![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: oryginalny odpowiednik taniej wersji
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-love-edp.html
a ten? Kiss of love Bi-es jaki jest oryginał wie ktoś? ![]()
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
faktycznie, chyba to jest to
![]() dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Obstawiam, że to odpowiednik Lacoste Touch of Pink
![]() nuty Bi-esa: Nuty zapachowe: cytrusy, kolendra, wanilia, piżmo, drzewo sandałowe. Nuty Touch of Pink: nuta głowy: czerwona pomarańcza, liść kolendry, kardamon nuta serca: liść fiołka, jaśmin, nasiona marchwi nuta bazowa: sandalowiec, piżma, dotyk wanilii Edit: Spóźniłam się ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
jesteście niesamowite
![]() dziękuje jeszcze raz, buziak! ![]() ![]()
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
Temat od jakiegos czasu nie ruszany, ale mam nadzieje, ze ktos tu zagladnie i mi pomoze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.fragrantica.com/perfume/O...16.htmlhttp:// |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Kogo odpowiednikiem jest Bi Es Oshi Green Woman Woda Perfumowana EDP 50 ml ?
Nuty głowy: frezja, liczi, piwonia, pieprz brazylijski Nuty serca: konwalia, magnolia, fioletowe róże Nuty podstawy: nuty pudrowe, drzewo cedrowe, białe piżmo
__________________ Wymiana : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1156001 Szukam : Balenciaga B edp, Sublime Balkiss The Different Company, BALENCIAGA PARIS EDP Edytowane przez Celine5 Czas edycji: 2017-04-20 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...chloe-edt.html Ale równie dobrze może to być Chloe EDT lub EDP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
chloe edp
Nuty zapachowe: nuta głowy: liczi, frezja, peonia nuta serca: róża, magnolia, lilia nuta bazy: ambra, drzewo cedrowe ale asu\iuula ze ty po opakowaniu doszlas ![]()
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Asiula jestes miszcz
![]() a swoja droga ja w chloe ani liczi ani frezji nie wyczuwam...tylko roza ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-08-01 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Odpowiednikiem Chloe edp bedzie ten zapach z Bi - Es Oshi Woman Woda Perfumowana EDP
Nuta głowy: frezja, liczi, piwonia, pieprz brazylijski Nuta serca: konwalia, magnolia, fioletowe róże Nuta podstawy: nuty pudrowe, drzewo cedrowe, białe piżmo
__________________ Wymiana : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1156001 Szukam : Balenciaga B edp, Sublime Balkiss The Different Company, BALENCIAGA PARIS EDP Edytowane przez Celine5 Czas edycji: 2017-04-20 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
O, a różyczkę mają z Tresora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pytałam o pachnidło, które najpierw pachniało świeżo, później kwiatami a na końcu pralinkami, bo miałam nieopisaną próbkę i nie wiedziałam co to. Ale w końcu się dowiedziałam od koleżanki, która mi ją dała, że ten zapach zwie się Forbidden Love sygnowany jest przez Yves de Sistelle a produkuje go Paris Bleu - czyli ta sama firma która wypuściła Sanderling, sprzedawany jako odpowiednik Coco Mademoiselle. Frafrantica podaje, że Paris Bleu to nisza, ale jakim cudem nisza sprzedawana jest w hipermarketach w cenie ok. 50 zł za 100 ml?
![]() ![]() ![]() Czy ktoś wie czego innego mogą być poniższe nuty? Nuty głowy: bergamotka, czarna porzeczka, frezja, różowy pieprz Nuty serca: jaśmin, neroli, heliotrop, fiołek Nuty bazy: wanilia, praliny, białe piżmo, nuty drzewne.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Orientujecie się może jakie są oryginalne odpowiedniki zapachów, które pojawiły się ostatnio w Biedronce? Do tej pory kojarzyłam, że ich producentem jest Bi-Es, więc pewnie naśladują jakieś oryginalne perfumy, ale niestety nie potrafię tego rozszyfrować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2012-08-02 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po nazwie moze forbidden rose?
![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Do żadnego z nich nie jest podobne. Trochę przypomina Innocenta Illusion z minimalną domieszką Wisha pozbawionego ciężkości za to okraszonego jaśminem.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Pisałyście o Yves de Sistelle i przypomniała mi się męska woda Chairman. Nie wiecie co ona może naśladować? Nuty ze strony producenta:
- kandyzowane jabłka, bazylia, bergamota - lawenda, jaśmin,cynamon, skóra - ambra, wanilia, paczula, cedr
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
No właśnie też mnie zaintrygowały, bo nie pachniały jakąś tanią podróbką, ale właśnie kojarzyły mi się z jakimiś markowymi perfumami. Może dziewczyny na wątku biedronkowym będą coś wiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Przetestowałam ponownie Ricci Ricci. Forbidden Love, jak się uprzeć, to gdzieś po środku pachnie trochę podobnie. Ale Ricci Ricci trwa od początku do końca w prawie niezmienionej postaci, a to się zmienia i jest na mnie znacznie trwalsze.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
o prosze wiec jednak faktycznie odpowiedniki lepsze i trwalsze niz oryginal jak to czesto pisza na allegro
![]()
![]() |
#296 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Dział chyba odpowiedni - Paris Avenue. Jakieś opinie?
Czytałem 3/5 tego tematu ale chyba nikt się nie wypowiadał. Dobrze imitują? Puma Women chyba już wycofana z produkcji ? Naturalne połączenie bardzo lekkiego grejpfruta z mrożoną zieloną herbatą - jakieś sugestie poza Paris Avenue? Edytowane przez LordWiliam Czas edycji: 2012-08-04 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedną perfumę namierzyłam, tym razem polskiej produkcji za 25 zł, która pachnie jak Trufle Wawela. ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-08-04 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Chyba się Truffle nazywa czy jakoś tak podobnie. To jest chyba seria rodem z czekoladek Ferrero, bo jest jeszcze białe Rafaello i wiśniowe - nazwy nie pamiętam, ale stawiam na Mon Cheri.
![]() Flaszki są w formie matowych kul - gdyby były lepiej wykonane, to by były świetne.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-08-04 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.