TANIE LINIE LOTNICZE - adresy, promocje, wrażenia, jak to robić? - ZBIORCZY - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 20:35   #271
Puszek67
Raczkowanie

Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia

Ajj, ale się na te tanie loty napaliłam z przyjaciółką ;dd ale 14latki i nie mamy z kim. :d Rodziców namawiać? xD To napradę fajna opcja takie tanie bilety, mój brat był w Szwecjii z dziewczyną za chyba 20 zł w jedną stronę, coś takiego ;D ja bym chciała odwiedzić Skandynawię, Szwecję albo Norwegię, bo jakoś nigdy nie było okazji...
Puszek67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 21:37   #272
Dojota
Rozeznanie

Dziewczyny pomozcie,
jutro lece rayan air i juz wczesniej wydrukowalam karte pokladowa.teraz widze ze wydrukowala mi sie ona o wiele mniejsza niz mialam wczesniej,zachowalam jedna mniejsza a druga kopie powiekszylam i wydrukowalam.myslice ze to ma jakies znaczenie? i czy jak lece ze z londynu to musi byc karta pokladowa po ang czy nic sie nie stanie jak bedzie po pol?
Dojota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 20:49   #273
Fureyka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dojota Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozcie,
jutro lece rayan air i juz wczesniej wydrukowalam karte pokladowa.teraz widze ze wydrukowala mi sie ona o wiele mniejsza niz mialam wczesniej,zachowalam jedna mniejsza a druga kopie powiekszylam i wydrukowalam.myslice ze to ma jakies znaczenie? i czy jak lece ze z londynu to musi byc karta pokladowa po ang czy nic sie nie stanie jak bedzie po pol?
Normalnie karta jest w formacie A4 i tak powinnas wydrukowac. Nic sie nie stanie jak wydrukujesz karte ponownie badz ja powiekszysz.
Karta pokladowa moze byc i po chinsku, dla nich to nie jest istotne
Stary 2010-09-17, 22:05   #274
Pracoholiczka
BAN stały

Może coś taniego do Barcelony macie i sprawdzonego
Pracoholiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 16:55   #275
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samancik Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam świetna stronę www.cp-online.pl Są tam bilety wszytskich przewoźników. Kupowałam tam bilet do Barcelony w dwie strony za około 160zł Jak się poszuka wcześniej można podobno jeszcze taniej.
W każdym swoim poście wymieniasz tą stronę - czyżby reklama ?
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 13:11   #276
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pracoholiczka Pokaż wiadomość
Może coś taniego do Barcelony macie i sprawdzonego
Ale o co chodzi?O nocleg czy przewożnika?
Stary 2010-09-25, 13:51   #277
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Jestem po 4lotach Ryanairem. Dwa pierwsze ok. standardowa odprawa i normalna obsługa. Lot z Fezu miałam opóźniony o 2h, ogłoszono to 10min po planowanym oficjalnym zamknięciu bramek (nie wiem co spowodowało opóźnienia wylotów z Europy), jako że kolejny lot z Niemiec miałam mieć 2,5h po lądowaniu z Fezu istniała duża szansa, że nie zdążę i będzie trzeba kombinować powrót z Niemiec do PolskiNa szczęście się udało (ustawiłam się pierwsza w kolejce przy bramce, siadłam zaraz przy wyjściu, wysiadłam jako jedna z pierwszych i jako jedna z pierwszych byłam w kolejce odprawy po lądowaniu) Uratował nas też brak bagaży rejestrowych i opóźnienie 20min lotu do Polski, bo tylko przebiegliśmy od odprawy do odprawy. Natomiast lecieli z nami ludzie, którzy mieli rejestrowy i musieli czekać, aż wrzucą bagaże na taśmy i potem iść je odprawić i tu cyrk (zgodny z regulaminem linii)...odprawa rejestrowych bagaży już była zamknięta, więc musieli zapłacić po 35e za walizkę jako nadprogramowy podręczny i wywalono im wszystkie prezenty i niewymiarowe rzeczy a potem i tak stewardessa kazała im to znieść na dół do luku bagażowego Ogólnie ma to sens, ale wystarczyła odrobina ludzkiego zrozumienia i podrzucenie tych tobołów do luku. Dosłownie spóźnili sie 10min i nie pomogły tłumaczenia że ich poprzedni lot był opóźniony.Pan z Ryanaira profesjonalnie powiedział "trzeba być 2h przed odlotem, życzę miłego lotu". Tego dnia większość lotów była opóźniona, stewardessy pospieszały ludzi (swoją drogą krew zalewa jak się patrzy na gramolenie się pasażerów) wpychały klamoty na siłę, normalnie jazda na całego.
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 11:07   #278
edz95
Raczkowanie

ja w lipcu leciałam liniami wizzair z Katowic do Barcelony, lot opozniony jakos godzinke, dało sie przezyc. ale w drodze powrotnej - masakra. lot z Barcelony do Katowic mielismy miec gdzies po 14, a wylecielismy dopiero o 20, a przyczyna tego bylo wykrycie awarii w Katowicach. coś nie tak bylo ze skrzydłem i musieli spawac.. nie powiem, nie milo lata sie samolotem , ktory mial awarie. i problemy przy ladowaniu w Katowicach, ale to przez złe warunki pogodowe. pomijajac `przygody` jestem zadowolona z tych lini. porzadek w samolocie, mila obsluga mowiaca w jezyku polskim i angielskim. napewno jeszcze będe korzystac z tych lini
edz95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 10:37   #279
goplaneczka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez edz95 Pokaż wiadomość
ja w lipcu leciałam liniami wizzair z Katowic do Barcelony, lot opozniony jakos godzinke, dało sie przezyc. ale w drodze powrotnej - masakra. lot z Barcelony do Katowic mielismy miec gdzies po 14, a wylecielismy dopiero o 20, a przyczyna tego bylo wykrycie awarii w Katowicach. coś nie tak bylo ze skrzydłem i musieli spawac.. nie powiem, nie milo lata sie samolotem , ktory mial awarie. i problemy przy ladowaniu w Katowicach, ale to przez złe warunki pogodowe. pomijajac `przygody` jestem zadowolona z tych lini. porzadek w samolocie, mila obsluga mowiaca w jezyku polskim i angielskim. napewno jeszcze będe korzystac z tych lini
Moja droga- nie wiem, czy wiesz, ale w takiej sytuacji, jaką miałaś przy powrocie należy ci się odszkodowanie w wysokości 400 euro. Wizzair nie chce go jednak płacić, mój chłopak miał podobnie- odwołali mu lot z powodu stanu technicznego pojazdu. Według rozporządzenia Europejskiej Komisji Lotnictwa przewoźnik musi zapłacić odszkodowanie, gdy wylot opóźnił się znacznie (minimum 3 h) lub nie odbył. Wyjątkiem są sytuacje niezawinione przez przewoźnika- jak pogoda. Wizzari twierdzi, że stan techniczny także jest przez niego niezawiniony, ale robi to wbrew prawu,, a komisja już go kilkakrotnie za to ukarała. By dostać to odszkodowanie musisz najpierw wysłać reklamację do wizzaira, poczekać na odpowiedź odmowną, a potem zgłosić sprawę do Komisji Lotnictwa (mają siedzibę w Polsce).
Wizzair ma w dupie klientów, dlatego warto walczyć o takie odszkodowania- szczególnie w sytuacji, gdy np zabrakło miejsc na pokładzie lub samolot nie przyleciał (to drugie się zdarza często, bo mają mniej maszyn niż powinni). Chore jest też wyprzedawanie większej ilości miejsc niż jest w samolocie- ale to już bardziej przypadłość Ryanaira.
Ja tymi obiema liniami zwiedziłam pół Europy- nie powiem, bym kochała jakąś szczególnie. A już najgorsze są loty Polska-Anglia i Włochy-Francja.
goplaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 13:58   #280
studi
Zakorzenienie

A mi się jeszcze nie zdarzyło,żeby było więcej pasażerów niż miejsc, ale odbyłam w sumie kilka lotów to nie ma się czym za bradzo chwalić...W tej chwili się zastanwaiam co w takiej sytuacji-zamykają drzwi przed nosem?
Stary 2010-10-08, 11:18   #281
goplaneczka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

mi się też nie zdarzyło, ale już leciałam samolotem, w którym upychano pasażerów na miejscach dla stewardes, a kilka osób musiało zostać
szczególnie w okresie świątecznym łatwo trafić na takie coś. Obłożone są też loty z Polski do Wielkiej Brytanii.
Linie sprzedają więcej biletów, bo szczególnie te tanie bilety są często nie wykorzystane (kiedyś były w Ryanairze naprawdę duże promocje i bilety za np 10gr).
W takiej sytuacji linia lotnicza musi ci wypłacić odszkodowanie(minimum 400euro, zależy od ilości kilometrów), załatwić następny lot, posiłek oraz nocleg, jeśli musisz czekać więcej niż 1 dzień. Wizzair i Ryanair wykorzystują sytuację, że wielu ludzi o tym nie wie. Słyszałam, że raz zamiast normalnego obiadu w restauracji, ludzie dostali wafelek i soczek... I jeszcze się cieszyli, że linia tak o nich dba...
Nie dajcie się wykorzystywać- ustawy dokładnie regulują co linie mają robić, niedostosowanie się do prawa może skończyć się nawet odebraniem koncesji na loty w danym kraju.
A niedługo, od stycznia 2011, reklamować będzie można także opóźnienia w pkp już teraz, jak tlk ma opóźnienie powyżej 4h, jak złożycie reklamację do pkp intercity, to dostaniecie vouchery na bilety, ale od stycznia będą wam zwracać 50% ceny biletu. Może wreszcie kolej zacznie jeździć, jak należy

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

aaa... i jeszcze jedna sytuacja: gdy lądujecie na innym lotnisku niż miałyście- linia lotnicza musi wam załatwić transport na lotnisko docelowe.
goplaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 12:32   #282
czekoladoholiczka13
Raczkowanie

GG do czekoladoholiczka13

Witam!
Zrobiłam wczoraj rezerwację na lot do Doncaster, od razu wpłaciłam pieniądze i mam status - wstrzymano. Czy to oznacza, że pieniądze jeszcze nie wpłynęły do nich na konto?
A i drugie pytanie odnośnie bagażu. Bo w regulaminie jest napisane o jakimś bagażu rejestrowym. Czyli lecę do Anglii biorę bagaż podręczny i chce wziąć walizkę to za nią muszę dodatkowo dopłacać? Będę bardzo wdzięczna gdy ktoś mi odpowie!
Stary 2011-03-19, 14:12   #283
czekoladoholiczka13
Raczkowanie

No lecę Wizz Airem i okazało się, że muszę dopłacić Można wziąć 6sztuk bagażu i jeden może mieć do 32kg W cenę biletu wliczone jest tylko 10kg bagażu podręcznego
Stary 2011-03-19, 15:20   #284
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez czekoladoholiczka13 Pokaż wiadomość
No lecę Wizz Airem i okazało się, że muszę dopłacić Można wziąć 6sztuk bagażu i jeden może mieć do 32kg W cenę biletu wliczone jest tylko 10kg bagażu podręcznego
DO 6szt bagażu rejestrowanego i KAZDA z tych szt nie może przekraczać 32kg-czytaj ze zrozumieniem oczywiście jak weźmiesz 6szt to płacisz 6x68zł przy najtańszej opcji
Stary 2011-03-19, 20:44   #285
malagwiazda3
Raczkowanie

Cześć wszystkim w połowie lipca chcę lecieć do Polski i sprawdzam przez ostatnie tyg. ceny i sa one tak 27 i 36 funtow bez podatku, to te najtańsze i nie wiem co robić, bo jest nas czworo i to niestety mimo wszystko drogo wychodzi i sie tak zastanawiam czy poczekać czy zabukować niby jeszcze 4 m-ce i mogą spaść ceny, ale z drugiej strony to wakacje i czy czasem nie zdrożeja:/ nie wiem co robic, może Wy macie jakieś doświadczenie w bukowaniu biletow na wakacje, co o tym sądzicie?? dzieki za odpowiedź.
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 10:02   #286
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagwiazda3 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim w połowie lipca chcę lecieć do Polski i sprawdzam przez ostatnie tyg. ceny i sa one tak 27 i 36 funtow bez podatku, to te najtańsze i nie wiem co robić, bo jest nas czworo i to niestety mimo wszystko drogo wychodzi i sie tak zastanawiam czy poczekać czy zabukować niby jeszcze 4 m-ce i mogą spaść ceny, ale z drugiej strony to wakacje i czy czasem nie zdrożeja:/ nie wiem co robic, może Wy macie jakieś doświadczenie w bukowaniu biletow na wakacje, co o tym sądzicie?? dzieki za odpowiedź.
kiedy chcecie lecieć? mi się zdarzyło zabukować bilety na dwa miesiące przed planowanym wylotem i po dwóch tygodniach ceny biletów jeszcze spadły...
Stary 2011-03-20, 12:15   #287
malagwiazda3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
kiedy chcecie lecieć? mi się zdarzyło zabukować bilety na dwa miesiące przed planowanym wylotem i po dwóch tygodniach ceny biletów jeszcze spadły...
Chcemy lecie tak w połowie lipca 14 albo 17, czas wakacji i właśnie dlatego nie wiem jak to bywa z tymi wakacjami, bo o tej porze jeszcze nie latałam i co radzisz??
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 17:31   #288
czekoladoholiczka13
Raczkowanie

No o to mi właśnie chodziło tylko może niezrozumiale napisałam
Stary 2011-03-21, 16:25   #289
Baby14
Zakorzenienie

A ja mam pytanie dotyczące Ryanair lub innej taniej linii lotniczej.

Otóż byłam w sobotę w biurze podróży sprawdzić bilety z Ryanair do Pizy na maj. Promocji już nie było (wcześniej 24zł w 1 stronę), ale bilety kosztowały 90 coś w 1 stronę. Więc chciałam wstępnie zobaczyć ile to wyjdzie w 2 strony i powiedziano mi że ponad 400 zł . Więc powiedzcie mi jak to jest ,że niektórzy mówią ,że kupili bilet za 30 np ? Chodzi o to ,że sam bilet bez żadnych opłat ?
Kurcze w ogóle się na tym nie znam. : P
A i jeszcze Ryanair ma lotniska oddalone od głownych miast. Jest jakies bezposrednie polaczenie do wiekszego miasta jak Mediolan czy Paryż ? I ile mniej wiecej kosztuje ?

Z góry dzieki za odp :_)
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 16:34   #290
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie dotyczące Ryanair lub innej taniej linii lotniczej.

Otóż byłam w sobotę w biurze podróży sprawdzić bilety z Ryanair do Pizy na maj. Promocji już nie było (wcześniej 24zł w 1 stronę), ale bilety kosztowały 90 coś w 1 stronę. Więc chciałam wstępnie zobaczyć ile to wyjdzie w 2 strony i powiedziano mi że ponad 400 zł . Więc powiedzcie mi jak to jest ,że niektórzy mówią ,że kupili bilet za 30 np ? Chodzi o to ,że sam bilet bez żadnych opłat ?
Kurcze w ogóle się na tym nie znam. : P
A i jeszcze Ryanair ma lotniska oddalone od głownych miast. Jest jakies bezposrednie polaczenie do wiekszego miasta jak Mediolan czy Paryż ? I ile mniej wiecej kosztuje ?

Z góry dzieki za odp :_)
może być tak, że bilet powrotny kosztuje 3x tyle co w tamtą stronę +prowizja dla biura i masz 400zł
wejdź na str Ryanair i sama poszukaj połączeń i ich cen to nic trudnego! wtedy dopasujesz sobie wszystko, otóż ceny zależą od kierunków, lotnisk wylotu, dni tygodnia itp itd

są bilety za 24zł np 7i17 maja z krakowa

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2011-03-21 o 16:37
Stary 2011-03-21, 16:39   #291
Baby14
Zakorzenienie

tak tak rozumiem
A rezerwowałaś może bilety z http://www.ryanair.com/ ?
I tam jak już wybieram termin to cena jest ostateczna na biletach ?
Stary 2011-03-21, 17:10   #292
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
tak tak rozumiem
A rezerwowałaś może bilety z http://www.ryanair.com/ ?
I tam jak już wybieram termin to cena jest ostateczna na biletach ?
tak rezerwowałam
jak wybierzesz termin i go klikniesz to masz takie okienko po prawej z "cena łącznie" i to płacisz
możesz sobie w domu wybrać terminy, lecisz do biura a pani ci kupi (policzy pewnie 50zł od biletu za usługę) jak nie masz karty akceptowanej przez Ryanair
ja znalazłam lot za 173zł w obie strony
Stary 2011-03-21, 17:44   #293
Baby14
Zakorzenienie

ok dzięki wielkie

Od dziś poluję na jakieś okazje ^^
Stary 2011-03-21, 18:19   #294
studi
Zakorzenienie

Baby14 wiem o której mówisz promocji bo było o niej głośno na forum dot. taniego latania, ale te bilety do Pizy po 24 zł to podobno bardzo szybko się rozeszły http://fly4free.pl/forum/ polecam wszystko wyjaśnione od a do z jak rezerwować
Stary 2011-03-21, 21:33   #295
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

ja dziś patrzyłam i jeszcze były na 7i17maja te bilety po 24zł, w tej chwili tylko 7maj został, więc trzeba łapać jak są
Stary 2011-03-23, 16:50   #296
wenedka
Zakorzenienie

Problem rozwiazany :P
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2011-03-23 o 17:02 Powód: glupota ludzka
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 18:18   #297
studi
Zakorzenienie

Cytat:
ok dzięki wielkie

Od dziś poluję na jakieś okazje ^^
Kraków – Piza 54 zł

mnóstwo terminów od 16 IV do 30 maja jak byś była nadal zainteresowana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 18:19   #298
Baby14
Zakorzenienie

zainteresowana zawsze , tylko muszę poszukać jakiegoś towarzysza / towarzyszki .

Nikt z Was się nie wybiera ?
Stary 2011-03-23, 18:32   #299
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
zainteresowana zawsze , tylko muszę poszukać jakiegoś towarzysza / towarzyszki .

to może najpierw znajdź towarzyszkę/towarzysza a potem polujcie na okazję póki co specjalizuj sie sama w tej sztuce (obserwacja okazji)
Stary 2011-03-24, 07:41   #300
studi
Zakorzenienie

Cytat:

są wątki o poszukujących towarzyszy do podróży może warto się tam ogłosić?:0

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości