Cienkie włosy - aby były grubsze i gęściejsze - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-11, 14:39   #271
wertusia
Zakorzenienie

Dot.: Przyklapnięte włosy ... :(

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne Pokaż wiadomość
A może powinnaś układać włosy na okrągłą szczotke? Czasami to daje efekty.

Kurcze ale moje wlosy nie są wogole podatne do układania i ja je w prawo a one w lewo ... wiec robie w lewo i one wtedy i tak inaczej niż chce

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 14:49   #272
izulla
Raczkowanie

Spróbuj może użyć grubej szczotki, ja tak robię tak: podkładam szczotkę pod cienkie pasmo włosów, ale od nasady - przy skórze i od góry suszę suszarką. Zaczynam od spięcia włosów na czubku i najpierw modeluje włosy na karku, a potem ide w góre, trochę je naciągając. Nie wiem czy nie zamotałam z tym tłumaczeniem ...? Trochę z tym gimnastyki, ja za każdym razem jak podkładam pasmo musze odłożyć suszarkę, ale juz doszłam do wprawy.
Uzywam do tego zwykłęj pianki z Joanny za 7,50 i u mnie działa, a mam na prawdę cieniutkie i delikatne włosy.
izulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 15:45   #273
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izulla Pokaż wiadomość
Spróbuj może użyć grubej szczotki, ja tak robię tak: podkładam szczotkę pod cienkie pasmo włosów, ale od nasady - przy skórze i od góry suszę suszarką. Zaczynam od spięcia włosów na czubku i najpierw modeluje włosy na karku, a potem ide w góre, trochę je naciągając. Nie wiem czy nie zamotałam z tym tłumaczeniem ...? Trochę z tym gimnastyki, ja za każdym razem jak podkładam pasmo musze odłożyć suszarkę, ale juz doszłam do wprawy.
Uzywam do tego zwykłęj pianki z Joanny za 7,50 i u mnie działa, a mam na prawdę cieniutkie i delikatne włosy.

Spróbuje jutro poćwiczyc ze szczotką .. moze da to jakis efekt Bo kurcze nie chce scinac wlosow.. chcialam miec dlugie

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
Stary 2007-09-13, 14:49   #274
wertusia
Zakorzenienie

Używam tą pianke Welli 2dniowa objętosc i kurcze przy nasadzie dalej tej objetosci nie widze Jedynie albo AŻ jest tak jakby wiecej wlosów z tylu-są bardziej puszyste Tylko niestety mam problemy teraz z rozczesywaniem i sporo wlosow mi przy tym wypada

A czy robiła ktoras z Was peeling skory glowy ? To się robi tylko u fryzjera czy mozna tez w domu ?

Stary 2007-09-13, 15:06   #275
xxkaciaxx
Raczkowanie

Jak czytam pierwszy post to jakbym widziała opis moich włosów. Miałam długie za łopatki i tez miałam oklapnięte [ no chyba, że sobie układałam, tpairowałąm iale potem i tak klapały td]. Koleżanka zorbiła mi loki, wszystko utrwalone, po godzinie włosy były całkiem proste. Pianki to efekt krótkotrwały. I efekt większej objętości jest zauważalny tam gdzie włosy są krótsze scieniowane. U nasady to raczej nic nie daje.

Próbowałam wszystkiego i najlepsze wyjście to ścięcie, mam mocno cieniowane i wygląda jakbym miała więcej włosów. A wycieniować od spodu too ee nierealne coś takiego ^^ Aaa i dobre jest cieniowanie brzytwą[czy czyms takim] , ładnie to wygląda.
xxkaciaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-13, 18:19   #276
izulla
Raczkowanie

Je jeszcze je troszkę tapiruję, wtedy efekt jest lepszy, chociaż wiem, ze to niszczy wlosy. Ale jak mam lekko podniesione, to wtedy 2-3 dni wlosy wytrzymują bez mycia, a jak nic nie podniosę to 1-2 dni i już są przetłuszczone.
izulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-13, 19:17   #277
xxkaciaxx
Raczkowanie

izulla :Czy tapir ma jakiś związek z przetłuszczaniem? Ja i tak codziennie myje włosy, bo czy z tapirem czy bez nie widze róznicy Zresztą jak się ma mało podatne włosy, to wszystko znika po paru godzinach.
Włosy są za ciężkie więć podciąc wystarczy, z długości nie musisz schodzić, dól dłuższy, a góre pocieniować ^^
Stary 2007-09-13, 20:58   #278
kosmita77
Zakorzenienie

tez mam taki problem, spryskuje wlosy po umyciu lotonem 2 (bo sa rozne numery w zaleznosci na co ma byc) - jest to plyn na bazie bialka kurzego. tylko nie mozna nalozyc za malo, ani za duzo. pozniej susze glowa w dol, albo pozwalam samym wyschnac i nakladam grube walki. efekt podniesienia dzieki temu plynowi trzyma mi sie dluzej niz na zwyklej piance. czasami robie przed myciem maseczke z samych bialek kurzych - wlosy sa po niej puszystsze i wolniej sie przetluszczaja. biore 2 jajka, roztrzepuje troche i taki puch nakladam chodze z tym, nie podgrzewam ani nic z tych rzeczy. po godzinie myje szamponem
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-14, 12:29   #279
wunia83
Zadomowienie

Wertusia, ja mam identyczne włosy jak Ty - to chyba jednak powszechne u nas Słowianek

U mnie działa nakręcanie włosów na bardzo grube wałki. Wcześniej męczyłam się z okrągłą szczotką, ale to zabiera dużo czasu jak chcesz naprawdę porządnie pasmo po paśmie je wymodelować. Więc przerzuciłam się na wałki - nakręcam włosy, a w tym czasie jem śniadanie czy pakuje się do pracy.

Chociaż widzę, że im dłuższe mam włosy, tym trudniej z tą objętością... Chyba po prostu ich własny ciężar ściąga je w dół i już. Niby takie cienkie, więc nie powinny być ciężkie, a jednak - grawitacja robi swoje
Stary 2007-09-14, 16:58   #280
Sunny20
Zadomowienie

Przyłączam się do klubu wunia jakich wałków dokładnie używasz? Chyba ja też muszę spróbować.
Póki co u mnie pomaga pianka do włosów Joanny i modelowanie na grubej szczotce. Zauważyłam też, że łatwiej mi było odbić włosy u nasady, gdy były farbowane, teraz mam naturalny kolor i jest gorzej.
Stary 2007-09-14, 20:02   #281
wunia83
Zadomowienie

Takich rzepowych 30-coś mm średnicy. Tylko nakręcaj suche włosy. Albo przynajmniej wilgotne. Mokre schną na wałkach godzinami. Kiedyś spałam z wałkami, rano włosy jeszcze były mokre

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-14, 22:08   #282
samaraelf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
Takich rzepowych 30-coś mm średnicy. Tylko nakręcaj suche włosy. Albo przynajmniej wilgotne. Mokre schną na wałkach godzinami. Kiedyś spałam z wałkami, rano włosy jeszcze były mokre
zgadzam się.. i jeszcze jak wstane to mnie się te loki od wilgoci rozprostowywują

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-15, 08:29   #283
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxkaciaxx Pokaż wiadomość
Próbowałam wszystkiego i najlepsze wyjście to ścięcie, mam mocno cieniowane i wygląda jakbym miała więcej włosów. A wycieniować od spodu too ee nierealne coś takiego ^^ Aaa i dobre jest cieniowanie brzytwą[czy czyms takim] , ładnie to wygląda.
Ale mi się wydaje,ze jak wycieniuję to bedą wisialy tylko takie nitki ... Bo mam cieniutkie wlosy ...
Eh dziwnie tak miec cienkie wlosy, ale ciężkie

Cytat:
Napisane przez izulla Pokaż wiadomość
Je jeszcze je troszkę tapiruję, wtedy efekt jest lepszy, chociaż wiem, ze to niszczy wlosy. Ale jak mam lekko podniesione, to wtedy 2-3 dni wlosy wytrzymują bez mycia, a jak nic nie podniosę to 1-2 dni i już są przetłuszczone.
Oj ja nie chce tapirowania. Pozniej bede miala problem z rozczesywaniem, a poza tym ja lubie miec gladkie wlosy i tapirowanie na dluzsza mete niszczy, a tego bym nie chciala

Stary 2007-09-15, 08:32   #284
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty myjesz wlosy rano ?
Bo ja codziennie rano, wiec nie wiem czy bym czas znalazla na nakręcanie walków i nie wiem czy bym dala rade sama to robic :P
Np ja na szczotce nie umiem i chyba wieki by mi to zajęło zanim by coś z tego wyszlo Może to kwestia wprawy

Stary 2007-09-15, 10:45   #285
xxkaciaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
Ale mi się wydaje,ze jak wycieniuję to bedą wisialy tylko takie nitki ... Bo mam cieniutkie wlosy ...
Eh dziwnie tak miec cienkie wlosy, ale ciężkie
No ja też tak myślałam. Najkrótsze włosy jakie na początku miałam to sięgały mi do połowy szyi a reszta długie, u góry przyklapnięte a tam gdzie zaczynało się cieniowanie to jakby gruzbsze unoszące się. Teraz mam ścięte, mocno, cieniowanie torche przed brode ku górze idzie a dól długi do pleców i się w takie warstwy układają, że jest włosów duuużo. A włoski mam cieeeniutkie, baardzo bardzo! I tak mało podatne, że loków to za nic nie moge nosić bo zaraz proste jak druty są U.U
Stary 2007-09-15, 11:06   #286
śnieżka_
Zakorzenienie

Ja ogólnie jeżeli chce podnieść włosy to tapir, czesanie okrągłą szczotką, suszenie z głową w dół Chociaż wiem że tapirowanie niszczy to przynajmniej najlepiej działa więc stosuję
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-15, 12:25   #287
Kakusia
Zakorzenienie

Mam ten sam problem - im dluzsze wlosy tym bardziej przyklapniete - mimo ze gestych wlosow nie mam to pod wplywem ciezaru wlosy ida w dol...
A pronowala ktoras z Was suszarka z dyfuzorem??? jest jakis efekt?
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-15, 12:30   #288
xxkaciaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A pronowala ktoras z Was suszarka z dyfuzorem??? jest jakis efekt?
Ja nie zauwazyłam różnicy, przy krótkich włosach działa, ale przy długich -nie.
Stary 2007-09-15, 16:48   #289
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Cytat:
Napisane przez moni5445 Pokaż wiadomość
a probowalam moze suszyc wlosy glowa w dol<co>...to podobno pomaga a z pianka chyba tym bardziej PS masz sliczny kolorek wlosow zawsze o takim marzylam wiec nawet troche przyklapniete wygladaja super
Też mam oklapnięte włosy ale u mnie to wynika z tego, że włosy mam prawie do połowy pleców ... dodatkowo grube
Próbowałam tak suszyć kiedyś i faktycznie jeszcze jakiś miesiąc temu nawet się udawało obecnie już nawet to nie pomaga ... a nie chcę obcinać ... bo wyglądam jak kretyn
zastanawiam się teraz nad pianką ... moje włosy są bardzo podatne tylko że jak zrobię sobie loki to one podatne są na wilgoć i dlatego też mi się rozprostowują szybko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-15, 20:14   #290
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
A Ty myjesz wlosy rano ?
Bo ja codziennie rano, wiec nie wiem czy bym czas znalazla na nakręcanie walków i nie wiem czy bym dala rade sama to robic :P
Np ja na szczotce nie umiem i chyba wieki by mi to zajęło zanim by coś z tego wyszlo Może to kwestia wprawy
Tak, myję rano. W zależności od tego, ile mam czasu, albo czekam aż same podeschną, albo trochę podsuszam suszarką. Później nakręcam na wałki, w tym czasie jem śniadanie, pakuję się do pracy, zastanawiam się, co na siebie włożyć (a to TRWA) itp.

I jeszcze sprostowanko, bo niektóre dziewczyny źle mnie chyba zrozumiały: ja nie nakręcam ich na wałki po to, żeby się pokręciły. Używam grubych wałków, dzięki czemu włosy się nie skręcają, a jedynie podnoszą u nasady.
Stary 2007-09-16, 11:38   #291
basix
Przyczajenie

Dot.: Fryzurki Dla Włosow Cienkich I Rzadkich :)

tez mam cienkie dosc włoski,ale dlugie i moge wam smialo polecic dluga grzywke,skośna,taką troszke na boczek -kiedys pani obciela mi cos takiego na glowie przypadkowo i wyszlo na prawde fajnie,bo wlosy sprawiaja wrazenie jakby bylo ich wiecej
basix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-16, 13:06   #292
xxkaciaxx
Raczkowanie

Dot.: Fryzurki Dla Włosow Cienkich I Rzadkich :)

Ja też mam włoski cienkie i mało... Miałam zawsze długie. Teraz zdecydowałam się na cieniowanie mocne z skosną grzywką, tak od lini brody zaczynając. A dół dalej dłuuuugi. I jest o wiele lepiej, nie suszę już głową w dół, bo inaczej mam straaasnzy busz
Stary 2007-09-16, 13:19   #293
Sunny20
Zadomowienie

Cytat:
Tak wiem, spróbuję na takie już prawie suche. Tylko muszę kupić wałki

Wertusia dlaczego już nie chcesz takiej fryzury jak miałaś wcześniej? Na tym pierwszym zdjęciu masz śliczne włosy i fryzura bardzo do Ciebie pasuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 13:41   #294
xxkaciaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunny20 Pokaż wiadomość
Wertusia dlaczego już nie chcesz takiej fryzury jak miałaś wcześniej? Na tym pierwszym zdjęciu masz śliczne włosy i fryzura bardzo do Ciebie pasuje.
Tak, zgadzam się! Bardzo fajnie w niej wyglądasz!!
Stary 2007-09-16, 13:57   #295
wertusia
Zakorzenienie

jakoś wole dłuższe wlosy
A grzywke teraz staram sie rownac z reszta wlosow, bo jak mialam krotszą to mi przeszkadzala ... i szybko mi sie przetluszczala ;/ A teraz to na lekcji daje za ucho a w domu podpinam i nie ma problemu

Edit:

OD kilka dni codziennie stosuję pianke Welli 2dniowa objętość i troszke widac efekty. Ale to raczej nie przy nasadzie tylko z tyłu glowy jest jakby wiecej wlosow. Chyba jednak pozostaje mi wizyta u fryzjera
Ja sie tak dziwie,ze mam az tak ciezkie wlosy ... jak 'podnosze' wlosy kolezanek to mają takie leciutkie, a ja takie ciezkie ...

Edytowane przez wertusia
Czas edycji: 2007-09-19 o 16:57
Stary 2007-09-30, 08:27   #296
wertusia
Zakorzenienie

Bylam niedawno u dermatologa ... i mówilam,ze wypadają mi wlosy.
Pani przepisala mi płyn robiony,które stosuje codziennie wieczorem na skore glowy. Stosuje go od wtorku i jeszcze dużych efektów nie zauważylam Jednak pani doktor powiedziala,ze od tego plynu ogolem poprawi sie kondycja wlosow i nie powinny byc tak oklapniete. Mowila tez,ze są opadnie bo za często myje wlosy ... (a myje codziennie rano) i ze mam starac sie ograniczac mycie lub chociaz raz w tygodniu natłuścic je przed myciem (np olejkiem rycynowym).
Póki co wciaz myje codziennie ;p ale np dzis nie wychodze z domu wiec nie umyje hehhe moze niedlugo bedzie jakis efekt ... ;p Poczekam miesiąc a jak nic sie nie poprawi od tego plynu i wogole to pojde do fryzjera podciąć troche wloski

Stary 2007-09-30, 10:31   #297
Błękitny Frędzelek
Raczkowanie

Przyłączam się do klubu. Mama ten sam problem.... Moje włosy najlepiej wyglądają od rzau po umyciu, ale mam dość długie, więc codzienne mycie odpada.
Czasem sobie kręcę na grube wałki i to pomaga, ale nie na długo
Używałam różnych pianek podnoszących włosy od nasady. Pamiętajcie, zeby potem używać szamponu oczyszczającego, bo nadmiar pianki obciąza włosy.
Myślałam nawet o takiej trwałej odbijającej włosy od skóry głowy, ale niestety mam rozjaśniane włosy, więc zabieg odpada... I co tu robić???
Błękitny Frędzelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 20:40   #298
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Błękitny Frędzelek Pokaż wiadomość
Przyłączam się do klubu. Mama ten sam problem.... Moje włosy najlepiej wyglądają od rzau po umyciu, ale mam dość długie, więc codzienne mycie odpada.
Czasem sobie kręcę na grube wałki i to pomaga, ale nie na długo
Używałam różnych pianek podnoszących włosy od nasady. Pamiętajcie, zeby potem używać szamponu oczyszczającego, bo nadmiar pianki obciąza włosy.
Myślałam nawet o takiej trwałej odbijającej włosy od skóry głowy, ale niestety mam rozjaśniane włosy, więc zabieg odpada... I co tu robić???

Normalnym szamponem nie zmyję tej pianki z włosów ?
A wiesz ile moze kosztuje taki zabieg odbijający włosy od skóry głowy ?

Stary 2007-09-30, 20:47   #299
pokrzyfa
Przyczajenie

tez mam ten probklem dlatego chcem sciac syszalam ze to pomaga
pokrzyfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 20:54   #300
meg21
Raczkowanie

wszystkim wam drogie kobietki polecam pianke nivea push-up!i po u myciu włośków możecie czesac je koragłą szczotka
meg21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości