|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zaczynam - 1000 kcal - ale jak - poradźcie;(
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też obracam się wokól 160 cm - mam 164 cm wzrostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja czasem wypije jakies capuccino albo latte jak jestem gdzies na wyjezdzie, poza tym ograniczam sie do robienia kawy TZ-owi zgodnie z jego instrukcja ![]()
![]() |
![]() |
#274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ja natomiast bez kawy nie funkcjonuję. Rano parzona siekiera obowiązkowo, w ciągu dnia 2 rozpuszczalne. Ale u mnie to i tak sukces, bo wcześniej wypijałam znacznie wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chyba zdrowa dieta a nie odchudzanie :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmm wlasnie jade nad jeziorko do wieczora i ciekawe jak ja mam tam jesc do 2-3 godziny ![]()
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
jeśli można wtracę moje 3 grosze o tych sokach light - wcale nie są takie zdrowe :0
mają chyba jakieś sztuczne slodziki.. według mnie najlepsze są soki po prostu bez cukru, bez dodatków (jest takich dużo w sklepach) - oczywiście idealem byłoby sobie wycisnac samemu 3 pomarańcze (ach..) no ale u mnie to na razie sfera marzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kto ze mną na diecie 1000 kl od jutra czyli 24 lipca? razem rażniej!!
Cytat:
![]() Co z Waszymi dietami, postępami czy spostrzeżeniami.... Jeśli lubicie ser żółty i ciężko Wam z niego zrezygnować to polecam "hit z Ryk"- tylko 13 % tłuszczu. Wpradwdzie daleko mu do smaku pełnotłustych serów, ale zawsze ![]() Ja wczoraj zakupiłam herbatkę z Herbapolu- SYSTEM SLIM FIGURA- spalanie. Nie działa ona przeczyszczająco,ponoć reguluje trawienie i przemianę materii, ułatwia spalanie tłuszczu. 21 torebek-kosztowało mnie 9 zł, ale w aptece a pewnie można znależć jeszcze taniej. Tylko na jednej się nie skończy, bo należy ją pić przez 14 dni-3 razy dziennie. Na opakowaniu następnie polecają z serii: OCZYSZCZANIE 7 dni, a na koniec-STABILIZACJA też 7 dni. Farmaceutka twierdziła, że na pewno nie zaszkodzi, bo tam są same naturalne składniki . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz i tak się cieszę, bo mam problemy tylko tego rodzaju, a wcześniej miałam niesamowity apetyt i niepohamowany pociąg do słodyczy???!!! Chociaż ja słodyczy nie lubię, to była paranoja... Teraz jestem na diecie, pozostało mi dbanie o siebie, dużo wody i zdrowe odżywianie. Niesamowitym hitem jest dla mnie ELEKTRYCZNY GRILL, polecam !!! OBECNIE JUŻ ZA CENĘ OK. 100-150 ZŁ MOŻNA KUPIĆ PORZĄDNY ŻELIWNY GRILL. A MIĘSKO Z GRILLA JEST BARDZO ZDROWE I NISKOKALORYCZNE , A RYBY PRZEPYSZNE. ![]() Zróbcie sobie taki prezent. Ja grilluję na nim wszystko, warzywa jakie tylko chcecie, mięso, rybki.......według Waszej fantazji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?
Jak myslicie czy warto stosowac te dietke bo ja wlasnie ja rozpoczelam
![]() ![]()
![]() Edytowane przez zlosnica 999 Czas edycji: 2006-11-19 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?
Lepiej ja przerwij i przejdz na jakas bardziej racjonalna...
Efekty pewnie i przynosi, ale 1000kcal, to za malo do prawidlowego funkcjonowania organizmu... Pogorszysz swoj stan zdrowia, kondycje wszystkiego, a i efekt jo-jo duzo bardziej prawdopodobny niz przy innych, racjonalnych dietach. Sproboj moze czegos innego. Efekty pewnie troche wolniejsze, ale przynajmniej bardziej trwale i metabolizmu sobie nie spowolnisz. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
ja stosowałam i właściwie polecam
wystarczy tylko po tej diecie stopniowo podwyższać ilość kalorii i dojść do racjonalnej liczby kalorii na koniec ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
A moglabys napisac cos wiecej tzn ile i w jakim czasie schudlas i w jaki sposob podwyzszalas sobie ilosc kcal
![]() ![]()
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Ooo podłączam sie do pytania. Zwłaszcza w kwestii wychodzenia z tej dietki bo jestem właśnie an tym etapie i nie do końca wiem jak to zrobić a strasznie boje sie jo-jo. Napisz proszę o ile zwiększałaś porcje kalorii i w jakim czasie, no czy nie przytyłas. Aha i jeszcze na jakiej liczbie kalorii się zatrzymałaś bo ja planuje dojśc do 1800 (mam 164 cm i 43 kg) co wydaje mi sie strasznie dużo po tak długim stosowaniu 1000kcal i nie wiem jak to romieścić. Na dodatek waże juz tak malo, że obawiam sie że zanim dojde do choćby 1500 jeszcze bardziej schudne a wtedy w domu mnie chyba zamęczą (zresztą sama tego nie chce), ale chciałabym przytyć max 2 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Dieta 1000kacl to jedyna dieta na której udało mi się schudnąć!!! Odchudzałam się od 14 roku życia (miałam dużą nadwagę - 14 lat - 163cm wzrostu - 73kg) i przez wszytskie lata ciągle chudłam na chwilkę i zaraz tyłam jeszcze bardziej, lub zaczynałam jakąś dietę która była tak paskudna że wytrzymwałam tylko 2-3 dni. W zeszłym roku w okolicach września, po 6 latach męczenia organizmu niezdrowymi i dziwnymi dietami zaczęłam stosować 1000kcal. Ogólnie mam niskie zapotrzebowanie energetyczne, więc nie było to dla mojego organizmu jakoś strasznie obciążające, ale wiadomo, każdy prowadzi inny tryb życia i potrzebuje inną liczbę składników odzywczych, żeby funkcjonować (to tak apropo wpisu blackmagicone). Jeśli jesteś osoba aktywną, ćwiczącą, spędzającą dużo czasu na świerzym powietrzu czy pracującą, to 1000kcal będzie po porstu za mało dla Ciebie. Ja podczas odchudzania większośc czasu spędzałam w domu, więc to co jadłam było dokładnie zaplanowane, a i energetycznie mi wystarczało na cały dzień. Kiedy zaczełam ćwiczyć (20min lekkie ćwiczenia + 30min aeroby) to zwiększyłam kcal do 1400. I tak do sylwestra udało mi się zejść z wagi 75kg do 55
![]() ![]() Uhh.. ale się rozpisałam ;P Na necie znajdziesz programy w ktrych będziesz mogłą policzyć mniej więcej jakie masz zapotrzebowanie enrgetyczne, bądź też możesz nam napisać i razem ustalimy jakiej granicy nie powinnaś przekraczać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
.... jest taka jedna niepisana zasada.... na 1000kcal nie można być zbyt długo! Ja robiłam tak, że w tygodniu jadłam 1000, a na weekend zjadałam więcej (normalny obiad + coś na co miałam ochotę przez cały tydzień) - ktoś mi pwiedział, że tak będę pobudzać metabolizm - nie wiem czy to prawda, ale mi pomogło...
![]() Gosik20 ... 43kg to skrasznie mało!! Ale chyba nie musze Ci tego mowić, bo pewnie wszyscy Ci to mówią :P Zeszłaś do skrajnie niskiej wagi i Twoje obawy że przytyjesz są jaknajbardziej uzasadnione. Tym bardziej, że jak sama piszesz od dawna jesz 1000kacl. Metabolizm na pewno bardzo się spowolnił :/ Jedyne co przychodzi mi do głowy, to stopniowe dodawanie kalorii... powiedzmy co tydzień 200kcal więcej?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Aha... no i wiadomo, że 1000kacl, to nie może być menu typu: kromka chleba z pomidorem na śniadanie a na obiad 2snikersy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
to dieta (wbrew pozorom) bardzo nisko kaloryczna, i oczywiście przynosi efekty...ale osobiśćie radziłabym zacząć od wyższego pułapu kalorycznego- gdzieś ok.1400-1600 kcal- i obserwować, jak nie będzie efektów- zniejszyć kaloryczność.
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Dzieki bardzo Izumi za wyczerpujacy opis przebiegu Twojej dietki a co do tego przyspieszania metabolizmu to ja tez tak robie(chociaz szczerze przyznam ze nie wiedzialam ze w ten sposob mozna go przyspieszyc)tzn przez caly tydzien przestrzegam dietki a w weekend pozwole sobie co nieco spalaszowac mniam pozwalam sobie na o bo kiedyc przeczyalam ze en sposob w ciagu jednego dnia i ak nie mozna przytyc Pozdrawiam
![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie ,,,,,,,,,waze 60kg a kilka lat temu wazylam 72.. wszystkie stracone kilogramy zadzieczam diecie 1000kcl. Dla mnie jest to najbardziej racjonalna dieta i przede wszystkim bardzo wygodna.. jestem studentka , wiec czeso siedze na uczelni do 18 i cale moje dzienne wyzywienie musze wozic ze soba.. po pewnym czasie zapoznasz sie z wartosciami kalorycznymi wszystkich produktow, a bynajmniej tymi, ktore najczesciej jadasz.. nawet jak Ci sie przekroczy 100 badz 200kcl to nic sie nie stanie. jedzac 1000kcl i cwiczac 2-3razy w tygodniu chudniesz 1kg tygodniowo , a to jest przeciez odpowednia ilosc na zdrowe i bez efektu jojo chudniecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
ja waze 50 kg od dwoch lat,a wczesniej wazylam 80.
bylam wlasnie na diecie 1000 kcal i polecam ja,tyle ze trzeba wiedziec jak ja stosowac,poniewaz dostarcza ona troche za malo kalorii. ale wszystkie kilogramy,ktorych sie pozbylam,to wlasnie dzieki tej diecie.
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
A ja nie polecam tej diety. Raczej proponowałabym 1500kcal bo 1000 to za mało! Ja wytrzymalam tylko jeden dzien z 1000, i chodzilam niesamowicie głodna ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
wiesz,jak ktos ma duza nadwage taka jak ja np mialam,to czy bedzie na diecie 1000 czy 1500 kcal to jesli o glod chodzi,to nie ma zadnego znaczenia.BO zoladek jest tak rozciagniety,ze caly czas sie jest glodnym bedac na diecie.
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Da rade. Ja robilem sobie test i dalem rade przez 4 dni po 200kcal i calkiem lajtowo bylo. Zoladek sie obkurcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
A co bylo potem Lee Master...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.