|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zorac raz jeszcze
No, wiec i ja dolaczam do was wreszcie
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
No i wreszcie mam go na buzi.... i jak narazie nic (kupilam o,1), nie sczypie ani nic z tych rzeczy, tylko dziwnie sie czuje z takim zelem na buzi, posmarowalam tez szyje i pod oczami, coz raz sie zyje, zobaczymy co bedzie rano
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam inne pytanie : w jakich objętościowo tubkach kupujecie Zorac? bo ja na piękne oczy w aptece dostałam 15 g a na ulotce jest napisane, że produkują też 30 g - nie wygłupię się jak rodzinnemu zasugeruję tą większą objętość?
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Ach, no przecież to jest takie oczywiste....(!) :/
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
marianna dostałaś bez recepty???
Dlaczego zoracu nie można stosować w ciąży i w czasie karmienia piersią? Czy to jest związane z tym że działa on na głębsze partie skóry? Nie mam pojęcia czym załatwić moje głębsze zaskórniki , bo jeszcze karmię piersią i nic mi nie wolno
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale to chyba jednorazowy wybryk był ![]() jeśli chodzi o drugą część pytania z tego co mi się po głowie kołacze to retinoidy uszkadzają płód, natomiast w przypadku zewnętrznego stosowania- chyba nie dokońca zbadano jak bardzo przenikają one do organizmu płodu, jak i ile tego przenika z mlekiem matki. jedno jest pewne - szkodzą - dlatego nie wolno ich w żadnej formie przyjmować jak się jest w jakikolwiek sposób "związanym" z dzieckiem
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Dzęki Marianna
Pozdrawiam
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam paskudny katar... a chusteczka plus wyzorackowan skóra nosa to niezbyt dobre połączenie...wyglądam więć jak Frankenstain... obłażąca płatami
wyć mi sie chce bo jeszcze dwie godziny w pracy tak bede siedziec i straszyc ludzi
|
|
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
JA nie wyzebralam bo nie bylo nawet
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
a ja wyżebrałam
na początek słabszy. I tu pytanie- jestem przed okresem (czytaj -> stan silnie odczuwalnej obecności pryszczowych paskudztw) i zastanawiam się czy już się dzisiaj pomaziać, czy mi ten zorac nie zaogni przypadkiem krostek (pytam, bo aha tak właśnie na mnie działają, to może retinoidy też )
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
No wiec dzisiaj rano na buzi nic
jedyny dyskomfort po nalozeniu, to to, ze czulam sie jakbym wymaziala buzie zelem do wlosow, bo nic absolutnie nic sie nie wchlonelo , no ale moze za grubo polozylam.Wiec dziewczyny doradzcie, jak czesto klasc (a chcialabym oblazic ze skory szybko i skutecznie, no ale bez podraznien), no i czy zrezygnowac z zestawu Effaclar, Skinoren i czy jakos szczegolnie nawilzac???? Guia tez mam kilka przedokresowych krostek (chyba Lysanel mi to zrobil ) i zorac nic im nie zrobil, ale chyba jednak lepiej zaczekacAcha, u mnie mozna kupic i bez recepty i opakowania 15g i 30g, ale cenowo to wychodzi na to samo. |
|
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
agniecha, poczekaj, poczekaj
Jeśli nic Cię nie szczypie, to proponuję co drugi dzień, a w dni bez Zoracu nawilżanie. Na początek odstaw Effaclar i Skinoren, zobaczysz, miarodajny jest okres co najmniej tygodnia, żeby sprawdzić, jak naprawde reaguje skóra na Zorac.
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
agniecha po zoracu linieja jak jaszczury nawet najwieksze nosorozce
Tak jak pisze Erato kilka aplikacji i wszystko sie wyjasni
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Heh
No ale pocieszmy sie że AL też miało być rewelacją, nawet sama się nim zachłysnęłam, a okazał sie okropnym, niedobrym filtrem przez który teraz cierpię (nie tylko ja ) Nie martw się anah spróbujemy zoracu za rok.. a może dwa
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś postanowiłam sobie urządzić mały hardcore
Po umyciu twarzy tonik Lysanel (szczypało , na szczęście bez buraka), potem pod gorący prysznic, po wyjściu Zorak Za godzinkę poleci kwas hialuronowy Na razie nic mnie nie szczypie, tylko szyja, a tam się nie kwasiłam. Buraka brak, ale Lysanela zaaplikowałam tylko na środkowe partie policzków i czoło. Biedny naczynkowy nos zostawiłam w spokoju
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie kurczak wodny wczoraj swędziała już i twarz i szyja - strasznie
.Jakoś przetrzymałam, ale za to dziś nie obłażę wcale. Dziwne, myślałam że już trochę mam paszczę zoracowo zahartowaną. |
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
no do Rossmana chwilowo nie mam dostępu.. ale na czas choroby zawiesiłam zorackowanie....na rzecz smarowania się własnej roboty mieszanką z oleju z nasion bawełny, z dzikiej róży i kwasy HA, po wczorajszej aplikacji nos juz nie jest taki czerwony i łuszczy się dużo mnie... teraz wysmarowałam się Avenka i zobaczymy jak mój nos w pracy będzie się sprawował
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szyja swędziała mnie tak, że miałam ochotę sie zadrapać do krwi Oczywiście nie zrobiłam tego, bo dzielna ze mnie dziewczynka Znaczną ulgę przyniosło nałozenie roztworu kwasu hialuronowego |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam to samo
Wczoraj umyłam buzię przez jakies 40 min czytałam ksiazke, potem zorac na cała twarz. Na początku nic nie swędziało. Ale oczywscie nei mogło byc tak pięknie, bo o 3 w nocy już mnie skręcało, żeby sobie twarz zadrapać przetrzymałam godzinę, bo już sie zaczęłam strasznie pocic poleciałam do łazienki i zmyłam zorac. Jaka to była ulga! Nie było zadnego buraka tylko to nieszczesne szczypanie szczegolnie w okolicach żuchwy. I łuszczenia tez nie ma... Ahhhh...nałozyłam calmę i poszłam dalej spać. Nie mam pojęcia dlaczego tak mam, w końcu zoracuję się od jakichś 3 tyg. Moze też dlatego, ze wczesniej sobie zrobiłam peeling enzymatyczny z erisa, ale on jest baaaaardzo delikatny. Podziwiam Cię Erato, ze takei eksperymenty z lysanelem robisz ![]() A HA łagodzi troche to szczypanie, czy wręcz przceciwnie? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie w dodatku szczypią filtry przy nakładaniu
, fuj.Najchętniej bym sobie darowała.
|
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie szczypie dzieciaczek avene, a mleczko zelowe vichy nie....
![]() I strasznie mi sie łuszczą okolice oczy, chcoiaz te omija przy nakładniu zoracu szerokim łukiem, tam smaruje sie tylko avenką własnie.... I ja sobie dzisiaj filtry daruje, bo i tak siedze w domu chora
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Nikita-v, In_ThE_ShAdOwS coś nam się mała epidemia robi
wracajcie szybko do zdrowia
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

.

)
jedyny dyskomfort po nalozeniu, to to, ze czulam sie jakbym wymaziala buzie zelem do wlosow, bo nic absolutnie nic sie nie wchlonelo
) i zorac nic im nie zrobil, ale chyba jednak lepiej zaczekac
Po umyciu twarzy tonik Lysanel (szczypało