Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-02, 22:29   #271
czuczenka
Zakorzenienie

Dot.: spuzniajaca sie miesiaczka

hmmm no wiesz kobiecy organizm to nie maszyna i nigdy nic nie jest zawsze pieknie i rowno jak w zegarku ustalone najbardziejt o uwidacznia sie w okresie..... byc moze ze powodem tych opóźnien jest stres... bardzo czesto tak sie zdarza oczywiscie najpierw trzeba wykluczyc ciąze... moze to tez jakies zapalenie jajnikow albo torbiel... radze wybrac sie do ginekologa jesli miesiaczka nie pojawi sie w nastepnym tygodniu, a dziewczyna miala regularne okresy raczej czy nie??

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 22:40   #272
ciekawy
Przyczajenie

miała przewaznie regularne ze +- dzien do 3 dni atak to wiedzielism y kiedy spodziewac sie. A mam jeszcze pytanie jak poznac te zapalanie jajników ?? bule w tych okolicach??
ciekawy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 23:18   #273
Sovilo
Zakorzenienie

Wpisz w google ''zapalenie jajników'', ''przydatków'', wyskoczy Ci trochę do poczytania. Jeżeli się nie zabezpieczyliście, to oczywiścię, że może być w ciaży. Stres oweszem, może opóźnić wystąpienie miesiączki, ale podałeś za mało danych, by dało się cokolwiek stwierdzić...Testy są z reguły wiarygodne, ale warto zrobić 2 różnych firm.
Stary 2006-06-02, 23:32   #274
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciekawy
witam mojej dziewczynie spuznia sie miesiaczka powinna miec 23.05. wczoraj zrobilismy test ciaznowy i nie pokazał zeby była w ciazy. Ją nic nie boli piesi, brzuch itp. I moje pytanie brzymi: CZY moze byc ona w ciaży?? I kiedu mozna spodziewac sie miesiaczki.
Podaj mi numer swojego konta wyslę Ci jakiś datek, kup sobie cos w nagrodę. Koniec roku, starania o oceny i tak oto się elimunuje szkolny stres )))Chyba skonam.
Co do meritum: tak, uwazam że Twoja dziewczyna ma duże szanse na to, że jest w ciąży i niedługo oceny szkolne to może byc za przeproszeniem pryszcz na dupie a nie problem.
Dlaczego drogi Ciekawy nie wpadłes na nasze forum PRZED? wyjawisz nam? Dlaczego nie zapytałes, czy sex bez zabezpieczenia grozi ciązą?
Jestes gotowy na wychowywanie dziecka?
Masz w profilu dumne "mężczyzna"...
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-03, 16:08   #275
Beata87
Raczkowanie

Napewno jest szansa, że jest w ciąży chociaż gdyby była w ciąży to może by miała pozwyższona temperature, ból piersi, rozpulchnioną szyjke macicy, ból w podbrzuszu i czasem nawet kobiety skarżą się na ból w krzyżu, ale musisz pamietać, że każdy organizm kobiety jest inny więc ona może być w ciąży i nie mieć żadnych objawów. Najlepiej udajcie się do lekarza bo zapewne miesiączka się jej spóźnia z powodu stresu bo nie chce być w ciąży. I na następny raz pamiętaj żeby nie ranić tak dziewczyny i używaj prezerwatywy albo jakis globulek..
Beata87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-03, 17:09   #276
czuczenka
Zakorzenienie

globulki to tylko 40% szansy na niezajscie w ciąze wiec to marne zabezpieczenie...

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-04, 00:12   #277
Beata87
Raczkowanie

eee.. sa takie globulki co daja 99% sznasy ze nie zajdzie sie w ciaze nazywaja sie PATENEX OVAL pisze o nich na stronce www.patenex.pl
Stary 2006-06-04, 00:13   #278
Beata87
Raczkowanie

sorry zla strone napisalam www.patentex.pl
Stary 2006-06-04, 16:10   #279
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: pomocy!!!!!!!!!

ja wlasnie mam teraz taka sytuacje. pamietam ze ostatni okres mialam ok. 13-14 kwietnia bo wiem ze w swieta wielanocne trwal i do teraz nie mam robialam test ciazowy i wyszedl negatywny, bylam u ginekologa i powiedzial ze na ciaze to nie wyglada i przepisal mi tabletki na wywolanie miesiaczki (a bylam tam w sumie po tabletki anty głownie) i gdy sie dowiedzial ze juz tyle nie mam okresu to mnie zbadal i powiedzial ze "na ciaze to nie wyglada". jeszcze nie wykupilam recepty na te tabletki wywolujace okres - jutro to zrobie. teraz mnie piersi bola. moge byc w ciazy? aha zawsze stosowalismy stosunek przerywany z TŻ'tem ale nigdy mi sie okres tak dlugo nie spoznial
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-04, 16:17   #280
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Nomini, a współżyłaś ostatnio? Bo jeśli tak to bardzo prawdopodobne, że jesteś w ciąży (zrób najlepiej test ciążowy)
Stary 2006-06-04, 16:18   #281
dioska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona200
ja wlasnie mam teraz taka sytuacje. pamietam ze ostatni okres mialam ok. 13-14 kwietnia bo wiem ze w swieta wielanocne trwal i do teraz nie mam robialam test ciazowy i wyszedl negatywny, bylam u ginekologa i powiedzial ze na ciaze to nie wyglada i przepisal mi tabletki na wywolanie miesiaczki (a bylam tam w sumie po tabletki anty głownie) i gdy sie dowiedzial ze juz tyle nie mam okresu to mnie zbadal i powiedzial ze "na ciaze to nie wyglada". jeszcze nie wykupilam recepty na te tabletki wywolujace okres - jutro to zrobie. teraz mnie piersi bola. moge byc w ciazy? aha zawsze stosowalismy stosunek przerywany z TŻ'tem ale nigdy mi sie okres tak dlugo nie spoznial
Przy stosunku przerywanym w dni płodne ciąża jest możliwa ZAWSZE. To nie jest metoda antykoncepcji
Stary 2006-06-04, 16:22   #282
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dioska
Przy stosunku przerywanym w dni płodne ciąża jest możliwa ZAWSZE. To nie jest metoda antykoncepcji
wiem o tym bardzo dobrze ale skoro test wyszedl negatywny i sam ginekolog potwierdzil to chyba malo prawdopodobna jest ciaza? teraz mnie bola piersi jak przed okresem zawsze...
Stary 2006-06-04, 16:24   #283
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Iwona, skoro kochacie się dość często, to konieczne są albo prezerwatywy albo tabletki anty. Stosunek przerywany, sory że tak powiem , gówno daje
Stary 2006-06-04, 16:27   #284
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez iwona200
wiem o tym bardzo dobrze ale skoro test wyszedl negatywny i sam ginekolog potwierdzil to chyba malo prawdopodobna jest ciaza? teraz mnie bola piersi jak przed okresem zawsze...
Ginekolog tak mówi, bo nie ma możliwośći od razu zrobić testów które by były w 100% pewne. A jak będziesz w ciąży, to ci powie, ze tak się zdaża
Stary 2006-06-04, 16:28   #285
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Możliwe, że rzeczywiście ci się tylko okres spóźnia. Życzę ci tego z całego serca, bo domyślam się, że do bycia mamą jeszcze ci się nie spieszy
Stary 2006-06-05, 10:46   #286
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Możliwe, że rzeczywiście ci się tylko okres spóźnia. Życzę ci tego z całego serca, bo domyślam się, że do bycia mamą jeszcze ci się nie spieszy
o nie co to to nie hehe moze jednak ten stosunek przer. cos daje - 2 lata ta metodą i nic hehe ale teraz przestaraszylam sie powaznie i juz poszlam po recepte na tabletki
Stary 2006-06-05, 10:53   #287
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ja bym nie potrafiła tak siebie i mojego TŻ katować. Poprzez stosunek można sie rozluźnić, a ja bym cały czas myślała, czy już nie jest po wytrysku. No a o psychice mojego TŻ już nie wspominając, bo musiałby ciągle myśleć, żeby czasem nie wyjął za późno. I ten stres aż do dostania miesiączki. brrrr poza tym przezcież w płynie który wydostaje się jeszcze przed wytryskiem tez są plemniki. Może nie w takich ilościach jak podczas wytrysku, ale są. Miałaś po prostu dużo szczęścia, ale trochę ci się dziwię, że skoro tyle czasu już w taki sposób się "zabezpieczacie", to czemu nie poszłaś do lekarza po tabletki anty wcześniej. Ja biorę od roku i jest rewelka
Stary 2006-06-05, 22:52   #288
kasia999
Przyczajenie

dwa dni temu przezylam swoj pierwszy raz, a okres powinnam dostac dzis,niestety go nie dostalam,uzywalysmy zabezpieczenia i wsyztsko niby bylo ok..klilka dni przed stosunkiem bolaly mnie piersi [ pewnie oznaczalo okres] a teraz tylko czekam.. czy po 1 razie spoznaijacy sie okres to norma ?
kasia999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 23:09   #289
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Kasiu, spokojna głowa. Po pierszym razie organizm kobiety często zachowuje sie w inny sposób niż przed. Tym bardziej, że to było zaledwie przedwczoraj. Nie masz sie czego obawiac, bo tydzien przed planowanym okresem ciało kobiety przygotowuje sie juz do miesiączki i nie ma możliwości zajścia w ciąże (wiem to od ginekologa i reguła ta jest zachowana jesli masz cykl duższy niż 26 dni)
Stary 2006-06-07, 17:06   #290
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
Ja bym nie potrafiła tak siebie i mojego TŻ katować. Poprzez stosunek można sie rozluźnić, a ja bym cały czas myślała, czy już nie jest po wytrysku. No a o psychice mojego TŻ już nie wspominając, bo musiałby ciągle myśleć, żeby czasem nie wyjął za późno. I ten stres aż do dostania miesiączki. brrrr poza tym przezcież w płynie który wydostaje się jeszcze przed wytryskiem tez są plemniki. Może nie w takich ilościach jak podczas wytrysku, ale są. Miałaś po prostu dużo szczęścia, ale trochę ci się dziwię, że skoro tyle czasu już w taki sposób się "zabezpieczacie", to czemu nie poszłaś do lekarza po tabletki anty wcześniej. Ja biorę od roku i jest rewelka
nie poszlam bo sie obawialam...mama zawsze mi mowila ze za mloda jestem na hormony itp.a poza tym tyle slyszalam o zlym samopoczuciu, tyciu po tabletkach itp
Stary 2006-06-07, 17:38   #291
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez iwona200
nie poszlam bo sie obawialam...mama zawsze mi mowila ze za mloda jestem na hormony itp.a poza tym tyle slyszalam o zlym samopoczuciu, tyciu po tabletkach itp
No i jak, dostałaś okres? Ja też o tym słyszałam, ale u siebie absolutnie tego nie widzę Wręcz przeciwnie, humor mam bardzo dobry, bo niczym się nie muszę martwić A nie przytyłam nic a nic
Stary 2006-06-07, 17:44   #292
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

Cytat:
Napisane przez mysza_87
No i jak, dostałaś okres? Ja też o tym słyszałam, ale u siebie absolutnie tego nie widzę Wręcz przeciwnie, humor mam bardzo dobry, bo niczym się nie muszę martwić A nie przytyłam nic a nic
zgadzam sie, tabletki to wspaniala sprawa
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-07, 17:52   #293
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87
narazie jestem w trakcie brania tych tabletek na wywolanie miesiączki mam nadzieje że dla mnie tebletki też okażą się wspaniale
Stary 2006-06-22, 11:25   #294
bojazliwa
Przyczajenie

GG do bojazliwa
Unhappy Pytanie Do Pana Doktora - Boję Się:(

ostatnio kochałam się z moim chłopakiem lecz bez zabezpieczenia.Dwa dni później dostałam okresu, którego oczekiwałam, ponieważ spóźniał mi się ponad tydzień. Jak Pan uważa - czy mimo tego że dwa dni po stosunku dostałam okres mogę być w ciąży? Muszę również zaznaczyć, ze podczas tego stosunku nie doszło do wytrysku wewnątrz mnie, gdyż mój chłopak był bardzo ostrożny, jednak gdzieś w internecie przeczytałam że przed wytryskiem wydziela się śluz we którym również są plemniki zdolne do zapłodnienia. I teraz się boję, mimo tego że dostałam okres. proszę o odpowiedź
bojazliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 11:56   #295
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie Do Pana Doktora - Boję Się:(

najpierw czytamy ,potem sie zabezpieczamy a potem juz nie trzeba pisac takich postów.

nie ,nie jestes w ciazy .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 16:26   #296
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie Do Pana Doktora - Boję Się:(

Na pytanie,czy jesteś,czy nie jesteś w ciąży odpowie Ci tylko lekarz po badaniu,ewentualnie wykonaj test.Wszystko jest możliwe.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-04, 13:31   #297
renata90
Przyczajenie

Question objawy ciąży??

Nie mam pojęcia czy moje objawy są właśnie z tego powodu, że jestem w ciąży, czy to może po prostu coś innego. Od paru dni "dziwnie" się czuje. Spóżnił mi się okres, miałam w tym czasie stam podgorączkowy. Ale wystąpił, raczej taki jak zwykle i trwa prawie tydzień(jak zawsze), przez pierwsze trzy dni bolał mnie brzuch. Ale nie pokoi mnie to, że jestem bardzo senna(może to pogoda) i rozdrażniona, mam częste huśtawki humoru(może przez okres). Poza tym pale od trzech lat papierosy, a ostatnio po prostu mnie odrzucaja. Wczoraj kiedy zapaliłam zrobiło mi sie duszno i niedobrze. Zazwyczaj wieczorami jest mi niedobrze, nie raz w dzień również. Czasami boli mnie głowa i np. jak wstaje z łózka robi mi się na chwile "ciemno"prze oczami. Straciłam apetyt, na moje ukochane słodycze również nie mam ochoty. Dwa miesiące temu zaczełam brać tabletki hormonalne, w czwartym dniu okresu. I nie doczytałam, że jeśli przyjmuje się w tym dniu, a nie w pierwszym to należy używać jeszcze jakąś antykoncepcje. A ja ze swoim partnerem kochałam się bez zabezpieczenia... Nie wymiotowałam, tylko nie mdli, czasami mam wrażanie jak bym miałą jakieś problemy żołądkowe. I czy jest wogóle możliwe żebym była w ciąży skoro miałam okres, tak jak zawsze?
renata90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-04, 13:51   #298
naanahanae
Zadomowienie

Dot.: objawy ciąży??

to co napisałaś jest dość skomplikowane. w pierwszych miesiącach stosowania tabletek mogą wystąpić mdłości (dlatego zaleca się brać tabletki wieczorem przed snem). to ze spóżnił ci sie okres... na jakiej podstawie to stwierdziłaś?
- przeciez okres zmienia się przy stosowaniu tabletek.
wziałaś je póżniej to po 1, po 2 krwawienie musi się wyregulować, (przy stosowaniu doustnych środków antykoncepcyjnych krawwienie nie jest naturalnym okresem a wynika z obniżenia się stezenia hormonów w organiźnie i występuje 2-4 dni po wzięciu ostetniej tabletki)
- senność i rozdraznienie zażają się przy stosowaniu tabletek ja wręcz jestem płaczliwa czasem
- palenie jest niewskazane przy stosowaniu tabletek
- ja też nie moggłam patrzec na słodycze na początku stosowania tabsów

jeśli chodzi jednak o to spóżnienie z pierwszą tabletką... mam nadzeje ze zapoznałaś sie z całą zawartością ulotki, DOKŁADNIE.
to obniża skuteczność tabletek ale jeśli po 2 miesiacach okres ci nie zanikł to raczej niepodejżawałąbym ciąży... jeśli chcesz być pewna zrób test
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-04, 14:43   #299
isiaczek
Zadomowienie

GG do isiaczek

hmm...zgadzam sie z naanahanae, moze twoj organizm tak reaguje na nowe tabletki..
tabletki sie bierze od 1 dnia okresu, nie powiedział ci lekarz??
juz drugi post i czytam ze 4 dzien biora tabletki hmm....
albo sie cos zmienilo...
albo ja jestem zle poinformowana...
ale zawsze czytalam i lekarz mi mowil ze zaczyna sie brac od 1 dnia okresu nowe tabletki...
pozniej nastepne opakowania po 7 dniu przerwy...
PS. naanahanae hihi juz 3 post pod którym sie pod toba podpisuje
isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-04, 16:20   #300
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isiaczek
PS. naanahanae hihi juz 3 post pod którym sie pod toba podpisuje
to moze podpiszesz sie pod moim postem w moim wątku (szałwia) ... bo jakoś nikt mi nie odpowiada
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości