Mamy marcowe 2019 - cz. 4 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-28, 09:02   #271
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 4

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo
Dostałam receptę od swojej gin ale ona nie ma umowy z NFZ, więc płatne 100% i zastanawiam się czy jest sens aby dostać refundowaną tą luteinę (pod warunkiem, że dostanę się do gina na NFZ).
Moja gin też nie ma umowy z NFZ a jak wykupowalam receptę to płaciłam koło 6 zł. Może zapytaj w aptece czy coś

Hej wczoraj miałam gorszy dzień, dotarło do mnie że zaczęłam 6 miesiąc a ta ciąża to dla mnie ciągle jakaś abstrakcja. Nic nie mam, nic nie wiem, nic nie umiem. Do tego zamówiłam x czasu temu czysciki do garnków na aliexpress i wczoraj przyszły, oczywiście musiałam zobaczyć jak to działa i nie pomyślałam że to będzie pylić, oczywiście cały wieczór się obwinialam jaka to ze mnie beznadziejna matka że cały czas wdycham jakiś syf, a to remont mieliśmy przez 3 miesiące, a to farby, a to coś tam. Także tego.
No ale może dziś będzie lepiej, mam zamiar zrobić kopiec kreta bo za mną chodzi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Moja gin też nie ma umowy z NFZ a jak wykupowalam receptę to płaciłam koło 6 zł. Może zapytaj w aptece czy coś

Hej wczoraj miałam gorszy dzień, dotarło do mnie że zaczęłam 6 miesiąc a ta ciąża to dla mnie ciągle jakaś abstrakcja. Nic nie mam, nic nie wiem, nic nie umiem. Do tego zamówiłam x czasu temu czysciki do garnków na aliexpress i wczoraj przyszły, oczywiście musiałam zobaczyć jak to działa i nie pomyślałam że to będzie pylić, oczywiście cały wieczór się obwinialam jaka to ze mnie beznadziejna matka że cały czas wdycham jakiś syf, a to remont mieliśmy przez 3 miesiące, a to farby, a to coś tam. Także tego.
No ale może dziś będzie lepiej, mam zamiar zrobić kopiec kreta bo za mną chodzi

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:04   #272
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Tez smarkam z krwia ciagle

Ja do dentysty chyba pojde po nowym roku, bylam jakos w lipcu czy sierpniu po zajsciu, nic sie nie dzialo wiec podskocze w styczniu...

Jeju wczoraj pol dnia mnie plecy bolaly ze tylko lezalam, a wieczorem przenioslo sie na brzuch, czy jest mozliwe ze mala ulozyla sie poprzecznie i chce wyjsc moimi bokami? Caly lewy bok mnie boli, wczoraj sie ruszyc nie moglam :/
Możliwe, że jest poprzecznie, moje tez tak ułożone, czuje kopniaki w boku, rączkami boksuje w dole brzucha niekiedy. Zastanawiam się czy to położenie nie przyczyniło się do tej kolki, dzidzia ucisnęła w bok to nerka gorzej zaczęła pracować

Cytat:
Napisane przez Amellie93 Pokaż wiadomość
Ja niestety też smarkam z krwią, pisałam o tym nawe jakiś tydzień temu. Ciąża to taki piękny stan...

Dzień dobry. Ostatnio zdołowana chodzę, córka mi przypomina co mnie czeka za kilka miesięcy - dwugodzinne przerwy w nocy w spaniu, usypianie na rękach, pobudki kilka razy w nocy, spanie na mnie, zmiany pampersa w nocy, wypływająca bokiem kupa, awaryjne zmiany pościeli w środku nocy chodzę taka zła i niewyspana, że zastanawiam się czy to był dobry pomysł z tak niedużą różnicą wieku. Mam nadzieję, że po porodzie mój organizm wyjdzie ze stanu wiecznego zmęczenia.
Ciasto sobie dzisiaj zrobię na pocieszenie.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
współczuję nocy, ale jeszcze trochę przecierpisz i zapomnisz o nocnym wstawaniu. Mała różnica wieku między dziećmi też ma swoje plusy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Teraz to juz klamka zapadla Wszystko ma swoje wady i zalety. Moze przez 2-3 lata pomeczysz sie bardziej bo podwojnie ale potem bedziesz spijac smietanke Moja siostra ma dzieci z roznica 1,5 roku. Latwo nie jest, zwlaszcza jak oboje chorują. Ale juz za chwile bedzie latwiej a ona odetchnie i moze zapomniec o rozmnazaniu sie.
Ja sie lenilam, jestem w ciazy po 6 latach, fakt 6 latek to juz jest ogarniete dziecko i naprawdę nawet teraz wymaga minimum wysilku z mojej strony bo większość rzeczy robi sama. Smiejemy sie z TZ ze bedziemy mowic do synka jak sie urodzi, z przyzwyczajenia, jak do corki np.: "rozbieraj sie i wskakuj do wanny"

Liczę tez po ciuchu na to ze 2 dziecko bedzie sie juz inaczej wycjowywac niz 1 bo to pierwsze troche sie wlaczy na zasadzie zabawy, i ze maluch po kilku miesiacach bedzie w jakims stopniu zainteresowany starszakiem a nie tylko rodzicami a glownie mamusia

U mnie też różnica będzie większa, bo 5 lat. Czas pokaże czy to lepiej czy gorzej, ale nie spieszyło mi się do drugiego dziecka to fakt
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:12   #273
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Możliwe, że jest poprzecznie, moje tez tak ułożone, czuje kopniaki w boku, rączkami boksuje w dole brzucha niekiedy. Zastanawiam się czy to położenie nie przyczyniło się do tej kolki, dzidzia ucisnęła w bok to nerka gorzej zaczęła pracować

współczuję nocy, ale jeszcze trochę przecierpisz i zapomnisz o nocnym wstawaniu. Mała różnica wieku między dziećmi też ma swoje plusy

U mnie też różnica będzie większa, bo 5 lat. Czas pokaże czy to lepiej czy gorzej, ale nie spieszyło mi się do drugiego dziecka to fakt
Mnie tez nie, a przez pierwsze 3-4 lata to mysl o drugim dziecku i powtorce z tego z wszystkiego wywolywala u mnie panikę. Corka byla trudnym dzieckiem a teraz jakby to wszystko wynagradza bo jest cudowna.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:20   #274
Marzena00
Rozeznanie

Dzień dobry!
Dziewczyny które robiły krzywą, brałyście przed pobraniem Euthyrox?
Stary 2018-11-28, 09:21   #275
Amellie93
Zadomowienie

Wiecie to jest takie gadanie z rozdrażnienia u mnie. Jakiś czas temu była u nas chrześnica męża, akurat jak byłysmy same w domu z córką. Ona ma 6 lat. Miałam godzinę spokoju. Bawiły się razem fantastycznie. Ale z drugiej strony ta dziewczynka ma o 6 lat starszą siostrę i od początku się nie dogadują, zazdrość między nimi, kłotnie, bicie się, hałas okropny. Dużo chyba zależy od charakteru dzieci i chyba też reakcji rodziców.

Dla dzieci mamy póki co tylko jeden pokoj, więc myslac o rodzeństwie brałam też to pod uwagę. Myślę, że łatwiej będzie umieścic w nim dwie dziewczynki z mniejszą różnicą wieku. Ale mogę się mylić.

Amellie93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:22   #276
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mnie tez nie, a przez pierwsze 3-4 lata to mysl o drugim dziecku i powtorce z tego z wszystkiego wywolywala u mnie panikę. Corka byla trudnym dzieckiem a teraz jakby to wszystko wynagradza bo jest cudowna.

U nas początki też były trudne, potem było lepiej, ale egzemplarz był bardzo absorbujący i nie prędko myśleliśmy o drugim. Potem zobowiązania zawodowe, no i jak już ten etap zamknęłam od razu byłam w ciązy

Cytat:
Napisane przez Marzena00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
ja jeszcze przed, ale czytalam, ze lepiej nie brać
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:26   #277
owocelki
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja wczoraj cały dzień pracowałam przy kompie z domu i wieczorem brzuch jak kamień, myślałam ze eksploduje. Codziennie muszę zrobić te kilka kilometrów spaceru bo inaczej jest tragedia.

Cytat:
Dzień dobry!

ja teraz już nie przyjmuje euthyroxu, ale jak robiłam poprzednie krzywe to nie brałam przed badaniem. Lekarz kazał mi wziąć po 2 pobraniu glukozy albo w ogóle odpuścić w ten dzień (jedna pominięta tabletka nic nie zmieni).
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:30   #278
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Dzień dobry!

Ja tego dnia odpuszcze tabletke, bo nie dam rady jeszxze czekac pol godz dodatkowe z jedzeniem
Stary 2018-11-28, 09:33   #279
anastasia_11
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!
Ja teraz robię krzywą i nie brałam ;>

anastasia_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:41   #280
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rose_mar Pokaż wiadomość
Ja tez codziennie mam to samo z nosa, kilka razy dziennie wręcz bym powiedziala. Ale gdzies czytałam, że w ciąży tak się pojawia.

Ja u dentysty bylam ostatni raz w maju przed zajsciem w ciąży na przeglądzie, wszystko było ok, a później sie okazało we wrześniu że jeden ząb zaczął mi reagować na cieplo i zimno i musiałam iść na poprawienie plomby. Teraz mam wizytę w marcu lub w kwietniu, o ile dam radę wyrwać sie z domu
Znam osoby, którym posypały się zęby w ciąży, postanowiłam chodzić z każdym nawet najmniejszym bólem, żeby później nie żałować.
Ja byłam ostatnio w marcu więc też niedawno, ale w ciąży to wolę sprawdzić, często miałam zepsute zęby a nic mnie nie bolało, a to jednak może być groźne dla dzidzi. No i w marcu to nie liczę na to że dam radę się wyrwać do dentysty

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Tez smarkam z krwia ciagle

Ja do dentysty chyba pojde po nowym roku, bylam jakos w lipcu czy sierpniu po zajsciu, nic sie nie dzialo wiec podskocze w styczniu...

Jeju wczoraj pol dnia mnie plecy bolaly ze tylko lezalam, a wieczorem przenioslo sie na brzuch, czy jest mozliwe ze mala ulozyla sie poprzecznie i chce wyjsc moimi bokami? Caly lewy bok mnie boli, wczoraj sie ruszyc nie moglam :/
Też się nad tym zastanawiam, bo wczoraj tak mnie bolało z boków pleców i brzucha że masakra...

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Ostatnio była dyskusja o tym to wyszło zeby nie brać

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Wiecie to jest takie gadanie z rozdrażnienia u mnie. Jakiś czas temu była u nas chrześnica męża, akurat jak byłysmy same w domu z córką. Ona ma 6 lat. Miałam godzinę spokoju. Bawiły się razem fantastycznie. Ale z drugiej strony ta dziewczynka ma o 6 lat starszą siostrę i od początku się nie dogadują, zazdrość między nimi, kłotnie, bicie się, hałas okropny. Dużo chyba zależy od charakteru dzieci i chyba też reakcji rodziców.

Dla dzieci mamy póki co tylko jeden pokoj, więc myslac o rodzeństwie brałam też to pod uwagę. Myślę, że łatwiej będzie umieścic w nim dwie dziewczynki z mniejszą różnicą wieku. Ale mogę się mylić.

Między moja siostrą i mną były 4 lata różnicy i właśnie straaasznie się nie dogadywałyśmy, a wspólny pokój to była masakra, także współczuję rodzicom i sobie z tamtego okresu. Z moich obserwacji rzeczywiście jak była mniejsza różnica między dziewczynkami to lepiej się dogadywały, ale też niekoniecznie.

Stary 2018-11-28, 09:41   #281
Molila
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86179113]Pokaż jak znajdziesz coś ładnego

https://amc.sklep.pl/pl/p/LOZECZKO-T...lka-gratis/229 co myślicie? Kusi fakt, że opcje jak w Woodies, ale materac w zestawie.. Ile Was wyszło łóżeczko z Woodies razem z materacem?[/QUOTE]Łóżeczko 299 + 20 przesylka a materac z ikea 179zl ☺

Molila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:42   #282
kaylla
Zakorzenienie

Ja dzis wymiekam. Obudzilam sie kolo 7 z tak masakrycznym bolem glowy ze tragedia:/ teraz o 9 tez nie jest lepiej. Czuje sie jakby mi ktos wsadzil glowe w imadlo i sciskal... nie wiem czy to znowu zatoki, bo troche przeziebiona znowu jestem, czy co. Wzielam apap ale jesli to od zatok to nie wiem czy cos pomoze. Mam juz doshc tego wszystkiego, ciagle cos mi dolega. Moze nie mam typowych ciazowych dolegliwosci obecnie, poza bolem plecow, ale ciagle cos. A to ciagnace sie kilka tygodni przeziebienie z zawalonymi zatokami i bolami glowy, a to grypa zoladkowa, prpblemy z pechefzem czy cos podobnego, teraz znowu przeziebienie i ten bol glowy... czy ja nie moge chociaz przez tydzien czuc sie dobrze? Mielismy jechac do ikei dzisiaj i nie wiem czy cos z tego wyjdzie bo z tym bolem glowy ciezko mi bedzir chodzic.

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:43   #283
Cecylia2018
Raczkowanie

Kurcze a ja mam inne podejscie do dzieci. Chcialabym miec ich jak najwiecej. I jak dziecko jest male to jest to dla mnie taki super czas i szybko chcialam miec drugie . Trzecie tez bym chciala miec ale juz nie wiem z jaka roznica moze ciut wieksza niz teraz. Ale na pewno nigdy nie powiem ze koncze produkcje i mam spokoj bo dla mnie zycie bez dzieci jest takie szare.
Cecylia2018 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 09:54   #284
Marzena00
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, w takim razie odpuszczę i ja w tym dniu tabletkę.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Cecylia2018 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja mam inne podejscie do dzieci. Chcialabym miec ich jak najwiecej. I jak dziecko jest male to jest to dla mnie taki super czas i szybko chcialam miec drugie . Trzecie tez bym chciala miec ale juz nie wiem z jaka roznica moze ciut wieksza niz teraz. Ale na pewno nigdy nie powiem ze koncze produkcje i mam spokoj bo dla mnie zycie bez dzieci jest takie szare.
My planujemy trójkę i mam nadzieję że po pierwszym moje myślenie się nie zmieni i dalej będę nastawiona tak jak Ty teraz
Stary 2018-11-28, 09:59   #285
Eunice9
Zakorzenienie

Kaylla, piona Chociaż u mnie to typowe ciążowe dolegliwości. Ale też marzę o chociaż 1 dniu kiedy mogłabym normalnie funkcjonować. Teraz znów - miałam jechać do rodziny, mieliśmy spotkać się ze znajomymi, nic nie wyjdzie. Już mam dosyć tej rezygnacji ze wszystkiego. Zastanawiam się nawet czy ze studiów nie zrezygnować jednak, bo nie daję rady.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

My planowaliśmy jedno dziecko, chociaż przed i na samym początku ciąży czasem coś myślałam o drugim, ale ta ciąża utwierdza mnie w tym że jedno nam w 100% starczy

Stary 2018-11-28, 10:01   #286
Marzena00
Rozeznanie

Fajne są promocje na 5 10 15 wklejam link za 3 body 19.99 więc wychodzi niecałe 7zł/sztuka a słyszałam że jakościowo są super, ja już wczoraj zamówiłam

https://www.51015kids.eu/body-niemowlece-3pak-5w3432
Stary 2018-11-28, 10:07   #287
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Pomiędzy mną a moim bratem jest t lat różnicy. Im byliśmy starsi tym gorzej się dogadywaliśmy. Teraz od wielu lat ze sobą nie rozmawiamy. Nawet jak mieszkaliśmy ze sobą to nie gadaliśmy. Wspólny pokój to był horror. Dobrze, że matka wpadła na pomysł rozbudowy domu i potem już mieliśmy osobno. Mąż za to ma młodszą siostrę o 7 lat i starszą o 7. Ze starszą nie gada, a z młodszą złapał dobry kontakt dopiero niedawno. Dlatego nie chcę dużej różnicy wieku między dziećmi.

Ja długo nie chciałam dzieci. Teraz bym chciała 3. Mąż woli 2 chyba ze względu na swój wiek. No i przy 3 nie wiem czy byśmy dali radę finansowo, mieszkaniowo i logistycznie. Dlatego zostaniemy przy 2, o ile się uda zajść.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 10:11   #288
Amellie93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Między moja siostrą i mną były 4 lata różnicy i właśnie straaasznie się nie dogadywałyśmy, a wspólny pokój to była masakra, także współczuję rodzicom i sobie z tamtego okresu. Z moich obserwacji rzeczywiście jak była mniejsza różnica między dziewczynkami to lepiej się dogadywały, ale też niekoniecznie.

Między mną a siostrą są dwa lata różnicy a w sumie też było ciężko. Tylko myślę, że też to była spora "zasługa" mojej mamy, która powtarzała mi, że jestem starsza powinnam ustąpić, jestem starsza powinnam zrozumieć itd.

Cytat:
Też chciałabym mieć trójkę, ale o ile nie wygram w lotka, żeby dom postawić to zostanę przy dwójce.

Stary 2018-11-28, 10:16   #289
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne są promocje na 5 10 15 wklejam link za 3 body 19.99 więc wychodzi niecałe 7zł/sztuka a słyszałam że jakościowo są super, ja już wczoraj zamówiłam

Dzięki, pewnie zaraz zamówie jak jeszcze coś zostanie

Dziewczyny które miały nisko łożysko powiedzcie czy ono się wam podniosło? Do kiedy łożysko ma czas żeby się podnieść?

Stary 2018-11-28, 10:21   #290
owocelki
Zakorzenienie

Ja również planuję dwójkę, mam nadzieję że uda mi się w miarę szybko zajść w drugą ciążę, chociaż w międzyczasie chciałabym rzucić w końcu ten parszywy doktorat i znaleźć nową normalną pracę

Pomiędzy mną a moim starszym bratem jest niecały rok różnicy, jako dzieci dobrze się dogadywaliśmy, potem już było tylko gorzej. Moja matka bardzo faworyzowała (i nadal to robi) synka, a teraz według niej jestem po to aby motywować brata w życiowych wyborach jak skończenie studiów czy kupno mieszkania dlatego stawiam sobie za cel traktowanie dzieci po równo, mam nadzieję ze mi się to uda.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Dzięki, pewnie zaraz zamówie jak jeszcze coś zostanie

Dziewczyny które miały nisko łożysko powiedzcie czy ono się wam podniosło? Do kiedy łożysko ma czas żeby się podnieść?

Ja miałam cały czas na przedniej ścianie nisko. Zaczęło się podnosić w 22 tc i potem podeszło jeszcze wyżej
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 10:26   #291
Amellie93
Zadomowienie

Kontynnując marudzenie: od dwoch tygodni chodziło za mną ciasto krówka z bananami. W zeszłym tygodniu nie robiłam, bo byliśmy na imieninach, więc bez sensu. Ale teraz już mi się po nocach śniło i mąż jak był na zakupach zapomniał o śmietanie kremówce. Jak żyć? Ewentualnie mogłabym zrobić ciastka owsiano-kokosowe, ale nie kupił płatków owsianych!!! Oczywiście nie przywiózł też nic słodkiego. Wysłać chłopa na zakupy :/

Stary 2018-11-28, 10:29   #292
Konto usunięte

Owocelki u mnie było to samo z faworyzacją brata. Same ochy i achy na niego. Nie wspomnę, że ma 32lata nadal mieszka z mamusią, kobiety nie ma i nic nie umie zrobić, jedyna rozrywka to piwko przed tv... No ale przecież to cudowne dziecko.

Dlatego ja też mam za cel traktować po równo i zwracać na to uwagę. Wiem po tym jak wzięłam drugiego kota, że miałam tendencję traktować pierwszego lepiej bo to przecież moja księżniczka, ale już się tego wyzbyłam.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 10:36   #293
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Między moja siostrą i mną były 4 lata różnicy i właśnie straaasznie się nie dogadywałyśmy, a wspólny pokój to była masakra, także współczuję rodzicom i sobie z tamtego okresu. Z moich obserwacji rzeczywiście jak była mniejsza różnica między dziewczynkami to lepiej się dogadywały, ale też niekoniecznie.

Ja mam 3 siostry, 2 lata, 6 i 8 lat różnicy.
W dziecinstwie trzymalam sie najbardziej z tą 2 lata roznicy a dzis z tymi duzo mlodszymi dogaduje sie duzo lepiej
Klotni tez bylo duuzo. Rowniez z ta 2 lata mlodsza

Nie ma reguły. Moj teść ma siostrę 1,5 roku starszą. Nie cierpią się całe życie: od dziecinstwa do dzis.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2018-11-28 o 10:41
Stary 2018-11-28, 10:37   #294
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:
Dzień dobry!
Nie brałam

Dzień dobry

Ja rozumiem że ludzie się urządzają jeszcze w naszym szeregowcu, niektórzy dopiero zaczynają, więc hałas jest itd.. Nie przeszkadza mi to wcale za dnia, ale sąsiad wiercil do 4 w nocy jak dziś tak będzie to chyba pójdę do Niego.... Choć od marca to On będzie słuchał hałasu jak Mała będzie dawać koncerty

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 10:43   #295
CiastkoveLove
Zakorzenienie

U mnie jest 4,5 roku różnicy między mną a siostra. Ale nigdy nie było między nami jakoś super, teraz kontakt mamy prawie zerowy. Według mnie różnica wieku nie ma znaczenia a charaktery

Stary 2018-11-28, 10:43   #296
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Nie brałam

Dzień dobry

Ja rozumiem że ludzie się urządzają jeszcze w naszym szeregowcu, niektórzy dopiero zaczynają, więc hałas jest itd.. Nie przeszkadza mi to wcale za dnia, ale sąsiad wiercil do 4 w nocy jak dziś tak będzie to chyba pójdę do Niego.... Choć od marca to On będzie słuchał hałasu jak Mała będzie dawać koncerty

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Może myśli, że jeszcze nikt nie mieszka. Weź go uświadom.
U mnie dziś jak na razie spokój z koncertami sąsiadów.

Jeszcze mnie mąż wkurzył bo nie ma cytryny, a ja cytrynę do każdego daję. Wczoraj jeszcze było pół, więc nie mówiłam mu żeby kupił, bo jak kroję to jeszcze by mi na kilka dni starczyło. A on wczoraj jedną herbatę zrobił i po cytrynie. A do sklepu mi się nie chce iść.

Stary 2018-11-28, 10:47   #297
polinesja
Przyczajenie

Dokładnie , nie ma jednej zależności . Moja koleżanka ma siostrę praktycznie w tym samym wieku , ponieważ 2 lata młodszą . Prawie w ogóle się do siebie nie odzywają i nie utrzymują ze sobą kontaktu. Nie to , że są jakieś strasznie pokłócone itp, tylko po prostu mają inne charaktery , inne podejście do wielu spraw i nie znajdują wspólnego języka , widują się tylko na święta . Znowu mam też kilka innych znajomych , gdzie w rodzinie było sporo dzieci . Różnice pomiędzy najstarszymi u najmłodszymi wynosiły czasami nawet kilkanaście lat , a wszyscy się ze sobą fajnie dogadują
polinesja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 10:50   #298
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za linka! O ile do wieczora coś zostanie, to coś kupię. Bo ceny spoko
Cytat:
Kontynnując marudzenie: od dwoch tygodni chodziło za mną ciasto krówka z bananami. W zeszłym tygodniu nie robiłam, bo byliśmy na imieninach, więc bez sensu. Ale teraz już mi się po nocach śniło i mąż jak był na zakupach zapomniał o śmietanie kremówce. Jak żyć? Ewentualnie mogłabym zrobić ciastka owsiano-kokosowe, ale nie kupił płatków owsianych!!! Oczywiście nie przywiózł też nic słodkiego. Wysłać chłopa na zakupy :/

Współczuję... i cię rozumiem, bo Krówka z bananami jest super smaczna mam nadzieję, że maż się zreflektuje dlatego jak mój idzie do sklepu to zawsze z kartką, choćby miał 3 rzeczy kupić

Ja chyba chce dwójkę dzieci. Ale gdyby nie ciaza i wizja porodu to w sumie może i trójkę. Uważam, że fajnie mieć w dorosłym życiu rodzeństwo Ja mam dwóch starszych braci, dużo starszych i teraz jest ok. Bo w dzieciństwie to ja byłam sryl, a oni już nastolatki. Ale zawsze byłam i jestem ich jedyna najmłodsza siostrą, która trzeba chronić i się z zgadzam, że nie liczy się wiek rodzeństwa, tylko charakter i wychowanie.

Edytowane przez zaczarowana_panna
Czas edycji: 2018-11-28 o 10:53
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 11:01   #299
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
U mnie jest 4,5 roku różnicy między mną a siostra. Ale nigdy nie było między nami jakoś super, teraz kontakt mamy prawie zerowy. Według mnie różnica wieku nie ma znaczenia a charaktery

Zgadzam sie. Charaktery plus dorzuce do tego ewentualnie pracę wykonaną przez rodzicow, wychowanie.
Cytat:
Napisane przez polinesja Pokaż wiadomość
Dokładnie , nie ma jednej zależności . Moja koleżanka ma siostrę praktycznie w tym samym wieku , ponieważ 2 lata młodszą . Prawie w ogóle się do siebie nie odzywają i nie utrzymują ze sobą kontaktu. Nie to , że są jakieś strasznie pokłócone itp, tylko po prostu mają inne charaktery , inne podejście do wielu spraw i nie znajdują wspólnego języka , widują się tylko na święta . Znowu mam też kilka innych znajomych , gdzie w rodzinie było sporo dzieci . Różnice pomiędzy najstarszymi u najmłodszymi wynosiły czasami nawet kilkanaście lat , a wszyscy się ze sobą fajnie dogadują
To tak jak u mnie. Z siostra 2 lata roznicy miedzy nami - mamy inne poglądy i podejscie do zycia przez to sie rozmijamy. A z siostra 8 lat roznicy - super bliski kontakt.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2018-11-28 o 11:02
Stary 2018-11-28, 11:03   #300
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry!
Nie brałam
Cytat:
podziwiam. biorąc pod uwage mój kontakt z bratem wolałabym byc jedynaczką i tak długo myślałam że chce jedno dziecko. Ale nie wiem ile chce. Zobacze po porodzie. [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86179984]Pomiędzy mną a moim bratem jest t lat różnicy. Im byliśmy starsi tym gorzej się dogadywaliśmy. Teraz od wielu lat ze sobą nie rozmawiamy. Nawet jak mieszkaliśmy ze sobą to nie gadaliśmy. Wspólny pokój to był horror. Dobrze, że matka wpadła na pomysł rozbudowy domu i potem już mieliśmy osobno. Mąż za to ma młodszą siostrę o 7 lat i starszą o 7. Ze starszą nie gada, a z młodszą złapał dobry kontakt dopiero niedawno. Dlatego nie chcę dużej różnicy wieku między dziećmi.

Ja długo nie chciałam dzieci. Teraz bym chciała 3. Mąż woli 2 chyba ze względu na swój wiek. No i przy 3 nie wiem czy byśmy dali radę finansowo, mieszkaniowo i logistycznie. Dlatego zostaniemy przy 2, o ile się uda zajść.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mój brat 4 lata starszy. Od dzieciństwa się tłuklismy ale to kwestia i charakterów i wychowania. Mi pobłażano, bratu nie. Potem w nastoletnich czasach ja byłam ułożona, brat nie i jemu pobłażano. No ciężko dobrze 2jkę dzieci wychować. Chciałabym miec dobry kontakt z bratem, ale w tej chwili to my jesteśmy nawet w innych światach. Nie ma opcji. Tego się boje gdybym decydowała sie na drugie dziecko.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości