![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Mam blisko domu fajny lump, sporo sukienek ładnych znalazłam. I płaszczy... Kocham płaszcze. I chyba jutro pójdę, w soboty 2zl za sztukę
![]() Niestety u nas torebki itp są koszmarne. za to w innym są buty na wystawie które już leżą 2 lata (mega platforma, wiązanie, szpilka). Strasznie mi się podobają... Ale wiadomo, buty-second foot. To studzi mój entuzjazm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Gang Iren
|
Ja bardzo często kupuję w lumpach (charuty shopach)
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że jutro coś fajnego łupnę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko mam problem żeby dla Syna coś znaleźć. Jest już kawałem chłopaka (8 lat kończy w listopadzie, a 145 cm). Chyba teraz będę łowić głównie pod niego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Ja od kilkunastu lat ubieram się w lumpach, ale ostatnio trochę mniej, bo zawsze nabiorę ubrań niepotrzebnych, a potem i tak wyrzucam. U mnie ciężko trafić na dobre, modne i bez śladu używania dresy, cardigany i T-shirty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
U mnie to samo. T-shirty kupuje na allegro, legginsy i dresy też. W lumpie zazwyczaj kurtki, płaszcze, swetry.
Dzisiaj upolowałam kurtke synowi na zimę, na jesień, sweterek. Mężowi longsleeve, a sobie bluzkę pod którą dosłownie wszystko będzie widać ![]() ![]() Pandemia sprawiła podwyżkę... Wcześniej było 1zl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#281 |
Konto usunięte
|
Mój 5latek ma 126cm, także też z tych wysokich. Muszę z nim pójść przymierzyć spodnie 134 czy będą ok, bo nie wiem czy się opłaca zamawiać jeszcze 128.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony super, duży dzieciak, ale z drugiej koszmar... Dobrze, że znam się na treningach funkcjonalnych, to przynajmniej trochę oszczędzamy na fizjoterapeucie i jeździmy tylko na kontrole co jakiś czas.
Chrząstki nie przystosowane do dźwigania takiego ciężaru... Do tego mamy sporą wadę wzroku uniemożliwiającą większość sportu. Zostaje trening w izolacjach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj upolowaliśmy w lumplu dla mnie sweterek i bluzkę
![]() ![]() I ten ostatni lup poruszył zawieszony temat naszego ślubu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Wow, nowe buty w lumpie?
W sumie nigdy nie patrzyłam na regały gdzie są. Może warto to zmienić ![]() Ja już część wypralam. Akurat świetne kurtki młody będzie miał, zaoszczędziłam trochę dzięki temu... I wydaliśmy na wyrzutnie nerf 🤣 nic w przyrodzie nie ginie. Dzisiaj taki spacer strzeliliśmy, że nogi czuje cały czas. Jej. I zrobiłam tiramisu, bo kupne to są zawalone cukrem. Na krem z dwóch serków zużyłam 5 łyżeczek. I tylko kupne biszkopty poszły. Tragedii nie ma, tłuszcz jest, białko jest, mało cukru jest, przeżyje to jakoś ![]() Od jutra wracam na tory dietetyczne, nie chce znowu zdychać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | ||
Pani żona :)
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88863337]Powiedziałabym inaczej - okres pierwszego roku-dwóch w placówce - nieważne czy żłobku czy przedszkolu. Bo dziecko styka się wtedy z masą obcych drobnoustrojów i jego organizm uczy się ich i funkcjonowania z nimi normalnie. Chociaż mój starszak to IMO ewenement, bo w 1 roku żłobka chorował tylko 4 albo 5 razy
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Czyli im wcześniej dziecko odchoruje swoje, tym w sumie później już jest z górki. Dobrze wiedzieć dla mnie na przyszłość :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Gang Iren
|
U nas w lumpach nie śmierdzi. Wszystko wyprane i pachnące, przynajmniej w tych do których ja chodzę.
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
U nas są odświeżacze powietrza jak do samochodu wszędzie
![]() Mimo wszystko, chodza tam również ubożsi ludzie którzy nie do końca dbają o siebie w podstawowy sposób. I dobrze. Bo przynajmniej mają gdzie się ubrać za grosze. Co za dzień. Mój najgorszy pdoopieczny, którego czasem mam ochotę 52-&#&+@-2:$-#-, to mój mąż. Ale zrobiliśmy trening wszyscy (tzn każdy z osobna pod okiem Koyanskayi). Gotuję ryż na mleczku dla mojego Synka (i siebie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
Ja mam szpital w domu... Młodszy syn od wczoraj z biegunką, starszy dzisiaj cały dzień wymiotuje, nawet od łyżki wody, mąż wczoraj biegunka i wymioty, dzisiaj osłabiony... Już ledwo żyję
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Gang Iren
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;88866799]Ja mam szpital w domu... Młodszy syn od wczoraj z biegunką, starszy dzisiaj cały dzień wymiotuje, nawet od łyżki wody, mąż wczoraj biegunka i wymioty, dzisiaj osłabiony... Już ledwo żyję
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Współczuję. Zdrówka ![]() Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#290 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Podajesz im coś? Jakby co jestem ex aptekarką, więc mogę pomóc na priv.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Z anaketonem i lokomotivem uważaj, są na imbirze, u niektórych się nasilają reakcje wymiotne.
Probio to podstawa, dawaj duże dawki, tego nie da się przedawkować. Najlepiej z insuliną/fruktooligosacharydami (PREbiotyki). Przeciwbiegunkowe to np dicoflor i odpowiedniki, Lactobacillus rhamnosus. Można enterol, ale jako dodatek a nie solo. Herbata czarna, napar z czarnych jagód i no spa. Mojemu dawałam jak miał 4l pół tabletki normalnej, tzn 20mg, ale to już na własną opowiedzialnosc. Aviomarin działa też przeciwymiot IE, bo to lek blokujący receptory ośrodka wymiotnego w mózgu - dobrze mieć na takie wypadki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Jakby co to do usług :róża:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, witam się po weekendzie
![]() Byłam u rodziców od piątku, wróciłam wczoraj. Trochę odpoczęłam od komputera, maila i ogólnie od pracy. Chyba potrzebowałam takiego resetu. Widzę, że pisałyście o lumpeksach. Ja bardzo lubię, chociaż przez ostatni rok trochę się odzwyczaiłam przez koronę ![]() ![]() Właśnie w piątek byłam na rundce po szmateksach, kupiłam sukienkę i apaszkę. Ogólnie w 95% zawsze z czymś tam wyjdę. Ostatnio kupiłam super sweterek-narzutkę i tż spodenki (jeszcze z metką). Wcześniej zdarzało mi się kupować nawet kurteczki, płaszcze zimowe, buty jesienne, baleriny (jeśli chodzi o buty to biorę tylko te, które widzę że w ogóle nie były używane). W piątek umówiłam się z mamą na kolejne takie wyjście, tyle że już u mnie w mieście, więc zapowiada się cały dzień chodzenia, bo trochę tego tu jest ![]() Dzisiaj mamy rocznicę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda mam nadzieję, że z chłopakami już lepiej
![]() MeIike wow, 13 lat ![]() ![]() ![]() My za niecały miesiąc dopiero 5. rocznica ![]() Wczoraj byliśmy na długim, letnim spacerze na łąkach pod miastem- a dziś już deszczowo, zimno i ponuro. Ale miło w taki dzień wypić ciepłą herbatę i poleżeć w ciepłej, pachnącej kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, jeśli chodzi o pogodę to u mnie dziś to samo. Z przyjemnością pije się ciepłą herbatkę. Może nawet świeczkę sobie odpalę ![]() Ale wanny to zazdroszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W lecie właściwie nie używamy ale w chłodniejsze dni jest niezastąpiona ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.