|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia
Ajj, ale się na te tanie loty napaliłam z przyjaciółką ;dd ale 14latki i nie mamy z kim. :d Rodziców namawiać? xD To napradę fajna opcja takie tanie bilety, mój brat był w Szwecjii z dziewczyną za chyba 20 zł w jedną stronę, coś takiego ;D ja bym chciała odwiedzić Skandynawię, Szwecję albo Norwegię, bo jakoś nigdy nie było okazji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomozcie,
jutro lece rayan air i juz wczesniej wydrukowalam karte pokladowa.teraz widze ze wydrukowala mi sie ona o wiele mniejsza niz mialam wczesniej,zachowalam jedna mniejsza a druga kopie powiekszylam i wydrukowalam.myslice ze to ma jakies znaczenie? i czy jak lece ze z londynu to musi byc karta pokladowa po ang czy nic sie nie stanie jak bedzie po pol? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karta pokladowa moze byc i po chinsku, dla nich to nie jest istotne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
BAN stały
|
Może coś taniego do Barcelony macie i sprawdzonego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Ale o co chodzi?O nocleg czy przewożnika?
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po 4lotach Ryanairem. Dwa pierwsze ok. standardowa odprawa i normalna obsługa. Lot z Fezu miałam opóźniony o 2h, ogłoszono to 10min po planowanym oficjalnym zamknięciu bramek (nie wiem co spowodowało opóźnienia wylotów z Europy), jako że kolejny lot z Niemiec miałam mieć 2,5h po lądowaniu z Fezu istniała duża szansa, że nie zdążę i będzie trzeba kombinować powrót z Niemiec do Polski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
ja w lipcu leciałam liniami wizzair z Katowic do Barcelony, lot opozniony jakos godzinke, dało sie przezyc. ale w drodze powrotnej - masakra. lot z Barcelony do Katowic mielismy miec gdzies po 14, a wylecielismy dopiero o 20, a przyczyna tego bylo wykrycie awarii w Katowicach. coś nie tak bylo ze skrzydłem i musieli spawac.. nie powiem, nie milo lata sie samolotem , ktory mial awarie. i problemy przy ladowaniu w Katowicach, ale to przez złe warunki pogodowe. pomijajac `przygody` jestem zadowolona z tych lini. porzadek w samolocie, mila obsluga mowiaca w jezyku polskim i angielskim. napewno jeszcze będe korzystac z tych lini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
Wizzair ma w dupie klientów, dlatego warto walczyć o takie odszkodowania- szczególnie w sytuacji, gdy np zabrakło miejsc na pokładzie lub samolot nie przyleciał (to drugie się zdarza często, bo mają mniej maszyn niż powinni). Chore jest też wyprzedawanie większej ilości miejsc niż jest w samolocie- ale to już bardziej przypadłość Ryanaira. Ja tymi obiema liniami zwiedziłam pół Europy- nie powiem, bym kochała jakąś szczególnie. A już najgorsze są loty Polska-Anglia i Włochy-Francja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
A mi się jeszcze nie zdarzyło,żeby było więcej pasażerów niż miejsc, ale odbyłam w sumie kilka lotów to nie ma się czym za bradzo chwalić
![]()
![]() |
#281 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
mi się też nie zdarzyło, ale już leciałam samolotem, w którym upychano pasażerów na miejscach dla stewardes, a kilka osób musiało zostać
![]() szczególnie w okresie świątecznym łatwo trafić na takie coś. Obłożone są też loty z Polski do Wielkiej Brytanii. Linie sprzedają więcej biletów, bo szczególnie te tanie bilety są często nie wykorzystane (kiedyś były w Ryanairze naprawdę duże promocje i bilety za np 10gr). W takiej sytuacji linia lotnicza musi ci wypłacić odszkodowanie(minimum 400euro, zależy od ilości kilometrów), załatwić następny lot, posiłek oraz nocleg, jeśli musisz czekać więcej niż 1 dzień. Wizzair i Ryanair wykorzystują sytuację, że wielu ludzi o tym nie wie. Słyszałam, że raz zamiast normalnego obiadu w restauracji, ludzie dostali wafelek i soczek... I jeszcze się cieszyli, że linia tak o nich dba... Nie dajcie się wykorzystywać- ustawy dokładnie regulują co linie mają robić, niedostosowanie się do prawa może skończyć się nawet odebraniem koncesji na loty w danym kraju. A niedługo, od stycznia 2011, reklamować będzie można także opóźnienia w pkp ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- aaa... i jeszcze jedna sytuacja: gdy lądujecie na innym lotnisku niż miałyście- linia lotnicza musi wam załatwić transport na lotnisko docelowe. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Witam!
Zrobiłam wczoraj rezerwację na lot do Doncaster, od razu wpłaciłam pieniądze i mam status - wstrzymano. Czy to oznacza, że pieniądze jeszcze nie wpłynęły do nich na konto? A i drugie pytanie odnośnie bagażu. Bo w regulaminie jest napisane o jakimś bagażu rejestrowym. Czyli lecę do Anglii biorę bagaż podręczny i chce wziąć walizkę to za nią muszę dodatkowo dopłacać? Będę bardzo wdzięczna gdy ktoś mi odpowie!
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
No lecę Wizz Airem i okazało się, że muszę dopłacić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Chcemy lecie tak w połowie lipca 14 albo 17, czas wakacji i właśnie dlatego nie wiem jak to bywa z tymi wakacjami, bo o tej porze jeszcze nie latałam i co radzisz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
No o to mi właśnie chodziło tylko może niezrozumiale napisałam
![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie dotyczące Ryanair lub innej taniej linii lotniczej.
Otóż byłam w sobotę w biurze podróży sprawdzić bilety z Ryanair do Pizy na maj. Promocji już nie było (wcześniej 24zł w 1 stronę), ale bilety kosztowały 90 coś w 1 stronę. Więc chciałam wstępnie zobaczyć ile to wyjdzie w 2 strony i powiedziano mi że ponad 400 zł . Więc powiedzcie mi jak to jest ,że niektórzy mówią ,że kupili bilet za 30 np ? Chodzi o to ,że sam bilet bez żadnych opłat ? Kurcze w ogóle się na tym nie znam. : P A i jeszcze Ryanair ma lotniska oddalone od głownych miast. Jest jakies bezposrednie polaczenie do wiekszego miasta jak Mediolan czy Paryż ? I ile mniej wiecej kosztuje ? Z góry dzieki za odp :_) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wejdź na str Ryanair i sama poszukaj połączeń i ich cen to nic trudnego! wtedy dopasujesz sobie wszystko, otóż ceny zależą od kierunków, lotnisk wylotu, dni tygodnia itp itd są bilety za 24zł np 7i17 maja z krakowa Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2011-03-21 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
tak tak rozumiem
![]() A rezerwowałaś może bilety z http://www.ryanair.com/ ? I tam jak już wybieram termin to cena jest ostateczna na biletach ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak wybierzesz termin i go klikniesz to masz takie okienko po prawej z "cena łącznie" i to płacisz możesz sobie w domu wybrać terminy, lecisz do biura a pani ci kupi (policzy pewnie 50zł od biletu za usługę) jak nie masz karty akceptowanej przez Ryanair ja znalazłam lot za 173zł w obie strony |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
ok dzięki wielkie
![]() Od dziś poluję na jakieś okazje ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Baby14 wiem o której mówisz promocji bo było o niej głośno na forum dot. taniego latania, ale te bilety do Pizy po 24 zł to podobno bardzo szybko się rozeszły
![]() ![]()
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś patrzyłam i jeszcze były na 7i17maja te bilety po 24zł, w tej chwili tylko 7maj został, więc trzeba łapać jak są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Problem rozwiazany :P
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2011-03-23 o 17:02 Powód: glupota ludzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Kraków – Piza 54 zł
mnóstwo terminów od 16 IV do 30 maja jak byś była nadal zainteresowana ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
zainteresowana zawsze , tylko muszę poszukać jakiegoś towarzysza / towarzyszki .
Nikt z Was się nie wybiera ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
są wątki o poszukujących towarzyszy do podróży może warto się tam ogłosić?:0
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.