|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 4
Cytat:
Hej wczoraj miałam gorszy dzień, dotarło do mnie że zaczęłam 6 miesiąc a ta ciąża to dla mnie ciągle jakaś abstrakcja. Nic nie mam, nic nie wiem, nic nie umiem. Do tego zamówiłam x czasu temu czysciki do garnków na aliexpress i wczoraj przyszły, oczywiście musiałam zobaczyć jak to działa i nie pomyślałam że to będzie pylić, oczywiście cały wieczór się obwinialam jaka to ze mnie beznadziejna matka że cały czas wdycham jakiś syf, a to remont mieliśmy przez 3 miesiące, a to farby, a to coś tam. Także tego. No ale może dziś będzie lepiej, mam zamiar zrobić kopiec kreta bo za mną chodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Moja gin też nie ma umowy z NFZ a jak wykupowalam receptę to płaciłam koło 6 zł. Może zapytaj w aptece czy coś Hej wczoraj miałam gorszy dzień, dotarło do mnie że zaczęłam 6 miesiąc a ta ciąża to dla mnie ciągle jakaś abstrakcja. Nic nie mam, nic nie wiem, nic nie umiem. Do tego zamówiłam x czasu temu czysciki do garnków na aliexpress i wczoraj przyszły, oczywiście musiałam zobaczyć jak to działa i nie pomyślałam że to będzie pylić, oczywiście cały wieczór się obwinialam jaka to ze mnie beznadziejna matka że cały czas wdycham jakiś syf, a to remont mieliśmy przez 3 miesiące, a to farby, a to coś tam. Także tego. No ale może dziś będzie lepiej, mam zamiar zrobić kopiec kreta bo za mną chodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Dziewczyny które robiły krzywą, brałyście przed pobraniem Euthyrox?
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie to jest takie gadanie z rozdrażnienia u mnie. Jakiś czas temu była u nas chrześnica męża, akurat jak byłysmy same w domu z córką. Ona ma 6 lat. Miałam godzinę spokoju. Bawiły się razem fantastycznie. Ale z drugiej strony ta dziewczynka ma o 6 lat starszą siostrę i od początku się nie dogadują, zazdrość między nimi, kłotnie, bicie się, hałas okropny. Dużo chyba zależy od charakteru dzieci i chyba też reakcji rodziców.
Dla dzieci mamy póki co tylko jeden pokoj, więc myslac o rodzeństwie brałam też to pod uwagę. Myślę, że łatwiej będzie umieścic w nim dwie dziewczynki z mniejszą różnicą wieku. Ale mogę się mylić. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze przed, ale czytalam, ze lepiej nie brać |
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja wczoraj cały dzień pracowałam przy kompie z domu i wieczorem brzuch jak kamień, myślałam ze eksploduje. Codziennie muszę zrobić te kilka kilometrów spaceru bo inaczej jest tragedia. Cytat:
ja teraz już nie przyjmuje euthyroxu, ale jak robiłam poprzednie krzywe to nie brałam przed badaniem. Lekarz kazał mi wziąć po 2 pobraniu glukozy albo w ogóle odpuścić w ten dzień (jedna pominięta tabletka nic nie zmieni). |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego dnia odpuszcze tabletke, bo nie dam rady jeszxze czekac pol godz dodatkowe z jedzeniem
|
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86179113]Pokaż jak znajdziesz coś ładnego
![]() https://amc.sklep.pl/pl/p/LOZECZKO-T...lka-gratis/229 co myślicie? Kusi fakt, że opcje jak w Woodies, ale materac w zestawie.. Ile Was wyszło łóżeczko z Woodies razem z materacem?[/QUOTE]Łóżeczko 299 + 20 przesylka a materac z ikea 179zl ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis wymiekam. Obudzilam sie kolo 7 z tak masakrycznym bolem glowy ze tragedia:/ teraz o 9 tez nie jest lepiej. Czuje sie jakby mi ktos wsadzil glowe w imadlo i sciskal... nie wiem czy to znowu zatoki, bo troche przeziebiona znowu jestem, czy co. Wzielam apap ale jesli to od zatok to nie wiem czy cos pomoze. Mam juz doshc tego wszystkiego, ciagle cos mi dolega. Moze nie mam typowych ciazowych dolegliwosci obecnie, poza bolem plecow, ale ciagle cos. A to ciagnace sie kilka tygodni przeziebienie z zawalonymi zatokami i bolami glowy, a to grypa zoladkowa, prpblemy z pechefzem czy cos podobnego, teraz znowu przeziebienie i ten bol glowy... czy ja nie moge chociaz przez tydzien czuc sie dobrze? Mielismy jechac do ikei dzisiaj i nie wiem czy cos z tego wyjdzie bo z tym bolem glowy ciezko mi bedzir chodzic.
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze a ja mam inne podejscie do dzieci. Chcialabym miec ich jak najwiecej
|
|
|
|
#284 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla, piona
Chociaż u mnie to typowe ciążowe dolegliwości. Ale też marzę o chociaż 1 dniu kiedy mogłabym normalnie funkcjonować. Teraz znów - miałam jechać do rodziny, mieliśmy spotkać się ze znajomymi, nic nie wyjdzie. Już mam dosyć tej rezygnacji ze wszystkiego. Zastanawiam się nawet czy ze studiów nie zrezygnować jednak, bo nie daję rady.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- My planowaliśmy jedno dziecko, chociaż przed i na samym początku ciąży czasem coś myślałam o drugim, ale ta ciąża utwierdza mnie w tym że jedno nam w 100% starczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Fajne są promocje na 5 10 15 wklejam link za 3 body 19.99 więc wychodzi niecałe 7zł/sztuka a słyszałam że jakościowo są super, ja już wczoraj zamówiłam
![]() https://www.51015kids.eu/body-niemowlece-3pak-5w3432
|
#287 |
|
Konto usunięte
|
Pomiędzy mną a moim bratem jest t lat różnicy. Im byliśmy starsi tym gorzej się dogadywaliśmy. Teraz od wielu lat ze sobą nie rozmawiamy. Nawet jak mieszkaliśmy ze sobą to nie gadaliśmy. Wspólny pokój to był horror. Dobrze, że matka wpadła na pomysł rozbudowy domu i potem już mieliśmy osobno. Mąż za to ma młodszą siostrę o 7 lat i starszą o 7. Ze starszą nie gada, a z młodszą złapał dobry kontakt dopiero niedawno. Dlatego nie chcę dużej różnicy wieku między dziećmi.
Ja długo nie chciałam dzieci. Teraz bym chciała 3. Mąż woli 2 chyba ze względu na swój wiek. No i przy 3 nie wiem czy byśmy dali radę finansowo, mieszkaniowo i logistycznie. Dlatego zostaniemy przy 2, o ile się uda zajść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny które miały nisko łożysko powiedzcie czy ono się wam podniosło? Do kiedy łożysko ma czas żeby się podnieść? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja również planuję dwójkę, mam nadzieję że uda mi się w miarę szybko zajść w drugą ciążę, chociaż w międzyczasie chciałabym rzucić w końcu ten parszywy doktorat i znaleźć nową normalną pracę
Pomiędzy mną a moim starszym bratem jest niecały rok różnicy, jako dzieci dobrze się dogadywaliśmy, potem już było tylko gorzej. Moja matka bardzo faworyzowała (i nadal to robi) synka, a teraz według niej jestem po to aby motywować brata w życiowych wyborach jak skończenie studiów czy kupno mieszkania dlatego stawiam sobie za cel traktowanie dzieci po równo, mam nadzieję ze mi się to uda.---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja miałam cały czas na przedniej ścianie nisko. Zaczęło się podnosić w 22 tc i potem podeszło jeszcze wyżej
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Kontynnując marudzenie: od dwoch tygodni chodziło za mną ciasto krówka z bananami. W zeszłym tygodniu nie robiłam, bo byliśmy na imieninach, więc bez sensu. Ale teraz już mi się po nocach śniło i mąż jak był na zakupach zapomniał o śmietanie kremówce. Jak żyć? Ewentualnie mogłabym zrobić ciastka owsiano-kokosowe, ale nie kupił płatków owsianych!!! Oczywiście nie przywiózł też nic słodkiego. Wysłać chłopa na zakupy :/
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#292 |
|
Konto usunięte
|
Owocelki u mnie było to samo z faworyzacją brata. Same ochy i achy na niego. Nie wspomnę, że ma 32lata nadal mieszka z mamusią, kobiety nie ma i nic nie umie zrobić, jedyna rozrywka to piwko przed tv... No ale przecież to cudowne dziecko.
Dlatego ja też mam za cel traktować po równo i zwracać na to uwagę. Wiem po tym jak wzięłam drugiego kota, że miałam tendencję traktować pierwszego lepiej bo to przecież moja księżniczka, ale już się tego wyzbyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dziecinstwie trzymalam sie najbardziej z tą 2 lata roznicy a dzis z tymi duzo mlodszymi dogaduje sie duzo lepiej ![]() Klotni tez bylo duuzo. Rowniez z ta 2 lata mlodsza Nie ma reguły. Moj teść ma siostrę 1,5 roku starszą. Nie cierpią się całe życie: od dziecinstwa do dzis. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2018-11-28 o 10:41 |
|
|
|
|
#294 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ja rozumiem że ludzie się urządzają jeszcze w naszym szeregowcu, niektórzy dopiero zaczynają, więc hałas jest itd.. Nie przeszkadza mi to wcale za dnia, ale sąsiad wiercil do 4 w nocy jak dziś tak będzie to chyba pójdę do Niego.... Choć od marca to On będzie słuchał hałasu jak Mała będzie dawać koncerty ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest 4,5 roku różnicy między mną a siostra. Ale nigdy nie było między nami jakoś super, teraz kontakt mamy prawie zerowy. Według mnie różnica wieku nie ma znaczenia a charaktery
|
|
|
#296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie dziś jak na razie spokój z koncertami sąsiadów. Jeszcze mnie mąż wkurzył bo nie ma cytryny, a ja cytrynę do każdego daję. Wczoraj jeszcze było pół, więc nie mówiłam mu żeby kupił, bo jak kroję to jeszcze by mi na kilka dni starczyło. A on wczoraj jedną herbatę zrobił i po cytrynie. A do sklepu mi się nie chce iść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie , nie ma jednej zależności . Moja koleżanka ma siostrę praktycznie w tym samym wieku , ponieważ 2 lata młodszą . Prawie w ogóle się do siebie nie odzywają i nie utrzymują ze sobą kontaktu. Nie to , że są jakieś strasznie pokłócone itp, tylko po prostu mają inne charaktery , inne podejście do wielu spraw i nie znajdują wspólnego języka , widują się tylko na święta . Znowu mam też kilka innych znajomych , gdzie w rodzinie było sporo dzieci . Różnice pomiędzy najstarszymi u najmłodszymi wynosiły czasami nawet kilkanaście lat , a wszyscy się ze sobą fajnie dogadują
|
|
|
|
#298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i cię rozumiem, bo Krówka z bananami jest super smaczna mam nadzieję, że maż się zreflektuje dlatego jak mój idzie do sklepu to zawsze z kartką, choćby miał 3 rzeczy kupić ![]() Ja chyba chce dwójkę dzieci. Ale gdyby nie ciaza i wizja porodu to w sumie może i trójkę. Uważam, że fajnie mieć w dorosłym życiu rodzeństwo Ja mam dwóch starszych braci, dużo starszych i teraz jest ok. Bo w dzieciństwie to ja byłam sryl, a oni już nastolatki. Ale zawsze byłam i jestem ich jedyna najmłodsza siostrą, która trzeba chronić i się z zgadzam, że nie liczy się wiek rodzeństwa, tylko charakter i wychowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zaczarowana_panna Czas edycji: 2018-11-28 o 10:53 |
||
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2018-11-28 o 11:02 |
||
|
|
|
#300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja długo nie chciałam dzieci. Teraz bym chciała 3. Mąż woli 2 chyba ze względu na swój wiek. No i przy 3 nie wiem czy byśmy dali radę finansowo, mieszkaniowo i logistycznie. Dlatego zostaniemy przy 2, o ile się uda zajść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mój brat 4 lata starszy. Od dzieciństwa się tłuklismy ale to kwestia i charakterów i wychowania. Mi pobłażano, bratu nie. Potem w nastoletnich czasach ja byłam ułożona, brat nie i jemu pobłażano. No ciężko dobrze 2jkę dzieci wychować. Chciałabym miec dobry kontakt z bratem, ale w tej chwili to my jesteśmy nawet w innych światach. Nie ma opcji. Tego się boje gdybym decydowała sie na drugie dziecko. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Caly lewy bok mnie boli, wczoraj sie ruszyc nie moglam :/
chodzę taka zła i niewyspana, że zastanawiam się czy to był dobry pomysł z tak niedużą różnicą wieku. Mam nadzieję, że po porodzie mój organizm wyjdzie ze stanu wiecznego zmęczenia.
Wszystko ma swoje wady i zalety. Moze przez 2-3 lata pomeczysz sie bardziej bo podwojnie ale potem bedziesz spijac smietanke 

Chociaż u mnie to typowe ciążowe dolegliwości. Ale też marzę o chociaż 1 dniu kiedy mogłabym normalnie funkcjonować. Teraz znów - miałam jechać do rodziny, mieliśmy spotkać się ze znajomymi, nic nie wyjdzie. Już mam dosyć tej rezygnacji ze wszystkiego. Zastanawiam się nawet czy ze studiów nie zrezygnować jednak, bo nie daję rady.

jak dziś tak będzie to chyba pójdę do Niego....
Choć od marca to On będzie słuchał hałasu jak Mała będzie dawać koncerty 

i cię rozumiem, bo Krówka z bananami jest super smaczna
mam nadzieję, że maż się zreflektuje
Ja mam dwóch starszych braci, dużo starszych i teraz jest ok. Bo w dzieciństwie to ja byłam sryl, a oni już nastolatki. Ale zawsze byłam i jestem ich jedyna najmłodsza siostrą, która trzeba chronić