![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej arganowy
Cytat:
Ale co do Arabek to się nie zgodzę. Może przepięknie wyglądają młode dziewczyny, ale Arabki należą do najszybciej starzejących się kobiet i widocznie oleje nie są w stanie tego zatrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
Jeśli chcesz ocieplić koloryt skóry polecam olej marchwiowy.
Generalnie warto używać więcej olei niż tylko arganowy. Na allegro możemy znaleźć spory wybór i każdy z nich ma inne działanie na naszą skórę.
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Dzięki temu olejkowi http://www.unicacosmetics.com/face/oil/Evergreen.php pozbyłam się trądziku. Bosko pachnie
![]()
![]() |
#274 |
BAN stały
|
a ja się pochwalę, że od paru miesiecy regularnie uzywam olejku arganowego zamiast kremu do twarzy i widze duza poprawe na buzi. przedewszystkim wyrównany koloryt, nawilzenie i zero wyprysków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ja też widziałam taki efekt. Teraz niestety mi się skończył i muszę kupić nowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A olejek stosowałam też na ciało aby zapobiec rozstępom w czasie ciąży i spisał się świetnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj zaczęłam przygodę z olejkiem arganowym. Ciało + twarz. Zobaczymy czy zobaczę jakieś efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!!! mam egzemę na dłoni i czytałam że olej arganowy ma moc osłabiania aktywności choroby. Czy któraś korzystała z tego specyfiku w takich medycznych celach? Mam na oku na allegro taki olej bo cena jest dobra i ma certyfikat ale tak naprawde nie wiem czym sie kierować przy zakupie. Czy możecie mi pomóc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aby zapobiegać takim zmianom warto też wypróbować olej ze słodkich migdałów... ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2014-05-04 o 06:31 Powód: reklama bloga (recydywa) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie kupowanie oleju w mydlarni to czyste szaleństwo, wiele olejów ma certyfikaty i są sporo tańsze, po co pchać w kieszeń komuś nie za jakość a za szaloną marżę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
No racja, dlatego kupiłam ponownie olej ze Zrób Sobie Krem, tym bardziej że różnicy nie widzę, ale są tacy, którzy są w stanie przepłacić za certyfikat.
Edytowane przez viva252 Czas edycji: 2014-05-02 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Certyfikat dobra sprawa, ale taki certyfikowany olej można dostać za ok. 25 zł za buteleczkę bodajże 30/50 ml. Nie rozumiem zachwytów nad olejem od Franciszka, no chyba, że to taka autosugestia - drogie=dobre i działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Olej arganowy jest genialny. Na początku bałam się, że zatka mi pory, ale nic takiego nie zauważyłam, a wręcz przeciwnie - wszystkie krostki znikają jak tylko potraktuje je na noc olejkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
a czy ktoś kupował oleje firmy etja?
jakiej są jakości w porównaniu z innymi? nigdzie nie mogę się doczytać czy ich oleje są rafinowane czy nie a jak napisałam pytanie w komentarzu na f-b to mnie jakoś nie zauważyli... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Możecie mi doradzić ? Chciałabym sobie kupić olejek, ale czytam i czytam i nie wiem, który lepszy, arganowy czy rycynowy ? Chciałabym sobie wzmocnić paznokcie, wtedy wpadłam na olejek rycynowy zaczęłam czytać i wyskoczył olejek arganowy. Wszyscy polecają na rzęsy, brwi i włosy. Mi najbardziej zależy chyba na paznokciach. Do tego skoro już do zastosuję go do rzęs i włosów. Gdzie można kupić ? W pierwszej lepszej aptece ? Jakiej firmy polecacie najbardziej ? Doradźcie coś ![]()
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
kup sobie na początek olejek rycynowy w aptece, w każdej dostaniesz bez problemu
kosztuje niedużo, jest o wiele tańszy niż arganowy i wystarczy ci na bardzo długo sama zobaczysz czy na ciebie działa czy nie co do odżywiania rzęs olejkiem rycynowym to uważaj żeby nie dostał się do oka bo może podrażniać i powodować zapalenie spojówek (czyli np. jak posmarujesz rzęsy na noc i pójdziesz spać to jak spłynie do oka do może być nieciekawie... także używać z umiarem bez wlewania sobie do oczu ![]() olej rycynowy jest gęsty i naprawdę tłusty więc przy aplikacji na pazurki w ciągu dnia to może być o tyle kłopotliwe, że ufaflunisz wszystko do okoła mi rycynowy błyskawicznie poprawia stan pazurów teraz utarłam mazidełko do pazurów i skórek z masła shea i olejku rycynowego i działanie jest słabsze bo i stężenie olejku mniejsze arganowego używam do kremów, np. do kremu do twarzy i do rąk - mam ogromne problemy ze skórą rąk przez alergie i krem na bazie arganowego + masło shea działa cuda i to błyskawicznie według mnie arganowy lepiej działa na skórę, rycynowy lepiej działa na pazurki Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2014-05-20 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pazurków, to podgrzać ten olejek i moczyć ? Czy jak to robisz ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kizdaM Czas edycji: 2014-05-20 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z użyciem na włosy to nie dodawałabym go do szamponów i odżywek bo on jest naprawdę tłusty i "ciężki" sama się zorientujesz jak kupisz czasami ciężko go zmyć z włosów jak się przesadzi może lepiej zrobić z nim jakąś maskę przed właściwym myciem, typu jajko, rycynowy i inne dodatki - przepisy są do wygrzebania w sieci sama nie używam rycynowego bezpośrednio na włosy (na szybko znalazłam przepis na włosy przesuszone i wypłowiałe miód - 1 łyżka, olej rycynowy - 1 łyżeczka, sok z aloesu - 1 łyżeczka wymieszać, wetrzeć, zostawić na 30-40 minut i umyć włosy, później przepłukać w wywarze rumianku i pokrzywy) oleju rycynowego używam głównie do pazurów i jest składnikiem balsamu do mycia twarzy który sobie robię pazurki - ja jestem leniuszkiem i nie chce mi się przygotowywać wszystkich tych ceregieli z moczeniem zwyczajnie biorę odrobinkę na płatek lub patyczek kosmetyczny, maziam po pazurach i później wcieram żeby się trochę wchłonęło co do ilości to też się zorientujesz, że naprawdę bardzo niewiele potrzeba a żeby nie było, że tak całkiem nie na temat to ja jestem zachwycona działaniem olejku arganowego głównie na skórę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czym nakładasz na rzęsy ? Wsmarowujesz ręcznie czy szczoteczką od tuszu tepiej np ? Akurat mam zamiar kupić nowy tusz to ze starego zostawię sobie szczoteczkę ![]() A co do włsów, to maseczkę na suche czy mokre włosy ?
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
nakładam umytymi szczoteczkami po tuszach - zawsze sobie zostawiam nawet jak mi się w danym momencie nie przydają
![]() i nakładam raczej na końcówki wychodząc z założenia, że i tak nieco spłynie i rozsmaruje się po całym włosku co do masek nakładanych przed myciem to ja bym położyła na suche tak jak nakładam oleje na włosy przed myciem to też na suche ![]() no chyba, że ci będzie łatwiej na mokre, myślę, że to nie ma jakiegoś większego znaczenia Edytowane przez kasiatoya Czas edycji: 2014-05-20 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tej stronie ktoś w komentarzach napisał by nie stosować suszarki ani prostownicy...czy to chodzi o jakąś dziwną nieznaną mi interakcję ? ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Czesc, od jakiegoś czasu używam tego olejku do pielęgnacji twarzy. Stosuje go codziennie rano (solo), przed wyjściem z domu.
I mam mały problem, strasznie mi się świeci po nim buzka i czym nie dotknę twarzy, to ta rzecz automatycznie staje się tłusta... Można temu wszystkiemu jakoś zaradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Tak tłustej warstwy nie da się zmatowić bez wytarcia nadmiaru oleju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kupiłam dziś taki olej arganowy:
http://www.sklepekologiczny.com.pl/o...o-planete.html Wiem, że to olej spożywczy, ale zastanawiam się, czy mogłabym od czasu do czasu nałożyć trochę pod oczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Ja używam olejku arganowego takiego z apteki, pod krem albo serum czy żel (w zależności co obecnie używam) do twarzy, szyi i dekoltu. Czasem używam tez samodzielnie zamiast kremu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.