![]() |
#271 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Hej,
ja mimo że ostatnio coś tam przy wyprawce porobiłam, to nadal czuję, że jesteśmy w proszku. Dzisiaj uszyłam sobie 3 komplety wkładek laktacyjnych. Sporo czasu mi to zajęło, a rezultat przeciętny. Jeszcze sobie któregoś dnia do nich usiądę, mam nadzieję, że kolejne będą lepsze. Muszę wam napisać, że wszystko wskazuje na to, że tejpy faktycznie działąją. Wczoraj jeden mi się mocno już oklejał, więc go zdjęłam i pierwszy raz od zeszłego poniedziałku miałam ból pleców. I to taki okropny, który nie pozwala spać. Nie wiem jak to działa, ale normalnie cuda, więc jeżeli cierpicie na jakieś bóle, to idzcie do fizjo i nie ma co się męczyć. Wspomniałyście o tym, że jak to będzie, jak dziecka już w brzuchu nie bedzie i w sumie mi też tego będzie brakować. Brzuch mi jako tako nie przeszkadza, bo w sumie nie jest duży dzisiaj zaczęłam 30 tc i mam ok. 102 w pępku, ale lubię go głaskać i do niego mówić. Lubię też jak tż zagaduje, jest odpowiedź, całusy i gilganie ![]() ![]() A i teraz mi przyszło, że niedługo, to trzeba będzie się tylko rozluźniać, szykować psychicznie, masować krocze i pic liście malin. Szybko to zleciało, ale w sumie to już trwa dobrych kilka miesięcy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja generalnie nie lubię koszul. Mam jedną, dostałam w prezencie (z pepco ![]() ![]() Cytat:
Ale cham, burak i prostak ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze, nie ma co się stresowac na zapas. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
jesukryste buszuję w tej aptece, wypytuję koleżanki i wiem jeszcze mniej niż przed chwilą.
Podkłady zabezpieczające łóżko/na przewijak - tu sprawa jest najprostsza, ale jak zaczęłam wypytywać o podkłady poporodowe, gacie i wkładki laktacyjne, to ile osób, tyle opinii. Zgłupiałam i czacha mi dymi Idę do Waszych list aptecznych sprzed kilku stron i pewnie będę głupieć dalej ;D
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam 2 opakowania nocnych podkładów i 1 zwykłych canpolu. Sugerowałam się opinią Pauliny (lutówki, która urodziła w grudniu ;0).
Chyba akuku maja słaby klej, a bella są takie siermiężne. Myślę, ze to wystarczy, a potem będę używać zwykłych podpasek. Wszędzie piszą, że takie duże krwawienie nie trwa długo. Często na lokalnej grupie, widze ogłoszenia, że dziewczyny oddadzą te podkłady darmo. Ja mam 2 pary majtek wielorazowych z canpolu i chętnie dokupię jeszcze jedno opakowanie, ale akurat w aptece nie było, więc je tez pewnie kupię w rossku. Wkładki mam wielorazowe opakowanie z rosska i swoje dzisiaj uszyte. Myślę, ze to na początek wystarczy, jak nie to mam rossmana i aptekę w pobliżu. Tip, który dzisiaj przeczytałam: (prosze się nie śmiać, książka o kp dopier czeka na kolej) podczas karmienia dziecko ssie z jednej piersi, w tym czasie mleko płynie z drugiej strumieniem. Żeby temu zapobiec, należy tę wolną pierś, sutek przycisnąć dłonią i to podobno zatrzymuje płynięcie mleka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie
![]() Od course ciśnienie 194/114 ![]() ![]() Za to mam przez 3dni mierzyć ciśnienie przynajmniej 3 razy dziennie i zapisywać wyniki oraz mam liczyć ruchy małej. Z dobrych wiadomości USG wyszło dobrze, KTG też no i wody się podniosły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za rady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tipu ![]() Na allegro są magiczne buteleczki do których się zbiera pokarm, który wycieka z drugiej piersi. Poprzednio nie miałam ale teraz kupię, bo faktycznie czasami tego jest sporo. Choć nie wiem czy będzie mi się chciało tak siedzieć z cyc.. na wierzchu ![]() ![]() Cytat:
Co do książek to ja uwielbiam Johna Grishama. Przeczytałam wszystko. Te najnowsze już nie są takie super, ale te pierwsze typu Firma, Ława przysięgłych, Raport pelikana itp. to rewelacja. Jo Nesbo też polecam, choć wszystkich nie czytałam jeszcze. Mroza czytam aktualnie - serie z Chyłką. Wciąga bardzo i czyta się szybko ![]() Jeszcze coś tam miałam ale nie pamietam już teraz. Zerkne w wolnej chwili i dam znać ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W domu mam ok, kilka razy przekroczyło mi 140/90 ale raczej nie więcej niż 155/90 no i pół godziny później jak mierzyłam to już było ok. W ogóle położna na IP mówiła żebym mierzyła ciśnienie w pozycji leżącej na prawym boku no widzi że wtedy najszybciej się uspokaja ciśnienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Justysia super ze na wizycie dobrze, a co do akcji z parkingu wyobrażam sobie jak sobie przybilas w głowie piątkę i poklepałas się po ramieniu, ja bym na pewno się cieszyła w duchu ze buraka zgasilam swoim brzuchem
![]() Fufka jeszcze jest magiczna buteleczka, która się zakłada na druga pierś jak się karmi z pierwszej i tam sobie to mleko wpada ![]() Ja do pupy kupiłam tylko bepanthen i zamierzam używać tylko jak coś się będzie działo, tak profilaktycznie to raczej nie Jeszcze wit D muszę kupić, termometr i chyba kupię monitor oddechu baby sense 7, ktoś ma z nim doświadczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
pani.dietetyk
|
Cytat:
Mam chyba inaczej niż Wy z tym brzuszkiem, już nie mogę się doczekać aż go nie będzie. Nie widzę w nim totalnie żadnych plusów (oczywiście poza tym oczywistym, żę rośnie tam moja córeczka ![]() Justyna, super, że wody się podniosły i wizyta ok! To jak, możesz już wracać do położnej?
Dietetyk kliniczny ![]() ![]() Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-01-06 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
O tym mówicie? Screenshot_20210106-214957_resize_37.jpg
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
pani.dietetyk
|
Chyyba tak, bo nie zrobilam screena dokladnie z nazwa firmy, aj. Ale mam "W tej wyprawce takim moim must have była magiczna butelka, czyli taki kolektor do mleka; jak będziemy karmić piersią to leci z drugiej' - znalazlam chyba to samo co wrzuciłaś
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Mi tez już przeszkadza. Mam tak posiniaczone nogi od obijania się o wszystko i marzę o powrocie do starego ciała. I nawet mam już czasem dość tych milusich kopniaczków - chwilowo dzidziul drapie mnie w macice, kopie w żebra i na moje oko to ma jednocześnie czkawkę. Dyskoteka...
Godzina siedzenia w necie i mam koszule porodowe eeeeeeh Z kosmetykami dla bacha czekam do pn, może na szkole rodzenia coś podpowiedza, bo póki co położna wysłała nam linka do bloga SROKAO i wszystko, co tam sprawdzałam to straszny kibel. Oszaleć idzie.
![]() |
#288 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Justyna ten lekarz to pojęcia nie ma jak mierzyć ciśnienie
![]() Dzięki za przypomnienie o tej buteleczce. Słyszałam o niej, ale nie wiedziałam kiedy i jak się ją stosuje. Dobrze, że jeszcze będę robić jakieś zamówienia ![]() Właśnie dzisiaj się zastanawiałam ile złotych zaoszczędziłam robiąc zakupy na Gemini, myślę że spokojnie 100 zł. Masakra, żal mi trochę, bo mogłabym zrobić zakupy lokalnie i nie przewozić towaru z drugiego końca Polski, ale to jest sporo pieniędzy. Zaoszczędzić na każdej rzeczy tak 3 czy 5 zł i się uzbiera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Poddaje się na dziś, coś tam zamówiłam, ale mam wrażenie że to jakiś pryszcz a nie zakupy. Koszule do porodu, podkłady, majty, lanolinę...
Na pocieszenie chciałam zamówić jakiś kocyk, ale mózg mi paruje i nie mam już ochoty grzebać i rozmkniać czy potrzebuję duże czy małe waciki. Dzieci są trudne w obsłudze.
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj idę na miasto, czyli pojadę do szkoły rodzenia się podpisać i odebrać niebieską reklamówkę, zajdę też do kilku sh. Byłam podekscytowana tym, ale teraz coraz mniej mi się chce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że wzięłam się za to pranie w grudniu, bo teraz już siły coraz gorsze. Nawet wczoraj schodziłam po schodach i tak mnie coś zabolało na wysokości pipki od środka, że musiałam przystanąć na chwilę i bałam się zrobić krok. Ale powoli to "rozeszlam", powrót do góry nie należał do lekkich. Nic więcej się nie działo, widocznie jakiś mięsień nie zaskoczyl dobrze.. Wczoraj pojechałam do sklepu z zamiarem kupienia ostatnich rzeczy, bo przedłużyli nam lockdown do 31.01 i kto wie co będzie dalej, a dwa wolę żeby już było w domu. No, ale wyszłam ze sklepu bez smoczków, butelki i mleka. Dużo było wykupione. Ale pieluchy, podkłady, podpaski (moje wielkie zdziwienie, bo była polska bella mama, to wzięłam sobie dodatkowo), waciki, wkładki laktacyjne z Nuka, żel Hipp, oliwka i krem do buzki. Jestem już w 95 procentach gotowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Przyszłam się pożalić , normalnie rok nam się znowu zaczyna kolorowo . Wczoraj Tz sprawdzał papiery i okazało się że mamy do zapłacenia do jutra , druga ratę OC , zero przygotowania po świętach przed wypłata pustki a tu tysiąc zloty do opłaty . Ja nie wiem jak ja o tym zapomniałam , byłam przekonana że druga rata dopiero w marcu 🤦🏻☠♀️ , mało tego starsza córka ma zatrzymanie moczu . Czekam na telefon od lekarza , ale wczoraj załatwiła się tylko dwa razy a ostatni raz o 16 i do tej pory nic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci, że on ma 2 Niemki i jedna jest tak jak piszesz, nieprzyjemna nie przepadam za nią i drugą miłą - ostatnio mnie "obsługiwała", no i Polkę i ona jest najfajniejsza, choć średnio jej idzie pobieranie krwi ![]() Zaś np w czasie wielokrotnych wizyt czy pobytów w szpitalu z Małą, mamy różne przeżycia z pielęgniarkami. Ale to raczej tak jak wszędzie. Masaż krocza tak mnie rozbawił, że cały dzień miałam ubaw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Także powodzenia, oby udało się to ogarnąć. I dużo zdrówka dla Córci, oby mocz się rozruszał. I wszystko wróciło do normy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-01-07 o 07:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś się obudziłam i uznałam że muszle laktacyjne są mi niezbędne więc kolejny produkt trafił do koszyka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja jak patrzę na moje zamówienie na Gemini to też sporo zaoszczędzę... przynajmniej 100€ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też chcę być tak przygotowana do porodu ![]() Udało Ci się zdjąć wszystkie elementy? My wypraliśmy fotelik ale to rozebrać to była masakra... Ale gondoli nie mamy już jak rozebrać i nie wiem jak to wyprać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
A lekarz kiedy ma dzwonić? Trzymaj się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Niemniej burak i tyle, dumna jestem z siebie że utarłam mu nosa może drugim razem pomyśli zanim otworzy gębę.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Płatność miałam do 6 stycznia i wczoraj odrazu zapłaciliśmy , więc mam nadzieję że nie poniesiemy konsekwencji . Córka o 9:20 oddała marne 25ml więc poleciałam oddać na posiew . Z lekarka rozmawiałam , dostała leki , ale jak do 18 nie zrobi to szpital , skierowanie już dostaliśmy . Najgorzej że ona mówi że jej to nie boli tylko że nie ma 🤦🏻☠♀️🤦🏻☠♀️
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawaj znać co z córką. Na pewno będzie wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.