Pseudo mądrości mężczyzn - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-12-07, 14:13   #271
ksiezycwokularach
BAN stały

Dot.: Pseudo mądrości mężczyzn

Kobiety w makijażu prawie każda jest ładna.
ksiezycwokularach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 14:15   #272
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ksiezycwokularach Pokaż wiadomość
Kobiety w makijażu prawie każda jest ładna.
Wiesz że większość kobiet chodzi w domu bez makijażu? Będziesz jej worek na głowę zakładac, żeby nie patrzeć na jej brzydotę?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 14:15   #273
matcha
Zadomowienie

To też się umaluj.
Stary 2018-12-07, 14:17   #274
ksiezycwokularach
BAN stały

Dziewczyny bez makijażu nie są brzydkie. Ale też nie są takie ładne. Po prostu są średnie obejdzie się bez worka.

Ok wyslę 5 z Wam zdjęcie na priv doradzicie mi stylówkę ok? :P
Stary 2018-12-07, 14:23   #275
MiamiGlow
Zakorzenienie

Samotny_t, ale on naprawdę nie jest brzydki. Gdyby zadbał o zęby (myślę, że już samo usunięcie osadu i normalne wizyty u dentysty by dużo dały) i zmienił okulary albo włożył soczewki, byłoby ok. No i można pokombinować z zarostem. Gdyby był ciekawą osobą to absolutnie wygląd nie stoi na przeszkodzie. Poza tym nie ma jednego kanonu piękności. Dziewczynom naprawdę podobają się różni faceci. O ile nie marudzą tak strasznie i nie są, jak to się mówi, malkontentami?
MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 14:30   #276
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny bez makijażu nie są brzydkie. Ale też nie są takie ładne. Po prostu są średnie obejdzie się bez worka.
No to już wiadomo jaki jest twój problem, skoro też jesteś przeciętny jak te kobiety - paskudna desperacja poplątana z mizoginią
Stary 2018-12-07, 14:46   #277
skazana_na_bluesa
.

Bielizna, ktora sie nie odznacza pod spodniami to nie musza byc z automatu stringi. Sa tez majtki bezszwowe, cienkie, ktore nie wystaja spod ubran.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-07, 14:59   #278
ksiezycwokularach
BAN stały

Irytują mnie pary. Chodzi o to, że ja mogę co najwyżej popatrzeć na dziewczyny. A ich chłopacy je przytulają, całują, dotykają. To takie frustrujące.

Poza tym nie chodzi o to czy dziewczyna jest ładna, czy przeciętna, ale o to jak z nią będę się czuł, czy będę mógł z nią o wszystkim rozmawiać.
Stary 2018-12-07, 15:02   #279
skazana_na_bluesa
.

Jak nie zmienisz podejscia to sie sam zestarzejesz, bo zadna cie nie zniesie.

Stary 2018-12-07, 15:47   #280
ksiezycwokularach
BAN stały

Wy nie rozumiecie. Przeciętni faceci są pomijani. Na nich dziewcyzny nie zwracają uwagi. To nie jest tak jak w przypadku sredniej dziewczyny, ktora sie komus i tak podoba.
Stary 2018-12-07, 15:50   #281
matcha
Zadomowienie

No biedny misio.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-07, 15:53   #282
ksiezycwokularach
BAN stały

Ciekawe jakbyś mówiła gdyby na Ciebie nikt nie zwracał uwagi i dla każdego byłabyś niezbyt atrakcyjna.
Stary 2018-12-07, 15:55   #283
matcha
Zadomowienie

To się ogarnij. Konkrety dostałeś w wątku. Już zostało uzgodnione, że problemem nie jest twój wygląd, ale desperacja i frustracja. Oczywiście, gdybyś nie był trollem
Stary 2018-12-07, 16:00   #284
megamag
BAN stały

Cytat:
Tak jestem wcieleniem jakiegoś gościa od chinosów, tak jestem mizoginem, tak jestem głupi. Coś jeszcze?
Jeśli jesteś kolesiem od chinosów, to niestety to nie tylko głupota. Kwalifikujesz się do leczenia, masz zaburzenia psychiczne. To nie jest jeden wątek, w którym ktoś sobie potrolował. Zakładasz je co jakiś czas, prawdopodobnie nie tylko tutaj. Masz jakąś manię prześladowczą, zaburzenia w postrzeganiu rzeczywistości albo jedno i drugie. Poszukaj pomocy psychologa, bo się człowieku wykończysz. Albo zaczniesz strzelać na ulicy do ludzi i skończysz w zakładzie zamkniętym. A siedzenie w internecie na stronach dla inceli nie pomaga, tylko pogłębia Ci zaburzenia społeczne.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 16:17   #285
ksiezycwokularach
BAN stały

Napisałem jak jest. Kobiety ładne i mniej ładne przyciągają mężczyzn. A ja nie widzę by kobiety się za mną oglądały. Skoro nie zwracają na mnie uwagi to przez wygląd.
Stary 2018-12-07, 16:38   #286
Liliom
Rozeznanie

Cytat:
Napisałem jak jest. Kobiety ładne i mniej ładne przyciągają mężczyzn. A ja nie widzę by kobiety się za mną oglądały. Skoro nie zwracają na mnie uwagi to przez wygląd.
Hehe, ja się za nikim nie oglądam, nigdy też nie zagadałam pierwsza faceta. Każdy facet z którym byłam wykonał pierwszy krok. Wiem - dla wielu to złe podejście, ale ja zwykle nie czuję potrzeby samej zagadywać, ani też oglądać się za facetami idąc ulicą czy w galerii

Poza tym większość ludzi jest PRZECIĘTNA, a już zwłaszcza wśród facetów. Jakoś nie widzę żeby większość populacji mężczyzn była sama. Przystojniaków nie starczy dla wszystkich dziewczyn.
Liliom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 16:41   #287
megamag
BAN stały

Jeszcze nigdy nie obejrzałam się za żadnym facetem na ulicy czy gdziekolwiek. Czasem oglądam się za psami, lubię psy i szukam okazji, żeby jakiegoś pogłaskać.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 17:03   #288
matcha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Jeszcze nigdy nie obejrzałam się za żadnym facetem na ulicy czy gdziekolwiek. Czasem oglądam się za psami, lubię psy i szukam okazji, żeby jakiegoś pogłaskać.
Ja zawsze obejrzę się za jakimś pieskiem - gdziekolwiek
Czyżby psy miały większe "branie na pogłaskanie"?
Stary 2018-12-07, 17:14   #289
Ruwi
Zadomowienie

Tak, wygląd ma znaczenie, bo każdy ma jakieś osobiste preferencje. Nie każda dziewczyna spodoba się każdemu facetowi i na odwrót. Przykładowo ja nie lubię napakowanych facetów.
Nie, to, że ktoś nie jest przystojniakiem czy modelką nie znaczy, że nie znajdzie partnera.
Tak, naprawdę sporo można nadrobić charakterem.

Ja tu widzę dwie opcje
A) albo pracujesz nad swoim wyglądem, żeby przyciągać te osoby z tinderów i klubów (miejsca, w których praktycznie tylko wygląd się liczy)
B) albo pracujesz nad charakterem. Przestajesz marudzić, wylewać żale na niesprawiedliwy los. Nikt takich osób nie lubi. Wtedy będziesz mógł szukać partnera wśród osób, które dobrze znasz. Wiesz, z takimi, z którymi przeprowadziłeś dużo rozmów, z którymi spotykałeś się na neutralnym gruncie bez romantycznych podtekstów… Innymi słowy wśród koleżanek. Tak, kobiety są tylko materiałem do związku! Możesz normalnie się z nimi zadawać tak jak z osobnikami płci męskiej. Więc to od poznania większej ilości kobiet należy zacząć.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-07, 18:13   #290
Konto usunięte

Ja się prędzej obejrzę za kobieta niż facetem.
A jestem hetero.

7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 18:27   #291
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86220233]Ja się prędzej obejrzę za kobieta niż facetem.
A jestem hetero. [/QUOTE]

Ja się w ogóle za facetami nie oglądam, takich naprawdę dla mnie atrakcyjnych jest... niewielu. A takiego, do którego zagadałabym bo jest tak przystojny to jeszcze nie spotkałam.

Ruwi właściwie podsumowała najlepiej - albo inwestujesz w wygląd i starasz się wyrywać laski w klubach / na Tinderze, albo inwestujesz w osobowość, zainteresowania i zaczynasz oswajać się z płcią przeciwną - na żywo. Polecam drugą opcję. Jak na razie, z tego co piszesz, to żyjesz otoczony tylko facetami i pewnie nakręcacie się nawzajem, w internetach też wystarczająco naczytałeś się bzdur.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 18:59   #292
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Charakter jest zupełnie drugorzędny i nieistotny. Jeśli ktoś jest wysoki i przystojny i ma wysportowane ciało to może być największym nudziarzem, idiotą i chamem, a i tak się z nim umówią.

Charakter się nie liczy, to drugorzędne. Charakter zaczyna się liczyć dopiero po pewnym czasie od poznania,a nie od razu, bo liczy się pierwsze wrażenie, co kobiety widzą na pierwszy rzut oka.

Kobiety bardziej patrzą na wygląd niż na charakter
Tylko ze pierwsze wrażenie to nie tylko uroda, ale tez styl bycia, osobowość, komunikatywność itp. A to ma duży wplyw na atrakcyjność. Jeszcze nie słyszałam zeby jakaś dziewczyna zakochała sie tylko w urodzie faceta. Jak ciebie czytam to się nie dziwie ze masz problem. Bo żadna mądra dziewczyna nie chce mieć faceta który uważa wszystkie kobiety za dziunie które lecą na wygląd. Nie wiem jak wyglądasz, ale osobowościa nie zachęcasz.

Tymczasem ty masz ewidentnie problem bo chcesz mieć ładna dziewczyne. Tyle ze oburza cię to ze ta ładna dziewczyna tez chce mieć ładnego.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Co znaczy fajnie wygląda ? Jakie są ubrania w których się fajnie wygląda?
W męskim wydaniu?
Fajny t-shirt czyli jakis ładny kolor motyw, a nie szary czy granatowt choć to zależy od modelu.
Dzinsy
Skórzana/dzinsowa kurtka.
oczywiście w odpowiednim rozmiarze a nie o dwa za duże.

Co do brzydactwa Teraz to mozna zamaskować to swietnie brodą Tyle ze trzeba o nią dbać.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Kobieta wystarczy że się umaluje i już staje się ładna. Więc nie macie problemu. Poza tym przeciętna kobieta na tinderze ma wybór, a zwykły facet nie.

Poza tym czy dowiem się jak wyglądają fajne ciuchy?
A facet wystarczy jak się umyje

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Kobieta wystarczy że się umaluje i już staje się ładna. Więc nie macie problemu. Poza tym przeciętna kobieta na tinderze ma wybór, a zwykły facet nie.

Poza tym czy dowiem się jak wyglądają fajne ciuchy?
A facet wystarczy jak się umyje

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Rozumiem, że nie ma ubrań w których każdy wygląda fajnie. Wspomniałaś jednak, że są fajne ciuchy - ogólnie fajne ciuchy. To pytam jakie ?
Na yt znajdziesz kanał Zophia osobista stylistka. Oglądnij jej filmiki to zobaczysz. Zauważysz wtedy ze nawet taka drobnostka jak długość koszuli czy spodenek "robi robotę".

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
W przypadku kobiety ubrać się nie jest trudno. Latem wystarczy dziewczynie zwykła spódniczka i bluzka, a chłopacy i tak będą wiedzieli gdzie ona jest.

Z makijażem mam ból dupy, bo pomalujecie się te 15 minut i macie level up x2
Uwierz mi ze 15 min nie wystarczy zeby z brzydkiej zrobić ładną

No a facetowi wystarczy ze ubierze spodenki i tshirt.

Tylko ze uwierz mi ze zwykłą spodniczką i bluzka można sobie zmasakrować figurę jak i ja skorygować. Wystarczy ze dziewczyna ubierze sobie sukienkę midi, w poziome paski i do tego kontrastujące buty i nawet idealna figura bedzie wyglądać tak sobie.

Zyjemy w dobie internetu i naprawdę łatwo znaleźć ubraniowe porady.
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 19:01   #293
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Za to Wy wolicie wymuskanych typków ze zrobioną brodą, koszulą z wywiniętymi rękawami oraz odkrytymi kostkami, bo modnie
No to skoro wiesz co lubimy, to w czym problem? Dupę w troki i do galerii handlowej. Kup koszulę, kup dżinsy, wywiń rękawy, gotowe.

Wielu facetom pasuje minimalizm. Czerń, odcienie szarości, oliwka, granat, błękit (koszula), biel, ewentualnie motywy typu klasyczna kratka. Jak już t-shirt czy bluza to gładkie, bez motywów czy napisów. Ciemne dżinsy albo spodnie, dobrze skrojone i dopasowane a nie luźne jak po dziadku. Stonowane skórzane obuwie, ewentualnie fajne adidasy, też nie w jakiś dzikich kolorach. Bez cudowania i wydziwiania, nowoczesne, funkcjonalne, dopasowane ubrania. Żadna sztuka.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 19:21   #294
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo mówicie a mało konkretów. Jak mam skopiować styl facetów widzianych na ulicy? Oni mieli spodnie i kurtki. Wyglądali tak jak ja.
Opcje są dwie
1) Zwróć uwagę na detale, krój, kolory, długość itp.
2) Moze nie o wyglad chodzi?
Stary 2018-12-07, 19:22   #295
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Fajny t-shirt czyli jakis ładny kolor motyw, a nie szary czy granatowy
Niektóre porady, jak wyjść z przegrywu, sięgnęły już takich wyżyn absurdu, że aż postanowiłem popełnić autorski mem przedstawiający mężczyznę, którego cała atrakcyjność została zaprzepaszczona granatowym tshirtem Założywszy tę koszulkę, stał się aseksownym piwniczakiem xD

Edytowane przez samotny_t
Czas edycji: 2018-12-07 o 19:29
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 19:31   #296
Liliom
Rozeznanie

Cytat:
Za to Wy wolicie wymuskanych typków ze zrobioną brodą, koszulą z wywiniętymi rękawami oraz odkrytymi kostkami, bo modnie
Ale co jest w tym takiego złego? Brodę u mężczyzn lubiłam zawsze, mój tata taką nosi i nawet w życiu go bez brody nie widziałam . W dodatku jak ktoś ma jakąś asymetrię/okrągłą buźkę to przecież taką brodą można wymodelować twarz i trochę "oszukać" rysy. Ale podobali mi się mężczyźni z brodą jak i bez, nie było reguły.

Koszula z wywiniętymi rękawami - tutaj czepiasz się czegoś co się nosiło od wieków (w sumie brodę też), co jest dziwnego w wywiniętych rękawach?? Mi się podoba, bo akurat ręce i dłonie są dla mnie atrakcyjną częścią ciała mężczyzny, zawsze mi się to podobało. Przecież to nie jest wymysł ostatnich lat.

No, odsłoniętych kostek akurat nie lubię u mężczyzn. Ale oczywiście wmawiasz tu, że wszystkie kobiety lubią

Na serio nie rozumiem, wymieniłeś normalne rzeczy, to nie jest bóg wie co. Ale rozumiem, że ty nosisz zwykłe polo i jasne przecierane na biało jeansy i wcześniejszy "wymuskany" styl mocno odbiega od twojego.
Liliom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-07, 19:44   #297
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Przez znajomych jestem odbierany jako wartościowy człowiek, z którym idzie porozmawiać na wiele tematów. Mam poczucie humoru, chętnie pomagam innym. Jednak nie radzę sobie w kontaktach z dziewczynami. Jestem dla nich niewidoczny. Ogólnie rzecz biorąc nie jestem brzydki. Pewnie do typowego ciacha sporo brakuje, ale nie jestem brzydalem. Spytałem Was o pomoc. Poprosiłem
o radę abym stał się w oczach dziewczyn atrakcyjny. Usłyszane opinie mnie wręcz zniechęciły. Mimo, że nie mam problemów z wagą, jestem szczupły, zasugerowałyście zrobienie fajnej sylwetki, tak jakby ona była kluczowa w znalezieniu dziewczyny. Poza tym dowiedziałem się, że powinienem przeglądać instagrama szukając fajnych stylówek. Dopiero gdy będę miał atrakcyjną sylwetkę i fajne ciuchy to będę się cieszył powodzeniem. Zrobiło się mi przykro. Sądziłem że w miłości takie powierzchowne rzeczy jak ubrania, czy mięśnie są najmniej istotne. Przykro mi, że dziewczyny nie akceptują mnie takim jakim jestem, a wręcz wymagają zmiany.
Tyle ze tak cię odbierają koledzy. To po pierwsze.

Po drugie sam dałes teze ze tylko przystojni faceci mogą mieć dziewczynę. Wiele dziewczyn ci pisało ze to nie prawda. Po trzecie sam sie pytałeś co znaczy się fajnie ubierać. Dziewczyny ci napisały gdzie szukać inspiracji a ty teraz jojczysz ze ojej jak się nie bedziesz tak ubierał to cię nie bedzie zadna chciała. W cholere nielogiczny jesteś do tego straszna męczybuła Cały swiat winny. Uwierz mi ze nawet jakbyś wyglądał jak Iglesias to z takim charakterem sukcesu nie wróżę.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Niektóre porady, jak wyjść z przegrywu, sięgnęły już takich wyżyn absurdu, że aż postanowiłem popełnić autorski mem przedstawiający mężczyznę, którego cała atrakcyjność została zaprzepaszczona granatowym tshirtem Założywszy tę koszulkę, stał się aseksownym piwniczakiem xD
A czy ty czasem nie zauważyłeś stwierdzenia "choć to zależy od modelu"? Ten tshirt jest ładny, ale niestety większość tshirtów męskich w tych kolorach jest słaba.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Liliom Pokaż wiadomość
Ale co jest w tym takiego złego? Brodę u mężczyzn lubiłam zawsze, mój tata taką nosi i nawet w życiu go bez brody nie widziałam . W dodatku jak ktoś ma jakąś asymetrię/okrągłą buźkę to przecież taką brodą można wymodelować twarz i trochę "oszukać" rysy. Ale podobali mi się mężczyźni z brodą jak i bez, nie było reguły.

Koszula z wywiniętymi rękawami - tutaj czepiasz się czegoś co się nosiło od wieków (w sumie brodę też), co jest dziwnego w wywiniętych rękawach?? Mi się podoba, bo akurat ręce i dłonie są dla mnie atrakcyjną częścią ciała mężczyzny, zawsze mi się to podobało. Przecież to nie jest wymysł ostatnich lat.

No, odsłoniętych kostek akurat nie lubię u mężczyzn. Ale oczywiście wmawiasz tu, że wszystkie kobiety lubią

Na serio nie rozumiem, wymieniłeś normalne rzeczy, to nie jest bóg wie co. Ale rozumiem, że ty nosisz zwykłe polo i jasne przecierane na biało jeansy i wcześniejszy "wymuskany" styl mocno odbiega od twojego.
Bo wiesz albo styl Krychowiaka albo Janusza Nie ma nic pomiędzy
Stary 2018-12-07, 19:45   #298
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liliom Pokaż wiadomość

Bo wiesz albo styl Krychowiaka albo Janusza Nie ma nic pomiędzy
Stary 2018-12-07, 20:12   #299
Konto usunięte

A jak inaczej nosić te koszule latem, jak nie wywinięte?
Koszul z krótkim rękawem powinni zakazać.

Stary 2018-12-07, 21:40   #300
skazana_na_bluesa
.

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86220745]A jak inaczej nosić te koszule latem, jak nie wywinięte?
Koszul z krótkim rękawem powinni zakazać.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Otaktak! Zgadzam się!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości