![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Usuwanie plam- wątek zbiorczy
Wizażanki drogie pomocy!!!!
![]() Nie wiem jak usunąć plamy po samoopalaczu z białych spodni z poliestru (nie wiem czy tak się to pisze). Prałam je ale nie zeszły całkiem, do tego spodnie całe pozółkły. Jak usunąć to draństwo??? ![]()
![]() Edytowane przez mysza007 Czas edycji: 2009-08-09 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Moja mama kupiła szare mydełko tej firmy w Rossmanie i po wypraniu tym mydłem z bluzki zniknęły plamy po smarze (były bardzo duże) lub z innej po olejku do opalania.. Edytowane przez agnesmadeleine Czas edycji: 2009-08-29 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Dot.: Żółte zabarwienie bluzek pod pachami:-((((
Proponuję kupić w sklepie z lakierami terpentynę i powinna klej usunąć .
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ![]() Odpowiedź w poprzednim poście dla ISMENKUSIA "...moze wiecie czym usunac plame po kleju z naklejki na plastikowym materiale ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zwykle jak mi zafarbuje cos bialo kolorowego to wrzucam do pralki i sypuje do proszku 'vanisza do BIALEGO', kolory wcale sie nie niszcza a zafarbowania schodza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
BAN stały
|
Ja właśnie rzed chwilą wylałam biały lakier do paznokci na dywan koloru ecri.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
biała torebka
Witam,
potrzebuję rady jak pozbyć się żółto-rdzawych plam z białego materiału na torebce. Torebka firmy nike: szara skórka + biały materiał. Wybrudziła się, więc ją uprałam, niestety po wysuszeniu na materiale zostają żółte zacieki, których nie mogę się pozbyć nawet waniszem do kolorów. Prałam ją już kilka razy i za każdym razem wychodzą te zacieki, podejrzewam, że to dlatego że ten biały materiał jest podszyty jakąś gąbką usztywniającą, która puszcza farbę (nie wiem). Jak się okazało potem, na metce pisze, by w razie potrzeby użyć wilgotnej szmatki i nie używać detergentów, no ale już za późno. Proszę o radę jak uratować tą torebkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
Dot.: usuwanie plam po marcepanie
mam plame na spodnicy od marcepana...i nie moge jej usunac, moze ktos cos moze doradzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Dot.: biała torebka
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
złe wolą bawić się z nami, pod sukienkami nie noszą majtek zdobią swe ciało tatuażami. Grzeczne dziewczyny słuchają radia kochają słodką muzykę, złe wolą słuchać starych winyli rock&roll zmarnował im życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Help me !! co za niefart malowalam paznokcie i strąciłam czerwony lakier na tarakote ten sie rozbil i wszystko na okolo pochlapal m.in nowo obitą kanapę i t eraz są na niej czerwone pasy od lakieru probuje jak to usunąc co ja teraz powiem w domu
![]() ![]() ![]() ![]() jest jakis sposob zeby zmyc to ????????????????????????? ??
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Dot.: biała torebka
Nie, to nie rdza, nie ma tam metalowych elementów. Takie same plamy pojawiły mi się na białych butach adidasa, które postanowiłam przetrzeć zwilżoną gąbką. O co chodzi z tymi "rdzawymi" zaciekami? Co robię nie tak? Jak się mogę teraz ich pozbyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam problem, niedawno kupiłam białą koszulę z czarnymi guziczkami i w trakcie prania te guziki pofarbowały i teraz mam koszulę w kropki. Prosze pomózcie jak usunąc te plamy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Zabrudzenia na białej sukience
Jak usunąć zabrudzenia na białej sukience? Zabrudzenia nie są spowodowane czymś konkretne, jest to wynik częstego 'dotykania', taka była już po kupieniu w sklepie. Boje się ruszać ją gąbką, wodą, bo myślę, że mogą powstać zacieki... Całej wyprać nie mogę, bo sukienka jest z czarnym dołem.
Proszę o szybką pomoc. W sobotę muszę ją założyć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
mam problem:/ poplamilam jeansy tluszczem i nie moge ich doprac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a może teraz wy mi pomożecie ? byłabym wdzięczna ![]() na moich ukochanych białych spodenkach odkryłam różową plamę. okazało się że włożyłam do kieszeni gumę do żucia różową orbitkę. i tak sobie spodenki wisiały w szafie przez jesień i zimę. dziś wyciągam patrzę a tam plama ! i co zrobić ? wyczyściłam mydłem i wodą, i zeszło trochę, ale zostało jeszcze tam na szyciach, gdzie grubiej materiału. jest jakiś dobry środek, polecony przez was, który nie niszczy materiału ? bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedź.
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Jak usunąć plamę ze spodni (jeansy)?
Plamy są żółte prawdo podobnie zafarbowały się przez skórzaną metkę. Czy ktoś napotkał się już z taką sytuacją?? Proszę o odpowiedź. Czym mogę te plamę usunąć? Próbowałam VANISHEM i innymi produktami i jak na razie bez zmian. Plamy są takie jak były. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
mam problem.
mam w pracy tablicę białą-suchościeralną (flipchart) niestety ktoś kiedyś pisał na niej zwykłymi flamastrami olejnymi. wiecie może jak usunąć te pisaki? wódka nie pomaga. nie chciałabym zniszczyć tablicy. Dziękuję z góry.
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
hej, to i ja dołączam się do wątku, kupiłam niedawno śliczne czarno-biało-czerwone szpilki i raz je ubrałam i idąc musiałam potrzeć jednym butem o drugi i zrobiły mi się w miejscu białego i czarnego czerwono-białe i czarwono-czarne smugi, zmyłam je w końcu po wielu próbach cifem,niestety butki ładnie lśniły,a po cifie zrobiły się bardziej matowe,ale nie razi to mocno, mam teraz pytanie do was co zrobić aby zapobiec powstaniu kolejnych plam,bo na pewno one się pojawią,nie chce teraz przez to używać tych bucików, bo boje się że po kolejnym cifie mogłyby już bardzo źle wyglądać, proszę o radę co teraz zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
![]()
POMOCY!
Kupiłam dziś jedwabną sukienkę, wszystko było pieknie do momentu kiedy wrociłam do domu.. W pelnym świetle dziennym zauważyłam, że przy dekoldzie jest ubrudzenie z podkładu, z pudru na białej części. Czy może ktoś wie jak usunąć taka plamę z jedwabiu? Ne metce jest oznaczenie, że czyścić tylko przy użyciu benzyny, nie czyścić chemicznie i nie chlorować. Czy taka plama zejdzie przy uzyciu benzyny? Nie zostanie plama po tej benzynie? Jak to się robi? ![]() W internecie czytałam, ze plamy z podkładu mozna przy uzyciu płynnego detergentu i wypłukaniu w wodzie albo przy uzyciu wywabiacza. Ale czy to tez sie stosuje do jedwabiu? Skoro tam jest napisane nie chlorować.. Błagam o pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
nie wiecie może jak z bawełnianej bluzki sprać wosk? albo z jeansu podkład? byłabym wdzięczna za pomoc. są to jedne z najlepszych moich ubrań...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
![]()
witam
mam sprawę mam ciężką do usunięcia plamę nie wiem od czego próbowałem już vanish i ace ale nic z tego benzyna też już była rozpuszczalnik też już był poprawiłem ja trochę długopisem i pisakiem ale wyszło jak wyszło ![]() ![]() http://img404.imageshack.us/img404/2152/20100506391.jpg http://img340.imageshack.us/img340/7598/20100506390.jpg http://img691.imageshack.us/img691/5279/20100506389.jpg http://img695.imageshack.us/img695/8355/20100506392.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
hejka
zalatwilam sobie suwak w torebce super glue ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Pobrudziłam trochę fluidem białą bluzkę przy kołnierzyku. Muszę ją całą wyprać ? Chciałabym ją nie prać bo jest w materiału który ciężko się prasuje. Macie może jakiś pomysł ? (włożyć do wody tylko ten 'kawałeczek' ?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
a jak mogę usunąć plamę z kleju typu "kropelka" z sukienki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Powiesiłam w zimie czarny sweterek na kaloryferze i zafarbował kaloryfer jak i podłogę (wykładzina). Próbowałam wszelkich płynów do mycia, zmywaczy do paznokci, acetonu, alkoholu, benzyny, cif i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć
![]() Proszę pomóżcie !!! ![]() Edytowane przez xxAgnieszka1994xx Czas edycji: 2010-07-12 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
CraftMod
|
Dot.: Plama z odbarwienia
Zamiast czekać aż ktoś się zlituje proponuję użyć wyszukiwarki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Przejrzałam strony w Internecie o usuwaniu plam, ale moje zabrudzenie jest dość nietypowe...
Suszyły mi się dziś rajstopy i biustonosze (wisiały). Przełożyłam je nieopatrznie na pralkę i tam zostawiłam, niedoschnięte. Zgadnijcie.. Na białym biustonoszu mam teraz żółte plamy. Jak to usunąć? Zwykłym proszkiem nie daje rady, a do pralki nie wrzucę, bo biustonosze piorę ręcznie. Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ratujcie! Miałem lekko załółcone białe koszulki (chyba od potu). Wypłukałem je w Vanishu, rozwiesiłem, ściągnąłem suche, a one są caaaałkiem żółte teraz. Tak, gdzie był Vanish są bielutkie, ale reszta żółta. Nie przypilnowałem sobie ich i schły na słońcu. Mogły zżółknąć od słońca? Czym się teraz tego pozbyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc - plama z atramentu
czy znacie jakiś sposób na usunięcie atramentu? chodzi o skórzaną torebkę. próbowałam już wszystkich znanych mi sposobów: zmywacza do paznokci, alkoholu, spirytusu, soku z cytryny i preparatu do czyszczenia skóry ale niestety nic nie wywabiło plamy całkowicie. Została blada niesbieskawa plama ;( bardzo proszę o jakieś porady
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.