![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!
No Pani w salonie tez powiedziala ze lepiej mi e ecru, niz w bieli, mam tez bielactwo wiec w ecru nie bedzie sie tez tak rzucało niz w bieli.... bolerko tez musze miec bo na rekach mam plami.....
A Ty Justyś skad jestes ?? Ja z Alwernii kolo Chrzanowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do modelu, to już gorzej z wyborem. Obie są bardzo podobne i w obu sukniach wyglądasz pięknie. Ale chyba na Twoim miejscu wybrałabym tą pierwszą, bo bardziej podkreśla kształty - piersi wydają się większe, a talia węższa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
No to całkiem nie daleko jak z Alwerni jesteś bo ja z Andrychowa koło Wadowic...długo mieszkałam w Krk ale jak to z miłością bywa wróciłam. A co do sukienki to nie wiem jak na żywo ale gorset w poem wygląda na bardziej zdobiony a przynajmniej bardziej to widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja też wybrałam suknię EM, odkąd zobaczyłam suknie EM w internecie byłam przekonana że właśnie suknie tej firmy zamówię...i tak się stało. Pojechałam do salonu współpracującego w listopadzie 2010 lecz nie miałam wybranego konkretnego modelu- podobały mi się jednak obszerne suknie (princeski), właśnie wchodziła kolekcja 2011 . Przekonana byłam że chcę białą a zamówiłam ecru model Noel 2011 - suknia w rzeczywistości wygląda o wiele ładniej niż na zdjęciu. Najzabawniejsze jest to że zamówiłam suknię której wogóle nie chciałam przymierzyć... za namową Pani z salonu stwierdziłam, że ok przymierze dla świętego spokoju - i jak ją włożyłam poczułam się wyjątkowo, jak królewna... Suknia po rabacie wyniosła mnie 2300zł. Moja rada dla was dziewczyny to przymierzajcie - bo warto, inaczej suknia wygląda na manekinie i inaczej na konkretnej osobie... Warto też nieraz posłuchać opini Pani z salonu bo w końcu one mają z tym do czynienia na codzień i mogą być bardziej obiektywne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Jak na 1 rzut oka- to zdecydowanie 2! Bardziej podoba mi się fason i blondynki pięknie wyglądaja w ecru
![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
anula2313 - moim zdaniem lepiej wyglądasz w 2
![]() A na którą się w końcu zdecydowałaś ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
![]() dzis nie pojechalam zamowic bo salony tylko do 13 a ja do pracy ide dzis na 14.... Czyli co Poem ecru? ![]() Co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
AAA znalazlam jeszcze zdjecie na googlach sukienki ktora bardzo mi sie podoba::
Poem czy MArabu jest bardziej podobna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
a co sądzicie dziewczyny o tej sukience?
Edytowane przez kasia10011 Czas edycji: 2011-04-09 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Kasia 10011
Mbie nie podobanja sie falbanki... wyglada ta babeczka jak Ptak z ulicy sezamkowej...... Pozatym byla moda na falbanki w 2000 r nie wiem dlaczego jeszcze ktos je nosi.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Mi tez się nie podobają ale to kwestia gustu...moja koleżanka miała w marcu taką sukienkę i nie wyglądała źle ale "szału nie było". Zależy kto co lubi.
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- anula jeśli chodzi o to zdjęcie co dodałaś to chyba bardziej podobna jest Marabu niż Poem ale bez tej koronki na dole... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
No tez mi sie tak wydaje Justynko,. pojade ostatecznie cos wybiore. napewno marabu lub poem....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Moda modą a mi się falbanki podobają i moja wymarzona suknia też jest z tych falbanek tylko, że z rozporkiem. To wszystko zależy, kto, w czym dobrze się czuje i nie ma, co patrzeć na modę, bo niedługo będą modne spodnie do ślubu i będzie trzeba je zakładać, bo moda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ślub dopiero w 2012. Chciałam się rozejrzeć bo po pierwsze wszystkie wiemy jakie to jest ekscytujące a po drugie mniej więcej chcieliśmy oszacować koszty. A co do sukienki to zawsze sobie ją tak wyobrażałam i jak zobaczyłam Marabu to właśnie tak wygląda. Czasu trochę mam wiec spoko i myślę, że jak przymierzę to będę wiedzieć czy to to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
![]()
hmm też przymierzałam suknię Poem, ale od dawna marzy mi się sukienka z falbankami.. wiec chyba jednak pozostane przy takiej
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Naprawde aż tak tragicznie wygląda ta sukienka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
aha aha, no ja pojade w tym tygodniu i ostatecznie podejme decyje
![]() Wiec dam znac ![]() ![]() ![]() Oczywiscie rzecz gustu co sie komus podoba ![]() A swoja suknie na pewno bede chciala sprzedac po weselu wiec jak by ktoras z PAn chciala kupic to wiedza gdzie pisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie ostatnio sobie pomyślałam, że do 2012 to ktoś może będzie chciał sprzedać Marabu wiec może nie koniecznie będę ja kupować w salonie. Tylko, że na mój wzrost może być ciężko...172 cm plusz szpilki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Patrzac jak prezentuje się Marabu doszłam do wniosku,że podjęłam najlepszą decyzje jaką mogłam podjąć wybierając Poem ecru ![]() Jeśli uwazasz,ze Poem jest za skromna możesz ją przeciez zmodyfikować podobnie jak ja- będę miała na dolnej częsci doszyte kryształki,takie same jak na welonie,dekolt w serduszko ewentualnie możesz zdecydować się na bogatszą bizuterię ![]() Daj znac jak tylko podejmiesz decyzje bedziemy 'wspolnie' wybierac dodatki do naszych sukienek ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Okej
![]() Prawdopodobnie tez zdecyduje sie na ecru takze bedziemy wybierac ![]() ihihih ale fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Naprawde super Poem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Angel - pisalam do Ciebie na gg ale nie odpisujesz, czy masz nadal ten nr gg co na wizazu jest podany??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anula, gdzie widziałaś falbanki w 2000r? 2000 rok był rokiem hegemonii Cymbeline, w czasie kiedy były to proste sukienki całość w a lub z gorsetem lub bufką. Nawet koronkowych rybek wtedy za bardzo nie było a ty coś o falbanach ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
oczywiscie ze byly , to jest moje zdanie na temat falbanek , dla mnie sa tandetne i juz, jesli tobie sie podobaja to jak najbardziej ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Witam
Zakochałam się w modelu Patricia. Czy któraś z Was mierzyła ją może, jakie wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OWSZEM Niektóre są tandetne. Zmieściłoby się tu kilka wymienianych sukienek ![]() Ale po innych Twoich wypowiedziach, zauważyłam, że wszystkie falbanki wkładasz do jednego worka. W 2000 roku falbanek NIE BYŁO. Jeśli było coś kiczowatego to suknie- bezy z wielkimi bufami. POZA TYM i przy wyborze sukni i przy wyborze ciuchów na co dzień tylko .... ..... kierują się MODĄ. Cała reszta dobiera to do swojego stylu ![]() MODA. Moda ulicy czy ta z wybiegów? MODA ŚLUBNA - w 2010 był modny czarny a ja jakoś niewiele go widziałam na real PM.
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Jamee to chyba starszy model prawda ?? Poem z kroju jest dosc podobna tylko ze jest tiulowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Patricia to model z 2010 roku. Nie wiecie czy te modele z 2010 były już wyprzedawane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
anula a ty w końcu zamówiłaś tą sukienkę?? Na którą się zdecydowałaś??
A co do falbanek to mi też się nie podobają i nie ważne czy były modne 10 lat temu czy będą w przyszłym roku. Moim zdaniem to kwestia gustu...jak ktoś się dobrze czuję to niech ma falbanki, koronki i jeszcze przezroczysty gorset. W końcu to jest nasz dzień i nam ma się podobać. Jeśli ktoś pyta na forum o zdanie musi się liczyć z takimi opiniami. W końcu każda z nas wyraża tu swoje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Ja miałam ślub we wrzesniu i miałam falbanki. Suknia Roxenne z 2010r, ale kupiłam ja nie dlatego ze była taka moda, ale dlatego ze bardzo mi sie podobała. Oczywiscie tak jak wiekszosc uwaza to kwestia gustu i ja rowaniez tak uwazam. Teraz tez bym taka suknie wybała, poniewaz bardzo mi sie podoba i nie wydaje mi sie, zebym wygladała tandetnie. Moim zdaniem Emmi Mariage nie ma tandetnych sukni w kolekcjach. Poniezej moja suknia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.