![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwony pokój :)
Witam serdecznie
Ja wlasnie jestem w trakcie projektowania sypialni, mam pomysl taki: zeby dwie sciany pomalowac na kolor wiśnia a dwie sciany na inny kolor i tu mam problem myslalam o bezu, zeby pokoj nie zaciemnic, ale nie wiem czy to dobry pomysl, mam juz zakupione lozko i szafeczki, sa w kolorze ciemny braz, lampki-kolor czerwony, firanki biale, i teraz tez mam problem bo chcialam zakupic male dywanki wlochate pod lozko i zaslonki myslalam o kolorze bordowym, ale nie wiem czy nie bedzie za duzo odmian czerwonego, czy te jedne sciany na bezowo wystarcza, zeby rozjasnic pokoj?. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Witaj Madziu, ja jestem w trakcie robienia czerwonego pokoju. Moim zdaniem powinnaś te dywaniki kupić jasne. Zasłonki jak najbardziej- bordowe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
właśnie chciałabym sobie zrobić pokoik czerwono-biało-czarny z elementami malowidła ściennego.
![]() http://http://republika.pl/blog_cn_3..._kiely1_lg.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
a propo;-) jak wstawiacie miniaturki zdjęc na forum??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
A czy ktoś może mi pomoć , mam jasno pomarańczowe ściany takie drewniane meble wszystko w podobnej tonacji , doniczki żołte podtsawki pomaranczowe i chcialabym dla kontrastu coś jakis obraz , dekoracje tylko nie wiem w jakim kolorze.. ?
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Ja ma jedna czerwoną ścianę a trzy jasny beżyk zasłony mam zielone ale myślę o zmianie na beżowe i poluje na jedną zasłonę w motywy orientalne aby wpleść w te dwie zasłony jeszcze zakup dużego czerwonego dywany poduch i świec i dużego zegara z aniołami albo jakiś orientalny i jestem szczęśliwa .Szukam narzuty orientalnej na kanapę i na puf materiału aby go obić ale jak na razie nic nie widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Madzia będzie ok, dywanik daj w kolorze jasnym, będzie ładniej to wyglądało.
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, ja kilka miesięcy temu zrobiłam sobie czerwoną sypialnię. Ściany pomalowałam "Karmazynowym przypływem" (super) i jasnym kremowym (nie pamiętam nazwy) do tego tylko firanki białe z czerwonymi prązkami, meble mam w kolorze olchy miodowej, a dodatki gł. czarne, i kremowe. i najnowszy zakup: przepiękna pościel czaerna w białe kwiatuszki (nie mogę się na nią napatrzeć.
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i polecam czerwone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
mój pokój wygląda tak:
![]() ![]() chodzi mi o kolor mebli, na ścianie obok tych półek (z lewej strony) bedą czerwone pasy na przemian z białymi, reszta pokoju też biała. Chodzi mi o kolor mebli- taki jak podłoga czy ciemny? dodatki będą granatowe i białe. No i jaka lampa? podobają mi się białe plastikowe, coś jak to: http://www.twenga.pl/oferta/34046/86...835804606.html bedzie pasować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam część wątku ale nie trafiłam na odpowiedź na moje pytanie. Chciałabym pomalowac pokój (25m2) na czerwono. W sumie to jedną lub 2 ściany. Musi to być kolor ciemno czerwony, wiśniowy albo nawet cos pod bordo. Czy możecie mi podać pomysł jakiego koloru (gotowego) można użyc? Myślałam, że karmazynowy przypływa będzie fajny, ale jest chyba zbyt jasny.
![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzorniki mogą też być wydrukowane z małym przekłamaniem kolorystycznym. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
ja mam kolor "bukiet róż" ze śnieżki i wyszedł dosyć ciemny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Ja mam jeszce "dzikie wino" z Duluxa . Coś pomiędzy bordem a brązem zależy od oświetlenia , ale ogolnie wrażenie ok . Ten kolor mam na jednej ścianie a na pozostałych "Cafe Latte". "Dzikie wino" jest ciemniejsze od "Karmazynowego przyplywu" gwarantuję
![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
No właśnie oglądałam dziś dzikie wino i kupilismy jedno wiaderko (nie było próbników) i spróbujemy. Karmazynowy nie przypadł mi do gustu ani trochę. Na pozostałe ściany idzie morelowy mus czy jakoś tak.
![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
ja mam kolor Tajemnica gejszy, wygląda mniej-więcej tak jak w załączniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Dodałabym zdjęcie tego "wina", ale niesety aparat w naprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
kilka fot
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
hej! jestem nowa i zupełnie ciemna w kwestii doboru kolorów wic proszę o pomoc. chcę urządzić salon, jest spory z niewielką wnęką , najdłuższa ściana ma coś koło 4m a ta naprzeciw 3m, spory słoneczny pokój z dużym oknem. myślę o czerwieni lub bordo ale z jakim kolorem połączyć i które ściany na ciemniejszy a które na jaśniejszy no i co z wnęką. marzą mi się takie meble http://www.allegro.pl/item522708207_...osc_od_ss.html, lub te http://www.allegro.pl/item527356368_..._od_m_k_z.html do tego narożnik chyba skórzany, albo narożnik albo sofy 2 i 3-osobowa. we wnęcę kiedyś chciałabym postawić stół z krzesłami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Pokoik pomalowany. 2 ściany Dzikim winem, a 2 na beżowo. Teraz mamy problem z meblami. Chcieliśmy meble w kolorze "brzoza polarna" ale ja cały czas mam wątpliwości czy będą pasowały
![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
kurcze powiedzcie mi jak mam ocieplic swoj pokoj.. w sumie mam pokoj w kolorze karmazynowy przypływ duluxa i morela.. na poddaszu z facyjatką w dachu.. i póki co mam tylko jasną kremową sofe .. hym nie wiem jak go umeblowac, wizje mi sie zmieniają z predkoscią swiatła... pokoj jest ciemny, jakos tak w nim chłodno.. do tego nie jest za duzy.. moze macie jakies koncepcje i pomozecie mi umeblowac pokoik ?
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
witam
mam problem, mam mały pokój ale marzy mi się w nim czerwony kolor, wiem że czerwony jeszcze bardziej go pomniejszy i nie wiem czy to dobry pomysł. Myślałam żeby sufit zrobić kremowy i jeszcze jedna ściane również na której zrobie jakieś wzory, do tego jasne meble i dodatki Sądzicie że może tak być? ten pokój jest jednocześnie moim pokojem dziennym i sypialnią i w dodatku okno znajduje sie od północy :/ Myślałam o kolorze ze Snieżki "Malinowy ogórd" i do tego jakis krem nie wiem czy tak zrobić czy nie co sądzicie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
czerwony z fioletem i beżem wygląda super
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1173028837 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1198779802 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1216639373 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1217362961 Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2013-07-28 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Ja mam pokój w kolorach karmazynowy przypływ i babie lato. Na początku chciałam dwie ściany czarne i dwie czerwone, ale po długich poszukiwaniach kolorów, i oglądaniu różnych połączeń został czerwony z babim latem. Wyszło ślicznie, babie lato jest bardzo ciekawym kolorem, troszkę wpadającym w szarość, i zarazem zupełnie inaczej wygląda w zależności od tego z czym jest połączony, bo mam go w dwóch różnych pokojach w mieszkaniu. Pokój mam nie za duży, i to połączenie wygląda naprawdę bardzo fajnie, każdy się nim zachwyca
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.