![]() |
#271 |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Dolina łez i inne mankamenty+ offtopy
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87770544]Kasztanka jaki krem z filtrem używasz na co dzień. Pytam, bo masz podobne problemy skórne jak ja czyli tłusta skóra, rozszerzone pory i skłonność do wyprysków. Musi być coś co nadaje się pod makijaż.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] La Roche Posay Anthelios do skory tlustej i tradzikowej, Dr Jart w takiej bialej butelce z niebieska nakretka, inne koreanskie, obecnie koncze MacQueen i sie przymierzam do zakupu czegos z Cosrx.
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Przez te zdjęcia zachciało mi się jeść
![]() [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87770544]Kasztanka jaki krem z filtrem używasz na co dzień. Pytam, bo masz podobne problemy skórne jak ja czyli tłusta skóra, rozszerzone pory i skłonność do wyprysków. Musi być coś co nadaje się pod makijaż. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Co prawda ja nie kasztanka, ale mam podobną cerę i używam SVR Sebiaclear SPF 50, polecam. [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87769787]Ja jeśli już bym farbowała, to na pewno na jaśniejszy kolor, bo swoje już mam ciemne. Podobają mi się rudości i ciepłe brązy. Najlepsze, że kiedys koleżanki mi pomalowały farbą z drogerii i kolor był wyraźny jakieś 2 tygodnie, a potem tak się zmył, że prawie nie różnił się od mojego, więc jeśli moje włosy tak reagują na farbowanie, to siema. Rozumiem, że takie włosy mogą być problematyczne i wyobrażam to sobie. Ja niesamowicie zazdroszczę dziewczynom z pięknymi, grubymi włosami, to po prostu niesamowicie dodaje urody. Sama kiedy miałam trwała to uważałam, że zyskałam +2 punkty do urody, no włosy odbite od nasady i wyglądające na gęste po prostu jakoś zdobią twarz. A, i spotkałam się parę razy z tym, że faceci komplementowali włosy moim koleżankom, moich piórek to nigdy nie spotka. Dodam, że niektórym dziewczynom nie szkodzą zbytnio cienkie włosy i przyliz, jednak moim zdaniem taka dziewczyna musi być naprawdę bardzo ładna, żeby twarz się sama "broniła", niestety ja nie należę do tej kategorii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak rozjaśnisz, to kolor się będzie trzymał, tylko będzie coraz cieplejszy. Ale nie warto tego robić drogeryjnymi preparatami, ja sobie spaliłam całe włosy. Lekkie ombre u fryzjera bardziej wydaje mi się i to na niskiej wodzie. A stosowałaś też sesę kiedyś np. na skórę głowy? Nie że Ci podaję kolejną super metodę, ale ja stosuję od jakiegoś czasu i czytałam, że dziewczyny miały efekty po roku stosowania. Ciekawa jestem, czy tak jest rzeczywiście. Przestań, że nie należysz ![]() ![]() A co do przylizu, to np. Aniston fajnie wyglądała w takim przylizie w "Przyjaciołach", a moim zdaniem ma dosyć oryginalne rysy twarzy. Nie powiedziałabym, że nie jest ładna, ale nie ma klasycznej urody. Ja chciałabym mieć długie włosy dla samych długich włosów, później mogę je ściąć ![]() Cytat:
Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-04-20 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubię kwestie smaku. Jak już mnie natchnie do gotowania to najczęściej tam szukam przepisu. Dużo fajnych i lekkich potraw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() A co do przepisu na kurczaka, to ja korzystam z tego: https://mykoreankitchen.com/korean-fried-chicken/
![]() |
![]() |
#275 |
Konto usunięte
|
sublips a masz jakieś foto włosów, bo już nie pamiętam czy wrzucałaś?
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Też mi narobiłyście smaku, ale ja twardo jestem na diecie xD. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za kremy, pewnie dziś któryś wybiorę.
Kasztanka gen różowy to taka trwała farba czy zmywalna? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87770793]Dzięki dziewczyny za kremy, pewnie dziś któryś wybiorę.
Kasztanka gen różowy to taka trwała farba czy zmywalna? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Zmywalna, nie farbowalam trwala farba wlosow od liceum, bedzie juz z 14-15 lat i balabym sie znowu zaczac. Wlosy mi mega szybko rosna i musialabym najrzadziej co 2-2.5 tygodnia robic odrosty. Nie chce mi sie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdro mi bardzo wolno, muszę łykać witaminy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Pani Mizantrop
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87770805]Zazdro mi bardzo wolno, muszę łykać witaminy
![]() Wolalabym, zeby mi wolniej rosly, za to byly bardziej geste. Albo zeby ich chociaz bylo wiecej. Zobaczcie, jakiego mam towarzysza do siedzenia przy komputerze ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Pani Mizantrop
|
Tak slodko wyglada jak spi, a wczesniej jak go probowalam tulic, to mi chcial reke odgryzc skubany
![]()
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
<3 puszyste ogony
Tez sobie notuje te kremy z filtrem. Jak mi się skończy to coś z tego wybiorę, bo szukam tańszego odpowiednika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Pani Mizantrop
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87770840]Słodki[/QUOTE]
![]()
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-04-20 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Moim ulubionym filtrem byl kupiony kilka lat temu na Beautynetkorea krem RiRe. Niestety wycofany, ale byl swietny, mial lekka aksamitna konsystencje. Nawet jak sam do mnie przylezie i drze paszcze domagajac sie uwagi, to tez potrafi capnac ![]()
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMG_1587375210.826041.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87770783]sublips a masz jakieś foto włosów, bo już nie pamiętam czy wrzucałaś? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Też mi narobiłyście smaku, ale ja twardo jestem na diecie xD.[/QUOTE] Nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się wydawało. Tym bardziej, ze Dior to nie jest stricte kosmetyczna marka, żeby mieli najlepsze produkty, których nie można zastąpić czymś innym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
https://www.mecca.com.au/mecca-max/l.../V-032339.html
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pare lat temu miałam zniżkę -75% na kosmetyki pielęgnacyjne i kolorowke Diora, wypróbowałam sobie bardzo dużo różnych produktów. Dla mnie większość jest fajna, lubię ich kremy i podkłady, ale nie na tyle, żeby teraz płacić cała cenę. Bardzo dobrze zrobiłaś, ze go stamtąd wzięłaś. W głowie się nie mieści jak można tak traktować zwierzaki, od razu agresor mi się włącza. Maine coony są śliczne i bardzo mądre. Sama chciałam w zeszłym roku kupić kociaka tej rasy, nawet dzwoniłam po kilku hodowcach. Ostatecznie inny kot po prostu postanowił z nami zamieszkać i już tak został. Niestety nie ma puchatego ogona ani nie jest przesadnie mądry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Mnie tez sie zawsze wlacza agresor, kiedy mowa o maltretowaniu zwierzat. Niestety o ile ludzkie ofiary przemocy sa w stanie sie obronic i mowic o tym glosno, o tyle zwierzaki sa calkowicie bezbronne. "Maine coony sa bardzo madre" sprawia, ze mam watpliwosci, czy Bowie to maine coon ![]() Nie wiem, na ile jest madry, ale lubi gryzc karton, plastik i kable, mam jeden filmik, na ktorym odgryza kawalek pudelka od butow, a potem ten kawalek przezuwa i polyka ![]() Gryzie tez nas zawsze jak mu cos nie pasuje, i drze paszcze przez wiekszosc czasu, kiedy nie spi, jest niesamowicie charakterny, ale i tak go bardzo mocno kocham. Chcialabym bardzo przygarnac drugiego kota jak najszybciej, zeby mial towarzystwo, jest bardzo przyjazny i towarzyski jesli chodzi o inne koty. Ava, pokaz swojego futrzaka ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Ze gryzie to normalka. Moj z kolei kocha buszować po dworze i to tylko kwestia czasu aż będę musiała dzwonić po straż pożarna, żeby go ściągnęła z drzewa. IMG_1587378193.583027.jpg Tutaj prosi, żeby mu otworzyć okno. Mówiłam, ze średnio mądry.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Moj na zewnatrz wychodzi tylko w szelkach i na smyczy. Boje sie o niego za bardzo, zeby go wypuszczac samopas na zewnatrz, poza tym mieszkamy na 3 pietrze i zabezpieczenia w budynku nie pozwolilyby mu samemu wyjsc i wrocic.
![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I właśnie też mnie irytują te wlosomaniaczki polecające cudowne metody, bo w większości mają one z natury dość grube włosy i ładne, albo gęste, tylko po prostu zniszczone, no to wiadomo, że jak przestaną je niszczyć to genetyka wydobędzie z włosów cały potencjał, u mnie nie ma czego wydobywać. Piękne koteły widzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2020-04-20 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Pani Mizantrop
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87771123]
Piękne koteły widzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wszystkie kotely sa piekne ![]() Zawsze mnie bawi, jak moj Bowie niby sobie tylko chodzi po mieszkaniu bez celu i nie chce zwracac uwagi, ale wystarczy tylko jakkolwiek sie do niego nie zwrocic, wystarczy byle "hi", a juz ta puchata kita jest w gorze i kot sie radosnie plawi w naszym uwielbieniu do jego osoby ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
Moje kocury są leżaki, w tym jeden to brytyjczyk więc już w ogóle praktycznie tylko śpi. Schowa się gdzieś i kimie cały dzień. To są najbardziej nieinwazyjne zwierzęta świata. Brytolki tylko leżą, śpią, jedzą, czasem przyjdą się poprzytulać i porobić baranka, nigdzie nie wskakują, cudowne leniwce.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87771256]Moje kocury są leżaki, w tym jeden to brytyjczyk więc już w ogóle praktycznie tylko śpi. Schowa się gdzieś i kimie cały dzień. To są najbardziej nieinwazyjne zwierzęta świata. Brytolki tylko leżą, śpią, jedzą, czasem przyjdą się poprzytulać i porobić baranka, nigdzie nie wskakują, cudowne leniwce.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Zdjecia ![]() Takiego leniwca tez bym chciala, moj wlasnie ma taka faze, jak co wieczor: skacze po scianach, gryzie mi kabel od rice cookera, a jak go upominam, to zwiewa, az sie kurzy, zeby za 5 sekund od nowa robic to samo ![]()
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
![]() Isztar i Carmen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.