![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: "Reformy" :) w oknach :)
Cytat:
U mnie na dość mikrym balkoniku funkcjonowało to bez zażutu przez 20 lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reformy :) w oknach :)
Bardzo fajnie, że poruszyłyście ten temat. Ja na balkonie ( zwykła loggia) mam suszarkę teleskopową. Po pierwsze można złożyć i schować, a po drugie nie widać prania co mnie na innych balkonach wkurza. Piątek, świątek, niedziela wisza jakies gacie , skarpety, staniki. To naprawde nieciekawie wygląda z zewnątrz. Psuje ukwiecone balkony i wizerunek osiedla.
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Dot.: okno z firanką czy bez?
Witaj. Okno zdecydowanie bez firanki, poduchy, jak na zdjęciu drugim ( niebieska w srodku), kwiatek na parapet, jakas swieczka żółta lub rama ze zdjęciem. Rura ozdobiona może zostać. Przełam ten niebieski zielonymi kwiatami i będzie ok. Bo jeśli dobrze pamietam ze zdjęć to chyba nie ma kwiatów w pokoju. Pozdrawiam.
![]() |
#274 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi! Jesteście kochane
![]() ![]() Chciałam jednak jeszcze raz zapytać, jakiego koloru zasłonki wybrać, jeśli będe kiedyś zmieniała obecne? No i w jaki s posób je powiesić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
|
Firanka już zdjęta
![]() Poduchy odwrócone (są dwie żółte i w środku granatowa) ![]() Cytat:
Mam jeszcze pytanie odnośnie mebli? Czy naprawdę rzuca się w oczy że słupek i komoda powinny stać odwrotnie tzn. słupek w rogu a pózniej komoda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
meble o roznej wysokosci stojace przy sobie tworza wrazenie nieporzadku i chaosu. niestety.
Jesli meble sa roznej wysokosci powinny stac przy roznych scianach. Prostym sposobem na wyrownanie wysokosci mebli jest polaczenie zestawu polka w kolorze mebla. np: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
|
Półki niestety odpadają, z tego powodu, że nie miałbym co na nich poustawiać. Mogłabym jedynie te meble przestawić.
Taki sam problem mam w pokoju dziennym. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=185455 Tam myślałam, zeby nad tv powiesić podłużną ramkę, do ktorej można wsadzić 4 zdjęcia, lub obrazeczki w tym wymiarze (widziałam takie serie w Ikei) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
|
Czy taka zasłonka pasowałaby do mojego pokoju?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
trochę za ostry kolor ... może poszukasz coś w odcieniu poduch ?
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Reformy" :) w oknach :)
Cytat:
![]() U mnie akurat ta prawidłowość się sprawdza
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
NIestety w nowym mieszkaniu nie mam balkonu tylko wybieg dla myszy (czyt. kratke balkonową)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Mój ojciec wymyślił na balkonie inny patent. Wklejam zdjęcie ze schematem.
Na metalowej ramie (znając go, sam sobie zespawał z rurek) poprzywiązywał sznurki (jak w normalnej suszarce). W ścianę powbijał po dwa metalowe, grube kołki/śruby, na których całość opiera się prostopadle do ściany, albo 'wisi' przylegle do niej. W ten sposób jest miejsce, kiedy reformy już się wysuszyły, nic nie trzeba chować do domu (no chyba że chcemy szybko to też można całość wnieść; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc przy doborze firanek i zasłonek.
![]() ![]() Jestem otwarta na propozycje, bo nie mam na te okna pomysłu..., pomocy! (sorry za jakość fot ![]() Edytowane przez Sjupergerl Czas edycji: 2009-08-23 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
![]()
x -
podwoiło się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co na moja okna.. help
a co myślicie o tym by zdjąć ten karnisz i zamontować żaluzje?? tylko czy nie byłoby zbyt biurowo?
![]() pomoże mi ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Jak chcesz to moge ci wyslac na e-mail wzory materialow, bo tutaj niestety nie chca mi sie zaladowac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem albo biała firanka (gęsto marszczona) do połowy (widzę, ze drzwi mają szybę do połowy) albo jeszcze lepiej rolety rzymskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
limetkowa zielen/zimny cytrynowy lub delikatny blady pomarancz. Mozna dac 4 waskie firanki z przezroczystej organzy w 2 kolorach i pozawieszac je na zmiane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Okna są tak efektowne, że nie potrzebują firanki. Ozdobne szprosy na pewno nie wyglądają biurowo. Kolorowe firany przyciemnią pokój bardzo. Moim zdaniem zdejmij karnisz.
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
![]()
dziewczyny, robicie jakies ozdoby technika window color, ozdabiajac np. okna? jesli tak, pokazcie, prosze...
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Dot.: window color
i jeszcze takie
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
to byl pokoj, jeszcze kuchnia i lazienka. to ozdoby robione na zamowienie znajomym;
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
i lazienka, tu plytki byly gladkie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Ładnie by wyglądały kolorowe firaneczki powieszone na zmiane np kurczaczkowy i jasno zielony, przycięta na długość szyb i powieszone bezpośrednio na oknach.
Zasłony jeśli nie są konieczne to bym odradzała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Sjupergerl Czas edycji: 2009-08-23 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Dodam, że zielony pokój jest cudownym łącznikiem z roślinnością za oknem, więc warto ten widok wyeksponować (jeżeli jest ładny ogród za oknem oczywiście). Dlatego zaleca się stosować zielone ściany w pokojach wychodzących na werandę np.
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Mumu - U nas w salonie jest takie właśnie duże okno z wyjściem na werandę i widok na drzewka
![]() ![]() A moje okna chciałabym właśnie jakoś ozdobić, bo jeśli chodzi o mój pokój wyjście jest akurat na balkon. To jest piętro domu - co prawda jest też widok na drzewka, ale z tej strony domu może być widać co się dzieje w moim pokoju, a ja tak nie chcę. ![]() Skorzystam z pomysłów wizażanek i postaram się wybrać firankę. Zawieszę tak - żeby było widać skrawek okna ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to piszcie ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
bambusowe rolety
![]()
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
a ja w swoim pokoju nie mam balkonu, tylko w salonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
wyslalam materiał polecam zwlaszcza 2 z tym ,ze jesli wybierzesz taka tonacje ,musisz dac sporo jasnych elementow( nio chyba ze lubisz półmrok jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.