|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zasłony, firany - upięcia, zdjecia, propozycje
moja kolezanka sama szyla takie panele. kupila material taki jak sie jej podobal. uszyla na odpowiednia dlugosc i szerokosc, w tunele na dole i u gory wciagnela patycznki na usztywnienie. kiedy w sklepie ogladala one byly na rzepy mocowane ale ona przez to usztywnienie na gorze powiesila na normalne rzabki i tez jest dobrze. panele maja to do siebie ze musza byc sztywne. no i kolezanka zaoszczedzila bo takie jak sie jej podobaly panele kosztowaly prawie 300zł za pare a ona zaplacila okolo 80zl z swoje
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png Edytowane przez tiaara Czas edycji: 2009-04-16 o 10:02 |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kupiłam firanki i nie wiem jak mam je upiąć.. może coś doradzicie? Która wersja fajniejsza? Zależało mi na zasłonięciu okna w celu odizolowania się od komarów, ale jak widać marnie mi poszło, bo robaki łażą po całym pokoju. Może powiesić pomiędzy nimi firanki spaghetti?
firanka1.jpg firanka2.jpg |
|
|
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo1 za pomoc w upięciu firanek. Bardzo fachowo i prosto pokazałaś coś, co było dla mnie niezrozumiałe do tej pory. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.i ja mam problem..otóż potrzebuję firanki gęstej,w sklepach oferują same woale itp.mam szyby lekko przyciemniane i rzadka firana wygląda okropnie.jaką polecacie? tak żeby z daleka było widać że jest ladna firana.i jaki kolor do tych szyb biały czy ekri??
proszę o rady,z gory dziękuję |
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,mam taśmę marszczącą 1:2.6 w których miejscach się ją przeszywa,bo cos mi nie wychodzi na dole przy trzecim sznurku,niewiem czy dobrze to przeszyłam,poradżcie proszę....
|
|
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Taśmę przyszywa się na lewej stronie materiału, zaraz przy jej krawędziach - na dole i górze, a następnie marszczy się ściągając sznureczki.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
iza tak też zrobiłam i ten trzeci sznureczek na dole nie tak sciąga.a jakzmarszczy się fałdki to przeszywacie to jeszcze raz maszyną góra dó czy już nie potrzeba??
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po zmarszczeniu nie ma potrzeby przeszywania dodatkowo fałdek, powinny się ładnie same układać. Jeżeli coś nie wyszło Ci z jednym sznurkiem, sprawdź czy może nie przerwał się, lub nie uszkodził w czasie szycia/marszczenia. |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Jestem po remoncie sypialni, ale nie jestem przekonana co do dekoracji okien. kupilam szare rolety i zeby nie bylo pusto zawiesilam makarony. jak wam się podoba? jesli niebardzo to jak inaczej?
Edytowane przez kedziora Czas edycji: 2009-06-18 o 22:36 |
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
a moze tak lepiej? POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Edytowane przez kedziora Czas edycji: 2009-06-18 o 22:36 |
|
|
|
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
tak jest lepiej
|
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź
ale i tak sie zastanawiam czy te makarony tu pasują...myślicie zeby je zostawić? jeśli zmienic to na co?
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie to wygląda
kurcze nie wiedziałam, że tak fajnie to może wygladać. |
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Szukam właśnie pomysłów na upięcie lekkich, półprzezroczystych zasłon w sypialni. Znalazłam przy okazji kilka propozycji, pierwsza mnie urzekła
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Prosze o pomoc... Mam cieny pokoj, wlasciwie zawsze panuje tu polmrok. Chce zawiesic zaslonki i firanke. Jaki material i jakie upiecia proponujecie? |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie dot firany, która jes na dole z ołowianką,i chciałam ją podpiąć na boki tylko niewiem czy ołowiankę odciąć czy nie??
jak to się robi fachowo ???????? ???
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Szukam i szukam,aż trafiłam tutaj.....ale macie zdolności kobitki. A ja z takim nietypowym pytaniem---szukam firanki do pokoju synka,ale musi ona być na kształt pajęczyny czy coś w tym stylu.Ma może któraś jakiś pomysł???Jesteśmy na etapie spidermana Czekam na wskazówki... pozdrawiam |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
BAN stały
|
agata_ja3 tylko Babcia i szydełko
))))
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już sama nie wiem z czego ma być ta firanka ![]() Czy robiona na szydełku czy drutach ???Chodzi mi o taką......a kurcze nie umiem wytłumaczyć,aha żeby nie była za gęsta.Jak by się uparł to by zrobił-tylko nie wiem jak A może z karnisza(nie jest długi,bo tylko 1.30)upuścić jakieś grubsze sznurki,a póżniej innymi poprzeplatać na kształt pajęczyny????? Pisze jakieś głupoty aż sama się sobie dziwie ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znajoma znałazła kogoś kto zrobił jej za 50 zł metr - cóż firanka była ładna do pierwszego prania, drugą juz zamówiła u kogoś innego i po wielu praniach ciezy oko (ale to kosztowało)
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Możesz też pójść w innym nieco kierunku, i na oknie nakleić szablon/naklejkę pajęczyny, a samą firankę dobrać o tak rzadkim splocie, jednolitą - by przez nią prześwitywała ów pajęczyna.
Chyba łatwiej będzie Ci dobrać zasłony, w tym przypadku, z jakimś wzorem pasującym do marzeń dziecka niż firankę, tych raczej z motywem pajęczyny nie produkują, a zasłony wiadomo - można na nie wykorzystać tkaniny tzw "dziecięce", obrazkowe. Szablon pajęczyny można też wykonać samemu, ja ze zwykłego papieru z drukarki na święta Bożego Narodzenia wycinałam śnieżynki i gwiazdki, przyklejałam na białku jajka kurzego - trzyma świetnie, i jako "łącznik" szyba-szablon, sprawdza się rewelacyjnie. Dodatkowo miałam je podświetlone tysiącem maleńkich lampek choinkowych, oczywiście tu ten patent odpada, ale samą pajęczynę można by spróbować, koszty zerowe, tylko trochę zmysłu artystycznego, chęci i pomysłu - .Lub... http://www.**************/szukaj/?sq=paj%C4%99czyna Tam gdzie gwiazdki, wpisz słowo "spryciarze", nie wiem czemu wizaż nie przyjmuje tego słowa i go wykropkowuje. Edytowane przez iza73 Czas edycji: 2009-07-02 o 13:23 |
|
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Oooo iza 73 --taka co jest na tej fotce z komputerem to by mi się przydała
![]() dzieki serdeczne za podsunięte pomysły |
|
|
|
|
#297 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Kasia! Dzieki Ci dobra kobieto za wyszukanie tej stronki! Od dluzszego czasu szukam oryginalnych pomyslow na dekoracje nowego domu
. Szukam w glowie jak i inspiracji w necie. O cos takiego, co znalazlam na tej stronie, wlasnie mi chodzilo. Teraz tylko mam problem z zakupem, bo sprzedazy internetowej chyba nie oferuja... :-(Jakbys gdzies jeszcze natrafila na podobne strony, to podawaj linka koniecznie!!! |
|
|
|
|
#299 |
|
Przyczajenie
|
Czy może spotkałyście gdzieś zasłony w czarno-białą kratkę? może być karo....wymyśliłam sobie takie i teraz nie chce mi to z głowy wyjść
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwale sie wlasnorecznie wykonanymi zaslonami do kupnej firanki na moje niewymiarowe okno....
PS. Wybaczcie balagan ale jestesmy w trakcie przeprowadzki
Edytowane przez daget Czas edycji: 2009-08-20 o 16:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

hand-made: urodzinowo na 40tkę
ale i tak sie zastanawiam czy te makarony tu pasują...myślicie zeby je zostawić? jeśli zmienic to na co?

???????? ???

???