|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Dziewczyny czy Wam też napina się brzuch?? U mnie jest normalny, a nagle taki napięty. Trwa to tak z 5-10 minut. I jest to mniej więcej 3 razy w ciągu dnia.
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierzesz magnez? |
|
|
|
|
#273 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
I "zwolnić" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dużo dziewczyn co rodzily na Śląsku lub w Łodzi. Tak od nas. Szczerze? Warto po prostu się nastawić że brud i olać. Owszem fujka ale mnie to nie rusza. To nie wakacje. Jadę do spirala. Rodze. Wychodzę. Ten pobyt to konieczność. Nic od nikogo nie chce nic mnie nie interesuje. I do domku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w 1 ciazy sie napinał, ale dużo pozniej, juz nie pamietam, ale na pewno po 20 tc
i wtedy bralam magnez. a teraz biorę na wszelki wypadek od poczatku ciazy. |
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
sQ, ja jestem tego samego zdania, jak ma byc dobrze to wszedzie bedzie. Ode mnie kolezanki zdziwialy, wybieraly niby lepsze szpitale oddalone o mioliony km itd. A jak przyszlo co do czego to na Ujastku w Krakowie zarazili jedna gronkowcem. Po prostu wszedzie zdarzają sie bledy.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Sam magnez biorę dopiero 2 dni. Zobaczymy. Chyba tez muszę zwolnić. Człowiek ma trochę lepsze samopoczucie i więcej sił to wszystko chciałby zrobić. O nie!!! Koniec z tym. Odpoczywam 😀 lekarza mam 13.12. Takze napewno zapytam. Dzięki.
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dzisiaj zrobic badań a w poniedziałek mam na 7 do pracy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wzielam jeszcze taka szara https://www.renee.pl/szara-sukienka-bush-league .... matko ile ja sobie nakupowalam rzeczy w tym miesiacu ![]() Mega mi sie podobaja, bo sa dlugie- wszystkie, ktore ostatnio mierzylam byly do pol uda :/. Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2018-12-07 o 15:16 |
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
jestem po usg połówkowym.
Okazało się , że mam łożysko przodujące i w 28 tyg kolejna kontrola. W 36 tyg kontrola wagi dziecka, bo jak się okaże że dzieć duży ,czyli pow. 4,5 kg, będzie cesarka, ze względu na to , że poprzedni poród był mega ciężki bo córka miała prawe 5 kg. No i długo sprawdzała serce, obraz był kiepski i nie było dokładnie go widać - co mnie troche niepokoi. Termin pokrywa się z tym z om. Ale jaka długa jest córcia i ile waży to się nie dowiedziałam. Na szczęscie 27 grudnia mam już umówioną wizytę w polsce. |
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
A oto ona: Alicja
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Mysia a bierzesz witaminy dla ciężarnych? Skąd dzieci 5kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na wizytę w Polsce, to się dowiem o łożysku itd itd...za cholerę nie wiem jak jest po hiszpańsku " łożysko" a już przodujące to w ogóle
![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam dobry dzień, bez nudności, dziś też, może wreszcie przeszło.. teraz jem mandarynki i jestem szczęśliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#285 |
|
Żona Gargamel
|
U nas chyba powyżej 3,8kg, a przynajmniej tak kiedyś było. Bratowa miała urodzić dziecko 4,5kg, przyszła do szpitala na umówiona cesarkę, tam ją pobadali i orzekli że dziecko ma 3,8kg i jaka cesarka. 2 dni się męczyła ze skurczami aż w końcu jej te cesarke zrobili, mały prawie 5kg. A jeszcze gronkowcem ją zarazili.. Dlatego m.in. boję się tego szpitala...
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biorę witaminy. Możliwe , że miałam cukrzyce ciążową - ale nikt mnie na badania na wysłał. A teraz mam badania w 24 tyg , więc zobaczymy. |
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszał a też teorie że wlsnsie się witamin bierze za dużo i dzieci później rosną jak szalone. Ze kobieta nie ma braków a łyka suple i bomby witaminowe... Może coś. Wtym jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Go może też z tej cukrzycy te Twoje kilogramy co za lekarz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Kurczę, dziewczyny ale Wam zazdroszczę już tych połówkowych i poznania płci. Ja do gina idę we wtorek, ale on sam USG nie robi, więc dalej nie będę wiedziała kto tam siedzi. Za tydzień dopiero umowie się na połówkowe bo nie ma jeszcze uruchomionych zapisów na styczeń.
Dzisiaj taki pogodowo podły dzień u nas że szok. Mąż pojechał do barbera, więc mam chwilowo wolny wieczór. Może ogarnę jakieś zakupy. Fajne te Wasze kiecki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#289 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#290 |
|
Dostojna peema.
|
Co do witamin to mój lekarz powiedział, że mam bardzo dobre wyniki, żadnych braków i że nie muszę brać żadnych witamin. Także raz na kilka dni wezmę prenatal czy jak to się nazywa ale nie biorę codziennie. Ja mam polowkowe jeszcze przed świętami i jakoś się trochę nimi stresuję. No ale jak będą ok to mam nadzieję, że potem już z górki.
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Taak, dziciatka rosna duze po witaminach i uwaga po euthyroxie/letroxie. Lekach na tarczyce. A niestety duza czesc kobiet je bierze. Tez sie boje duzego dzieciatka ze wzgledu na tarczyce wlasnie i leki...
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam połówkowe 18 grudnia, więc akurat na święta.
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#295 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze, gdyby bylo cos nie tak to chyba by zasugerowala np. dodatkowe usg? nie martw sie na zapas, wiem, ze latwo mowic, ale lekarz na pewno cos by powiedzial.piekna coreczka ![]() Cytat:
no coz, bedzie co bedzie ![]() Ja biore prenatal duo i zaczne magnez, tak mi zalecila lekarka - w II trymestrze jest bardzowazna suplemantacja DHA. W prenatalu jest tylko to co konieczne zgodnie z wytycznymi Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, na blogu panatabletki jest wszystko opisane poczytajcie, ciekawehttps://pantabletka.pl/jakie-witamin...pinia-analiza/ Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2018-12-07 o 17:20 |
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak i poród znacznie łatwiejszy jest wtedy, i mniejsze prawdopodobieństwo cc...choć ja wychodzę z założenia że jak trzeba to trzeba i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biore lthyrox i moja lekarka przy kazdym usg mowi ze dziecko i lozysko duze
co ma byc to bedzieDziewczyny doszlo moje zamowienie z bon prix- ciozowa kurtka z nakladka dla dzidziusia i 2 pary spodni. Wszystko mega!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
No i jeszcze biorę kilka innych leków codziennie. |
|
|
|
|
#299 |
|
Dostojna peema.
|
A ja Wam powiem ciekawostkę co do paracetamolu/apapu, oczywiście każdy ma swój rozum ale warto opowiedzieć. Pani aptekarka zobaczyła, że lekarka na karteczce mi napisała również Apap (oprócz tego syrop dla ciężarnych i coś do nosa) i powiedziała, żebym nie brała tego apapu/paracetamolu, że to mi totalnie nic nie da a tylko zaszkodzi. Ja w sumie i tak nie zamierzałam tego brać, bo brałam od środy i zero poprawy. W każdym razie ona mówiła, że teraz żadne paracetamole tylko odpoczynek taki też, żeby głowa odpoczela czyli naturalne metody, ciepłe napoje, łóżko, piżama, nie przed telewizorem, mało telefonu (do tego najtrudniej się zastosować). Niby nic odkrywczego, no ale w sumie prawda.
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

W Krakowie jest, ale to trochę daleko...
, choroba w ciąży to największa lipa! Ale fakt, żeby siedząc głównie w ciepłym mieszkanku i mając ostatnio kontakt jedynie ze zdrowym mężem się zarazić czymś to trzeba już być taką szczęściarą jak ja ^^

no coz, bedzie co bedzie
jednak i poród znacznie łatwiejszy jest wtedy, i mniejsze prawdopodobieństwo cc...choć ja wychodzę z założenia że jak trzeba to trzeba i tyle
co ma byc to bedzie