Praca w H&M? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 02:56   #271
psotnapaulina
Przyczajenie

Dot.: Praca w H&M?

Można pracowac na caly etat, 3/4, 1/2 i 1/4. Praktycznie zawsze sa nadgodziny
psotnapaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 22:35   #272
cremova
Zasiedzenie

orientujecie sie ile zarabia kierownik dzialu? jesli nie tu to prosilabym o info na priv
cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 07:57   #273
unbridled
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hmwroclaw Pokaż wiadomość
Witam. Pracuje w H&M we Wrocławiu już ponad rok. Powiem wam, że nie polecam pracy w tym sklepie. Jestem właśnie w trakcie szukania czegoś innego. Ta firma to koszmar! Zwykłego pracownika mają za tanią siłę roboczą. Musisz tyrać za dwóch (bo tną godziny i np na dziale który mają zamykać dwie osoby - zamyka jedna )- musisz roznieść przymkę, posprzątać dział, co chwilę podbiegać do kasy, asystować przy zwrocie. Często są audyty . Musisz wtedy biegać z przyklejonym do twarzy uśmiechem i każdemu mówić "dzień dobry ", nawet jeśli masz ręcę pełne roboty. Kierownicy potrafią do Ciebie dzwonić w dzień wolny i informować Cię o tym, że musisz przyjść do pracy ( w sumie nie interesuje ich czy możesz). Często jest tak, że zmieniają Ci grafik i zapomną Cię o tych zmianach poinformować i wtedy wpisują Ci UŻ (urlop na żądanie)- jeśli ktoś ma np 1/2 etatu i w dzień w który musiałeś wziąć UŻ zaplanowali Ci 8 godzin pracy to z Twojego ustawowego urlopu zabierają Ci aż dwa DNI!....

śmieszne i absurdalne jest to, że kierownikami działu zostają często osoby z zewnątrz... Ty np pracujesz już rok, dwa lata a Twoim kierownikiem zostaje osoba która nigdy w H&M nie pracowała . (Mam w sklepie znajomych którzy już pracują ze dwa ,trzy lata w H&M a ich kierownikami działu są osoby które w h&m pracują od ... miesiąca)...

żadnych premii nie ma (co najwyżej tylko na Boże Narodzenie niewiele ponad 200 zł)...

Czasem kiero sklepu daje 100-200 zł, żeby ktoś zrobił zakupy dla personelu i jest jedzenie (śniadanie albo obiad).

Są też przebudowy i czasem są nawet w nocy.
Dostaje sie około 7,5 zł na rękę za godzinę- praca nie jest warta takich pieniędzy... tyrasz jak wół a wypłata jest tak marna, że aż przykro patrzeć.

Wracając do kierowników działu to z reguły strasznie wykorzystują swoją pozycję (zwłaszcza Ci świeżo upieczeni)- masakra, traktują Cię jak popychadło.

W H&M liczy się także TAKT (jeśli nie robi się zaplanowanego utargu to Ty także nie zarobisz bo to co było napisane wyżej - potną Ci godziny i Twoja pensja będzie mizerna).

25 % zniżki na ciuchy owszem, ale pracując w H&m z czasem ma się obrzydzenie do tych rzeczy.

Teraz np sa plany że pierwsza zmiana ma się zaczynać nie o 6:15 jak do tej pory tylko o 4:30!!!!!!!

Ogólnie naprawdę odradzam pracę w H&M zwłaszcza w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu (gdzie kierowniczka tak manipuluje ludźmi i godzinami, że szkoda gadać- wprowadzanie terroru - dosłownie) i na Świdnickiej gdzie kierownictwo też ma Cię za nic...

Wiem, że ciężko z pracą ale H&M to niezły obóz pracy w chwilii obecnej. Kiedyś był to np dla mnie dodatek do studiów , dziś ta praca (poprzez kierownictwo) staje się tak jakby głównym punktem mojego życia i trzeba stawać na głowie i robić wszystko, żeby nie dostać zje*** od przełożonych.

Nie warto. Na prawdę nie warto.
Niestety tak jest nie tylko w H&M. Moja oleżanka pracuje w innej znanej sieciowce. Pracuje po 10, 8 godzin, czasami jak maja przebudowy to do 2 w nocy czyli 16 godzin naa nogach po 6 zł !!! W tym czasie absolutnie nie możesz usiąść! Ani na minute, bo dostajesz opierdziel jak przyuważą. W tym czasie maja 0,5 godz przerwy a czasem kiedy przyjezdza szef to w ogole nie ida na przerwe bo strasznei krzywo sie patrzy ze one siedza i nic nie robia. Normalnie masakra, jeszcze za takie marne pieniadze. Jezeli macie jakas inna mozliwość pracy to nie pchajcie sie w sieciowki.

Phil Bosmans
unbridled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 10:52   #274
czarna magda
Raczkowanie

Witam

Mam pytanko do h&m aplikowałyście przez stronke online czy składałyście Cv w sklepie??

https://www.facebook.com/ArkadiaSilowniaDlaPan?ref=hl
czarna magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-28, 10:07   #275
sylwia7_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna magda Pokaż wiadomość
Witam

Mam pytanko do h&m aplikowałyście przez stronke online czy składałyście Cv w sklepie??
Do h&mu tylko i wylacznie przez stronke
sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-30, 22:07   #276
pannarzez
Przyczajenie

Pracowałam i nie przesadzałabym, że jest tak strasznie.

Praca jak praca - każda ma swoje dobre i złe strony.

Plusy pracy w H&M:
+ duża elastyczność (można łączyć ze studiami dziennymi)
+ fajna, przyjazna atmosfera
+ duże możliwości rozwoju
+ codziennie uczysz się czegoś nowego

Minusy pracy w H&M:
- średnie pieniądze (wymienione wyżej 7,5 to jakaś bzdura - dostawałam więcej, ale to pewnie kwestia indywidualnej umowy, która jest tajna)
- ciężka praca fizyczna do późnych godzin nocnych - w zależności od godzin otwarcia centrum

Dobre miejsce na start, np. tuż po maturze (ja tak pracowałam).
Stary 2012-10-02, 12:58   #277
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

kumpela pracuje w H&M w Poznaniu i umowę zlecenie dostaje na każdy tydzień. nie wiem zatem czy to przyszłościowe, skoro po którymś tam tygodniu z kolei można się dowiedzieć, ze już sie nie pracuje.
Stary 2012-10-03, 21:02   #278
pannarzez
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
kumpela pracuje w H&M w Poznaniu i umowę zlecenie dostaje na każdy tydzień. nie wiem zatem czy to przyszłościowe, skoro po którymś tam tygodniu z kolei można się dowiedzieć, ze już sie nie pracuje.
To niech się bardziej przykłada:
* w H&M jest duża rotacja, ale trzeba się naprawdę mocno postarać żeby Cię wywalili
* firmie jest o wiele bardziej na rękę zatrudniać na długie umowy i umowy o pracę

więc nie wiem co z tą Twoją koleżanką jest nie tak, ale niech pogada z kiero. Nigdy się z takim czymś nie spotkałam i zawsze tendencja była zupełnie odwrotna.
Stary 2012-10-10, 09:48   #279
monia87022
Przyczajenie

Zaczęłam pracę w H&M 01.09. Bardzo się cieszyłam na wieść iż przeszłam rekrutację. Później troszkę się to zmieniło... Najpierw zaczęłyśmy dwutygodniowe szkolenie w innym mieście. Ludzie traktowali Nas tam z góry, odzywali się chamsko. Zamiast pomóc wyśmiewali i zostawiali z problemem samych. Po dwóch tygodniach męczarni przyszedł czas na budowę sklepu. Ciężka praca po 12 godzin... Sklep się otworzył i? I nadal ciężka praca. Trzeba robić tysiąc rzeczy jednocześnie. Sklep nie przynosi oczekiwanych obrotów i tną nam godziny :/ Potrafimy mieć po 3, 4 dni wolnego, a później przyjść do pracy tylko na 3 godziny... Ludzie są w porządku. Kierownictwo też, chociaż czasem strasznie wykorzystują. Mając dzień wolny dzwonią żeby przyjść do pracy, w inny dzień człowiek jest już przyszykowany i gotowy do wyjścia dzwonią że jednak nie ma tylu klientów i masz dzisiaj wolne :/ Irytująca sprawa... 25% znizki po miesiącu pracy, co jakiś czas 50% na daną rzecz. A wszystko robione po to, żeby pieniądze wróciły do H&M Zarobki (moim zdaniem) marne. 10,50 zł brutto. Jeżeli nie masz przepracowanych pełnych godzin dostajesz marne 500 zł :/ Nadgodziny wypłacane są co 3 miesiące, bo taki jest okres rozliczeniowy. Większość dziewczyn rozgląda się za czymś innym, bo na dłuższą metę to jest nie do przyjęcia. NIe rozumiem jak niektórzy wytrzymują tam po tyle lat... Tym bardziej że przyjmują na 1/2 etatu...
monia87022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 20:04   #280
pannarzez
Przyczajenie

To zależy od Ciebie i Twojego charakteru. Albo jesteś zahartowana i gotowa do ciężkiej pracy, albo nie. Nie spodziewajcie się po sklepie odzieżowym wielkich pieniędzy i bogatego pakietu świadczeń socjalnych. Chociaż nie wiem czemu tak spadły te zarobki ostatnio, ja dostawałam może i niewiele, ale mimo wszystko więcej niż przytaczane przez Was kwoty. To praca na chwilę, zajęcie na pierwszy rok studiów. A jeśli ktoś wytrzymuje dłużej - jego sprawa, widocznie ma silny charakter i nie ma lepszych perspektyw. Lepsze to niż narzekać na forach. Jeśli uważasz, że zasługujesz na więcej, to na pewno dostaniesz lepszą pracę. Zazwyczaj jednak ci co najwięcej narzekają i tak nie mają zbyt wiele do zaoferowania pracodawcy.
Stary 2012-10-11, 09:43   #281
monia87022
Przyczajenie

To nie jest narzekanie, a odpowiedź na pytanie "praca w H&M". I jest to tylko i wyłącznie mój punkt widzenia. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania.
Stary 2012-10-15, 09:14   #282
*wanilia*
Zadomowienie

A możecie powiedziec coś więcej o tych szkoleniach w innym mieście?
dowiedziałam się własnie że przyjeli mnie do H&M na 1/4 etatu (na tyle chciałam bo pracuję też w innej firmie na 1/2 i do tego studiuję)
Mi mówili coś o 2 tygodniach szkolenia.. U was też tak było? Jak z godzinami pracy podczas takich szkoleń? Po ile godzin sie pracuję?

I czy za to jest płacone normalnie czy jak?
Jeżeli ktoś się orientuje jak to może wyglądac to bardzo prosze o informację.

"Może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek..
Móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie.."

http://s4.suwaczek.com/200608254438.png

*wanilia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 16:11   #283
effy23
Raczkowanie

ja mam do was dziewczyny pytania :
co wyście napisały w tej aplikacji, że was przyjęli ;D

studiuję dziennie i chciałąbym zarobić właśnie w jakiejś sieciówce jak H&M , szukałąm już pracy tam przed wakacjami ale zero odzewu z ich strony, miałyście juz jakieś doświadczenie zanim was przyjęli ?

pozdrawiam.
Stary 2012-10-17, 16:11   #284
monia87022
Przyczajenie

Zawsze jest dwa tygodnie szkolenia. Ja mając 1/2 etatu pracowałam po 8 godzin dziennie. Z tym, że dwa dni były wolne. Niekoniecznie weekend Teraz pracując w swoim mieście, gdzie są małe obroty niepotrzebują tylu ludzi i nie wyrabiamy nawet norm :/ Szukam czegoś innego i zostawiam H&M daleko w pamięci....
Stary 2012-10-18, 12:54   #285
201705121336
Konto usunięte

ja byłam na 2-tygodniowym szkoleniu .Był za☠☠☠☠☠☠☠ w skrócie .Miałam 1/2 etatu i pracowaliśmy różnie od 6 do 10 godz dziennie i normalnie nam za to zapłacili potem .Spalismy w hotelu i to wspominam najmilej
Miałam już różne prace i ta wspominam najgorzej .Cały czas cisna że masz robić szybciej itp często trzeba było robic kilka rzeczy na raz .Może jak sie trafi na inego kiero ma sie lepsza amosfere ja niestety takiej nie miałam .Po kilku tyg znalazłam inna prace a H&M to juz stare złe wspomnienie :P
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 13:04   #286
*wanilia*
Zadomowienie

U mnie w mieście będzie nowo otwierany H&M dlatego wiem że ani szkolenie ani budowa sklepu mnie nie ominie. Zastanawiam sie tylko jak będzie z godzinami bo ja mam umowe tylko na 1/4. Dodatkowo pracuje i na 1/2 i nie wiem czy uda mi sie to wszystko pogodzić.

Tym bardziej że szkolenie mam w innym mieście (prawie 80km) i niby mówili że albo możemy mieszkac w hotelu albo dojeżdzać (oczywiście ze zwrotem kasy) ale ja sama nie wiem...
Jak w ogóle z tymi hotelami? Jakiś w miare standard? Po ile osób w pokojach?

I w ogóle czy przed rozpoczeciem szkolenia dostałyście jakiś harmonogram kiedy będziecie pracowac a kiedy będzie wolne?
Bo ja musze to jakoś dograć z drugim grafikiem i ze studiami...

Stary 2012-10-19, 20:44   #287
effy23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *wanilia* Pokaż wiadomość
U mnie w mieście będzie nowo otwierany H&M dlatego wiem że ani szkolenie ani budowa sklepu mnie nie ominie. Zastanawiam sie tylko jak będzie z godzinami bo ja mam umowe tylko na 1/4. Dodatkowo pracuje i na 1/2 i nie wiem czy uda mi sie to wszystko pogodzić.

Tym bardziej że szkolenie mam w innym mieście (prawie 80km) i niby mówili że albo możemy mieszkac w hotelu albo dojeżdzać (oczywiście ze zwrotem kasy) ale ja sama nie wiem...
Jak w ogóle z tymi hotelami? Jakiś w miare standard? Po ile osób w pokojach?

I w ogóle czy przed rozpoczeciem szkolenia dostałyście jakiś harmonogram kiedy będziecie pracowac a kiedy będzie wolne?
Bo ja musze to jakoś dograć z drugim grafikiem i ze studiami...
czyżby ten nowy sklep był w Łodzi ?
Stary 2012-10-21, 21:21   #288
201705121336
Konto usunięte

ja byłam na szkoleniu i widze ze was nie doinformowali
jak funduja pokój w hotelu to nie obchodzi ich czy ty sobie jedziesz do domu jak masz wolne czy gdziekolwiek i za te bilety ci kasy nie zwroca.oni płaca za bilet za dojazd tyllko w ten dzien co jedziesz na szkolenie i w ten co wracasz do domu po szkoleniu .hotele sa b dobre daja sniadanie w hotelu rano no i po szkoleniu dostaje sie diety zraz z 1 wypłata wpłyna te diety.
watpie ze pogodzisz szkolenie z praca .bo trwa ono 2 tyg i na pewno bedziesz miała wiecej godz niz na 1/4 etatu .chyba że bedziesz miała za☠☠☠ista kierowniczke i ona ci pogodzi twoja prace z szkoleniem .

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

grafik dostaniesz raczej dopiero na szkoleniu .szkolenie trwa z6 godz i pozniej zaraz na sklep i do roboty.
my byliśmy sami w pokoju .
i trzeba miec zasw o niekaralności /napewno wam powiedza o tym
Stary 2012-10-21, 21:45   #289
*wanilia*
Zadomowienie

Nie, nie źle mnie zrozumiałaś... chodzi mi o to że albo płacą ci za hotel albo zwracają kasę za bilety jeżeli codziennie dojeżdżasz na szkolenie ale nie nocujesz w hotelu tylko w domu.

A powiedz mi jeszcze jak to tak dokładnie z tymi pokojami? Po ile osób w pokojach? I o co dokładnie chodzi z ta dietą do wypłaty bo nie zrozumiałam chyba do końca.. ?

Co do drugiej pracy mam mega fajne kierownictwo i dziewczynę która pracuję ze mną na zmiany i nie ma najmniejszego problemu żebym to pogodziła.

Stary 2012-10-22, 19:49   #290
201705121336
Konto usunięte

dieta -czyli kasa na jedzenie za każdy dzień 20 pare zł .u nas było tak że opłacili hotel dla każdej os ze szkolenia .i np jak ja miałam wolne i pojechałam sobie do domu to mi nie zwrócili kasy za dojazdy .nie sadze ze byś mogła zrezygnować z hotelu na rzecz kasy na dojazdy .bys juz teraz to wiedziec musiała i ewentualnie byś musiała sie dogadać z kiero z h&m .bo oni już pewnie ustalają wam hotel i rezerwują miejsca .

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

prawda jest taka że ta dieta co dadzą z 1 wypłata i tak nie starczy na jedzenie .bo obiad to jakieś 25 zł a jeszcze kolacje trzeba zjeść jak jest sie w hotelu to jakieś integracje piwo czy cos wiec na szkolenie trzeba mieć kilka stów na wydatki
Stary 2012-10-22, 21:47   #291
*wanilia*
Zadomowienie

Tak mi powiedziała babka na spotkaniu. Albo dojeżdżam codziennie i zwracają kasę za bilety albo biorę hotel. Nie wydaje mi się żeby już rezerwowali bo mi powiedziała że będzie jeszcze jedno spotkanie przed szkoleniem i tam będziemy się mieli zadeklarować. Otrzymamy harmonogram i będziemy musieli podjąć decyzję.

Wiadomo że taka kasa jaką oni daję nigdy nie wystarczy na faktyczne wyżywienie. Byłam już na jednym szkoleniu do pracy poza moim miejscem zamieszkania i wiem z czym trzeba się liczyć.

I cały czas nurtuje mnie po ile osób jest się w pokojach? Jeżeli byłaś na szkoleniu to daj znać jak to było u Was.
Bo właśnie ze szkolenia w innej firmie mam niezbyt dobre wspomnienia odnośnie przydziałów do pokoi...

Stary 2012-10-23, 15:33   #292
201705121336
Konto usunięte

to troche inaczej u was to bedzie wygladało u nas było wszystko na hura jesteś w lepszej sytuacji
pokoje 1 -osobowe .
Stary 2012-10-23, 16:17   #293
*wanilia*
Zadomowienie

Jak narazie z tego co widze to wszystko jest jakos w miare z sensem organizowane. Ale zobaczymy jak to wyjdzie tak na prawdę.

Uspokoiłaś mnie trochę że pokoje jednoosobowe bo po kiepskich doświadczeniach z poprzednim szkoleniem trochę sie martwilam.

Stary 2012-11-06, 16:06   #294
xklaudik
Przyczajenie

Hej, ja rekrutowałam do H&M, logując się na ich stronie, po jakiś 3 tygodniach, odezwali się do mnie. Była to kilkunasto minutowa rozmowa przez telefon. Na początku rozmowy były luźne pytania o moją dyspozycyjność, czy pracuje itd. Potem zaczęły się pytania, gdzie pracowałam, dlaczego chce pracować w handlu, dlaczego też akurat w H&M? Czy często go odwiedzam? Co oczekuję od stanowiska i co mogę dać? Rozmowę przeszłam, zadzwonili do mnie po tygodniu, zapraszając na rozmowe kolejną. Wybrałam się i był to assesment. Assesment trwał ok. 1,5h. Razem ze mną było z 10 osób . Były 3 zadania, oczywiście to są zadania w grupach… Jedno zadań było zrobić hasło reklamowe z pudełek…. Drugie zadanie było układać ubrania na wieszaki itd.a w miedzy czasie krążyła w okol nas kartka z pytaniami na które odpowiadałyśmy. Zadanie trzecie polegało na dyskusji. Mieliśmy temat i go omówić razem. Moim zdaniem taka rekrutacja jest do du** z tego względu, że każda z nas chciała pokazać się od najlepszej strony przerywając sobie i utrudniając prace w zespole. Obiecywali że się do każdej z nas odezwą, nawet jeśli będą na nie... Do mnie sie nie odezwali i nie dali znac... Dla przyszłym rekrutujących, ważne aby wiedzieć gdzie znajduję się siedziba H&M i skąd pochodzi, przygotować się na pytania takie jak: Twój kolega pali na magazynie, co zrobisz? Twój kolega nie dba o higienę, co zrobisz? Kończysz pracę o 17 a jest duża kolejka do kasy a masz umowiona wizyte do lekarza co zrobisz?
xklaudik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 09:55   #295
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez xklaudik Pokaż wiadomość
Kończysz pracę o 17 a jest duża kolejka do kasy a masz umowiona wizyte do lekarza co zrobisz?
Ciekawe jaka jest dobra odpowiedź na to pytanie.
Stary 2012-11-09, 14:11   #296
Assathra
Zadomowienie

Pier**e lekarza i siedzę na kasie do oporu, chyba jasne, że praca jest dla mnie priorytetem , nie zdrowie xD

a tak serio, to też jestem ciekawa prawidłowej odpowiedzi haha
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 14:29   #297
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xklaudik Pokaż wiadomość
Dla przyszłym rekrutujących, ważne aby wiedzieć gdzie znajduję się siedziba H&M i skąd pochodzi, przygotować się na pytania takie jak: Twój kolega pali na magazynie, co zrobisz? Twój kolega nie dba o higienę, co zrobisz? Kończysz pracę o 17 a jest duża kolejka do kasy a masz umowiona wizyte do lekarza co zrobisz?
Mi zadali pytanie: czy byłabym skłonna zrezygnować ze studiów aby budować swoja karierę doradcy sprzedaży (czyli sprzedawcy) w h&m?

Edytowane przez 201707171556
Czas edycji: 2012-11-09 o 14:34
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 14:57   #298
xklaudik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Mi zadali pytanie: czy byłabym skłonna zrezygnować ze studiów aby budować swoja karierę doradcy sprzedaży (czyli sprzedawcy) w h&m?
haha i co odpowiedziałaś? Jeśli można wiedzieć... Rzucisz studia po to aby zarobic sie na smierc, najlepiej oddac swoj czas dla H&M i w dodatku jak sie nie wyrobi budzetu to ucinaja pensje... a potem jeszcze oni Cie zwolnia ... Ale to każdego indywidualna sprawa, każdy robi jak uważa...

Nie dodałam, że do tych pytań nie możesz poinforomować kierownika ;p chodzi o skarżenie ;p na pytanie : Kończysz pracę o 17 a jest duża kolejka do kasy a masz umowiona wizyte do lekarza co zrobisz? My z grupą dalismy odpowiedzieć, że prosimy innego sprzedawce aby pomógł... Ale Ci ,którzy rekrutowali chyba nie byli dumni z tej odpowiedzi... Np o pytanie że kolega od nas z pracy śmierdzi powiedzielismy ze powiemy mu w sensie zartow typu : "ale jestem padnieta,chyba sie spocilam" , "coś tu niezbyt pachnie" a jedna osoba z rekrutacji ale to nie pomogło, więc co innego , więc powiedzieliśmy ze powiemy mu wprost , że "ostatnio czujemy od Ciebie niezbyt przyjemne zapachy" czy cos tkaiego...a ta babka, że może sie obrazic. W sumie do każdych z pytań nie znałyśmy poprawnej odpowiedzi i do każdej odpowiedzi coś się przyczepili ... Przypomniało mi sie jeszcze jeden temat do dyskusji , tylko nie pamietam jak doslownie brzmiało, chodzi sobie jakas tam babka po sklepie z wozkiem , rzeczy ktore jej sie podobaly polozyla do wozka, kieruje sie w strone wyjscia, co zrobisz? nie mozesz ja oskarzyc o kradziec... hehe tez dobre pytanie ;p
xklaudik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-09, 23:32   #299
*wanilia*
Zadomowienie

Mi babka która przeprowadzała ze mną rozmowę powiedziała że na te pytania nie ma dobrych odpowiedzi. Mamy odpowiadać szczerze i logicznie

Więc dla mnie logiczne było że pójdę do lekarza i nie zrezygnuję ze studiów bo nie uważam pracy sprzedawcy za rozwijanie kariery

I chyba na prawdę zależało im na szczerości bo mimo takich odpowiedzi i tak mnie przyjęli

Stary 2012-12-10, 22:16   #300
euforiia
Przyczajenie

wiecie może czy w H&M pracowniy dostają coś na święta, jakieś pieniądze dodoatkowe, bony,albo zniżki?
euforiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości