![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Naturalna Pielegnacja Wymagajacej Cery
Hej "naturystki"! Nie wiem, co sie dzieje, ale moja buzia zrobila sie bardzo odwodniona i powstaja na niej zaczerwienienia. Mysle, ze to moze byc przez suche powietrze w mieszkaniu. Nie bardzo sobie zaczynam juz z tym radzic. Dzisiaj siegnelam wiec z rana po mleczko Avene 50+ (jedyne co mi pozostalo z odzywczych kremow). Dodalam do niego troche Rhei - i wyszedl mi przepiekny bezowy podklad rozswietlajacy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
u mnie oliwka Hipp właśnie przyczyniła się do wysuszenia; tzn nie tak od razu - pierwsze co, to zauważyłam, że mogłaby lepiej nawilżać, a dopiero po po kilku dniach (4 czy 5) miałam saharę na twarzy; ale na każdego działa inaczej, więc oby Ci pomogła
![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
u mnie oliwka hipp spowodowala maly wysyp wiadomo czego...byc moze skora sie oczyszcza ale jakos wciaz jak posmaruje nia twarz aby sprawdzic czy moze tym razem bedzie lepiej zawsze na drugi dzien mam cos na buzi:/ ale wiekszosc forumowiczek chwali sobie ten produkt wiec ja jestem raczej wyjatkiem ktoremu szkodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - czy zmniejszają się bruzdy...nie wiem, bo nie mam takwych. Ale wygładza buźkę to fakt, przynajmniej w czasie stosowania. - Gal miałam - wiesiołek na twarz jakoś mi nie pdpasował, ale wewnętrznie bardzo dobre kapsułki. No i ich rybki do paznokci z kreatyna - świetne! Bardzo polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj Mikolaj przyniosl mi maseczke Lerosett (kiedys juz uzywalam i bylam zadowolona) i mleczko Avene dzieciaczka 40+
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Przeczytalam ten watek i mam pytanie do Ivvonki. Wszystkie mowicie, ze do kwasow trzeba uzywac filtrow, a w niektorych twoich postach pojawily sie wypowiedzi ze stosujesz maseczke aspirynowa i tonik octowy i jednoczesnie ze nie uzywasz filtrow, te pudry mieneralne cie chronia? Jak to wkoncu jest bo chcialabym tez uzyc tej maseczki i toniku i nie wiem co robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Czytam tak o tych olejkach i z ciekawosci kupilam sobie olejek rozany Aubrey Organic:zawiera tylko jeden skladnik:100% certified organic Rosa MosquetaRose Hip Seed Oil. Ma za zadanie nawilzac i wyrownywac koloryt skory,podobno tez rozjasnia przebarwienia.Na razie testuje go na przedramieniu gdzie mam przebarwienie ktore nie chce sie goic-dzisiaj jest jakby bledsze.Troche boje sie go testowac na twarzy-dosc intensywnie pachnie ale szybko sie wchlania:
http://www.aubrey-organics.com/produ...t=15&subcat=29 Ivvonka-ja tonik octowy odstawilam-ciagle mialam zanieczyszczona twarz po nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam do grona "naturystek". Ostatnio zmeczona chemią i bezskuteczną walką z wypryskami przeszłam (prawie całkowicie - wyjątkiem jest tylko żel Ziai Calma do mycia buzi) na naturę i to jest to! Wypróbowałam samorobnego Decleora Ylang Ylang, wiesiołka i inne oleje, a ostatnio moim hitem jest jojoba z olejkami: herbacianym, lawendowym i rozmarynowym. Bardzo jestem zadowolona. Maluję się minimalistycznie - tylko pudrem jedwabnym Hauschki (trudno to nazwać malowaniem...).
Poszukuję czegoś delikatnego i naturalnego do mycia buzi. Byłabym wdzięczna za recenzje glinek Logony, o których była już mowa w wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, Arbo, przymierzam się do tego od jakiegoś czasu... ale przeszkadza mi leń za kołnierzem i brak motywacji do złożenia zamówienia
![]() Kiedyś Limaria dołączyła do mojego zamówienia imwitor_cośtam, miałam też lecytynę i umerdałam próbeczkę takiego olejku. Byłam nawet zadowolona... Muszę spróbować raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
No to skoro Ivvonka jest nieobecna moze ktoras z dziewczyn mi powie czy przy uwzywaniu maseczki aspirynowej i/lub toniku octowego musze stosowac filtry a przynajmniej tak wysokie. 30 ,40 by nie wystarczylo ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Właściwie powinnaś, bo to kwasy, ale... to Twoja decyzja. Niewątpliwie natomiast filtry apteczne trudno zaliczyć do kosmetyków naturalnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
No wlasnie chcialabym uniknac przebarwien ale na sama mysl o filtrach robi mi sie nieprzyjemnie. Dlatego chce wiedziec jakie jest ryzyko przy stosowaniu maseczki raz w tygodniu i toniku octowym codziennie. Noi czy jak bym musiala uzywac filtrow to nie moga byc te nizsze? Specjalistki od kwasow pomozcie prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Hej hej
Bardzo mnie cieszy ten watek bo powoli staje się jedyna w gronie kolezanek która uważa że im prostsze kosmetyki tym lepsze. Ja lubię do buzi mydełko Lipikar La roche, potem hydrolat różany na noc jakiś olej (dzika róża albo orzech laskowy) rano filtry (Bioderma)... ii tyle! i mam sliczna buzie, nawet podkład przestałam uzywac i puder i jakoś się nie świecę. Dawniej kupowałam całe SERIE kosmetyków i to nawet drogich jak Shishiedo czy Clinique, toniki maski, pilingi, serum, plasterki cuda... i nic... skóra była tylko bardzo zmęczona. Zrobiłam ostatnio eksperyment - dziwiło mnie trochę czemu skóra na twarzy wyglądała aż tak gorzej w porównaniu z np. dekoltem czy przedramieniem. Oczywiście ona od urodzenia jest ciągle na słońcu, ale przedramiona i szyja przecież też a wyglądają duuuzo lepiej. I wtedy zrobiłam takie eksperyment że dokładnie te kosmetyki które stosuje na twarz wsmarowywałam w jedno miejsce na przedramieniu. Toniki, maseczki, serum, pilingi, kremy - wszystko! Z przerażeniem zauważyłam że skóra tam stała się nadwrażliwa (uczulenia, wysypki, zaczerwienienia - wszystko co do tej pory działo się na twarzy) oraz wyskakują różne niespodzianki!! Polecam ten eksperyment wszystkim którzy lubią zbytnio przemęczać twarz wszystkimi nowinkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
ja również dołączam do naturystek kosmetycznych.
Z powodu tradziku w dość zaawansowanym stanie całą młodość stosowałam całe serie antytrądzikowe - wiadomo skonczyło sie mega przesuszeniem i wielkimi ranami na twarzy. Póxniej przyszedł czas na dermatologa...poszły w ruch antybiotyki i sterydy - skonczyło się uwrażliwieniem twarzy i niestety rumieniem. w pewnym wieku trądzik ograniczył się.. wiec zaczełam stosowac znów zwykłe kosmetyki.. moja twarz wygladała raz gorzej raz lepiej.. wiadomo jak bywa.. ale do ideału brakowało jej wiele... pózniej przezyłam fascynację BK, kwasy, retini itp. twarz rzeczywiscie była dużo ładniejsza... ale cóż z tego gdy ciągle miała odcień różowy. wreszcie jakis czas temu powiedziałam basta i skonczyłam wszelkie eksperymenty... a moja buzia to od tego czasu cudo, ładnie blada, zaro podrażnien, zero niespodzxianek, wiadomo zaskórniki jeszcze się czają na nosie i brodzie.. ale przestałam z nimi obsesyjnie walczyc. moja cała pielęgnacja wygląda teraz tak: rano - hydrolat plus filtr plus skrobia wieczorem : myje twarz pianką do cery naczynkowej a póxniej nakładam na zmiane raz emolient, raz VI. Czasem używam tonika Cliniqu do cery suchej albo maseczki z glinki ale jest to rzadki wyskok... raz na tydzien/dwa zreszygnowałam z podkładów, baz, kompaktów itp... i nakładam je tylko na wieczorne okazje a rzadko je mam... i dopiero teraz czuje ze moja skóra odżyła... nigdy nie wyglądała tak promiennie i zdrowo. Zero podrażnien, zero rumieni, zero zapychania... czysta natura, gorąco polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wybaczcie, ale Wy chyba mylicie pojęcia. Filtry chemiczne z natury nie są naturalne... Wiem, że zaraz wywołam burzę, ale za naturalne moga uchodzić tylko filtry fizyczne - ma je w ofercie kilka firm, n. Lavera, dr Hauschka. Czy są przyjemne w stosowaniu i czy skuteczne - to oczywiście inna sprawa. Większość z Was pisze o pielęgnacji prostej, ale nie o naturalnej. Co nie znaczy oczywiście, że nienaturalna czy półnaturalna jest zła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
No witam Was dziewczyny! Ja również stosuję naturalną pielegnację i unikam chemii w kosmetykach jak tylko mogę. Bardzo lubię mydełka Ekosensu, która pięknie oczyszczają skórę, nie wysuszają i nawilżają. I w związku z tym pytanie: czy może któraś z Was wie czy mydełko naturalne roślinne bazowe zostało wycofane? Nie widzę go na stronie. Oprócz tego stosuje olej arganowy, oliwkę Hipp i krem z aloesu. Cera raczej bez zarzutu, a w porównaniu z cerą przed laty, kiedy używałam "cudownych" kosmetyków z drogerii to poprostu jest bajeczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do serum najlepiej podpasowała mi makademia i ogórecznik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
[dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Arba a jak konkretnie robisz ten olejek myjacy na bazie Hippa? Po prostu zamiast jednego olejku dajesz Hippa i jeszcze jakis olejek do tego czy jak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czwórka z tego co się zdążyłam zorientować Ekosens mydełka wsytawia fazowo - tzn. są takie okresy kiedy danego mydła nie ma w sprzedaży bo np. dopiero się robi, albo suszy. Musisz sie zubroić w cierpliwość i albo poczekać, albo napisać do nich z zapytaniem. Mydełko na pewno wróci do sklepu. pozdrawiam wszystkie naturalki i jak miło że topic znów się trochę ożywił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Czyli moge zrobic cos takiego
oliwka hipp polysorbate85 olejowy ekstrakt z rozmarynu Dobrze rozumiem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Dzięki choomik za odpowiedź. Masz rację, że tak jest, bo ja w geście rozpaczy chciałam kupić mydełko bazowe kastylijskie, które było dzień wcześniej na liście i jak weszłam to go już nie było i się zorientowałam, że poprostu nie mają teraz go do sprzedaży, bo pewnie leżakuję czy tak coś innego robi. Tak więc czekam sobie cierpliwie aż się wyleżakują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Oh naczytalam sie i zabralam ochoty na zmiany w pielegnacji. Mam cere mieszana, zaskorniki w strefie T itd. Ale co mi z tego, kiedy wszystkie kosmetyki pochodza glownie ze sklepow aptecznych, a ja mieszkam w UK i z wysylka bedzie problem
![]() dziekuje i pozdrawiam Maja ![]() co mi moglybyscie poradzic
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
witaj, ja jestemw Irlandii ale jest calkiem nowy sklep cos co moze Cie zainteresowac: www.biolander.co.uk mam szampon i rekawice stamtd rekawica naprawde dobra sprawa,szampon nieperfumowana wiec ma aromat naturalny jak zreszta wszystko w tym skelpei-jakmozna przeczytac 100% rosllinny sklad kosmetykow.. moze Cisie przyda link.. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Witaj na wizazu
![]() ![]() Bardzo dziekuje za adres stronki, super sklep. Bede musiala wszystko wnikliwie przejzec ![]() Pozdrawiam Maja
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.