|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: oryginalny odpowiednik taniej wersji
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-love-edp.html
a ten? Kiss of love Bi-es jaki jest oryginał wie ktoś?
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, chyba to jest to
![]() dziekuje
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Obstawiam, że to odpowiednik Lacoste Touch of Pink
![]() nuty Bi-esa: Nuty zapachowe: cytrusy, kolendra, wanilia, piżmo, drzewo sandałowe. Nuty Touch of Pink: nuta głowy: czerwona pomarańcza, liść kolendry, kardamon nuta serca: liść fiołka, jaśmin, nasiona marchwi nuta bazowa: sandalowiec, piżma, dotyk wanilii Edit: Spóźniłam się
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście niesamowite
![]() dziękuje jeszcze raz, buziak!
|
|
#276 |
|
Przyczajenie
|
Temat od jakiegos czasu nie ruszany, ale mam nadzieje, ze ktos tu zagladnie i mi pomoze
. A wiec, szukam jakiegos zapachu podobnego do Oriflame Giordani Gold Shine ;] jakbyscie znaly jakis nie wiem, odpowiednik albo zapach ktory jest do niego podobny, to prosze o odpowiedz
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.fragrantica.com/perfume/O...16.htmlhttp:// |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Kogo odpowiednikiem jest Bi Es Oshi Green Woman Woda Perfumowana EDP 50 ml ?
Nuty głowy: frezja, liczi, piwonia, pieprz brazylijski Nuty serca: konwalia, magnolia, fioletowe róże Nuty podstawy: nuty pudrowe, drzewo cedrowe, białe piżmo
__________________ Wymiana : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1156001 Szukam : Balenciaga B edp, Sublime Balkiss The Different Company, BALENCIAGA PARIS EDP Edytowane przez Celine5 Czas edycji: 2017-04-20 o 23:43 |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...chloe-edt.html Ale równie dobrze może to być Chloe EDT lub EDP
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
chloe edp
Nuty zapachowe: nuta głowy: liczi, frezja, peonia nuta serca: róża, magnolia, lilia nuta bazy: ambra, drzewo cedrowe ale asu\iuula ze ty po opakowaniu doszlas
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula jestes miszcz
a swoja droga ja w chloe ani liczi ani frezji nie wyczuwam...tylko roza
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-08-01 o 11:56 |
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiednikiem Chloe edp bedzie ten zapach z Bi - Es Oshi Woman Woda Perfumowana EDP
Nuta głowy: frezja, liczi, piwonia, pieprz brazylijski Nuta serca: konwalia, magnolia, fioletowe róże Nuta podstawy: nuty pudrowe, drzewo cedrowe, białe piżmo
__________________ Wymiana : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1156001 Szukam : Balenciaga B edp, Sublime Balkiss The Different Company, BALENCIAGA PARIS EDP Edytowane przez Celine5 Czas edycji: 2017-04-20 o 23:43 |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
O, a różyczkę mają z Tresora
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pytałam o pachnidło, które najpierw pachniało świeżo, później kwiatami a na końcu pralinkami, bo miałam nieopisaną próbkę i nie wiedziałam co to. Ale w końcu się dowiedziałam od koleżanki, która mi ją dała, że ten zapach zwie się Forbidden Love sygnowany jest przez Yves de Sistelle a produkuje go Paris Bleu - czyli ta sama firma która wypuściła Sanderling, sprzedawany jako odpowiednik Coco Mademoiselle. Frafrantica podaje, że Paris Bleu to nisza, ale jakim cudem nisza sprzedawana jest w hipermarketach w cenie ok. 50 zł za 100 ml?
Cenowo mnie Forbidden Love jakoś dziwnie również na odpowiednik pasuje, chociaż miło by było gdyby nim nie był, bo flaszkę już zakupiłam. Na flakonie pod spodem, poza naklejką, jest wypiaskowany kod i 80% vol, chociaż nie wiem czy to ma jakiś wpływ na to czy coś jest odpowiednikiem czy nie. ![]() Czy ktoś wie czego innego mogą być poniższe nuty? Nuty głowy: bergamotka, czarna porzeczka, frezja, różowy pieprz Nuty serca: jaśmin, neroli, heliotrop, fiołek Nuty bazy: wanilia, praliny, białe piżmo, nuty drzewne.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Orientujecie się może jakie są oryginalne odpowiedniki zapachów, które pojawiły się ostatnio w Biedronce? Do tej pory kojarzyłam, że ich producentem jest Bi-Es, więc pewnie naśladują jakieś oryginalne perfumy, ale niestety nie potrafię tego rozszyfrować.
|
|
|
|
|
#287 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2012-08-02 o 09:43 |
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po nazwie moze forbidden rose?
|
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tym Passing akurat wiedziałam, ale bardziej ciekawią mnie te nowe wody (na tylnej okładce ostatniej oferty "Moje Piękno"), i te które były ok. 2 tygodnie temu - w fioletowym flakonie, zielonym i jeszcze jakiś jeden.
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
-wąchałam je, nawet ładne niektóre, ale niestety nie wiem do czego są podobne. Producentem tychze nie jest chyba BI-Es.
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Do żadnego z nich nie jest podobne. Trochę przypomina Innocenta Illusion z minimalną domieszką Wisha pozbawionego ciężkości za to okraszonego jaśminem.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Pisałyście o Yves de Sistelle i przypomniała mi się męska woda Chairman. Nie wiecie co ona może naśladować? Nuty ze strony producenta:
- kandyzowane jabłka, bazylia, bergamota - lawenda, jaśmin,cynamon, skóra - ambra, wanilia, paczula, cedr
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też mnie zaintrygowały, bo nie pachniały jakąś tanią podróbką, ale właśnie kojarzyły mi się z jakimiś markowymi perfumami. Może dziewczyny na wątku biedronkowym będą coś wiedzieć.
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Przetestowałam ponownie Ricci Ricci. Forbidden Love, jak się uprzeć, to gdzieś po środku pachnie trochę podobnie. Ale Ricci Ricci trwa od początku do końca w prawie niezmienionej postaci, a to się zmienia i jest na mnie znacznie trwalsze.
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
o prosze wiec jednak faktycznie odpowiedniki lepsze i trwalsze niz oryginal jak to czesto pisza na allegro
|
|
#296 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Dział chyba odpowiedni - Paris Avenue. Jakieś opinie?
Czytałem 3/5 tego tematu ale chyba nikt się nie wypowiadał. Dobrze imitują? Puma Women chyba już wycofana z produkcji ? Naturalne połączenie bardzo lekkiego grejpfruta z mrożoną zieloną herbatą - jakieś sugestie poza Paris Avenue? Edytowane przez LordWiliam Czas edycji: 2012-08-04 o 10:08 |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie jest dosłownym odpowiednikiem, bo cosik jeszcze dorzucili z inszych pachnideł. To raczej odpowiednik 4 w 1. Ale trwały jest i wcale nie pachnie "tanio". To jest w sumie bardzo fajny perfum. ![]() I jeszcze jedną perfumę namierzyłam, tym razem polskiej produkcji za 25 zł, która pachnie jak Trufle Wawela. Co prawda trzyma się góra do 4 godzin a flakon pozostawia bardzo wiele do życzenia, ale to jest chyba najładniejszy (najładniejszy, nie najlepszy ) czekoladowy zapach jaki wąchałam. Dark Extacy i Chocolate Greedy mogą się schować. I do tego "brudna szmata" nie wychodzi jak to często bywa w przypadku czekoladowych pachnideł.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-08-04 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się Truffle nazywa czy jakoś tak podobnie. To jest chyba seria rodem z czekoladek Ferrero, bo jest jeszcze białe Rafaello i wiśniowe - nazwy nie pamiętam, ale stawiam na Mon Cheri.
Flaszki są w formie matowych kul - gdyby były lepiej wykonane, to by były świetne.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-08-04 o 21:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

-wąchałam je, nawet ładne niektóre, ale niestety nie wiem do czego są podobne. Producentem tychze nie jest chyba BI-Es.
Co prawda trzyma się góra do 4 godzin a flakon pozostawia bardzo wiele do życzenia, ale to jest chyba najładniejszy (najładniejszy, nie najlepszy