Mamusie październik 2021 cz. 3. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-10-02, 16:37   #271
Johasia28
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88930348]Wywoływanie nie jest aż takie straszne.

Ja dziś korzystam z tego, że mały zszedł z pęcherza. Cały dzień coś robię, chociaż wszystko to takie małe rzeczy. Teraz już 3 pralka puszczona. Dopiero pierwszy raz od rana usiadłam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja dzisiaj też pranie ogarnęłam bo tak fajnie świeci, że stwierdzilam, że skorzystam i wywalę to pranie na balkon. Wyniosłam suszarkę, rozłożyłam i...nie umiałam wejść z powrotem do domu bo miałam za wąskie przejście na brzuch

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 16:46   #272
zubi89
Zakorzenienie

U mnie też aktywnie mimo, że ledwo na oczy patrzę...od tygodnia mam zaplanowane co mam robić i trzymam się tego. Zaraz wyjmę 3 pranie i w końcu koniec. Mąż zabrał dzieci na dwór więc mogę sobie odpocząć od tych krzykaczy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 17:56   #273
LadyWhisper
Zakorzenienie

Johasia no dzisiaj to mnie poskładało już bo mama z teściowa rządzą w domu i mnie "pilnują" więc ja w ramach podziękowan sok zrobiłam i latam z kawa co chwilę
Po spacerze spojenie chce mi chyba pęknąć a plecy się złamać wiec czekam na wieczór i moja Wieczorna ukochana Joge

Bonnie no też zaczęłam się zastanawiać przejrzałam na szybko wszystkie usg i w sumie na każdym młoda młodsza o co najmniej tydzień więc może coś w tym serio jest.
Wizytę z usg i ktg mam jutro i będą decydować co dalej. Wmawiam sobie ze mam być spokojna do jutra bo Mała się rusza dalej jak szalona No ale choćby 15min bez ruchów i dostaje paniki. Także wahania nastrojów straszne i nie ma dnia żebym nie płakała

Fajnie sobie radzicie i super ze starsza chce pomagac

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Szefowa a tak się zastanawiałam cicho siedzisz może rodzisz a tu jednak nie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 17:58   #274
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
Będzie dobrze. Na szczęście już jesteś tak daleko w ciąży, że może nawet samo się zacznie i jednak wszystko pójdzie szybko i sprawnie. A jeśli będzie wywoływanie to no cóż nic na to nie poradzisz. Tz będzie czekał i wejdzie jak będzie najbardziej potrzebny Jeszcze niedawno sama się tak bałam, a jak widać dzieciaki mają swój termin i wiedząc kiedy, co i jak. Może poważnie masz młodszą ciążę? Jednak Nina wychodziła mniejsza na USG. A tak to kiedy masz się zgłosić do szpitala?
My się jeszcze ogarniamy. Mała dużo cyca ssie. Wieczorami to ledwo wyrabiam, ale to samo było ze starszą. Przynajmniej w domu mi przesypia po kilka godzin to ja też w nocy łapie przynajmniej te 5h snu łącznie. Ale jest mega słodka w nocy śpimy we trzy w łóżku Starsza non stop chce pomagać przy młodszej. Słodkie to ale też męczące. Za to dzisiaj starsza w większości w rozjazdach. Nawet z tatą była na food truckach i tam bawiła się na zamku dmuchanym takim ogromnym z bajerami. No super filmik tata nagrał Teraz pojechali na działkę, a ja kończę pranie ubrań szpitalnych.
U mnie nadal krocze pobolewa. Wracam do wietrzenia nocą. Brzuch wygląda świetnie. Aż szok. Nawet skóra nie jest taka luźna. Coraz mniej mnie wszystko boli. Waga już ta sprzed ciąży, ale mam takie zachcianki aż się boję co będzie jak sobie pozwolę Z jedzeniem staram się nie szaleć.

Nie budzi Ci się starsza w nocy jak śpi z wami bobas? Kurcze mi jest tak przykro, że już ze starszakiem nie będę spać, a tak lubię Mam nadzieję, że mała na tyle szybko w nocy wejdzie w tryb "nie robię kupy co 2 godziny, dej cycka i będę spać dalej" i będziemy mogli spać razem...

Ladywhisper, naprawdę podziwiam, ja z podłogi się dzisiaj podnosiłam jakieś 10 minut ;p Tyle, że u mnie to jest normalny ból, w sensie krocze boli, brzuch jak skala, kręgosłup jakbym miała siekierę wbita między zebra :/ próbowałam się jakoś rozciągać właśnie ale było jeszcze gorzej

Stary 2021-10-02, 18:18   #275
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Będzie dobrze. Na szczęście już jesteś tak daleko w ciąży, że może nawet samo się zacznie i jednak wszystko pójdzie szybko i sprawnie. A jeśli będzie wywoływanie to no cóż nic na to nie poradzisz. Tz będzie czekał i wejdzie jak będzie najbardziej potrzebny Jeszcze niedawno sama się tak bałam, a jak widać dzieciaki mają swój termin i wiedząc kiedy, co i jak. Może poważnie masz młodszą ciążę? Jednak Nina wychodziła mniejsza na USG. A tak to kiedy masz się zgłosić do szpitala?
My się jeszcze ogarniamy. Mała dużo cyca ssie. Wieczorami to ledwo wyrabiam, ale to samo było ze starszą. Przynajmniej w domu mi przesypia po kilka godzin to ja też w nocy łapie przynajmniej te 5h snu łącznie. Ale jest mega słodka w nocy śpimy we trzy w łóżku Starsza non stop chce pomagać przy młodszej. Słodkie to ale też męczące. Za to dzisiaj starsza w większości w rozjazdach. Nawet z tatą była na food truckach i tam bawiła się na zamku dmuchanym takim ogromnym z bajerami. No super filmik tata nagrał Teraz pojechali na działkę, a ja kończę pranie ubrań szpitalnych.
U mnie nadal krocze pobolewa. Wracam do wietrzenia nocą. Brzuch wygląda świetnie. Aż szok. Nawet skóra nie jest taka luźna. Coraz mniej mnie wszystko boli. Waga już ta sprzed ciąży, ale mam takie zachcianki aż się boję co będzie jak sobie pozwolę Z jedzeniem staram się nie szaleć.

Super, że wszystko tak dobrze się układa U nas też wieczorne maratony karmień i przytulania. O ile w dzień mała to anioł, który tylko śpi, je i rozgląda się spokojnie leżąc w łóżeczku, to na wieczór jej się zbiera na czułości. Od 17 łóżeczko zaczyna parzyć i spać można tylko na brzuchu mamy lub taty 😅 Ale to nie najgorzej, bo normalnie mąż już o tej porze jest w domu po pracy, więc może jakoś sobie damy radę. Ja już organizacyjnie radzę sobie coraz lepiej, dziś udało mi się posprzątać, zrobić dwie pralki prania, ugotować obiad (pierwszy od porodu, jeśli nie liczyć błyskawicznej chińszczyzny kilka dni temu 😂 ) i jeszcze poczytać książkę (ale to zasługa karmień i tego, że mam zawsze czytnik pod ręką 😅 ). Ogólnie to żaden szał, skoro mąż nadal jest w domu i w większości ogarnia starszą, ale jednak do tej pory cokolwiek ponad wstawieniem prania było dla mnie niewykonalne - no doby mi nie wystarczało. W poniedziałek mąż już częściowo wraca do pracy, więc obawiam się jak to będzie. Na szczęście fizycznie czuję się już świetnie, brzuch mi całkowicie zszedł i stwierdziłam, że chyba nigdy w życiu nie byłam tak chuda. Wszystkie moje ubrania sprzed ciąży są dla mnie za luźne 😱

Dziś udało mi się zupełnie przypadkowo zrobić zdjęcie jak Róża się śmieje „z dźwiękiem” (ona w ogóle często się śmieje tak, że aż się trzęsie 😅 ) i po raz kolejny stwierdzam, że zdjęcia live w iphonach przy dzieciach to czyste złoto!
A_Lios92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 18:50   #276
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez A_Lios92 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko tak dobrze się układa U nas też wieczorne maratony karmień i przytulania. O ile w dzień mała to anioł, który tylko śpi, je i rozgląda się spokojnie leżąc w łóżeczku, to na wieczór jej się zbiera na czułości. Od 17 łóżeczko zaczyna parzyć i spać można tylko na brzuchu mamy lub taty Ale to nie najgorzej, bo normalnie mąż już o tej porze jest w domu po pracy, więc może jakoś sobie damy radę. Ja już organizacyjnie radzę sobie coraz lepiej, dziś udało mi się posprzątać, zrobić dwie pralki prania, ugotować obiad (pierwszy od porodu, jeśli nie liczyć błyskawicznej chińszczyzny kilka dni temu ) i jeszcze poczytać książkę (ale to zasługa karmień i tego, że mam zawsze czytnik pod ręką ). Ogólnie to żaden szał, skoro mąż nadal jest w domu i w większości ogarnia starszą, ale jednak do tej pory cokolwiek ponad wstawieniem prania było dla mnie niewykonalne - no doby mi nie wystarczało. W poniedziałek mąż już częściowo wraca do pracy, więc obawiam się jak to będzie. Na szczęście fizycznie czuję się już świetnie, brzuch mi całkowicie zszedł i stwierdziłam, że chyba nigdy w życiu nie byłam tak chuda. Wszystkie moje ubrania sprzed ciąży są dla mnie za luźne

Dziś udało mi się zupełnie przypadkowo zrobić zdjęcie jak Róża się śmieje „z dźwiękiem” (ona w ogóle często się śmieje tak, że aż się trzęsie ) i po raz kolejny stwierdzam, że zdjęcia live w iphonach przy dzieciach to czyste złoto!
Super sobie radzisz. A jak blizna ? A mąż nie dostał na ciebie L4 ? Fajnie, że waga ci spadła pewnie za jakiś czas się unormuje.

Stary 2021-10-02, 18:53   #277
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Johasia no dzisiaj to mnie poskładało już bo mama z teściowa rządzą w domu i mnie "pilnują" więc ja w ramach podziękowan sok zrobiłam i latam z kawa co chwilę
Po spacerze spojenie chce mi chyba pęknąć a plecy się złamać wiec czekam na wieczór i moja Wieczorna ukochana Joge

Bonnie no też zaczęłam się zastanawiać przejrzałam na szybko wszystkie usg i w sumie na każdym młoda młodsza o co najmniej tydzień więc może coś w tym serio jest.
Wizytę z usg i ktg mam jutro i będą decydować co dalej. Wmawiam sobie ze mam być spokojna do jutra bo Mała się rusza dalej jak szalona No ale choćby 15min bez ruchów i dostaje paniki. Także wahania nastrojów straszne i nie ma dnia żebym nie płakała

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

No dzisiaj mam wyjątkowo dobry dzień. Pewnie za to nocka będzie fatalna. Jeszcze będę sama w domu, ale w sumie to lepiej bo nie będę się martwić, że ich budzę moich nocnym chodzeniem.

Wszystkie terminy które mi się podobały na poród już minęły. Teraz założyłam sobie, że dobry będzie 10.10., więc spokojnie będę do niego czekać.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 19:07   #278
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Nie wiem jak wy to robicie bo ja nachodziłam się w szpitalu ale teraz już leżę odłogiem i się nawet zdrzemnęłam

Trzeba się wziąć za obiadokolacje zaraz
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 19:16   #279
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Super sobie radzisz. A jak blizna ? A mąż nie dostał na ciebie L4 ? Fajnie, że waga ci spadła pewnie za jakiś czas się unormuje.

Blizny nie czuję. Podobnie np. przy podnoszeniu się nic już nie czuję, także czuję się całkiem sprawna (choć wiem, że to złudne). Mąż nie ma L4 bo on prowadzi własną działalność, ale sam zrobił sobie wolne te prawie 2 tygodnie, żeby z nami posiedzieć. No ale musi powoli wracać. Umówiliśmy się, że na razie wraca tylko na niezbędne minimum i będzie przyjeżdżał do domu na tyle, ile będzie mógł.
A co do wagi, to dokładnie tak, ja tak najpierw wysycham po ciążach, a później wraca to wszystko do normy 😅
A_Lios92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 19:27   #280
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bonnie spróbuj na krocze balsam szostakowskiego serio, mnie to uratowało w poprzedniej ciąży i jak długo nie chcialo mi się goić to po tym zaczelo jak na psie.

Alios moj mąż powiedział że cały połóg będzie się zajmował domem i gotował jestem ciekawa jak to chce pogodzić z robotą

Stary 2021-10-02, 20:55   #281
Konto usunięte

Ja właśnie jem ogórkową, wyszła mi mega. Zgaga mnie chyba zabije w nocy, no ale co poradzę, że takie dobre zrobiłam.

Spakowałam też słoik zupy dla teściowej. Jutro wraca z sanatorium. Ciekawe czy się zrewanżuje tym samym jak jak będę wracać że szpitala. (Info dla podczytujących: tak, tak bardzo na to liczę )

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 21:55   #282
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tymi ruchami to chyba wszystkie mamy schizy pod koniec ciąży Ja to dosłownie brzuchem trzęsłam jak długo się nie ruszała
Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Nie budzi Ci się starsza w nocy jak śpi z wami bobas? Kurcze mi jest tak przykro, że już ze starszakiem nie będę spać, a tak lubię Mam nadzieję, że mała na tyle szybko w nocy wejdzie w tryb "nie robię kupy co 2 godziny, dej cycka i będę spać dalej" i będziemy mogli spać razem...

Ladywhisper, naprawdę podziwiam, ja z podłogi się dzisiaj podnosiłam jakieś 10 minut ;p Tyle, że u mnie to jest normalny ból, w sensie krocze boli, brzuch jak skala, kręgosłup jakbym miała siekierę wbita między zebra :/ próbowałam się jakoś rozciągać właśnie ale było jeszcze gorzej

Wczoraj jak mała wpadła w ryk to starsza zasłaniała uszy. To w sumie tyle. Tylko się skończyło to spokojnie spala dalej. Obstawiam, że każdej nocy będzie inaczej. Jak coś to może iść spać z tatą 🤷
Cytat:
Napisane przez A_Lios92 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko tak dobrze się układa U nas też wieczorne maratony karmień i przytulania. O ile w dzień mała to anioł, który tylko śpi, je i rozgląda się spokojnie leżąc w łóżeczku, to na wieczór jej się zbiera na czułości. Od 17 łóżeczko zaczyna parzyć i spać można tylko na brzuchu mamy lub taty Ale to nie najgorzej, bo normalnie mąż już o tej porze jest w domu po pracy, więc może jakoś sobie damy radę. Ja już organizacyjnie radzę sobie coraz lepiej, dziś udało mi się posprzątać, zrobić dwie pralki prania, ugotować obiad (pierwszy od porodu, jeśli nie liczyć błyskawicznej chińszczyzny kilka dni temu ) i jeszcze poczytać książkę (ale to zasługa karmień i tego, że mam zawsze czytnik pod ręką ). Ogólnie to żaden szał, skoro mąż nadal jest w domu i w większości ogarnia starszą, ale jednak do tej pory cokolwiek ponad wstawieniem prania było dla mnie niewykonalne - no doby mi nie wystarczało. W poniedziałek mąż już częściowo wraca do pracy, więc obawiam się jak to będzie. Na szczęście fizycznie czuję się już świetnie, brzuch mi całkowicie zszedł i stwierdziłam, że chyba nigdy w życiu nie byłam tak chuda. Wszystkie moje ubrania sprzed ciąży są dla mnie za luźne

Dziś udało mi się zupełnie przypadkowo zrobić zdjęcie jak Róża się śmieje „z dźwiękiem” (ona w ogóle często się śmieje tak, że aż się trzęsie ) i po raz kolejny stwierdzam, że zdjęcia live w iphonach przy dzieciach to czyste złoto!
To moja wieczorem chce spać tylko przy cycku albo w jego otoczeniu. Tata cycka nie ma więc się nie nadaje W dzień spokojnie sobie śpi w nocy w sumie też, ale wieczory to wyścig z czasem. Kolację dzisiaj jadłam na 3 razy
Cytat:
Bonnie spróbuj na krocze balsam szostakowskiego serio, mnie to uratowało w poprzedniej ciąży i jak długo nie chcialo mi się goić to po tym zaczelo jak na psie.

Alios moj mąż powiedział że cały połóg będzie się zajmował domem i gotował jestem ciekawa jak to chce pogodzić z robotą

Sprawdzę dzięki za polecenie

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-02, 22:27   #283
karla906
Wtajemniczenie

Cuddly trzymam kciuki by po prostu wszystko było dobrze, i będzie na pewno
Cytat:
Ponawiam pytanie, jakim cudem Wy się dajecie radę tyle ruszać?

Mnie coraz bardziej kręgosłup dokucza, na takiej głupiej wysokości bo centralnie na samym środku W ogóle jestem dzisiaj taka zdechła, że przeszło mi przez myśl że jakbym miała teraz rodzić to chyba bym musiała w tym miejscu w którym siedzę, bo na samą myśl, że to trzeba do szpitala jechać, na izbie czekać, potem tam latać od drzwi do drzwi aż zdecydują co z człowiekiem zrobić, to czuję, że nie mam siły

No nie mogę z beki jak Cię czytam 🤣

Mnie bardzo kłuje w pochwie

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-03, 11:22   #284
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej

Pospalam dziś jak....nie powiem co. Aż wstyd. Dopiero wyczolguje się z łóżka.

Cały pt i SB pilnowania.mnie przez mamę i teściowa na nic, mąż by mógł na 2tyg na drugi koniec Polski wyjechać a i tak bym nie urodziła. Byle.do jutra bo to czekanie mnie dobija. Idę zatem na joge.

Ale w 2 dni mnie tak sieklo że szok, mam problemy z plecami takie że ciężko opisać, spojenie mi chce pęknąć, toaleta co 20min, skurcze w pachwinach, można by powiedzieć - w końcu babo odczuwasz fizycznie ciążę

Milej niedzieli laski

Stary 2021-10-03, 11:37   #285
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Hej. Miałam wczoraj mały kryzys. Spadek formy. Poszliśmy do kina. I po tym kinie mnie dosłownie złożyło. Nawet nie miałam siły nogą ruszyć
Cytat:
Hej

Cały pt i SB pilnowania.mnie przez mamę i teściowa na nic, mąż by mógł na 2tyg na drugi koniec Polski wyjechać a i tak bym nie urodziła. Byle.do jutra bo to czekanie mnie dobija. Idę zatem na joge.

Ale w 2 dni mnie tak sieklo że szok, mam problemy z plecami takie że ciężko opisać, spojenie mi chce pęknąć, toaleta co 20min, skurcze w pachwinach, można by powiedzieć - w końcu babo odczuwasz fizycznie ciążę

Milej niedzieli laski

Ja dzisiaj wcześnie wstałam. Ale dopiero sie ruszyłam z łóżka. Miałam w nocy przygodę. Pękł mi pieprzyk...

Od jakiś 2 tygodni obserwuje dziwne zmiany na skórze- pisałam na fb o tym. Całą szyję mam w czymś. Od paru dni zaczął mi rosnąć pieprzyk. Dzisiaj w nocy pękł. Krew się polała. Ja się zestresowałam i spać nie mogłam. Muszę iść do dermatologa. Ale teraz i tak mi tego nie wytną.
Cytat:
Z tymi ruchami to chyba wszystkie mamy schizy pod koniec ciąży Ja to dosłownie brzuchem trzęsłam jak długo się nie ruszała Wczoraj jak mała wpadła w ryk to starsza zasłaniała uszy. To w sumie tyle. Tylko się skończyło to spokojnie spala dalej. Obstawiam, że każdej nocy będzie inaczej. Jak coś to może iść spać z tatą 🤷To moja wieczorem chce spać tylko przy cycku albo w jego otoczeniu. Tata cycka nie ma więc się nie nadaje W dzień spokojnie sobie śpi w nocy w sumie też, ale wieczory to wyścig z czasem. Kolację dzisiaj jadłam na 3 razy Sprawdzę dzięki za polecenie

Ja mam co chwila schizę, że coś jest nie tak. I też trzesłam brzuchem ostatnio. To tak chyba wszyscy na końcówce.

Miłej niedzieli

Edytowane przez justynka87
Czas edycji: 2021-10-03 o 11:41
justynka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-10-03, 11:39   #286
Konto usunięte

Hej.

Ja dzis pospalam 7h z przerwami szok.

Tez mam pieprzyk do usunięcia czekam na po ciąży.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-03, 11:43   #287
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88931229]Hej.

Ja dzis pospalam 7h z przerwami szok.

Tez mam pieprzyk do usunięcia czekam na po ciąży.[/QUOTE]Ja też zostawie po ciaży. Ale zestresowałam się jak mi pękł. Mój Tż oglądał go dokładnie i mówi, że jakiś syfek się pod nim zrobił i to dlatego...

Przez hormony łatwo się nakręcam.

Stary 2021-10-03, 11:52   #288
zubi89
Zakorzenienie

Hej u mnie też super noc mimo, że skurcze męczyły przed spaniem. Szykuje papiery na wtorkową wizytę jestem mega ciekawa ile waży Franio.

Lady mój 4 latek wkręcił się w jogę i ćwiczy z tata nagrałam go ostatnio.

Bonnie i Alios fajnie się czyta o waszych starszakach.

Ja się dziś lenie...obiad zrzuciłam na męża to się trochę obraził...ale mam to w nosie też potrzebuje odpocząć tym bardziej, że daje mu się wyspać, robię śniadania, obiady, kolację, jedzenie do pracy itd.. więc nic mu się nie stanie jak raz na tydzień sobie pogotuje...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Ja też zostawie po ciaży. Ale zestresowałam się jak mi pękł. Mój Tż oglądał go dokładnie i mówi, że jakiś syfek się pod nim zrobił i to dlatego...

Nie dziwię ci się bo na pewno też bym spanikowała.

Stary 2021-10-03, 11:58   #289
Johasia28
Zadomowienie

Dzień dobry!

Justynka i jak film? Podziwiam, że dałaś radę wysiedzieć!

Ladywhisper widzę, że nie oszczędza Cię ta końcówka

Ja wczoraj na leniwie, mąż wrócił z synem dopiero wieczorem, dzisiaj znowu gdzieś się pojechali wietrzyć, ja tylko szybko przygotowałam obiad na potem i zaraz wskakuje na kanapę. Muszę sobie jakiś krótki serial znaleźć, wczoraj skończyłam Kasztanowego ludzika (jak lubicie klimat takich skandynawskich kryminałów to polecam!).

Stary 2021-10-03, 12:01   #290
a_n_n_a87
Rozeznanie

Cytat:
Hej u mnie też super noc mimo, że skurcze męczyły przed spaniem. Szykuje papiery na wtorkową wizytę jestem mega ciekawa ile waży Franio.

Ja się dziś lenie...obiad zrzuciłam na męża to się trochę obraził...ale mam to w nosie też potrzebuje odpocząć tym bardziej, że daje mu się wyspać, robię śniadania, obiady, kolację, jedzenie do pracy itd.. więc nic mu się nie stanie jak raz na tydzień sobie pogotuje...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Moja córa też próbuje ćwiczyć z tatą jogę, powitanie słońca czy coś takiego. Trochę śmiesznie to wygląda, bo nie ma 2 lat i nie ogarnia jeszcze na tyle, żeby powtórzyć. W każdym razie ma swoją matę i coś próbuje powtarzać, chociaż więcej przy tym wygłupów

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Ja też zostawie po ciaży. Ale zestresowałam się jak mi pękł. Mój Tż oglądał go dokładnie i mówi, że jakiś syfek się pod nim zrobił i to dlatego...

Mnie też hormony nakręcają. Dobrze, że tz potrafi mnie uspokoić

Cytat:
Hej

Milej niedzieli laski

Ty to masz spanie

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Ja wczoraj na leniwie, mąż wrócił z synem dopiero wieczorem, dzisiaj znowu gdzieś się pojechali wietrzyć, ja tylko szybko przygotowałam obiad na potem i zaraz wskakuje na kanapę. Muszę sobie jakiś krótki serial znaleźć, wczoraj skończyłam Kasztanowego ludzika (jak lubicie klimat takich skandynawskich kryminałów to polecam!).

Może nie serial i żaden kryminał, ale polecam obejrzeć film "dobrze się kłamie w miłym towarzystwie". Ja oglądałam akurat włoską wersję, ale jeden z fajniejszych filmów, jaki ostatnio oglądałam

a_n_n_a87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-03, 12:02   #291
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Dzień dobry!

Wiesz, my byliśmy w kinie z fotelami, które można położyć. Inaczej bym nie wysiedziała. A tak sobie praktycznie leżałam i co chwile zmieniałam kąt nachylenia.

Byliśmy na nowym Bondzie. Nawet dał radę. Ale długi, więc wycieczki do wc zaliczyłam 2 w trakcie filmu
Cytat:

Ja mam wizytę jutro. Ciekawe jak moja M.

Wiesz to jednak pieprzyk, a jeszcze w nocy człowiek logicznie nie myśli. Teraz wygląda on w miare "normalnie" nawet strupa nie ma

Sama nie wiem co to było. Ale chyba z miesiąc jeszcze mogę z tym chodzić? Czy już dzwonić po lekarzach?

Stary 2021-10-03, 12:35   #292
Carillon
Zadomowienie

GG do Carillon

Cytat:
Napisane przez a_n_n_a87 Pokaż wiadomość
Moja córa też próbuje ćwiczyć z tatą jogę, powitanie słońca czy coś takiego. Trochę śmiesznie to wygląda, bo nie ma 2 lat i nie ogarnia jeszcze na tyle, żeby powtórzyć. W każdym razie ma swoją matę i coś próbuje powtarzać, chociaż więcej przy tym wygłupów

Mnie też hormony nakręcają. Dobrze, że tz potrafi mnie uspokoić

Ty to masz spanie

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Może nie serial i żaden kryminał, ale polecam obejrzeć film "dobrze się kłamie w miłym towarzystwie". Ja oglądałam akurat włoską wersję, ale jeden z fajniejszych filmów, jaki ostatnio oglądałam

Tego filmu to jest już tyle wersji, chyba każdy kraj ma swoją. Polska też ma. My też oglądaliśmy włoska i było spoko na netflixie chyba była kiedyś francuska "Nic do ukrycia"

Carillon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-03, 13:17   #293
Konto usunięte

Ja też dzisiaj pospałam. Byłam sama na noc i im mniej ludzi w łóżku tym lepiej. Mały się zlitował i nie wjeżdżał na pęcherz to wstawałam tylko 3 razy na normalne sikanie, a nie po jednej kropli. Spałam jak zabita.

Stary 2021-10-03, 13:25   #294
Konto usunięte

Ja dziś mam w planach przepakować torbę bo jednak teraz muszę zabrać więcej rzeczy w razie coś.
Stary 2021-10-03, 14:16   #295
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja jutro wieczorem mam ktg zastanawiam się czy brac torby do auta czy nie. Ale raczej jak już to rano każą mi się stawić w szpitalu a nie k 20.

Jestem taka zmęczona.....

Stary 2021-10-03, 14:24   #296
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jutro wieczorem mam ktg zastanawiam się czy brac torby do auta czy nie. Ale raczej jak już to rano każą mi się stawić w szpitalu a nie k 20.

Znajomej podczas ktg zaczęły się skurcze rysować, a nic nie czuła. Więc wszystko zależy 🤷 Jeśli u ciebie nic nie będzie to pewnie puszcza do domu tym bardziej że przepełnienie.

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-03, 15:07   #297
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88931399]Ja dziś mam w planach przepakować torbę bo jednak teraz muszę zabrać więcej rzeczy w razie coś.[/QUOTE]
Cytat:

Cytat:
Znajomej podczas ktg zaczęły się skurcze rysować, a nic nie czuła. Więc wszystko zależy 🤷 Jeśli u ciebie nic nie będzie to pewnie puszcza do domu tym bardziej że przepełnienie.

Ja bym wzieła. Mi się skurcze pisały na ktg a nic nie czułam. Później akcja z przywożeniem rzeczy. Lepiej wsadź sobie torbę do samochodu. Najwyżej okaże się niepotrzebna.

Stary 2021-10-03, 15:13   #298
kawowa_lkj
Rozeznanie

Cytat:

Ja na ktg jeździłam z takim zestawem minimum w torebce: mały ręcznik, koszula, bielizna, szczoteczka, pasta do zębów ładowarka, japonki, dokumenty, butelka filtrująca. Tak żeby przetrwać do czasu aż mąż dowiezie resztę, ale też nie wbijać z walizką.

kawowa_lkj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-03, 15:32   #299
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez kawowa_lkj Pokaż wiadomość
Ja na ktg jeździłam z takim zestawem minimum w torebce: mały ręcznik, koszula, bielizna, szczoteczka, pasta do zębów ładowarka, japonki, dokumenty, butelka filtrująca. Tak żeby przetrwać do czasu aż mąż dowiezie resztę, ale też nie wbijać z walizką.

Ja mam walizkę na pobyt w szpitalu i malą torbę na poród właśnie z takimi podstawowymi rzeczami. I tą małą mam zamiar wozić ze sobą na każde ktg. Ale ja komunikacja albo taksówka.

A jak samochodem to wydaje mi się, że wsadziłabym do bagażnika walizkę. W razie "W" parking zazwyczaj jest blisko.

Stary 2021-10-03, 15:33   #300
Konto usunięte

Kurde zła jestem bo miała dziś przyjść walizka ale będzie jutro :/. A ja sobie myślałam ze spakuje i będę mieć spokój i jedna rzecz mniej z głowy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości