![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Guzek na piersi
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
no i jestem po wizycie.. dużo się nie dowiedziałam, biopsja będzie pewnie w tym tygodniu, miałam tylko kolejne usg w centrum onkologii
![]() jak się okazuje mam oprócz mojego guzka 2 dodatkowe zgrubienia, większe, ale nie takie wyraźnie wyczuwalne...... ![]() nie poprawiło mi to samopoczucia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
Witam drogie panie
![]() Jestem tu nowa. Nie powiem, że z radością tu dołączam. Wczoraj mój ginekolog wykrył u mnie guzek w piersi. Stwierdził, że na jego "oko" to gruczolakowłókniak i muszę jeszcze zrobić USG i przyjść do niego z wynikami. Od wczoraj ledwo żyję. Nie mogę się skupić na nauce. Dobrze, że mam pare dni urlopu, przynajmniej praca mnie nie zajmuje. Nie wiem co robić. Lekarz jest prywatny. Nie wiem czy kierować się państwowo czy płacić w prywatnych klinikach. Poradźcie coś, bardzo Was proszę. Pozdrawiam. Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
Jak masz czekać na USG z nfz to lepiej idź prywatnie, szkoda nerwów na czekanie. Idź na usg jak najprędzej!! Pozdrawiam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
popytaj się znajomych czy polecają jakiegos lekarza itd. ja dobrze trafiłam, bo mimo iż nie dowiedziałam się co to jest, to umówił mnie ze swoją znajomą i teraz już nieprywatnie będę mieć robioną biopsję bez czekania...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
No właśnie już obdzwoniłam kogo mogłam i teraz czekam na odpowiedzi,mam troszkę znajomych rozsianych po szpitalach.Przy odrobinie szczęścia już jutro zacznę działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
trzymam wiec kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
No i robię prywatnie. Procedury państwowe wykończą mnie chyba :/
Za tydzień w piątek już powinnam być po USG. Jedyne na co czekam to pensja. MiaMia - już po biopsji? Dziś jestem już nieco spokojniejsza i wiem, że będzie wszystko dobrze... u każdej z Nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
niestety jeszcze nie... myślałam, że załapie się w tym tygodniu, a jednak nie. Biopsję mam w poniedziałek, nie powiem że się nie boje, ale im szybciej tym lepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
witajcie! mam ten sam problem co wszystkie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkie trzymam kciuki,będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze bedzie dobrze ... boję sie jutra jak jakiejs wyroczni
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
przyłaczam się do podziękowań za dobre słowa
![]() baranka ja też się boję, też jutro mam badania, ale chyba musi być dobrze... Boże oby.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będzie dobrze
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! w pon miałam biopsję a teraz czekanie jeszcze około tygodnia na wyniki i wtedy wizyta u onkologa. Boleć bolało, ale i tak najgorszy z wszystkiego był stres.
Baranka a u Ciebie jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
bylam poniedzialek u lekarza , robił mi usg i powiedzial ze to najprawdopodobniej włokniak lub coś z tarczyca chocw to watpie ale dla reguły zrobiebadanie krwi!mam z w ynikami isc do szpitala gdzie ejst dyrektorem i jescze raz zobaczy t o z chirurgiem i zadecyduje czy to zostawic i poczekac około miesiaca czy wyciac bo"jest to dość potężne i plytko osadzone"!wczoraj bylam u bioterapeuty ktory radzi mi zebym sie wstrzymala z zabiegiem i uwierzylaz e mi pomoga i obejdzie sie bez cięcia!nie wiem sama zobaczymy co lekarz powie... teraz pozostalo mi tylko czekac a to jestw tym wszystkim najgorsze
![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
no dziewczyny...a ja jutro z rana ide na USG..
w końcu doczekałam tego dnia, im bliżej tym wiecej stresu. trzymajcie kciuki o 8.00 rano. Musi być dobrze, na tyle w to uwierzyłam, że chyba jak mi lekarz powie,że wcale dobrze nie jest to mu nie uwierze :/
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Urszulko,wszystko będzie dobrze.Wiem co czujesz,trudna noc przed Tobą,ale dobrze że jesteś pozytywnie nastawiona do badania.Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Nika dziękuję za miłe słowa.
Weszłam na jakies forum i w tematach o gruczolakowłókniakach naczytałam się tak przerażających historii - o tym że to się odnawia, że w miejsce jednego pojawiają się dwa i tak w kółko. Czy któraś z Was mając taki guzek przyjmowała tabletki antykoncepcyjne? Mój lekarz stwierdził, że nie ma przeciwwskazań...nie ukrywam zdziwienia...
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
no właśnie Urszula jak to jest z tymi tabletkami też się zastanawiam, akurat nie brałam, ale się naczytałam (ach ten internet) .... naczytałam się własnie różnych sprzecznych opinii, jak będę mieć wizytę u lekarza z wynikami biopsji to zapytam. Powodzenia jutro
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
już po...wyszłam z gabinetu z nieprzeciętną miną. mój chłopak bał się chyba pytać "I jak?"...
Ehh... i jak? Nic mi nie jest. Ginekolog sie pomylił! Pani która robiła mi USG stwierdziła, że gruczoły potrafią mocno namieszać bo wystarczy jakiaś burza hormonów i się powiększają przypominając do złudzenia guzek. Mam malutką torbiel 3 mm. Więc muszę mniej więcej raz na pół roku zrobić USG kontrolne. Co za ulga. Aż mi się wierzyć nie chce. Życzę Wam równie miłych niespodzianek. ![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
urszula 84 to super ze wszystko ok
![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Urszulko,jak miło slyszeć tak dobrą wiadomość.
![]() Baranko u Ciebie też będzie dobrze.Daj nam później znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Baranka ja mam w tym tygodniu wyniki biopsji, znaczy mam nadzieję że będą .. a jeśli nie to następny poniedziałek najpóźniej, z wynikami czeka mnie wizyta u onkologa..też się boję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
dzis bylam na badani krwi z zwiazku z podejrzeniem lekarza o tarczyce. jutro wyniki a w srode jade do szpitala zeby lekarz ocenił co dalej robimy z tym fantem
![]() powodzenia Miamia mniejmy nadzieje ze bedzie ok pozdrawiam ciepluśko ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Baranka <jupi> cieszę się bardzo, że kolejna dziewczyna ma ten stres z głowy <cmok> ja nie mam jeszcze wyników biopsji, ale juto mam dzwonić, także odezwę się pewnie. A przy okazji forum wizażu i dziewczyny tutaj to naprawde spore wsparcie w tych chwilach stresu...<cmok>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, mam do was pytanko..Jestem po usunięciu włókniaka. Zabieg miałam 12 grudnia. Strasznie sie bałam ale na szczescie nie było az tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.