stanęła na nogi. Więc to mój ulubiony element garderoby. Nie musze myślec (jak u siebie) co na górę i na dol. Żeby posowalo.
|
#275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, oby udało Ci się jutro wszystko sprawnie pozałatwiać. Dobrze, że Pestka wraca do zdrowia. Brawo za samodzielną jazdę, uważaj na siebie, bo wariatów nie brakuje
![]() Anusia, my buty Mrugały kupowaliśmy stacjonarnie w Zdrowej Stópce. Pewnie w necie byłoby taniej, ale juz trudno. Spodenki kliknęłam takie: http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0645629001.html Był jeszcze jeden kolor. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ktos potrzebuje
1536900703183.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmos ile razy trzeba powtórzyć jedną część ciała na laserze?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za dzisiejsze załatwiania! Super, ze Pestka moze juz pójść do żłobka. Brawo za jeżdżenie autem i kciuki za zakup nowego! Dzisiaj razem z M. oddawaliśmy Klaudie do żłobka i tym razem tez chętnie poszła do pani, miała dobry humor w szatni i przed salą. Potem za długi staliśmy z panią i ustalaliśmy godzinę odbioru bo sie zdążyła Klaudia rozpłakać. M. ma ją odebrać po obiedzie który jest o 11.30. Tylko ze na ten moment jest jeszcze catering i czasem obiad jest np 11.45, a ważne zeby od razu po zjedzeniu ja zabrać bo potem jest usypianie dzieci na drzemke. Dzisiaj miałam zdjęcie szwów i przykleiłem pierwszy plaster. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też całe lato przechodziła w sukienkach. Ogólnie jestem zakochana w sukienkach dla córki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile sztuk sukienek miałaś i ile według ciebie byłoby optymalną ilością? Ja Klaudii nie zakładałam sukienki przez to, ze codziennie była noszona w nosidle a dwa nie podoba mi sie jak goła Pielucha wystaje. Żałuje, ze jej nie kupiłam majtek na pieluchę, bo pewnie wtedy zakładałaby cześciej. Najbardziej lubiłam zakładać sukienki ja szelkach (ma dwie), bo pod nimi miała body i nie było tego efektu gołej pieluchy. Z kolei moze w kolejne lato juz bedzie robiła siku na nocnik? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 13
Cytat:
w tamtą zimę mieliśmy fajne z Reserved takie zwykłe bawełniane na długi rękaw i w tym roku też na pewno takie kupię W jednej miała widoczna pieluche ale to był a troszkę przy krotka. Pod sukienkę zawsze pieluchomajtki zakladalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2018-09-14 o 10:44 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
️ cz. 13
Cytat:
Wlasnie 4 to fajna ilość, dzieki za odpowiedź ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#284 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie czekam w kolejce do lekarza. Fajne te spodnie! Dodałam do ulubionych ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() U nas dziś oddawalam z tz i mama. Tylko ich wygonilam na korytarz. Płakała przy oddawaniu. Standardowo podgladalam przez okno. Uspokoiła się. Jak przyszłam do akurat ktoś otworzył drzwi i zaczęła plakac. Ale tak to było bardzo dobrze. Bez smoczka. Bawiła się. Odsunela sobie krzesełko i bawiła się laptopem przy stoliku. Także fajnie ![]() W pn tez tylko 1.5h. Od wt juz 2h i śniadanie. Źle tylko zrobiłam bo mama ją zabierala poniewaz ja do lekarza jechałam. Bardzo mądrze jej pomachalam, że idę. .. na szczęście plakala 5 min. Mama jej śpiewała. Kciuki za szwy i oby szybko się zagoilo ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Widziałam greentoma ale wściekle różowy był na czarnej ramie. Nie podobał mi się---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Ja się nie odzywam bo ja miałam ok 15. Z czego 3 kupiłam
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze Pestka tak szybko uspokoiła sie w żłobku. Klaudia dzisiaj trochę płakała, ale nawet ok było i podobno ładnie jadła. Wczoraj było zebranie i M. mówił, ze z racji tego ze zlobek jest do 19.00 to rano od 6 do 8 są tylko dwie panie. Masakra. Biedne dzieci płaczą, a dajmy na to na 30 dzieci jest tylko jedna pani na nie wszystkie bo druga zajmuje sie odbieraniem od rodziców. Niby mają zatrudnić jeszcze jedną i moze tylko do 18 bedzie jesli wszyscy rodzice sie zgodzą, ale na ten moment tak jest. Dobrze, ze pierwsze dwa dni sie spoznialysmy i bylysmy chwile po 8 jak juz były trzy panie mam nadzieje. W pozostałe dni tak 7.55-8.00 przychodziliśmy. Na śniadanie dzieci idą 8.15. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze dzieciaczki coraz lepiej radzą sobie w żłobkach
Super! Cytat:
Jon ja dostałam info, ze seria zabiegów u kobiet wynosi od 5 do 8 w zależności od okolicy. Natomiast jest wiele czynników mających wpływ na skuteczność. Kolor, ilość wlosow- czym grubsze i ciemniejsze tym szybszy efekt podobno. Geny i hormony takze mają związek. Moja koleżanka jest po 4 na bikini w tej chwili i mowi, ze włosy nie odrastają w ogole, ale to wcale nie znaczy, ze za pol roku nie odrosną, wiec zapisała się na kolejny zabieg. Xzora, powodzenia z plastrami. Ale mi dzis źle, pogoda czy co🤷🏼☠♀️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle dzięki za odp
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz kochana, tanio to może nie jest, ale zobacz ile, np. kosztuje hybryda i na jak krótko wystarcza. A tutaj załóżmy te 6 zabiegów pozwala pozbyć się owłosienia całkowicie, zaoszczędzić masę czasu. Ja akurat korzystam z tego, bo chce sobie ułatwić zycie , ale np. gdybym miała „wąsik” to 600zl (6 zabiegów po 100zl) wydałabym bez zastanawiania się ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma tak, że pani zajmuje się odbieraniem. Trochę to jest słabe u nas. Poprostu się puka na salę i oddaje dziecko przez bramkę.
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam że nasze maluchy coraz lepiej sobie radzą w żłobkach
![]() ![]() mam nadzieję że my po przeziębieniu syzbko wróci y na dobre tory bo w przyszły poniedziałek chyba będę musiała zostawić małego na calutki dzień już razem z drzemką mam tyłu pacjentów ze nie wiem co z nimi zrobić...Emmos, ja też bez wahania dałabym każda kasę na usunięcie wąsika dziewczyna mojego szwagra ma autentyczne wąsy! Jak ją zobaczyłam za którymś razem ( a widzimy się sporadycznie) to normalnie nie mogłam uwierzyć że baba z takim wąsem chodzi... Ostatnio już nie miała ale nie wiem czy goli czy zapuszczała pod jakąś specjalną depilację? Na laser zapuszcza się włoski? W każdym razie nie jesteśmy tak blisko żeby wprost zapytać![]() Wojtek kaszle jak gruźlik ale już ma mniejszy katar. Mam nadzieję że do wtorku wyzdrowieje i pójdzie do żłobka...do tego tża też rozłożyło więc szpital w domu i dwójką dzieci już pod opieką-.- jeszcze ja się trzymam ostatkiem sił oby tak zostało ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczęliśmy oglądać Czarne Lustro i przepadliśmy! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Łucja może i akrobatka, ale to jest tak niebezpieczne, gdyby spadła w łazience i w kuchni to od razu szpital
A nie jest uważna ani ostrożna, już ją kilka razy łapałam w locie. Dobrze że krzesła szurają po kafelkach i słyszę jak je odsuwa, zresztą wystarczy że jej nie ma 5 sekund to wiadomo, że gdzieś się wspina. Nie da się teraz przy niej pomalować ani nic, od wszystkiego co parę sekund muszę się odrywać i biec do Lu.Anusia śliczne na żywo są buty Mrugały, Lila miała ten kolor: https://www.eobuwie.com.pl/media/cat...9589_01_ts.jpg Emmos bikini i pachy to chyba najbardziej bolesne miejsca, co? Czyli potem już w ogóle powinien być lajcik przy nogach Xzora brawo dla Klaudii! I za zdjęcie szwów dla Ciebie, oby ładnie się goiło! Z rozmiarami h&m to też masakra, wszystkie spodnie 86 są na Łucję na styk (poza jedynymi dresami 80, które są strasznie szerokie ), piżamka i bluzki w tym samym rozmiarze też ledwo, ledwo, za to kurtka 86 softshell sporo za duża, ale zostawiam, trudno (kupiłam używaną na all nie chce mi się już kombinować z wysyłką). Body 92 za duże ale dałyby już radę z podwiniętymi rękawkami, czapka ta z uszami 86/92 za duża (zapięcie), ale zostawiam, skarpety 19/21 za duże, a Lu nosi 20/21 nieH&Mowy rozmiar buta ![]() Łucja chodziła latem głównie w sukienkach, nawet w długich do kostek, nie miała nic przeciwko i nie przeszkadzały jej w chodzeniu. Xzora co do majtek to te są super, za grosze, polska firma Dartomik, 100% bawełna certyfikowana, tylko mały wybór fajnych wzorów. Ale ja akurat szukałam jeansowego koloru. https://allegro.pl/majtki-majteczki-...401072191.html Jeszcze fajniejsze (bo jeszcze bardziej zasłaniają) są te spodenki, też mogą śmiało służyć na pieluchę pod sukienkę. https://allegro.pl/krotkie-spodenki-...355476208.html Łucja z tej serii ma jeszcze sukieneczkę, na żywo jest cudna i pięknie podkreśla jej kolor oczu https://allegro.pl/sukienka-krotki-r...290760778.html Tylko nie pamiętam jaki rozmiar wzięłam, a metki wycięłam. Polecam w ogóle firmę Dartomik, jakość super, ceny groszowe, na żywo śliczne te ciuszki, bardzo porządnie uszyte. Tylko wzornictwo leży, ale da się wybrać 1/2 akceptowalne wzory na każdą płeć. Ja kupiłam akurat u tego sprzedawcy, ale ubranka tej firmy są w różnych miejscach https://allegro.pl/uzytkownik/SklepC...e-bab-1-1-0725 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#292 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Fajnie, że nasze dzieciaczki coraz lepiej radzą sobie w żłobkach Zdrówka dla chorowitków! U nas dzisiaj paskudna pogoda. Wgl mam kryzys w związku z nieobecnością męża :p dobrze, że mam ten kurs bo bym chyba zwariowała :p dzisiaj i jutro od 14 do 20:30. Wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami z liceum, wróciłam o 20. Okazało sie, że Niko zasnął im o 18 na szczęście nie wziął tego jako drzemki i jak wróciliśmy do domu zasnął po 30 min. Za to pobudka o 6 mnie zabiła :p
|
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety te rozmiary dziecięce to ruletka. Fajne te majtki na pieluszke, żałuje ze w czerwcu takich nie kupiłam. Zapisałam sobie nazwę firmy, moze akurat bede potrzebowała coś kupić. Ta niebieska sukienka super, a rzeczywiście z tego co widzę wiele maja ubranek w dziwnych wzorach jak z lat 90. ubiegłego wieku. Ja pamietam jak Klaudia sie urodziła i ubranka 62 okazały sie za duże to na szybko zamówiłam jakies body i koftaniki polskiej firmy w r 56. Niezadowolona z nich byłam i mimo ze wybierałam takie bardziej neutralne kolory to i tak te ubranka były brzydkie. Tez ostatnio chciałam kupić jakies ubranko dla noworodka, byłam w Textil marker i nic nie dało sie wybrać z tych polskich firm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora to prawda
Polskie firmy (nielicząc Pinokia) zwykle nie próbują nawet gonić trendów we wzornictwie Tutaj właśnie jeden, dwa wzory dla każdej płci można wybrać, reszta z innej epoki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Ja dziś rano szykowałam sobie ubrania do pracy na pn. Jakaś masakra. .. garnitur, który kupiłam w zimie z myślą o pracy wisi na mnie. Zresztą większość rzeczy. Albo do krawca albo do sprzedania. Tak sie przyzwyczaiłam do torebki od wózka, że idę w pon z nią. Hehe korsy leżą w szafie
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy z Krakowa ✌️
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Udanego wyjazdu!
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Moja sis tez jest w Krk
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmos mam nadzieję, że podróż upłynęła spokojnie
![]() Morelle kciuki za spokojny powrót do pracy ![]() Dobrej niedzieli dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

dalam ciala po calosci. Sa juz w kartonie "sprzedaz 2019"
No i chyba warto wyciągnąć wnioski. No i po co az 20 sukienek?
Za rok to je sprzedam. W rodzinie mamy dziewczynke 10m starsza i nosi 104
W ogóle chyba polubimy się z Mrugałą. 
Moja Amcia to by pewnie stała przy zlewie i marudziła, żeby ją podnieść do góry 

Fajnie, że Niko potrafi się ładnie sam bawić. U nas słabo w tej kwestii. Ulubiona zabawka teraz to kartonowa piramidka, leżała dluuugo w koszu i czekała na swoj czas. Teraz ustawiamy ją kilkadziesiąt razy dziennie, opowiadamy o obrazkach, robimy „bach”, składamy jedną w drugą i tak w kółko
Przyjemne to nie było, ale tez bez przesady, nie bolało jakos mocno. A juz duza głowica na większych powierzchniach to w ogole luzik. Przy małej głowicy czułam jakby mi ktos gumką strzelał. Wg mnie do wytrzymania. Znieczulenie miałam okładem z lodu. Zaczęłam od pach i bikini
)

♀️

️ cz. 13

mam tyłu pacjentów ze nie wiem co z nimi zrobić...
dziewczyna mojego szwagra ma autentyczne wąsy! Jak ją zobaczyłam za którymś razem ( a widzimy się sporadycznie) to normalnie nie mogłam uwierzyć że baba z takim wąsem chodzi... Ostatnio już nie miała ale nie wiem czy goli czy zapuszczała pod jakąś specjalną depilację? Na laser zapuszcza się włoski? W każdym razie nie jesteśmy tak blisko żeby wprost zapytać

A nie jest uważna ani ostrożna, już ją kilka razy łapałam w locie. Dobrze że krzesła szurają po kafelkach i słyszę jak je odsuwa, zresztą wystarczy że jej nie ma 5 sekund to wiadomo, że gdzieś się wspina. Nie da się teraz przy niej pomalować ani nic, od wszystkiego co parę sekund muszę się odrywać i biec do Lu.
), piżamka i bluzki w tym samym rozmiarze też ledwo, ledwo, za to kurtka 86 softshell sporo za duża, ale zostawiam, trudno (kupiłam używaną na all nie chce mi się już kombinować z wysyłką). Body 92 za duże ale dałyby już radę z podwiniętymi rękawkami, czapka ta z uszami 86/92 za duża (zapięcie), ale zostawiam, skarpety 19/21 za duże, a Lu nosi 20/21 nieH&Mowy rozmiar buta
na szczęście nie wziął tego jako drzemki i jak wróciliśmy do domu zasnął po 30 min. Za to pobudka o 6 mnie zabiła :p