![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
![]() no właśnie nie byłam w naszym wątku bo nie za dobrze się czuję, głównie kręgosłup i kark mi dokuczają ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "nieoficjalnie" zdiagnozowane... po papier idę tylko zeby rodzice przestali mnie wyzywać od leniuchów :P chodziło mi o barierę jako o akceptację - będąc taką a nie inną osobą często "na dziń dobry" już jestem odrzucana bo jestem inna, za głośna, za duzo mnie... częściowo to pewnie sprawka adhd, ale większość moich znajomych to ludzie ekstrawertyczni i wiem że oni czują się czasami podobnie, tyle że oni łatwiej sobie z tym radzą... może po prostu obracam się w specyficznym środowisku, ale moim zdaniem introwertykom jest "społecznie" łatwiej.. PS. szybkiego powrotu do zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Neska, przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia! Mam nadzieje, ze niedługo poczujesz się lepiej.
Poziom hormonow tarczycy badałam i wyglada na to, że wszystko jest w porzadku. Aczkolwiek objawy faktycznie mam takie, jakbym miała niedoczynnosc tarczycy. ![]() Zgadzam się z tą teorią dot introwertkow i ekstrawertykow. Bo tak właśnie bardzo często się czuję- niepotrzebna, nieużyteczna i nieprzystosowana do życia w dzisiejszym społeczenstwie. A przeciez nie da się zmienic swojego charakteru.
#274 |
Rozeznanie
|
Charakter można zmienić, tylko trzeba nad tym ciężko pracować, wiadomo, ze nie zmienisz się całkowicie, ale możesz wyeliminować pewne cechy, które Ci przeszkadzają. Kurde nie jestem w stanie się uczyć zbieram same pały i dwóje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Ekhmm Margaret myslala o lekach czy raczej o tym,zeby sie wykonczyc???Bo ja zrozumialam,ze to 2.A jesli tak ,to nie martw sie jakos sie ułoży-ja wiele razy przez szkołe chcialam sie pozegnac z tym swiatem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, gdyby to było takie proste- bierzesz tabletki i jestes zdrowa, to nie byłoby powodu, żeby się wahać. Tyle, że to niestety nie jest takie różowe, jak się wydaje. Nie istnieje tabletka szczęścia. Leki psychiatryczne to nie jest coś, co wezmiesz i od razu poczujesz sie swietnie. Równie dobrze możesz sie zdarzyc tak, ze wezmiesz lekarstwo, ktore okaże się zupełnie nietrafione i sprawi, ze bedziesz czuła się naprawde fatalnie. Z nauką jakoś się na pewno pozbierasz. Każdy ma prawo do troche gorszego okresu. A jesli mialas w tamtym polroczu dobre stopnie, to na pewno teraz uda ci się z wszystkiego wyciągnąć. ![]()
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Bess zgadłaś... nie chcę tam jutro iść. I co robiłas kiedy dopadł Cie kryzys?
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I warto życ wlasnie dla tego momentu. ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
hmm niestety niewiele.
Edytowane przez bess Czas edycji: 2007-03-30 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak żyłam w Stanach to mieszkałam w domu, gdzie był dośc trudny 5latek ze zdiagnozowanym ADHD i syndromem Aspbergera. Byłam przeciw podawaniu mu leków i wielokrotnie to powatrzałam, jednak rodzice uważali że im droższy psychiatra tym lepsze diagnozy. Najpierw maluch dostawał jedną dawkę leku na te zaburzenia, po roku dostawał już trzykrotną dawkę. Pięciolatek! Uważam że tak długo jak jest możliwość poświęcenia czasu takiej osobie i zajęcia się nią, tak długo można walczyć inaczej niż tabletkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I wiesz, Margaret, z perspektywy czasu to wydaje się zupełnie nieważne, nieistotne. Te problemy, które wtedy wydawały mi się nie do przezwycięzenia, teraz wydają mi się zupełnie niewarte tych wszystkich nocy które wtedy nad nimi przepłakałam. Szkoła to mały kawałek życia. Dla wielu osob mało przyjemny. Ale on mija, tak jak wszystko. Postaraj się wytłumaczyc sobie, że co by się nie wydarzyło, to żadna tragedia się nie stanie. Szkoła nie jest warta twojego zdrowia i zszarpanych nerwów. Mówi Ci to osoba, która jeszcze 5 lat temu myślała tak jak Ty. Zobaczysz, ze to wszystko jakos samo sie ulozy. troche lepiej, troche gorzej, ale na pewno jakos. Zobaczysz. Czapeczkaelfa ci to obiecuje ![]()
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale teraz skonczylam szkołę, nie mam z nikim kontaktu, staram sie zapomniec w ogole o tamtym okresie. I żyję dalej. Trzeba byc silnym. To, że jest się innym, nie znaczy, że jest się gorszym. Większa wrażliwość jest nie do pojęcia dla większosci ludzi. Ale to jest ich strata.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki za życzenia powrotu do drowia tak naprawdę prawie nic mi się nie stało, walnęłam kolanami o półkę , no i kręgosłup mnie boli, a jechaliśmy naprawdę wolno....To straszne aż boje się pomyśleć co by było gdybym pasów nie miała
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny doskonale Was rozumię...też nieraz czuję się poprostu inna,że nie nadaję się do tego świata,społeczeństwa,czuj ę,że nie nadążam za tym wszystkim.Moim problemem jest też to,że strasznie się wszystkim przejmuję..co ktoś pomyśli,jak mi się coś uda,czy się uda itp.niektóre sytuacje potafię rozpamietywać lata.Najchętniej bym się zaszyła gdzieś w domku w górach,na wsi czy gdzieś,i tam sobie żyła z dala od tego wszystkiego
![]()
#290 |
Zakorzenienie
|
chciałam wam dziewczyny napisać, że pierwszy raz od dawna odetchęłam z ulgą. Zaliczyłam ostatni egzmin, spędziłam przepiękny dzień z TŻ, weczorem wybraliśmy się do kina na Testosteron i śmiałam się jak nigdy.
Gdy wszystkie troski spłynęły ze mnie, przez cała noc nie mogłam usnąć, wierciłam się choć normalnie nie mam z tym problemu, bo tak przeżywałam że to koniec, że mogę znowu się uśmiechnąć, że wszystko znowu się układa. Serce i cała lewa strona klatki piersiowej bolały mnie tak mocno, że myślałam żę oszaleję. Tak mocno przeżywałam że tym ostatnim egzminem zakończył się jakiś etap w moim życiu. Za parę dni nasza rocznica z TŻ, potem moje urodziny, planujemy wypad do Pragi...zaczęłam widzieć tyle plusów. Czuję jakby życie dało mi następną szansę i wiele siły żeby tym razem nie sknociś czegoś. Postaram się być bardziej systematyczną, by nie mieć problemów takich jak miałam na tej sesji. Na szczęście obyło się bez warunku z żadnego przedmiotu. Miałam wiele szczęścia i przede wszystkim spotkałam dobrych ludzi na swojej drodze którzy wyciągali do mnie pomocną dłoń. Nie sądziłam że tylu ich jest. Wy też mi tu pomagacie ciągle, czuję że w swoich słabościach nie jestem sama. To fajnie gdy się wie, że są ludzie, którzy przeżywają wszystko potrójnie mocno tak jak i ja; którzy wszystko przeżywają jakby to była najważniejsza rzecz na świecie. No i bez wątpienia najcudowniejszą osobą stał się oj TŻ, który ciągle dbał o to bym dobrze się czuła i motywował mnie. Postarajcie się proszę zauważyć jakieś dobre strony wszystkiego. To nie jest łatwe, ale czasem się da, więc łapcie te ulotne chwile... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Bardzo się ciesze Side85
![]() ![]()
#292 |
Raczkowanie
|
Macie moze odresy do jakiegos dobrego psychiatry?
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Martna napisz z jakiego jesteś regionu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
Tripko nie wiem...teraz mówią mi, że dawno nie widzieli mnie takiej usmiechnietej, ale to naprawdę jest dziwne
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Margaret, nie wiem do konca czy właśnie tak sie to objawia, ale jest cos takiego jak depresja dwubiegunowa. Moze ktos kto sie na tym lepiej zna mogłby cos wiecej napisac.
Ale mysle, że w twoim przypadku to po prostu zmeczenie tym ciągłym zdenerwowaniem i smutkiem i próba odreagowania w taki sposób. Twój organizm ma dosyc. Nie chce sie juz smucic ![]() Z nastrojami róznie bywa. Człowiek zyje troche jak na hustawce ![]() jesli nie jest ci smutno, to nie zastanawiaj się dlaczego. Ciesz sie tym i nie analizuj za bardzo.
#300 |
Rozeznanie
|
Czapeczkoelfa tez tak kiedyś myślałam, że może to organizm tak odreagowuje, ale to już nie pierwszy raz się zdarzyło, tak nagle, jeszcze w czwartek chciałam ze sobą skończyć a w piątek dostałam jakiegos szału. Poza tym ciągle chce mi się spać i dużooo jem...kurde może macie rację co do CHAD...dziękuję Wam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.