|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Glodowka 14 dniowa
Cytat:
Boże, 2 tyg bez jedzenia, o samej wodzie ?
|
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
nie ta o ktorej czytalam byla 10 dniowa dlatego tylko dla zdrowych osob o jednodniowej to chyba kazdy slyszal
|
|
|
#274 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bedziesz oslabionaa przez jakiess 3 dni na 4 dopiero bedziesz miec silyy i nie bedziesz czula glodu ani nic a co do tego efektu jojo wiadome ze po glodowce trzeba zaczac jesc stopniowo na poczatek np zaczac jesc starte jablko i stopniowo zwiekszac i chce pozniej przejsc na diete 1000kcal co to cwiczen i zdrowego odzywiania robilam tak ale jak widac mam zbyt slaba silna wole ![]() mojej mamie udalo sie nie jesc przez 8 dni i schudla 6 kg.. ale teraz je ale bardzo malo i pije czerwona herbate |
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak, jeżeli : chcesz jojo, głoduj, chcesz pękające paznokcie, głoduj, chcesz osłabnąć, głoduj, chcesz wypadające włosy, głoduj, chcesz ubytek wody, a nie tłuszczu, głoduj. |
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#277 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
takjakby.. odrzucila normalny chleb i ziemniaki i je ciemne pieczywooo.. i je tylko jeden posilek dziennie ale duzo tej herbaty za to pije.. |
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za bzdura, 2 tyg bez jedzienia - to jakas paranoja, jak mozna tak sie katowac, nie lepiej porostu przejsc na zdrowa diete chudnac wolniej ale bezpieczniej.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Powiem tylko tyle - głupota!
"...probowalaam zdrowych diet " - to jak wg Ciebie wyglądała zdrowa dieta, bo może ona wcale nie była taka dobra, że na niej nie wytrzymywałaś... Poczytaj jadłospisy które tutaj sie pojawiają a zobaczysz, co to jest zdrowa dieta ![]() Powodzenia i pamiętaj, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami - głodówka to fatalny pomysł!!! 2 tygodnie bez jedzenia? Przecież to katowanie organizmu! Traci się podczas niej głównie wodę - a nie tłuszcz, a gdy zaczniesz później jeść normalnie - kilogramy wrócą z nawiązką. Głodówka tylko spowolni ci metabolizm, więc jeżeli np. po niej zdecydujesz się na kolejną głupią ( czyli niezdrową ) dietę, nawet nie licz na to, że szybko schudniesz. Skoro przetestowałaś już na sobie tyle tych diet to nic dziwnego, że nie chudniesz - masz po prostu bardzo spowolnioną przemianę materii.
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie glodowka do wielka glupota.
dluzej trwajaca to dla mnie krok do smierci.... |
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj skończyłam głodówkę 8-dniową. Miałam zamiar wytrzymać dużo dłużej ale nie dałam rady. Nieprawdą jest, że chce się jeść tylko przez pierwsze trzy dni. Ja przez cały ten okres czasu bardzo się powstrzymywałam, żeby się na coś nie rzucić... Schudłam 7kg. Fakt, że wyglądam i czuję się dużo lepiej, ale jak tylko zaczęłam "wychodzenie z głodówki" (poczytaj sobie tutaj: www.glodowka.pl) to od razu poczułam wyrzuty sumienia z powodu zapełnionego żołądka... Mimo iż było to zwykłe zsiadłe mleko. Planuję po okresie wychodzenia zdrowe odżywianie ale czuję, że kg wrócą. Już w tym momencie czuję się cięższa. Nie ważę się teraz bo uważam, że to nie ma najmniejszego sensu. Spoglądam w lustro i na tej podstawie stwierdzam, że NA RAZIE wyglądam dobrze. Zrobisz jak zechcesz ale bazując na własnym doświadczeniu wiem, że gdzieś około 5. dnia zaczniesz się zastanawiać czy aby robisz dobrze, czy takie katowanie nie pójdzie na marne przez możliwość nawrotu kg, czy nie lepiej byłoby przejść na south beach albo jakąś inną dietę. Jeśli jednak postanowisz przeprowadzić głodówkę absolutnie odradzam od razu tak długi okres niejedzenia! Najpierw powinno to być 3 dni, potem za jakiś czas (parę miesięcy) 7-10dni, a dopiero potem 14 dni i więcej. Zanim zdecydujesz się na coś tak restrykcyjnego i niebezpiecznego (jeśli nie wie się jak to robić, a widzę że masz na ten temat niewiele informacji) powinnaś przeczytać świetną książkę pt:"Lecznicza głodówka" autor: G.P. Małachow. To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że pomogłam. |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie ile mozna schudnac podczas glodowki 3 dniowej planuje takowa na ten wekeend pijac jedynie 1,5 litra wody dziennie bedzie jakas roznice widac w wygladzie?? prosze o odpowiedz
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
temat głodówek jest mi dośc bliski, od wielu lat, praktykują je regularnie moi znajomi pod kontrolą specjalistów.
Głodówki NIE są sposobem na odchudzanie! Żadno z nich nie zyskało trwałej zmiany wagi, organizm po wyjściu z głodówki odrabia wagę w zaskakującym tempie! Głodówki stosowane z sensem, dobrane do danego pacjenta, mają moc leczenia niektórych schorzeń ale NIE nadają się na odchudzanie. MEGA JOJO murowane! W dodatku do głodówki trzeba być przygotowanym, wcześniej oczyścić organizm z toksyn z pomoca odpowiedniej diety i ćwiczeń i pewnych zabiegów (robionych także w trakcie głodówek)- bez tego następuje koszmarne , cykliczne zatrucie organizmu toksynami pochodzącymi z przetrawienia złogów zalegających w jelitach ,bardzo niekorzystne zwłaszcza w połączeniu z cyklicznie podczas głodówki występującą kwasicą ketonową. Poziom kwasicy tez trzeba kontrolować odpowiednimi testami. Jeszcze trudniejsze jest wychodzenei z głodówki, na tym etapie, bez odpowiedniej wiedzy, można sobie zrobić olbrzymią krzywdę na całe życie. Sama głodówka to ządna sztuka w porónaniu do umiejętnego jej przewania w odpowiednim momencie i wyjścia z niej. Bo nie można ot tak po prostu zacząc sobie jeść i liczyć że będzie dobrze i ze nic się nie stało.
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być moze już zaczniesz wchodzić w kwasicę ketonową więc do tego będziesz się pocić intensywnie na wyjątkowo śmierdząco. Cud, miód i orzeszki.
|
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Nie , nie przesadzam, każda głodówka trwająca ponad dobę uruchamia w organizmie drastyczne procesy związane , zwłaszcza w początkowej fazie z trawieniem złogów w jelitach, już po 2-3 dobie, zaczyna się pierwsza kwasica ketonowa wywołana przewlekłym spadkiem poziomu glukozy we krwi.
Nie ma tak miło, ze pstryk i sobie tylko nie jem a albo pstryk, to teraz nie jem i się oczyszczam. Ale mnie tam rybka, jak ktoś zamiast po prostu jeść dobrze woli się szarpać i zazywac tak wątpliwych atrakcji, voila.
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie oczyszczenie. Nie oczyścisz ciała w ten sposób, że tak z rozbiegu naraznic nie będziesz przyjmowała. Oczyszczenie znaczy usunięcie - co usuniesz przez prostą wodę? Niewiele. Przeczytaj uważnie co pisała cave - do głodowania trzeba się przygotować - nie wskakuje się na głodowanie ot tak z rozpędu i dotychczasowego jadłospisu tylko po przygotowaniu i odpowiedniej przed tym zmianie diety. Lepiej ci posłuży zmiana diety na lekkostrawną, eliminacja tłustych, przetworzonych, konserwantów i innych niż 3dni niejedzenia...
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
glodowka to swietny pomysl ale wystarczy tygodniowa,traci sie ok 4kg z czego polowa to woda,chyba ze ktos ma duza nadwage to traci wiecej kg.Wyprobowalam polecam,poza tym po glodowce ma sie mniejszy apetyt,bardziej odczuwa sie smak
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. brak słów.
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
swietny, swietny, normalnie tak swietny ze rece opadaja jak sie takie bzdury czyta
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli tak bardzo chce to niech spróbuje przeżyć 14 dni na wodzie
Założe się, że dnia nie wytrzyma.
|
|
#294 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak ten wątek się uchował?
![]() Cytat:
Decydując się na głodówkę w celu schudnięcia sama pchasz się w problemy ze zdrowiem zarówno fizycznym, jak i psychicznym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybacz, ale dobiłaś mnie tym, żeby na początek jeść starte jabłko. Już widzę ten jadłospis: śniadanie: starte jabłko obiad: starte jabłko kolacja: pół startego jabłka A pomiędzy nic. Łał.A chcesz kiedyś jeść normalnie, jak Twoje koleżanki? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i to jest punkt karny moja droga, zapraszam do zapoznania się z regulaminem - na tym forum ZAKAZANE jest promowanie drastycznych metod zrzucania wagi i namawiania do ich stosowania.
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety był chyba jakiś bardzo podobny, bo ten jest jednym z nowszych wątków
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Mała głodówka...?
Witajcie! Nie należę do osób przesadnie otyłych, przy wzroście 170 cm ważę 64 [a po pielgrzymce właściwie 62] kg. Jednak jest coś, co bardzo mi przeszkadza, a mianowicie całkowity brak talii! Nie mam jej póki co czym zmierzyć, ale czuję, że będzie kiepsko. Do tego ogólnie brzydko wystający brzuch. Nogi też nienajchudsze, ale jakoś to przeboleję. W każdym razie bardzo chciałabym ważyć 55kg.
I tak sobie myślę... czy kilka dni jedzenia samych owoców, warzyw, jogurtów, picia wody niegazowanej i herbatki na smukłą talię - zaszkodzi, czy pomoże? Żadnego śniadania, obiadu czy kolacji! Jestem głodna, więc biorę sałatkę owocową lub jogurcik. Co o tym myslicie? Mój tata kiedyś leżał w szpitalu i przez kilka dni jadł tylko sucharki popijając je wodą.Był niesamowicie głodny, po 3 dniach tej męki był pewien, że zje wszystko co wpadnie mu do rąk, ale jak się okazało... nie umiał! Żołądek mu się jakby skurczył i zjadł tylko kilka łyżek zupy. Nie wiem ile w tej opowieści jest prawdy, ale myślicie, że to możliwe? Bardzo chciałabym odzywczaić się od dużych ilości jedzenia, zrobić kilka dni tej "głodówki", a później zjadać połowę tego co bym chciała... |
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mała głodówka...?
ja nie radze stosowac takich diet, lepiej przejsc na zdrowa diete a nie na kilku dniowa glodowke ktora i tak nic nie zdziala bo jak po niej wrocisz do normalnego jedzienia to kg wroca gdyz przez ten czas nie stracisz tluszczu tylko wode z organizmu, nie radze rezygnowac ze sniadania po nie bedziesz miala na nic sily w ciagu dnia, lepiej ustal sobie diete ale ze wszystkimi skladnikami odzywczymi ( bialko, tluszcze i weglowodany w okreslonych proporcajch) i bedziesz chudla, po co meczyc sie kilkudniowa glodowka ktora napewno nie sprawi sie bedziesx miala smukla talie, na talie polecam hula hop
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#300 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mała głodówka...?
A moim zdaniem warto. Przeczyścisz sobie organizm, do tego jakiś Denoxinal i wyjdzie Ci na zdrowie. Co jakiś czas się przyda takie oczyszczanie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

Boże, 2 tyg bez jedzenia, o samej wodzie ?

wystarczy Marzena