|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
przygotowania narazie stanęły w miejscu, reszta chyba w kwietniu Jakoś tak moje podekscytowanie się uspokoiło, w sumie wszystko mam zapisane i będe szaleć podczas wizyty w Krakowie ciekawe jak mi to pójdzie...suknie mam upatrzoną, a okaże się jaka ona będzie jak zaczne przymierzać i widzieć je na sobie ![]() A powiedz mi w których salonach widziałas suknie Maggi? strasznie jestem ciekawa ![]() Teraz jakoś tu rzadko zaglądam, mam problemy z pracą...i tak się jakoś tym denerwuje mam nadzieje, że wkońcu się to unormuje ![]() Aha, ślub będziemy brali w moim parafialnym kościele (tak przynajmniej zakładamy) św. Józefa w podgórzu buziaki dla was
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2008-11-01 o 17:37 |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moge oszczędzić na czymś innym
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie ceny fotografow sa naprawde powalajace ale jak widzialam fotki niektorych znajomych robione bez zadnej wyobrazni, w brzydka pogode, kiedy mlodzi stali jak kolki i usmiechali sie do aparatu to powiem wam ze szkoda byloby mi dac 1500zl za taka sesje.. 3 tys to bardzo duzo ale sesje chce miec piekna..
no i jednak zdecydowalismy sie na dj. http://www.djteam.com.pl/onas_en.html rozmawialam juz z tym panem i jest bardzo sympatyczny.. 80% imprez w tamtym roku robil po agielsku wiec nie bede musiala robic za tlumacza na wlasnym weselu no i slub jednak wezmiemy w naszej parafii, moze to nie jest najpiekniejszy kosciol ale za to maly i w miare przytulny.. poza tym jest tak blisko zarowno naszego ieszkania jak i do dworku tez nie daleko.. ps. we srode wplacilismy depozyt za wesele
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
moja koleżanka zapłaciła za fotografa który również filmował ich wesele i ślub około 3000 i wcale nie jest do końca zadowolona...myśle, że należy brać tych, którzy są naprawde dobrzy i sprawdzeni
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja właśnie nie chcę filmowania i kamerzysty w jednym, tylko każdego osobno. A kamerzysty będę szukac na targach ślubnych. |
||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa ceny w zaleznosci jaki sprzet sobie rzyczysz i jaka usluge od 1300-1900zl
my tez chcemy fotografa i kamerzyste.. nie chce aby aka jedna osoba sie rozdrabniala.. tu kamera np nagranie pierwszego tanca a zdjec juz z tego tanca bysmy nie mieli.. ta samo na slubie.. chce miec przysiege na filmie ale tez na fotkach
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja nie wiem jaką usługe sobie życzę
Standard pewnie po polsku Ktos Ci polecił tego dj?Ja nie chcę wspólnego fot i kamerzysty choćby z tego względu, że jak ktos jest od wszystkiego to wyjdzie na to, że nic nie umie. Żeby zrobic dobre zdjęcia potrzebny jest dobry sprzęt i umiejętności. Na filmowaniu się nie znam, ale to na pewno mniejsza filozofia. Przynajmniej z punktu widzenia mojego prostego postrzegania świata
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mona - Filipa 2 Mendelssohn - długa 24 Suknie tam sa ładne tylko Panie jakieś nie bardzo chetne . Ewurka ja też stanełam w miejscu po nowym roku również wybieram sie do Krakowa za sukniami. Jednak w pierwszej kolejnosci bede atakować salon Bianco na Gertrudy tam sa też cudne suknie i Pani bardzo miła i chetna do pomocy A co do pracy mam nadzieje ze wszystko ci sie ułoży. Ja w koncu zmieniłam prace A mnie sie wydawało dziewczyny ze mój fotograf duzo bierze a wy tu o 3 tysiakach mówicie Ja musze do swojego dj napisać bo mam mu wysłać swoje pomysły itp Nie mam czasu normalnie.
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pracowałam 1.5 roku z mnóstwem Polaków, póżniej zmieniałam prace chyba 3 razy bo za każdym razem nie była trwała, teraz pracowałam w fabryce farmaceutycznej gdzie byłam jedyną polka, ale tam się też skończyło...cóż, nie pora się załamywać prawda?Dziękuje za namiary salonów Biance odwiedze napewno i ten salon na limanowskiego, tam też na wystawie widziałam cudne sukienki. Koleżanka pokazywała mi dziś swoją sukienke firmy Agnes dała za nią 4000!!!!!!!!!!!!!! To jest szaleństwo nie dam tyle
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny podpisalismy umowe z tym djem. jest bardzo mily i bardzo dobrze mowi po angielsku
dj nikt mi nie polecal znalazlam go w internecie.. rozmawialam tez z kilkoma innymi na gg ale bylo slabiutko z angielskim jutro idziemy do kosciola bo akurat mam wolne a sprawy malzenskie to tylko przyjmuja w moich godzinach pracy
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Widzę, że za fotografa dajecie sporo... Ja mam samą sesję za 500zł, ale wiem, że za całość fotograf (sesja, kościół, wesele) bierze tylko 1000 zł. Do dyspozycji jest 2 fotografów, więc robią zdjęcia najważniejszych momentów z 2 różnych ujęć. Ja mam natomiast osobiście problem znalezieniem butów, które by się nadawały dla mnie. Nie liczą że mam rozmiar 41 to w butach do "szpica" mam za szeroką stopę w palcach. Mam jeszcze kolejny problem buty nie mogą być na wysokim obcasie bo będę wyższa od przyszłego. Nie wiem gdzie bym mogła znaleźć takie buty. Np. na Kasztanowej są pasujące buty, ale mają 5 lub 7 cm obcas. http://www.butyslubne.com.pl/foto_produktow/49b.jpg Edytowane przez monia1989 Czas edycji: 2008-11-08 o 17:20 |
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapytaj jakąś panią w ich firmowym sklepie
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem zła jak nie wiem co !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wróciłam z Londynu od Polskiego ksiedza i mam mieszane uczucia . Centralnie ksiadz mial nas w d.... i nic nie załatwilismy.
Myslałam ze ksiadz z nami porozmawia jak z normalnymi ludzmi ...zapyta kiedy mamy slub , gdzie . Da jakieś wskazówki , rady a tymczasem łache zrobił ze sie do nas odezwał. Co do nauk oczywiscie stwierdził ze nie wie czy w Londynie sa nauki weekendowe ( nie miał pojecia czy sa tez w jego kościele ) - oczywiscie nie raczył nawet tego sprawdzić. Nic nam nie pomógl a drugi szczelił tekst | nie zapisujcie sie tu na kurs bo i tak go nie skonczycie , szkoda drogi i czasu. No byłam w szoku poprostu ksiadz ma za***iste podejscie jak tak mozna ???? Dlaczego miałabym go nie skonczyc ,przeciez jakby nam nie zalezalo to bysmy sie nie fatygowali i olałabym to - nie wiem co o tym myslec . Chyba musze isc do Oxfordu ale mam dość.
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda nerwów...my chcieliśmy tutaj robić nauki, ale się rozmyśliliśmy. Jeden polski ksiądz nam powiedział,że za mało na tace się daje, nie dawał rozgrzeszenia ludziom, krytykował polaków itp. wolimy iść na angielską msze niż na polska z udziałem tego księdza mam nadzieje, że Wam się uda wszystko szybciutko załatwić i mam nadzieje, że znajdziecie fajnego i porządnego księdza
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprawy organizacyjne zalatwia siostra zakonna - uczynna, pomocna i radzaca - co do weekendowych to wiem ze napewno sa tez organizowane fajne u Dominikanow. Tam u nas trzeba zdzwonic. glowa do gory alatwicie all ![]() a moje plany sie skomplikowaly...zamiast w kwietniu bede miec slub listopad lub grudzien 2009 ...zaloba w rodzinie mojego tz..db ze termin sali moglismy jeszcze zmienic, mam pytanie...wiecie jak to jest ze slubem i weselem w adwencie ? bo ja wiem ze zakaz zostal zniesiony w 2001 albo 2003 roku...bo to duzo warunkuje w naszym przypadku czy brac termin andrzejkowy czy grudien ..no i mam problem z suknia...bo teraz kupowanie chyba nie ma jednak sensu...i doradzcie ,,jak sie ubrac na zimowy styl ?? plaszczyk ?? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bolerko mój brat brał ślub w grudniu i jakoś sobie poradzili, wiem że bratowa miała krótkie futerko, wyglądała, cudnie co do adwentu, to niestety nie wiem i nie mam pojęcia szczerze. Oni brali ślub w drugi dzień świąt...
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie pomyslałam o jakiś fajnym futerku
Ewentualnie o płaszczyku tylko szkoda zeby płaszcz zakrył suknie. Co do adwentu to też nie mam pojecia ale mysle ze najlepiej zapytac ksiedza on ci napewno doradzi. Jednak co do miesiaca to chyba bym wybrała grudzien jesli bedzie snieg - bedziesz miec sliczny slub.
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szukałam troche wersji zimowych panien młodych ale jakoś marnie z tym :| bolerka też mi się podobają ...hmm...a płaszczyki widziałam cudne dopasowane do sukni pod spodem dzieki temu prosta suknia jaka sobie wymarzyłam ma dodatkowy urok tylko ceny mnie powalaja ...:| ja specjalnie prosta sukienke bo piekna i tanio..Sysuniu gratuluje pracki no właśnie chyba zaczełam się jeszcze bardziej cieszyć bo ja kocham zime !!! hmm a widziałyście coś ciekawego jako panna młoda zimowa ? ja znalazlam takie ,,, mam nadzije ze moj tz tu nie wejdzie :P poza tym...i tak nie wie co wybiore ,,, to wklejam ...jak mi sie uda,, |
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze takie - ta ostatnia to juz z plaszczykiewm i bez..tylko ze tak napraawde znalazlam narazie tylko ikonki i nigdzie gdzie te suknie mozna znlezc w salonach
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obyś nie przesadziła i nie wyglądała jak królowa śniegu ale myśle, że wkońcu coś znajdziesz. Przyznam się, że to nie lada wyzwanie dla Ciebie więc trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Paanti bardzo ładne te płaszczyki
Ja szukałam coś dla ciebie ale nie moge znalesc :?Ja znowu buszuje po stronach ze sukniami i znalazłam takie cudo
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2008-11-21 o 14:41 |
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam strone z sukniami ale sa one cholernie drogie. Bardzo podoba mi sie ta suknia z koronka przy górze - 11 ZDJĘCIE
Jak pojade do Pl to bede kombinowac cos w tym kierunku , moze Pani z Bianki na gertrudy stworzy mi takie cudo lub moze cos wymysimy podobnego przy gotowej sukni. Narazie po cichu zaczynam planowac wyjazd do Pl na 4 dni - moze sie uda w styczniu. Bo zaczynam sie martwic tym kosciołem
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my do krakowa lecimy dopiero w kwietniu i wtedy bedziemy załatwiać, reszte, m.in. kościół...też się tym martwie, ale TŻ i pani w zachrystii powiedziała że tak wystarczy ja upolowałam taką suknie ostatnio, troszke poprawek, ale jest taka spokojna i na moje "baloniki" jest chyba w sam raz
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam
juz wklejam gapa ze mnie .http://www.linearaffaelli.be/catalog...lection=bridal - zdjecie 11 Ewurka mnie sie bardzo podoba góra sukni z tego twojego drugiego zdjecia !!! Bardzo elegancka , seksowna - piekna Ta pierwsza jakoś mi nie bardzo leży - jakoś ta modelka wyglada w tej sukni tak bardzo masywnie - nie dodaje kobiecości.
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ta Twoja upatrzona bardzo ładna, tylko nie wiem czy na dobrą patrzyłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

ciekawe jak mi to pójdzie...suknie mam upatrzoną, a okaże się jaka ona będzie jak zaczne przymierzać i widzieć je na sobie
mam nadzieje, że wkońcu się to unormuje 

a wy tu o 3 tysiakach mówicie