Wasze pierwsze perfumy to... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-12, 21:15   #271
kaledonia
zielony stworek

Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...

Cytat:
Napisane przez iwona-jk Pokaż wiadomość
Moje pierwsze perfumy czy raczej woda toaletowa to Exclamation Coty(biało-czarny), potem były Oui-Non Kookai.
Z górnej półki pierwszymi były Dolce&Gabbana (czerwone), po które niedawno ponownie sięgnęłam.
Następnie była epoka Avon (mało którego zapachu nie posiadałam), która trwała dość długo. W którymś momencie powiedziałam im
A co to, nie stać mnie, pracuję, nie palę - no to sobie kupię porządne perfumy. No i się zaczęło! Burberry Brit itd. ......................... ...............
A na koniec bardzo Wam wszystkim dziękuję, cieszę się, że istnieje forum Wizaz perfumy. Dzięki Wam wiem, że nie jestem sama z moją manią kupowania kolejnych i kolejnych flakonów.Pozdrawiam Serdecznie!
Moje pierwsze też były Exclamation czarny wykrzyknik To w podstawówce,a potem pierwsze dorosłe to Sunflowers, które używam do dnia dzisiejszego. Nie znam ładniejszych

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 21:27   #272
morigiana
Raczkowanie

Beyza i Anka_res – dziękuje za informacje
morigiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 10:53   #273
Miciel
Wpisz tu zomzing

Masumi złote (olejek) - niespecjalnie już dostępne, jitrois - nadal dostępne i uzupełniane na półce ;

wykrzykniki i vanilla fields to było fujstwo wielkie, blase chyba matka miała, a babcia panią walewską, w granatowym flakonie

pierwszych "górnopółkowych" nie pamiętam :P

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 11:27   #274
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Moje pierwsze zapachy (niekoniecznie perfumy) to zielona Limara, Blase i Eau de Masumi te pamiętam.
Jako nastolatka dostałam również od ówczesnego chłopaka miniaturkę Tresor, którą przywiózł mi z UK. Zapach kompletnie mi się nie podobał i wędrował do mojej siostry, mamy, wracał do mnie... i tak w kółko. W końcu został wyrzucony (prawie pełny).

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 12:29   #275
Vanillllka22
Raczkowanie

pierwsze górnopółkowe to Lancome "Attraction". Dostałam od siostry
Vanillllka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 15:15   #276
Antilia
Uzależnienie

Najpierwsze to mamine Chanson w matowym, żółtym flakoniku. Rozejrzałam się po necie i do moich wspomnień wyglądem pasuje Chanson de Vie. Miałam wtedy ze 12 lat a jako, że był to bardzo cytrynowy zapach to kochana mama pozwalała używać - wypsikałam jej całą flaszkę

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 15:28   #277
Viollet87
Zakorzenienie

Pierwsze samodzielnie wybrane i kupione, górnopółkowe - Kenzo Flower. To było jakieś 6-7 lat temu... Dziś ich nie lubię

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 15:13   #278
Lady Lou
Raczkowanie

w 3 albo 4 klasie szkoły podstawowej kupiłam moje pierwsze perfumy, była to owocowa woda toaletowa z avonu, gdzie główną nutę stanowiła mandarynka.. w małym flakoniku z fioletową zakrętką, niestety nie pamiętam nazwy..
Stary 2009-11-21, 12:15   #279
zania
Matka buldoga

Kiedy mysle o moich pierwszych perfumach to byly to Vanilla Fields. Pozniej, jak to bywa z dobrymi rzeczami, zostaly wycofane. Zaczelam poszukiwania podobnego zapachu. Po przebrnieciu przez kilka mniej lub bardziej udanych zakupow skonczylo sie to na tym wanilia zaczela mnie juz draznic. Ostatni moj nabytek to AA Ylang & Vanille. Niestety flaszka prawie pelna, zapach stal mi sie obcy.
Kiedys przegladalam allegro i natknelam sie na Vanila Fields, ale nie wiem czy chce ponownie je zakupic. Moze zapach sie zmienil, a ja nie chcialabym niszczyc mojego zapachowego sentymentu do nich Zreszta, moze vanilia juz nie jest tym czego szukam.
Stary 2009-11-21, 12:34   #280
myszka197
BAN stały

moje piErwsze perumeryjne doznanie - Chanel- 5 - babcia dawałA mi powąchać, jak byłam bAAAAAARdzo grzeczna , , a na bal z okazji ukończenia 8 klasy - pozwoliła mi sie poperfumować!!!!!!!!!!! - od tego czasu czułam się "dorosłą kobietą" ( to były czasy głębokiej komuny, perfumy wyższopółkowe nie były dostępne nawet w Pewexie), potem kupowałm jakiś Coty, czy Gabriela Sabatini - przełom nastapił, jak w 1-wszej klasie LO pojechałam na wycieczkę do Paryża ( szkolną) kupiłam...... perfumy Champagne YSL, Poisom i Schalimar ( przez 2 tygodnie prawie nie jadłam - nie starczyło mi już kasy i tak się zaporzyczyłam na kwotę, na której wiadomość moja mama prawie na zemdlała, - na szczęście Babcia uregulowała dług) - od tego czasu miłość moja do perfum trwa, trwa i trwa...

Edytowane przez myszka197
Czas edycji: 2009-12-03 o 09:55
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 13:14   #281
imeshih
Rozeznanie

Pierwsze perfumy jakie pamiętam to pret-a-porte mojej mamy (które swoją drogą zostały potłuczone przez brata) i jakaś avonowa miniaturka (nie pamiętam nazwy pewnie kojarzycie miała taki okrągły fioletowo-czarny koreczek). Natomiast pierwsze jakie ja posiadałam to była jakaś chamska podróbka (też nie pamiętam czego - ah ta moja pamięć), dostałam i prawie nie używałam bo zapach mi nie spasował. Jakiś rok później dostałam Hypnotic Poison (przeszedł przez ręce chyba każdej kobiety w rodzinie i nikomu po drodze się nie spodobał :P) no i wpadłam
imeshih jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 13:25   #282
blueania
Zakorzenienie

Oczywiscie gdy bylam malolata trwala era zapachow z Avonu Moje pierwsze lepsze perfumy to DKNY Be Delicious,dzis juz za nimi nie przepadam.Choc gdy je wacham wracaja fajne wspomnienia..
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 21:31   #283
Lynn
Zakorzenienie

Pierwsze wysokopółkowe perfumy za jedną z pierwszych wypłat- Hypnose 30 ml. Było to jakies 2-3 lata temu.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 22:13   #284
skarbiatko
Zakorzenienie

ja nie pamiętam jakie były pierwsze..ale chyba jakoś na poczatku było Masumi.....

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 22:58   #285
braworka
Zakorzenienie

nie pamiętam, zupełnie, na początku coś tam się podbierało z od mamy, ale pierwsze własne

braworka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 01:07   #286
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Na pewno w zamierzchłych czasach podstawówki miałam Masumi Wykrzyknika żadnego nie, za to coś waniliowego też było, bo pamiętam, jak moja mama krzywiła się i mówiła, że pachnie ciastem

A moimi pierwszymi "górnopółkowymi" perfumami było wymarzone 30 ml Emporio Lei / Elle / She / Ella - kupione (pewnie za horrendalną kasę) w perfumerii empikowej na 18 urodziny. Do tej pory mam resztkę, z sentymentu, bo zapach już się z pewnością zepsuł.

Żadna wielka miłość do perfum z tymi zapachami nie przyszła. Namiętność mnie dopadła dopiero teraz, na starość, za pośrednictwem Słonia
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 23:36   #287
just green
Rozeznanie

GG do just green

Pierwsze perfumy - CK Eternity...
Kocham na zawsze, zapach spokoju i bezpieczeństwa

just green jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 09:13   #288
Gajowniczka
Zadomowienie

Vanilla Fields i Jade były pierwszymi,które sama sobie kupiłam.(w ogólniaku)
Potem długo nic nie używałam aż natchnęło mnie i poleciałam od razu z grubej rury:Poison klasyczny i Chanel 5.
Psikałam się nim "do pępka" i na każdą porę dnia.Biedne było moje otoczenie ale nikt nie zwrócił mi uwagi,nawet się pytali nieraz czym tak pachnę.To było dosyć dawno (z 9 lat temu)i już nie przepadam za tymi zapachami,poznałam umiar i dzięki wizażowi mnóstwo wspaniałych zapachów.Nawet co jakiś czas mam napady perfumocholizmu .
Gajowniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 16:31   #289
Nadine94
Raczkowanie

GG do Nadine94

Bi-es Simply Red

* Przyzwyczajam się do bycia Maleństwem...

* Bloguję... czasami >klik<
Nadine94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-07, 17:31   #290
chytrusek_lisek
Raczkowanie

Stare Soir de Paris pod koniec podstawówki. Wielka butla odziedziczona po babci i pierwsza perfumowa miłość. Co ciekawe - zanim ją znalazłam, stała sobie w szafie dobre 15 lat, a zapach był piękny i trwały. Teraz w ramach sentymentu zamówiłam nową wersję i jestem baardzo ciekawa, czy też tak upojnie pachnie fiołkiem
chytrusek_lisek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:50   #291
akisia
Zakorzenienie

U mnie nie było ery Avon'u, tylko Oriflame więc moje pierwsze perfumy to były Moon. Pamiętam, że chciałam je, bo uwielbiałam Sailor Moon
akisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 20:19   #292
extravaganza
Raczkowanie

Moje pierwsze perfumy to Prowl z Avonu - jak ja go kochalam! Pewnie do tej pory bym go uzywala, gdyby go nie wycofano
Potem, pod koniec liceum byla miniaturka Coco Mademoiselle (po ktory siegnelam znow niedawno zakupujac 35 ml), a pierwsza pelnowymiarowa flaszka z gornej polki i szalencza milosc ktora trwa i trwac bedzie to Hypnotic Poison A potem zaczelam czytac Was regularnie i od tej pory przybywa mi kolekcji
Всё, что есть, поверь,
тебе.
Всё, что есть, отдам тебе.
extravaganza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-21, 11:31   #293
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
U mnie nie było ery Avon'u, tylko Oriflame więc moje pierwsze perfumy to były Moon. Pamiętam, że chciałam je, bo uwielbiałam Sailor Moon
Moje też, strasznie mi się podobały
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 20:31   #294
Elfia4
DOMator

Pierwsze moje, czyli zabrany od mamy prezent urodzinowy to jakieś kompletnie nieznane mi perfumy, może jakaś podróbka, ale pachniały ładnie.
Pod koniec podstawówki była mała buteleczka Indian Summer Palomy Picasso również od mamy. Szkoda, że już ich nie ma, bo mam sentyment.

Pierwsze kupione za własne pieniądze to pret-a-porter w zestawie świątecznym z kosmetyczką, która służy mi do tej pory na wyjazdy Zapach służył mi krócej, bo zanim się skończył znudził się i magia minęła.
Potem były różne avony, pumy, celinki i inne firmowane przez "coty".

Za pierwszy zapach z górnej półki mogę uznać Halloween, a z tych droższych Code.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 20:48   #295
jessica855
Zakorzenienie

w podstawówce Priscilla Presley Indian Summer (niedawno zakupiłam w celu przypomnienia zapachu i już mnie nie urzekł..., za to kuzynka się ucieszyła...wierna fanka zapachu)
w liceum miałam fazę na "jadalne" zapachy Oriflame i żałuję do dziś że serię wycofali....
oprócz Oriflame ... Avon oczywiście (Rare Pearls, Blue Lagoon (?), Perceive itd.)
na studiach pokochałam zapachy Cacharel - Promesse, Amor Amor
i tych używałam najczęściej, ahh i jeszcze wielka miłość perfumowa cindy crawford waterfalls
a dziś ...ufff lepiej skończę miało być o 1szych perfumach

Edytowane przez jessica855
Czas edycji: 2010-05-22 o 20:49
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 19:37   #296
gibikrudawy
Wtajemniczenie

odświeżam, bo watek studniówkowy nastroił mnie wspominkowo.
Moje pierwsze perfumy to Obsession. Kosztowałay mnie studencka fortune, mała 30-tka zakupiona w galerii centrum. I mam ją do dzisiaj, kilka kropel wciąż zostało, dopiero niedawno odwazylam sie wyrzucic kartonik i wciśnięty weń paragon. Maja równo 10 lat!
gibikrudawy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 20:42   #297
Ewa_Ch
Zadomowienie

rozowe naf naf Graffiti.
Kupilam by przypomniec sobie ,mlode lata ale teraz juz mi sie nie podobaja

Pierwsze z gornej polki to Kenzo Jungle,ktore dostalam za dobre stopnie na koniec roku

Teraz tez mi sie nie podobaja.A szalalam za tym zapachem.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

[QUOTE=jessica855;19508211]w podstawówce Priscilla Presley Indian Summer (niedawno zakupiłam w celu przypomnienia zapachu i już mnie nie urzekł..., za to kuzynka się ucieszyła...wierna fanka zapachu)

taaaaak ten zapach tez mialam))))))))))))

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 22:16   #298
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Moje pierwsze to jak dobrze pamiętam Boss Dark Blue
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 23:15   #299
laura286
Rozeznanie

Moje tak naprawde pierwsze perfumy to były celebre z avonu, edycja limitowana w tej fioletowej paczce - dostałam je na mikołajki od koleżanki. Jak się skończyły, pierwsze które kupiłam sama to były C-thru Joy( w czasach liceum )
laura286 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 07:37   #300
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Laguna Salvadora Dali, kupiona w szacownym wieku lat 15stu, w strefie bezcłowej podczas pierwszej samodzielnej podróży zagranicznej.
Do dziś mam sentyment do tych perfum.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości