|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Dzień dobry
Dzisiaj dostałam pierwsze wyniki krwi, wszystko w normie, jeszcze czekam na grupę krwi i HIV. Dzisiaj mam wizytę (prywatnie) na 11.20 i coś z TŻ godziny nam się pomieszały i już jesteśmy na miejscu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś na 15:30 jadę. Lekki stres jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() @theali: nazwijmy to pozytywną ekscytacją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Brzmi lepiej
|
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88448981]Dzień dobry
Dzisiaj dostałam pierwsze wyniki krwi, wszystko w normie, jeszcze czekam na grupę krwi i HIV. Dzisiaj mam wizytę (prywatnie) na 11.20 i coś z TŻ godziny nam się pomieszały i już jesteśmy na miejscu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Miałaś kiedyś wcześniej robioną grupę krwi? Ja mam sprzed pół roku papierki na to, na toksoplazmozę i różyczkę też, i rozkminiam, czy mi każe jeszcze raz robić czy nie ![]() Cytat:
Dziewczyny, słyszałyście, że w Poznaniu urodziły się pięcioraczki? |
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze jakoś we wrześniu lub październiku też honorowo oddawałam krew i wtedy też miałam badanie grupy krwi, ale jak już Luxmed dał to niech będzie ![]() Pchła ma 9.5 mam, równy 7 tydzień, termin mi lekarz wyznaczył na 8 września, czyli w mojej mamy urodziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88449807]Miałam, miałam, ale to było skierowanie z LuxMedu, jako taki pakiet, więc już stwierdziłam, że niech mi robią wszystko. W listopadzie miałam robione tsh i zapytałam dr o to czy te wyniki mogą być to powiedział, że teoretycznie tak, ale lepiej sprawdzić, czy hormony się nie rozszalały
Jeszcze jakoś we wrześniu lub październiku też honorowo oddawałam krew i wtedy też miałam badanie grupy krwi, ale jak już Luxmed dał to niech będzie ![]() Pchła ma 9.5 mam, równy 7 tydzień, termin mi lekarz wyznaczył na 8 września, czyli w mojej mamy urodziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No to się nastawiam na duży ubytek krwi, bo TSH mam z początku grudnia, a do tego podwyższony androstendion i jeszcze przed ciążą dała mi skierowanie na estradiol i FSH ![]() Jutro mam pierwszą betę, dziwnie trochę, bo gin kazała mi zrobić 3x betę z progesteronem, a wystawiła 3 skierowania na betę i 2 na progesteron, więc nie wiem, czy dorabiać ten trzeci progesteron odpłatnie, czy już zostawić te dwa. Śmiesznie, bo ja mam wg apki też 7 tydzień dzisiaj i termin wyliczyła na 21.09 (rocznica naszego ślubu), a przed 22 grudnia nic się nie działo w tym temacie
|
|
|
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
Sale ja bym chyba zostawiła już te 2 progi i potem jak lekarz powie to wtedy dorobi się
to w Twoim przypadku lepiej zrobić jeszcze raz badania Ja już nie wiem jak to jest z tym terminem mi jedna apka pokazuje 7 t 4 d, inna zupełnie inny termin, ale jak zainstalowalam Preglife to był chyba 6 września, więc mniej więcej by się pokrywało z tym co lekarz powiedział ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Jest 1,88 cm człowieka, wg USG 8+3 zamiast 7+3, ale na razie zostajemy przy oryginalnej dacie. Przez moment słyszałam serducho
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#280 | |
|
Rozeznanie
|
Niektóre aplikacje pokazują rozpoczęty, a inne skończony tydzień, zawsze jest z tym niezłe zamieszanie
w pierwszej ciąży pytałam o to lekarza, i wg niego np 7+2 to siódmy tydzień (dla niektórych aplikacji byłby to 8) i to mi się sprawdzało do końca ciąży ja wg aplikacji teraz mam 7+1 z terminem na 07.09, ale zobaczymy czy lekarz mi to potwierdzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Wow, aż tydzień różnicy, ciekawe! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
️ Runaway masz rację To jest moja pierwsza ciąża, więc dla mnie to jest czarna magia z tymi tygodniami i sugeruje się tym, co lekarz mówi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie to dwa tygodnie i jeden dzień młodsza niż wychodziłoby z faktycznego OM i tydzień starsza niż z moich wyliczeń.
Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-01-20 o 16:56 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale cudnie jak już widać fajnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Dziewczyny miałyście już badane TSH? Dziś dostałam wyniki i wg widełek z luxmedu mam zawyżone, ale przeczytałam w internatach że norma dla pierwszego trymestru to nawet do 3.18, ja mam 3,08. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło mi wysoko, bo 6,66 (norma dla I trymestru do 2,32), ale przy tym fT3 i fT4 całkiem wysoko. Mam zwiększoną dawkę leków, na początku lutego powtórzę.
|
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, ja jestem trochę zdziwiona bo zawsze miałam wszystko w normie ![]() Ale tez badałam się raz na ruski rok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja już po pierwszej wizycie, kropek 11 mm, lekarz mówi, że ładnie osadzony w macicy
Serduszka niestety jeszcze nie słyszałam, ale podobno w ciągu kilku dni powinno być już słychać. Wiekowo ocenił na 5 tydzień, czyli zgadza się z tym z miesiączki. Termin porodu na 18.09. Następna wizyta za 3 tygodnie. Tak, jak planowałam, przeszłam już na zwolnienie lekarskie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#288 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() Patka, nie dziwię się, zresztą na tym etapie każdy jeden tydzień robi dużą różnice i chciałoby się wiedzieć precyzyjnie w jakim się jest punkcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#289 |
|
Konto usunięte
|
Kghyt ja bym jednak trzymała się wyników danego laboratorium, bo może Luxmed ma swoje
![]() Andainn to duży człowiek już ![]() teraz odpoczywaj ️Runawaytrain właśnie ja jest typem człowieka, który chciałby wiedzieć dokładnie, a tu widzę czeka mnie przestawienie się, że może coś się zmienić, przesunąć itd. Jutro jeszcze cytologia i zakończę wszelkie badania na ten tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na 2 lutego cytologię i 3 lutego wstępnie ten początkowy pakiet z krwi. Co prawda lekarz mówił, że idealnie by było te z krwi zrobić tydzień przed wizytą (którą mam 19), ale w systemie skierowanie mam aktywne max do 7, bo w karcie ciąży są jako "do 10 tygodnia".
Jutro jeszcze będę dzwonić, żeby umówić prenatalne. |
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Witam wrzesniówki i proszę o dołączenie do grupy
![]() Wczoraj wg.usg 6tc+2dni, termin na 13.09, fasolka na 6 mm,słyszałam już serducho . Mam 36 lat, tomoja druga ciąża, w domu rozrabia ponad 2 letnia córka .Pierwszy raz rodziłam sn, poród w 36 TC, czyli troszkę przed czasem - jedna pisała o planach, z ciążą nic się nie zaplanuje a z dzieckiem to już w ogóle. Lepiej zaakceptować to jak najszybciej, jak nie to potem można popaść w depresję, wiem co piszę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez marijka0085 Czas edycji: 2021-01-21 o 07:14 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam, że już macie USG, ja jeszcze 2 tygodnie
|
|
|
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem zobaczymy.Ja miałam w ostatniej ciąży takie kłucie, tym akurat z reguły na początku nie trzeba się przejmować, o ile nie ma krwawienia czy innych silniejszych bóli podbrzusza. Nie martw się na zapas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88451053]Kghyt ja bym jednak trzymała się wyników danego laboratorium, bo może Luxmed ma swoje ![]() Andainn to duży człowiek już ![]() teraz odpoczywaj ️Runawaytrain właśnie ja jest typem człowieka, który chciałby wiedzieć dokładnie, a tu widzę czeka mnie przestawienie się, że może coś się zmienić, przesunąć itd. Jutro jeszcze cytologia i zakończę wszelkie badania na ten tydzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Patka, oczywiście że wszystko się może przesunąć. Nie znasz dnia ani godziny, a to że masz termin wyliczony na taki czy inny dzień niewiele znaczy, bo w większości rodzisz wcześniej albo później. Jak nie robiłaś testu owulacyjnego to też nie wiesz kiedy dokładnie zaszłaś i czy na pewno się to wszystko pokrywa. Jedna wielka niewiadoma. Witamy w macierzyństwie ![]() Ja czekam na 1 wizytę przed gabinetem, ale oczywiście jakieś opóźnienie jest nawet w luxmedzie. Wg aplikacji 6t0d czyli 6tydzień skończony, co tak naprawdę i tak niewiele znaczy tym bardziej, że same widzicie że lekarze różnie to liczą. Ogólnie chyba większość trzyma się tego, że liczą po prostu skończone tygodnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() Tak, z ciążą nic się nie zaplanuje. Nawet samej ciąży. Ja z pewnością nie planowałam zajścia po 7 miesiącach od porodu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Czekam i okazuje się, że przede mną jest jeszcze jakaś starsza kobieta, a lekarza jeszcze nawet nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po
jest pęcherzyk, zarodka jeszcze nie widać. Mam zlecone badania, na które umówiłam się na poniedziałek i za ok.2tyg kolejna wizyta w sumie za 2.5tyg, bo chcę wizytę poniedziałkową, kiedy TŻ ma wolne i może się dzieciakami zająć, a nie że cały czas będę kombinować z logistyką.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, powiem Wam, że chyba nigdy się tak słabo nie czułam po pobieraniu krwi, ewidentnie coś jest na rzeczy :P |
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, najwyraźniej się da. Nie wiem od czego to zależy ani co Luxmed kombinuje, bo ostatnio żeby się umówić w ramach prowadzenia ciąży musiałam wydzwaniać na infolinię. Jest tylko problem taki, że mogę umówić wizyty tylko w czwartki na obecną chwilę, czyli będę musiała kombinować opiekę dla chłopaków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jeśli trzeba dojechać do centrum. Mnie przeraża to, że dla dziecka mam tu tylko pediatrę, alergologa (słabych tu mamy, zlecają półrocznemu dziecku testy alergiczne i na tej podstawie dają albo cofają recepty na mleko dla alergików), dentystę. A potrzebujemy kilku innych, a ani neurologa, ani gastrologa, ani rehabilitacji tu nie ma🤷Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Prenatalne zaproponowali mi na ten sam dzień, kiedy mam wizytę u swojego lekarza akurat, czyli intensywny dzień będzie
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
A tu tych badań cała lista...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Trzymam kciuki za tę najbliższą wizytę, musisz jechać do Katowic czy u siebie?
ale zobaczymy.

️
w pierwszej ciąży pytałam o to lekarza, i wg niego np 7+2 to siódmy tydzień (dla niektórych aplikacji byłby to 8) i to mi się sprawdzało do końca ciąży 

Wyszło mi wysoko, bo 6,66 (norma dla I trymestru do 2,32), ale przy tym fT3 i fT4 całkiem wysoko. Mam zwiększoną dawkę leków, na początku lutego powtórzę.

tym bardziej, że same widzicie że lekarze różnie to liczą. Ogólnie chyba większość trzyma się tego, że liczą po prostu skończone tygodnie.