Wspomnienia z Dominikany - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 11:49   #271
thebestme82
Raczkowanie

Dot.: Wspomnienia z Dominikany

Cytat:
Chcialabym sie jeszcze dowiedziec o rafie koralowej i o rekinach?? Ostatnio wyczytalam na necie, ze rekiny sie tam pojawiaja..widzieliscie jakiegos? Orientujesz sie moze co z esprzetem do snorklingu, za ile mozna wyporzyzyc pletwy i okolary? Zastanawiam sie czy kupic, mysle jeszcze o materacu takim dmuchanym, byloby przyjemnie poplywac tylko nie za daleko, bo martwia mnie te rekiny
[/QUOTE]
Materac warto wziąć z sobą, bo na miejscu ceny są dosć wysokie. U nas sprzęt do snorkelingu można było wypożyczać za darmo, tylko się numer pokoju podawało. Ale możecie sobie w razie czego kupić własny zawsze to lepiej, bo nie wiadomo jak u was będzie.
Rekinów nie widziałam i nie słyszałam o żadnych w regionie.

A co do Egiptu to poza pogodą i Piramidami to nie warto tam jechać. Takie przynajmniej jest moje zdanie. Po tamtej wyprawie powiedziałam nigdy więcej kraj muzułmański. Nie czułam się swobodnie na ulicy ze względu na mój strój( choć starałam się aby nie był wyzywający), a także na to ich natręctwo, zachęcanie do zakupów-niemile to wspominam. Moja siostra była w Tunezji i ma podobne zdanie-nigdy więcej!

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 13:17   #272
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
[
Widzisz moze to kwestia hotelu, ale u nas poprostu chodzili wokól basenu, zaczepiali na plaży itp. Podobnie było w Egipcie. Tylko, ze tam to nie zdecydowałam się na żadną wycieczkę od miejscowych bo się obawiałam- to były moje pierwsze wakacje w ciepłych krajach. Nie wiem od czego to zależy.

To zdecydowanie kwestia hotelu bo my bylismy w Paradisus i nie bylo mowy by cie ktos przy basenie czy na plazy zaczepial. Caly kompleks byl bardzo szczedrzony.

Swoja droga Paradisus jest wspanialy bardzo polecam.
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 16:20   #273
Serdelekk
Wtajemniczenie

Materac warto wziąć z sobą, bo na miejscu ceny są dosć wysokie. U nas sprzęt do snorkelingu można było wypożyczać za darmo, tylko się numer pokoju podawało. Ale możecie sobie w razie czego kupić własny zawsze to lepiej, bo nie wiadomo jak u was będzie.
Rekinów nie widziałam i nie słyszałam o żadnych w regionie.

A co do Egiptu to poza pogodą i Piramidami to nie warto tam jechać. Takie przynajmniej jest moje zdanie. Po tamtej wyprawie powiedziałam nigdy więcej kraj muzułmański. Nie czułam się swobodnie na ulicy ze względu na mój strój( choć starałam się aby nie był wyzywający), a także na to ich natręctwo, zachęcanie do zakupów-niemile to wspominam. Moja siostra była w Tunezji i ma podobne zdanie-nigdy więcej![/QUOTE]

a probowaliscie wybrac sie gdzies samemu poza hotel? Jestem ciekawa jak cenowo wyglada wynajecie taksowki na caly dzien? Zawsze mozna zabrac sie z jakas para i samemu gdzies wyruszyc. Wyczytalam w internecie o wycieczce "7 wodospadow" podobno niesamowita. Czy ktos moze bral w niej udzial? Ta wycieczka podobno jest organizowana na polnoc Dominikany. Jestem ciekawa czy mozna by bylo ewentualnie samemu cos zorganizowa.
i splyw pontonami tez jest niesamowity..bral ktos udzial?
Opiszcie cos dziwczyny, bo jestem tak ciekawa..oh juz chce tam byc

http://emigracjadoswiadczenia.blogspot.com/

http://ac46dikvuzbl8l0kvdzf07z6bw.ho...REEENERGYTESLA
Serdelekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 16:59   #274
Serdelekk
Wtajemniczenie

Czy moglby mi ktos jeszcze napisac, czy przy wyjezdzie z Dominikany trzeba zaplaciac za wyjazd? Jak bylam na Kubie trzeba bylo placic 25 peso kubanskich, jak jest na Dominikanie?

Stary 2010-03-17, 11:32   #275
Serdelekk
Wtajemniczenie

Jakie tu pustki.. jak ktos wroci z wakacji to niech zda relacje...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Jakie tu pustki... moze ktos jednak by skusil sie na jwspomnienia z wakcji..

Stary 2010-03-18, 16:14   #276
maatra
Wtajemniczenie

Ja Was bede zameczac jak wroce niestety dopiero za kilka miesiecy
Pytan mam mnostwo,ale zaczne Was nimi meczyc miesiac przez wyjazdem.
Stary 2010-03-18, 16:50   #277
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serdelekk Pokaż wiadomość
Czy moglby mi ktos jeszcze napisac, czy przy wyjezdzie z Dominikany trzeba zaplaciac za wyjazd? Jak bylam na Kubie trzeba bylo placic 25 peso kubanskich, jak jest na Dominikanie?
Tak trzeba zapłacić iles tam dolarów, ale choc byłam tam tylko pół roku temu to za nic nie moge sobie przypomnieć ile.

Stary 2010-03-18, 18:03   #278
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Nic o tym niewiem zeby trzeba bylo placic za wyjazd....biuro podrozy nam nic nie mowilo o tym,moze bylo to zaplacone w wyjezdzie????Pierwszy raz slysze......np.o wizie pobytowej w Egipcie,poinformowalo nas biuro podrozy zaraz,a jezdzimy zawsze z tego samego biura...ale o wyjezdzie z Dominikany,hmmmmm......
Czekam na wrazenie wizazanki,lunka 83,ktora,jak czytalam jest aktualnie w Riu Bambu...jak tam bylo....ja tam tez bylam,i bylam zachwycona!!!!!No nic,poczekam)))
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 21:58   #279
Serdelekk
Wtajemniczenie

Ja tez czekam na jakies relacje! Wyjazd za 20 dni juz odliczam i chetnie poczytam jak tam jest

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Tak trzeba zapłacić iles tam dolarów, ale choc byłam tam tylko pół roku temu to za nic nie moge sobie przypomnieć ile.
W kazdym razie dziekuje ze sie staralas

Stary 2010-03-30, 22:41   #280
Patilove
Raczkowanie

ktos chcce leciec moze na dominikane w lipcu?
Patilove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 15:59   #281
Serdelekk
Wtajemniczenie

Dlaczego tu nikt nie pisze??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 08:59   #282
kwistencja
Przyczajenie

SERDELEK --- wylatuje 14 kwietnia z thomasem cookiem, do tego samego hotelu, grand paradise bavaro, niestety tylko na tydzień bo urlopu nie dostalismy

dziewczyny, jakie filtry kupić ?? mam raczej ciemną karnację, opalam się na brązowo, ale w egipcie mnie kiedyś poparzyło po 3 dniach przy smarowaniu się 35.... 40 na początek i później 20 / ??chyba powinno być ok?

Edytowane przez kwistencja
Czas edycji: 2010-04-01 o 09:11
kwistencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 13:44   #283
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwistencja Pokaż wiadomość
SERDELEK --- wylatuje 14 kwietnia z thomasem cookiem, do tego samego hotelu, grand paradise bavaro, niestety tylko na tydzień bo urlopu nie dostalismy

dziewczyny, jakie filtry kupić ?? mam raczej ciemną karnację, opalam się na brązowo, ale w egipcie mnie kiedyś poparzyło po 3 dniach przy smarowaniu się 35.... 40 na początek i później 20 / ??chyba powinno być ok?
Ale super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
Ja lece w srode 7 kwietnia! Juz nie moge sie doczekac
Filtry mam 50, 30, 20 i nawet 10
Bylam dwa lata temu na Kubie w maju i uzywlam 50 na twarz i skora mi schodzila takze polecam te gorne filtry mimio wszystko

Stary 2010-04-04, 19:07   #284
elka0904
Przyczajenie

Serdelekk, ja też lecę teraz w środę! Walizki czekają już spakowane. Nie mogę się doczekać A do jakiego hotelu lecisz? Mam nadzieję, że nie spełnią się prognozy pogody - od kilku dni pół dnia siedzę na necie i szukam nowości a tu co? Chmurki i deszcz. I co najmniej do 15.04 Mam nadzieję, że wszystko obróci się o 180 stopni i wrócimy jak czekoladki!

PS. Ktoś mi może powiedzieć czy to możliwe żeby była tam taka brzydka pogoda przez ponad tydzień

Wesołych Świąt tak na marginesie
elka0904 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:13   #285
pepea
Raczkowanie

Dziewczyny mam do was pytanie bo sporo czytam info o dominikanie bo lece 28 kw no i nie znalazlam nic o wielkosci bagazu, Chodzi mi o lot z thomasem cookiem z londynu, na potwierdzeniu mam napisane 15 kg, ale czy jest podreczny? i ile? bo na stronie thomasa cooka nie znalazlam zadnej informacji....

i jeszcze jedno pytanko, czy tabletki (na gardlo, na biegunki, na przeziebienia itp) mialyscie na tecepte? trzeba isc do lekarza po nie? bo na wielu stronach pisza ,ze tabletki mozna miec ale tylko na recepte!!!! ale dla mnie troche to smieszne isc po podstawowe tab. do lekarza, no taki mam dylemat.....pomozecie?
pepea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 08:08   #286
elka0904
Przyczajenie

pepea, możesz mieć 1 sztukę bagażu podręcznego o wymiarach nie większych niż 43cm x 28cm x 23cm a ważyć może max 5 kg Co do leków to jeżeli będziesz je miała w bagażu rejestrowanym to nie musisz mieć na nie recepty. Chyba, że musisz je mieć ze sobą w samolocie w bagażu podręcznym to wtedy przy odprawie musisz je pokazać i przeważnie żądają recepty. A dokąd lecisz?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Acha! A dlaczego masz tylko 15 kg na bagaż rejestrowany? Jak moja kuzynka leciała z Cookiem to miała normalnie 20 kg, jak wszędzie...
Stary 2010-04-06, 11:03   #287
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elka0904 Pokaż wiadomość
Serdelekk, ja też lecę teraz w środę! Walizki czekają już spakowane. Nie mogę się doczekać A do jakiego hotelu lecisz? Mam nadzieję, że nie spełnią się prognozy pogody - od kilku dni pół dnia siedzę na necie i szukam nowości a tu co? Chmurki i deszcz. I co najmniej do 15.04 Mam nadzieję, że wszystko obróci się o 180 stopni i wrócimy jak czekoladki!

PS. Ktoś mi może powiedzieć czy to możliwe żeby była tam taka brzydka pogoda przez ponad tydzień

Wesołych Świąt tak na marginesie
Ja lece do Grand Paradise Bavaro Punta Cana. A Ty???
Ale jaja jakbysmy sie tam spotkaly!
Co do bagazu to ja nie sprawdzialam nawet i nie jestem spakowana, dzis po pracy bede sie pakowac Ale juz wszystko czeka uszykowane tylko do walizy wepchnac. A my juz dzis zaczynam urlop, bo nocujemy w hotelu przy Gatwick i rano mamy sniadanko i transfer z hotelu do lotniska Juz sie nie moge dzis skupic na pracy! Jedna noga jestem na wakacjach
A co do pogody to to sa tropiki i opady deszczu to cos naturalnego, ale przypuszczam, za to papada chwile jak z cebra i odchodzi i wraca palace slonce. Nie wydaje mi sie zeby tak ciagle lalo. Mam taka nadzieje

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

http://www.weathercity.com/do/bavaro/ pogoda ma sie poprawic z tego co widze i to sa deszcze z przejasnieniami czyli chwile pada potem slonko pali, takze przypuszczam, ze deszcz bedzie wrecz orzezwiajacy co by nie bylo 29C

Stary 2010-04-06, 11:13   #288
elka0904
Przyczajenie

Ja lecę do Grand Palladium Bavaro Też mam już dzisiaj wolne i od rana siedzę jak na szpilkach! Czekam jeszcze na narzeczonego aż wróci z pracy i jedziemy załatwić ostatnie sprawy (dolary itp. no i muszę jeszcze kupić krem z wyższym filtrem - chcąc mieć czekoladową opaleniznę kupiłam najwyższy SPF30 a czytając to forum widzę, że trzeba na początek mieć większy, żeby się nie spalić ). No i o 2.00 w nocy pobudka bo trzeba jeszcze do Berlina zajechać Czyli Ty lecisz z angielskiego biura? Jak się dostaniesz do Gatwick? Bo też na początku interesowaliśmy się Cookiem, super oferty, ale był problem z dojazdem... A na jak długo lecicie?

Co do pogody to także mam nadzieję, że będzie pięknie Musi być!
Stary 2010-04-06, 11:31   #289
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja lecę do Grand Palladium Bavaro Też mam już dzisiaj wolne i od rana siedzę jak na szpilkach! Czekam jeszcze na narzeczonego aż wróci z pracy i jedziemy załatwić ostatnie sprawy (dolary itp. no i muszę jeszcze kupić krem z wyższym filtrem - chcąc mieć czekoladową opaleniznę kupiłam najwyższy SPF30 a czytając to forum widzę, że trzeba na początek mieć większy, żeby się nie spalić ). No i o 2.00 w nocy pobudka bo trzeba jeszcze do Berlina zajechać Czyli Ty lecisz z angielskiego biura? Jak się dostaniesz do Gatwick? Bo też na początku interesowaliśmy się Cookiem, super oferty, ale był problem z dojazdem... A na jak długo lecicie?

Co do pogody to także mam nadzieję, że będzie pięknie Musi być!
Kochana ja dzis w pracy siedze!!!! I nie moge sie na niczym skupic
My mieszkamy wUK takze do Gatwick mamy 1.5h. Nie wiedzielismy co z samochodem zrobic, bo parkingi sa drogie, i znajmoy z pracy mi polecil gatwick aiport hotels with parking i tam znalazlam super oferte. I wjerzdzamy juz dzis zostajemy w hotelu na noc, rano mamy sniadanko i zawoza nas na lotnisko 10min drogi i juz, bez stresu, ze sie spoznimy jak to w naszym wykonaniu zawsze bywa
A co do kremow to my mamy 50, 30, 20 i nawet 10 lepiej wziazc wiecej niz mniej bo w hotelach sa okronie wygorowane ceny. I nie zapomnijcie o przekladce do gniazda z dwoma plaskimi bolcami i o pdsatawowych lekach, my bierzemy amol, paracetamol, wapno, plastry, cos na gardlo. Jak mi sie cos przypomni to dopisze.
Szkoda, ze nie bedziemy w tym samy hotelu, zawsze to razniej i weselej
Udanych wakacji zycze

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Lecimy na 2tyg, a Wy?

Stary 2010-04-06, 11:38   #290
elka0904
Przyczajenie

To macie superrr, tak bliziutko! A my mieszkamy w Katowicach, mamy 6h do Berlina Ale i to się przeżyje! Pomyśleć, że już jutro o tej porze będziemy siedzieli w samolocie My niestety lecimy tylko na 11 dni... Nie dało się więcej urlopu wyżebrać Ale mam nadzieję, że to będzie pięęękne 11 dni! No kurcze szkoda, że nie będziemy w tym samym hotelu, albo choć trochę bliżej... Ale może na Saonę się wybieracie? A nóż tam się spotkamy! Co do leków to już mamy wszystko popakowane, najwięcej tabletek na gardło bo bardzo łatwo coś łapię. Trochę tym zapaleniem ucha się martwię, podobno bardzo łatwo go złapać. Koniec zmartwień, za niedługo lecimy na KARAIBY!!!!!!!

Kochana życzę Ci udanej pracy i oby szybko się skończyła... I jeżeli miałybyśmy się już dzisiaj nie usłyszeć to również życzę Ci krótkiego lotu, pięknej pogody no i udanego wypoczynku! Ja też w razie czego będę się jeszcze dopytywała co nieco Papa
Stary 2010-04-06, 11:51   #291
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Serdelekk Pokaż wiadomość
Kochana ja dzis w pracy siedze!!!! I nie moge sie na niczym skupic
My mieszkamy wUK takze do Gatwick mamy 1.5h. Nie wiedzielismy co z samochodem zrobic, bo parkingi sa drogie, i znajmoy z pracy mi polecil gatwick aiport hotels with parking i tam znalazlam super oferte. I wjerzdzamy juz dzis zostajemy w hotelu na noc, rano mamy sniadanko i zawoza nas na lotnisko 10min drogi i juz, bez stresu, ze sie spoznimy jak to w naszym wykonaniu zawsze bywa
A co do kremow to my mamy 50, 30, 20 i nawet 10 lepiej wziazc wiecej niz mniej bo w hotelach sa okronie wygorowane ceny. I nie zapomnijcie o przekladce do gniazda z dwoma plaskimi bolcami i o pdsatawowych lekach, my bierzemy amol, paracetamol, wapno, plastry, cos na gardlo. Jak mi sie cos przypomni to dopisze.
Szkoda, ze nie bedziemy w tym samy hotelu, zawsze to razniej i weselej
Udanych wakacji zycze

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Lecimy na 2tyg, a Wy?
czy mozesz dac linka do hotelu ?
my tez zrezygnowalismy z auta, bo parking bardzo drogi.prawie zdecydowalismy sie na autobus 100f w obie strony. mieszkamy za liverpoolem.
Stary 2010-04-06, 12:13   #292
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
czy mozesz dac linka do hotelu ?
my tez zrezygnowalismy z auta, bo parking bardzo drogi.prawie zdecydowalismy sie na autobus 100f w obie strony. mieszkamy za liverpoolem.
http://www.gatwickhotelswithparking....el.php?hotel=1
My jedziemy do tego hotelu, i wyobraz sobie wykupilam Super Secret Saver czyli kota w worku. Zaplacilam 79£ nie iwedzac nic, tak na zywilo, a co tam wakacje trzeba szalec. I dopiero dwa dni przed planowanym przyjazdem wysylaja ci detale hotelu
Takze w niedziele odkrylam, ze jade do Ifield Court Hotel za 79£ a warte to 152£. Poszczescilo sie

Stary 2010-04-06, 12:25   #293
maatra
Wtajemniczenie

genialne to jest. wlasnie dzwonilam do Tz.powiedzial,ze musimy doliczyc 100f na paliwo,jesli pojedziemy naszym duzym autem,ale za to moja fiesta 50f tez bym wziela ten sekretny pokoj za 90f (tyle mi wyszlo)

Ile wczesniej bookowalas pokoj ? czy wystarczy jak zdecydujemy sie na miesiac przed lotem?

EDIT : serdelku baw sie dobrze i z niecierpliwoscia czekam na relacje. ps szczepilas sie na malarie?(w dokumentach mamy,zeby lepiej sie zaszczepic)

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2010-04-06 o 12:26
maatra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 12:57   #294
thebestme82
Raczkowanie

elka0904 i serdelek -dziewczyny życzę wam udanego urlopu i na pewno taki będzie bo na Karaibach to chyba nie może być inaczej. co do deszczu to sie nie martwcie bo ja też byłam w porze deszczowej i wcale nie było źle. Padało głównie w nocy, czasem były okropne burze jakich nie widziałam w Europie, ale to tylko w nocy. A jak w dzień czasem jakas chmurka przesłoniła niebo to aż miło było odetchnąć od upału. Bawcie sie dobrze. Pozdrawiam i zdajcie relacje jak było.

Stary 2010-04-06, 13:01   #295
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
genialne to jest. wlasnie dzwonilam do Tz.powiedzial,ze musimy doliczyc 100f na paliwo,jesli pojedziemy naszym duzym autem,ale za to moja fiesta 50f tez bym wziela ten sekretny pokoj za 90f (tyle mi wyszlo)

Ile wczesniej bookowalas pokoj ? czy wystarczy jak zdecydujemy sie na miesiac przed lotem?

EDIT : serdelku baw sie dobrze i z niecierpliwoscia czekam na relacje. ps szczepilas sie na malarie?(w dokumentach mamy,zeby lepiej sie zaszczepic)
Ja rezerwowalam jakies 2tyg wczesnie To jest dobry pomysla na rozpoczecie wakacji bo czlowiek sie nie stresuje, ze nie zdazy, dojerzdza na lotnisko swiezy i wypoczety i po sniadanku. Transfery do lotniska sa co 10, 20min w zaleznosci od hotelu. Piekne widoczki.
na malarie sie nie szczepilam , ale pamietam, ze 2lata temu na Kubie tez tak straszyli i tez sie nie szczepilam, do Egiptu tez sie trzeba szczepic i tez sie nie szczepilam
Mam nadzieje, ze nic mnie nie zlapie. Nie chce o tym nawet myslec, bo jeszcze to psychicznie przywolam

Dziekuje za zyczenia

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
To macie superrr, tak bliziutko! A my mieszkamy w Katowicach, mamy 6h do Berlina Ale i to się przeżyje! Pomyśleć, że już jutro o tej porze będziemy siedzieli w samolocie My niestety lecimy tylko na 11 dni... Nie dało się więcej urlopu wyżebrać Ale mam nadzieję, że to będzie pięęękne 11 dni! No kurcze szkoda, że nie będziemy w tym samym hotelu, albo choć trochę bliżej... Ale może na Saonę się wybieracie? A nóż tam się spotkamy! Co do leków to już mamy wszystko popakowane, najwięcej tabletek na gardło bo bardzo łatwo coś łapię. Trochę tym zapaleniem ucha się martwię, podobno bardzo łatwo go złapać. Koniec zmartwień, za niedługo lecimy na KARAIBY!!!!!!!

Kochana życzę Ci udanej pracy i oby szybko się skończyła... I jeżeli miałybyśmy się już dzisiaj nie usłyszeć to również życzę Ci krótkiego lotu, pięknej pogody no i udanego wypoczynku! Ja też w razie czego będę się jeszcze dopytywała co nieco Papa
Elus Tobie tez zycze wspanilej przygod, czekoladowej opalenizny i niezapomnianych wspomnien A przede wszystkim tyle samo startow co ladowan! Wezcie gumy do zucia, bo przy zmianach cisnienia usz zatyka, a jak sie cos zsie czy zuje to nie dokucza tak bardzo
na Saone na bank plyniemy, mam nadzieje, ze katamaranem, bo mi sie marzy
Takze kto wiem..moze sie spotkamy

Stary 2010-04-06, 13:44   #296
pepea
Raczkowanie

Cytat:
pepea, możesz mieć 1 sztukę bagażu podręcznego o wymiarach nie większych niż 43cm x 28cm x 23cm a ważyć może max 5 kg Co do leków to jeżeli będziesz je miała w bagażu rejestrowanym to nie musisz mieć na nie recepty. Chyba, że musisz je mieć ze sobą w samolocie w bagażu podręcznym to wtedy przy odprawie musisz je pokazać i przeważnie żądają recepty. A dokąd lecisz?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Acha! A dlaczego masz tylko 15 kg na bagaż rejestrowany? Jak moja kuzynka leciała z Cookiem to miała normalnie 20 kg, jak wszędzie...

Dzieki za odpowiedz a czemu 15? nie wiem sama, ale tak mam na potwierdzeniu. No i na stronie thomasa cooka przy bukowaniu wycieczki tez byla informacja ,ze jest 15, ale mozna za iles tam funtow dokupic jeszcze 5...... no ale mi starczy te 15 i 5 podrecznego.

Dziewczyny jak ja juz wam zazdroszcze.....ja dopiero 28 lece do Grand Paradise Bavaro na 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Aha to mam jeszcze jedno pytanie do was chociaz,nie wiem czy juz nie bedzie za pozno........widze,ze z Gatwick lecicie to tak jak ja, tylko,ze ja musze tam doleciec z Irlandii i zastanawiam sie czy 4 godziny mi starczy na przesiadke????bo kompletnie nie wiem czy lotnisko jest male czy duze? kurcze juz mnie stres dopada i takze dziwne sny ,ze nie zdazam sie przesiasc na czas
Stary 2010-04-06, 14:01   #297
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pepea Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz a czemu 15? nie wiem sama, ale tak mam na potwierdzeniu. No i na stronie thomasa cooka przy bukowaniu wycieczki tez byla informacja ,ze jest 15, ale mozna za iles tam funtow dokupic jeszcze 5...... no ale mi starczy te 15 i 5 podrecznego.

Dziewczyny jak ja juz wam zazdroszcze.....ja dopiero 28 lece do Grand Paradise Bavaro na 2 tygodnie.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Aha to mam jeszcze jedno pytanie do was chociaz,nie wiem czy juz nie bedzie za pozno........widze,ze z Gatwick lecicie to tak jak ja, tylko,ze ja musze tam doleciec z Irlandii i zastanawiam sie czy 4 godziny mi starczy na przesiadke????bo kompletnie nie wiem czy lotnisko jest male czy duze? kurcze juz mnie stres dopada i takze dziwne sny ,ze nie zdazam sie przesiasc na czas
Dziekuje wszystkim za mile slowa:
Mam nadziej, za naprawde bedzie fajnie
Co do przesiadki to nie wiem Gatwick to duze lotnisko, musisz sie dowiedziec, z ktorego terminala lecisz, bo tam sa 4 i do kzadego podjerzdzaja inne autobusy. Masz jeszcze duzo czasu, takze sie nie denerwuj Ja nie mam sresu raczej ekscytacje i radosc chodze i sie usmiecham jak wariatka

Stary 2010-04-06, 14:55   #298
pepea
Raczkowanie

ja wlasnie przegladam dokumenty,ktore dostalam co by jeszcze raz sprawdzic czy dobrze nazwisko wpisali mam numer lotu ,ale chyba po tym nic nie uda mi sie dowiedziec, musze czekac na bilet,a co do pogody to ja sprawdzalam i do 11 kw ma byc po 28-29 stopni bez opadow, ale to na onecie bylo czyli nie wiem czy wiarygodne to zrodlo........mam nadziej,ze jak wrocisz to odezwiesz sie i poopowiadasz jak tam bylo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

i ten sam hotel bedziemy miec co ty takze juz ci mowie,ze pomecze cie paroma pytaniami po powrocie oczywiscie jak nie masz nic przeciw hmmmmm
Stary 2010-04-06, 16:47   #299
Serdelekk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pepea Pokaż wiadomość
ja wlasnie przegladam dokumenty,ktore dostalam co by jeszcze raz sprawdzic czy dobrze nazwisko wpisali mam numer lotu ,ale chyba po tym nic nie uda mi sie dowiedziec, musze czekac na bilet,a co do pogody to ja sprawdzalam i do 11 kw ma byc po 28-29 stopni bez opadow, ale to na onecie bylo czyli nie wiem czy wiarygodne to zrodlo........mam nadziej,ze jak wrocisz to odezwiesz sie i poopowiadasz jak tam bylo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

i ten sam hotel bedziemy miec co ty takze juz ci mowie,ze pomecze cie paroma pytaniami po powrocie oczywiscie jak nie masz nic przeciw hmmmmm
Ja wracam 22/04 takze nie ma problemu, chetnie wszystko opowiem. Ja zaraz wychodze z pracy. Takze dziewczynki, ktore leca w tym samym czasie..udnych wakacji i spokojnego lotu. A te ktore leca niech czekaj cierpliwie potem my Wam bedziemy zazdroscic
Buziole dla Wszystkich! Tak sie ciesze! Zaczyna mnie ogarniac lekki stresik, bo jeszcze jestem nie spakowanaale bede miala 2godzinki...ja powinnam sie huknac w glowe, naprawde nie wiem czemu zawsze zostawiam wszystko na ostatnia chwile Mam nadzieje, ze wszystko spakuje, a przedewszystkim bilety, bo my juz mamy, bo rezerwowalismy przez internet i nam juz przyslali.
PAPAPA

Stary 2010-04-06, 18:38   #300
elka0904
Przyczajenie

Dziewczyny, jestem cała w nerwach ale z drugiej strony czuję też ogromną niecierpliwość! Wszystko stoi już spakowane i gotowe do wyjazdu...

pepea miejmy nadzieję, że te prognozy się sprawdzą - a te małe chmureczki znikną z nieba Wiem wiem, Mój mówi mi, że będę na nie jeszcze czekała jak na zbawienie

Serdelku dziękuję Ci za dobre rady Dzięki Tobie zaopatrzyłam się jeszcze w wapno i żel na poparzenia - kompletnie wyleciało mi to z głowy! A gumy też zakupimy Nie wiedziałam, że to tak jest bo... to będzie nasz pierwszy lot samolotem Matko, boję się!!!!!!!!!!!!!

Idziemy spać... Przed nami dłuuuuga droga! Dziękuję wszystkim za miłe słowa Zdam relacje po przyjeździe. Karaiby szykujcie się, bo nadlatujemy haha! Do usłyszenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości