Głodówka jako sposób na oczyszczenie organizmu, bądź schudnięcie. Wątek zbiorczy. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-06, 21:55   #271
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Dot.: Glodowka 14 dniowa

Cytat:
Napisane przez playboybunnyx Pokaż wiadomość

Chce zaczac od nastepnego tygodnia dodam iz stosowalam juz wiele diet i kazda konczyla sie dla mnie efektem jojo
Po głodówce tymbardziej go nie unikniesz Boże, 2 tyg bez jedzenia, o samej wodzie ?

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 21:56   #272
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Cytat:
Napisane przez Arletka17 Pokaż wiadomość
a ja czytalam ze jakis profesor czy doktor mniejsza o ot nie pamietam zalecal glodowke byle u osob zdrowych jako oczyszczenie organizmu niewiem jak to wplywa na organizm na pewno dosc oslabiony obawialabym sie tutaj efektu jo jo gdyz nie jesz nic przez kilka dni a tu nagle wilczy glod niewiem jakby to bylo w sumie tez bym chciala sprobowac ale niewiem jak sie bede czula nie jedzac np. 2 dni czy bede mogla lazic i wszystko robic czy bede oslabiona i bede siedziec w domu co ta dziewczyna jeszcze pisala?
Może chodzi Ci o głodówkę 1 dniową, do której trzeba się odpowiednio przygotować? 14 dniowa jest fatalnym pomysłem, wykończy organizm ot co
nat92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 22:08   #273
Arletka17
Raczkowanie

nie ta o ktorej czytalam byla 10 dniowa dlatego tylko dla zdrowych osob o jednodniowej to chyba kazdy slyszal
Stary 2008-08-06, 22:29   #274
playboybunnyx
Przyczajenie

Cytat:
a ja czytalam ze jakis profesor czy doktor mniejsza o ot nie pamietam zalecal glodowke byle u osob zdrowych jako oczyszczenie organizmu niewiem jak to wplywa na organizm na pewno dosc oslabiony obawialabym sie tutaj efektu jo jo gdyz nie jesz nic przez kilka dni a tu nagle wilczy glod niewiem jakby to bylo w sumie tez bym chciala sprobowac ale niewiem jak sie bede czula nie jedzac np. 2 dni czy bede mogla lazic i wszystko robic czy bede oslabiona i bede siedziec w domu co ta dziewczyna jeszcze pisala?

bedziesz oslabionaa przez jakiess 3 dni na 4 dopiero bedziesz miec silyy i nie bedziesz czula glodu ani nic

a co do tego efektu jojo wiadome ze po glodowce trzeba zaczac jesc stopniowo na poczatek np zaczac jesc starte jablko i stopniowo zwiekszac i chce pozniej przejsc na diete 1000kcal

co to cwiczen i zdrowego odzywiania robilam tak ale jak widac mam zbyt slaba silna wole

mojej mamie udalo sie nie jesc przez 8 dni i schudla 6 kg.. ale teraz je ale bardzo malo i pije czerwona herbate
playboybunnyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 22:32   #275
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:

A tu wypowiedz na temat glodowki jednej z dziewczyn ktora to przeszla
"pierwszą głodówke robilam 2 lata temu aby troche zrzucic udało mi sie wtedy schudnąć 11 kg w ciągu dwóch tygodniu a procz tego poczułam sie swietnie jakby ktoś we mnie posprzątał miałam bardziej slniące włosy i ładniejsza cere i czułam sie lekko potem przeszłam na diete 1000 kalorii zaczełam duzo mniej jesc bo mi to starczało potem zrobiłam sobie druga głodówke po 7 miesiącach schudłam 8 kg i po tej równiez poczułam sie cudownie trzeci raz zrobiłam głodówke dla samego oczyszczenia bo juz zgubiłam zalegające kilogramy jednam schudłam jeszcze 5 kg tym razem głodowka trwała 10 dni czułam sie jeszcze wspanialej po niej teraz mam zamiar zrobić 4 podejście i mam naadzieje ze znów poczuje się cudownie w koncu zblizająs sie swieta moze wiec warto oprocz pożadku w domu zrobić pożadek w swoim organizmie"

czekam na wasze opinie kochane
zadziwiło mnie to. baaardzo.
i tak, jeżeli :
chcesz jojo, głoduj,
chcesz pękające paznokcie, głoduj,
chcesz osłabnąć, głoduj,
chcesz wypadające włosy, głoduj,
chcesz ubytek wody, a nie tłuszczu, głoduj.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 22:59   #276
Arletka17
Raczkowanie

Cytat:
bedziesz oslabionaa przez jakiess 3 dni na 4 dopiero bedziesz miec silyy i nie bedziesz czula glodu ani nic

a co do tego efektu jojo wiadome ze po glodowce trzeba zaczac jesc stopniowo na poczatek np zaczac jesc starte jablko i stopniowo zwiekszac i chce pozniej przejsc na diete 1000kcal
sama niewiem co myslec tez mam problem taki bo chcialabym szybko schudnac a ja i dieta to probuje probuje i nic ale powidzmy nie jesz 5 dni przykladowo czy 8 jak twoja mama i jak ona przechodzila na normalne jedzenie?
Stary 2008-08-06, 23:08   #277
playboybunnyx
Przyczajenie

Cytat:
sama niewiem co myslec tez mam problem taki bo chcialabym szybko schudnac a ja i dieta to probuje probuje i nic ale powidzmy nie jesz 5 dni przykladowo czy 8 jak twoja mama i jak ona przechodzila na normalne jedzenie?

takjakby.. odrzucila normalny chleb i ziemniaki i je ciemne pieczywooo.. i je tylko jeden posilek dziennie ale duzo tej herbaty za to pije..
Stary 2008-08-06, 23:19   #278
mirynka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam chcialaabym abyscie wyrazily swoja opinie na temat "glodowki" ..
Otoz wyczytalam w internecie pewna wypowiedz i dziewczynie udalo sie zrzucic 12 kg w 2 tygodnie..
pila ona tylko wode przez 2 tyg,
podobno pierwsze 3 dni nie mozesz wytrzymac z glodu mozesz czuc sie oslabiona i moze byc zimno lecz 4 dnia dostajesz Powera i nawet nie chce Ci sie wody pic ale jak wiadomo trzeba ta wode pic zeby organizm sie nie odwodnil.

Chce zaczac od nastepnego tygodnia dodam iz stosowalam juz wiele diet i kazda konczyla sie dla mnie efektem jojo

waze 65kg przy wzroscie 166cm moj cel to od 52-55kg.

mysle ze glodowka to jedyny ratunek bo inne diety nie pomagaja mi.

Co wy o tym myslicie?

"pierwszą głodówke robilam 2 lata temu aby troche zrzucic udało mi sie wtedy schudnąć 11 kg w ciągu dwóch tygodniu a procz tego poczułam sie swietnie jakby ktoś we mnie posprzątał miałam bardziej slniące włosy i ładniejsza cere i czułam sie lekko potem przeszłam na diete 1000 kalorii zaczełam duzo mniej jesc bo mi to starczało potem zrobiłam sobie druga głodówke po 7 miesiącach schudłam 8 kg i po tej równiez poczułam sie cudownie trzeci raz zrobiłam głodówke dla samego oczyszczenia bo juz zgubiłam zalegające kilogramy jednam schudłam jeszcze 5 kg tym razem głodowka trwała 10 dni czułam sie jeszcze wspanialej po niej teraz mam zamiar zrobić 4 podejście i mam naadzieje ze znów poczuje się cudownie w koncu zblizająs sie swieta moze wiec warto oprocz pożadku w domu zrobić pożadek w swoim organizmie"

co za bzdura, 2 tyg bez jedzienia - to jakas paranoja, jak mozna tak sie katowac, nie lepiej porostu przejsc na zdrowa diete chudnac wolniej ale bezpieczniej.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 10:20   #279
playboybunnyx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mirynka Pokaż wiadomość
co za bzdura, 2 tyg bez jedzienia - to jakas paranoja, jak mozna tak sie katowac, nie lepiej porostu przejsc na zdrowa diete chudnac wolniej ale bezpieczniej.

tyle ze ja juz probowalaam zdrowych diet i nie daje rady
Stary 2008-08-07, 10:28   #280
-Dorota-
Raczkowanie

Powiem tylko tyle - głupota!
"...probowalaam zdrowych diet " - to jak wg Ciebie wyglądała zdrowa dieta, bo może ona wcale nie była taka dobra, że na niej nie wytrzymywałaś... Poczytaj jadłospisy które tutaj sie pojawiają a zobaczysz, co to jest zdrowa dieta
Powodzenia i pamiętaj, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu
-Dorota- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 11:19   #281
LaSeniorita
Raczkowanie

Zgadzam się z dziewczynami - głodówka to fatalny pomysł!!! 2 tygodnie bez jedzenia? Przecież to katowanie organizmu! Traci się podczas niej głównie wodę - a nie tłuszcz, a gdy zaczniesz później jeść normalnie - kilogramy wrócą z nawiązką. Głodówka tylko spowolni ci metabolizm, więc jeżeli np. po niej zdecydujesz się na kolejną głupią ( czyli niezdrową ) dietę, nawet nie licz na to, że szybko schudniesz. Skoro przetestowałaś już na sobie tyle tych diet to nic dziwnego, że nie chudniesz - masz po prostu bardzo spowolnioną przemianę materii.
Stary 2008-08-08, 08:34   #282
ariva
Wtajemniczenie

dla mnie glodowka do wielka glupota.
dluzej trwajaca to dla mnie krok do smierci....
Stary 2008-08-08, 10:11   #283
a-kuku!
Raczkowanie

Cytat:
Otoz wyczytalam w internecie pewna wypowiedz i dziewczynie udalo sie zrzucic 12 kg w 2 tygodnie..
podobno pierwsze 3 dni nie mozesz wytrzymac z glodu mozesz czuc sie oslabiona i moze byc zimno lecz 4 dnia dostajesz Powera i nawet nie chce Ci sie wody pic ale jak wiadomo trzeba ta wode pic zeby organizm sie nie odwodnil.

Co wy o tym myslicie?

Wczoraj skończyłam głodówkę 8-dniową. Miałam zamiar wytrzymać dużo dłużej ale nie dałam rady. Nieprawdą jest, że chce się jeść tylko przez pierwsze trzy dni. Ja przez cały ten okres czasu bardzo się powstrzymywałam, żeby się na coś nie rzucić... Schudłam 7kg. Fakt, że wyglądam i czuję się dużo lepiej, ale jak tylko zaczęłam "wychodzenie z głodówki" (poczytaj sobie tutaj: www.glodowka.pl) to od razu poczułam wyrzuty sumienia z powodu zapełnionego żołądka... Mimo iż było to zwykłe zsiadłe mleko.
Planuję po okresie wychodzenia zdrowe odżywianie ale czuję, że kg wrócą. Już w tym momencie czuję się cięższa. Nie ważę się teraz bo uważam, że to nie ma najmniejszego sensu. Spoglądam w lustro i na tej podstawie stwierdzam, że NA RAZIE wyglądam dobrze.
Zrobisz jak zechcesz ale bazując na własnym doświadczeniu wiem, że gdzieś około 5. dnia zaczniesz się zastanawiać czy aby robisz dobrze, czy takie katowanie nie pójdzie na marne przez możliwość nawrotu kg, czy nie lepiej byłoby przejść na south beach albo jakąś inną dietę.
Jeśli jednak postanowisz przeprowadzić głodówkę absolutnie odradzam od razu tak długi okres niejedzenia! Najpierw powinno to być 3 dni, potem za jakiś czas (parę miesięcy) 7-10dni, a dopiero potem 14 dni i więcej. Zanim zdecydujesz się na coś tak restrykcyjnego i niebezpiecznego (jeśli nie wie się jak to robić, a widzę że masz na ten temat niewiele informacji) powinnaś przeczytać świetną książkę pt:"Lecznicza głodówka" autor: G.P. Małachow.
To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że pomogłam.
a-kuku! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 00:03   #284
Arletka17
Raczkowanie

mam pytanie ile mozna schudnac podczas glodowki 3 dniowej planuje takowa na ten wekeend pijac jedynie 1,5 litra wody dziennie bedzie jakas roznice widac w wygladzie?? prosze o odpowiedz
Stary 2008-08-22, 09:01   #285
cava
Zakorzenienie

temat głodówek jest mi dośc bliski, od wielu lat, praktykują je regularnie moi znajomi pod kontrolą specjalistów.

Głodówki NIE są sposobem na odchudzanie!
Żadno z nich nie zyskało trwałej zmiany wagi, organizm po wyjściu z głodówki odrabia wagę w zaskakującym tempie!
Głodówki stosowane z sensem, dobrane do danego pacjenta, mają moc leczenia niektórych schorzeń ale NIE nadają się na odchudzanie.
MEGA JOJO murowane!

W dodatku do głodówki trzeba być przygotowanym, wcześniej oczyścić organizm z toksyn z pomoca odpowiedniej diety i ćwiczeń i pewnych zabiegów (robionych także w trakcie głodówek)- bez tego następuje koszmarne , cykliczne zatrucie organizmu toksynami pochodzącymi z przetrawienia złogów zalegających w jelitach ,bardzo niekorzystne zwłaszcza w połączeniu z cyklicznie podczas głodówki występującą kwasicą ketonową.
Poziom kwasicy tez trzeba kontrolować odpowiednimi testami.
Jeszcze trudniejsze jest wychodzenei z głodówki, na tym etapie, bez odpowiedniej wiedzy, można sobie zrobić olbrzymią krzywdę na całe życie.
Sama głodówka to ządna sztuka w porónaniu do umiejętnego jej przewania w odpowiednim momencie i wyjścia z niej.
Bo nie można ot tak po prostu zacząc sobie jeść i liczyć że będzie dobrze i ze nic się nie stało.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 09:06   #286
cava
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie ile mozna schudnac podczas glodowki 3 dniowej planuje takowa na ten wekeend pijac jedynie 1,5 litra wody dziennie bedzie jakas roznice widac w wygladzie?? prosze o odpowiedz
Tak będzie widac róznicę, będziesz miała wory pod oczami, przesuszoną (mimo picia wody skórę, szarą twarz, trzęsące się ręce, ataki mdłości a moze nawet zasłabnięcia, ból głowy i brzucha i huśtawkę nastroi + niewiarygodnie koszmarne odgłosy burczenia z jelit.
Być moze już zaczniesz wchodzić w kwasicę ketonową więc do tego będziesz się pocić intensywnie na wyjątkowo śmierdząco.

Cud, miód i orzeszki.

Liz Williams
Stary 2008-08-22, 11:32   #287
Arletka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Tak będzie widac róznicę, będziesz miała wory pod oczami, przesuszoną (mimo picia wody skórę, szarą twarz, trzęsące się ręce, ataki mdłości a moze nawet zasłabnięcia, ból głowy i brzucha i huśtawkę nastroi + niewiarygodnie koszmarne odgłosy burczenia z jelit.
Być moze już zaczniesz wchodzić w kwasicę ketonową więc do tego będziesz się pocić intensywnie na wyjątkowo śmierdząco.

Cud, miód i orzeszki.
chyba troche przesadzasz to nie glodowka tylko oczyszczenie a poza tym ja normalnie nie pije duzo wody od dziecka jak bedzie litr to wow sukces take niewiem a worki i tak mam pod oczami eh
Stary 2008-08-22, 11:39   #288
cava
Zakorzenienie

Nie , nie przesadzam, każda głodówka trwająca ponad dobę uruchamia w organizmie drastyczne procesy związane , zwłaszcza w początkowej fazie z trawieniem złogów w jelitach, już po 2-3 dobie, zaczyna się pierwsza kwasica ketonowa wywołana przewlekłym spadkiem poziomu glukozy we krwi.

Nie ma tak miło, ze pstryk i sobie tylko nie jem a albo pstryk, to teraz nie jem i się oczyszczam.

Ale mnie tam rybka, jak ktoś zamiast po prostu jeść dobrze woli się szarpać i zazywac tak wątpliwych atrakcji, voila.

Liz Williams
Stary 2008-08-22, 11:40   #289
enex
Zakorzenienie

Cytat:
chyba troche przesadzasz to nie glodowka tylko oczyszczenie a poza tym ja normalnie nie pije duzo wody od dziecka jak bedzie litr to wow sukces take niewiem a worki i tak mam pod oczami eh

To nie oczyszczenie. Nie oczyścisz ciała w ten sposób, że tak z rozbiegu naraznic nie będziesz przyjmowała. Oczyszczenie znaczy usunięcie - co usuniesz przez prostą wodę? Niewiele. Przeczytaj uważnie co pisała cave - do głodowania trzeba się przygotować - nie wskakuje się na głodowanie ot tak z rozpędu i dotychczasowego jadłospisu tylko po przygotowaniu i odpowiedniej przed tym zmianie diety. Lepiej ci posłuży zmiana diety na lekkostrawną, eliminacja tłustych, przetworzonych, konserwantów i innych niż 3dni niejedzenia...
Stary 2008-08-22, 15:18   #290
patrycja77
Raczkowanie

glodowka to swietny pomysl ale wystarczy tygodniowa,traci sie ok 4kg z czego polowa to woda,chyba ze ktos ma duza nadwage to traci wiecej kg.Wyprobowalam polecam,poza tym po glodowce ma sie mniejszy apetyt,bardziej odczuwa sie smak
patrycja77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 16:55   #291
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja77 Pokaż wiadomość
glodowka to swietny pomysl ale wystarczy tygodniowa,traci sie ok 4kg z czego polowa to woda,chyba ze ktos ma duza nadwage to traci wiecej kg.Wyprobowalam polecam,poza tym po glodowce ma sie mniejszy apetyt,bardziej odczuwa sie smak

. brak słów.
Stary 2008-08-22, 18:47   #292
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
swietny, swietny, normalnie tak swietny ze rece opadaja jak sie takie bzdury czyta
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 23:33   #293
eifersucht
Zadomowienie

Jeśli tak bardzo chce to niech spróbuje przeżyć 14 dni na wodzie Założe się, że dnia nie wytrzyma.

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 19:31   #294
Ludowa
Zakorzenienie

Jak ten wątek się uchował?

Cytat:

Co wy o tym myslicie?

Podobno, podobno, bla bla bla... Chcesz tak drastycznie eksperymentować na swoim ciele, bo jakaś panna napisała coś w internecie - a to coś jest nota bene stekiem bzdur?
Decydując się na głodówkę w celu schudnięcia sama pchasz się w problemy ze zdrowiem zarówno fizycznym, jak i psychicznym.

Cytat:
a ja czytalam ze jakis profesor czy doktor mniejsza o ot nie pamietam zalecal glodowke byle u osob zdrowych jako oczyszczenie organizmu
Krótka głodówka oczyszczająca przeprowadzona pod kontrolą lekarza a morzenie się głodem w celu schudnięcia to dwie różne rzeczy.

Cytat:
Cytujesz tę dziewczynę?
Cytat:
a co do tego efektu jojo wiadome ze po glodowce trzeba zaczac jesc stopniowo na poczatek np zaczac jesc starte jablko

Wybacz, ale dobiłaś mnie tym, żeby na początek jeść starte jabłko. Już widzę ten jadłospis:
śniadanie: starte jabłko
obiad: starte jabłko
kolacja: pół startego jabłka

A pomiędzy nic. Łał.
Cytat:
chce pozniej przejsc na diete 1000kcal
A chcesz kiedyś jeść normalnie, jak Twoje koleżanki?

Cytat:
co to cwiczen i zdrowego odzywiania robilam tak ale jak widac mam zbyt slaba silna wole
Cytat:
tyle ze ja juz probowalaam zdrowych diet i nie daje rady
Jakich diet próbowałaś? Możesz napisać mi coś więcej?

Cytat:
W takim razie, co robi w Twoim podpisie zwrot, że 'od 24 jesz zdrowo'? Dziwne, ale głodówka jakoś mało kojarzy mi się z jakimkolwiek jedzeniem, a na pewno ze zdrowym.

Cytat:
temat głodówek jest mi dośc bliski, od wielu lat, praktykują je regularnie moi znajomi pod kontrolą specjalistów.

Głodówki NIE są sposobem na odchudzanie!
Żadno z nich nie zyskało trwałej zmiany wagi, organizm po wyjściu z głodówki odrabia wagę w zaskakującym tempie!
Głodówki stosowane z sensem, dobrane do danego pacjenta, mają moc leczenia niektórych schorzeń ale NIE nadają się na odchudzanie.
MEGA JOJO murowane!

W dodatku do głodówki trzeba być przygotowanym, wcześniej oczyścić organizm z toksyn z pomoca odpowiedniej diety i ćwiczeń i pewnych zabiegów (robionych także w trakcie głodówek)- bez tego następuje koszmarne , cykliczne zatrucie organizmu toksynami pochodzącymi z przetrawienia złogów zalegających w jelitach ,bardzo niekorzystne zwłaszcza w połączeniu z cyklicznie podczas głodówki występującą kwasicą ketonową.
Poziom kwasicy tez trzeba kontrolować odpowiednimi testami.
Jeszcze trudniejsze jest wychodzenei z głodówki, na tym etapie, bez odpowiedniej wiedzy, można sobie zrobić olbrzymią krzywdę na całe życie.
Sama głodówka to ządna sztuka w porónaniu do umiejętnego jej przewania w odpowiednim momencie i wyjścia z niej.
Bo nie można ot tak po prostu zacząc sobie jeść i liczyć że będzie dobrze i ze nic się nie stało.
Cytat:

Cud, miód i orzeszki.
Cytat:
Nie , nie przesadzam, każda głodówka trwająca ponad dobę uruchamia w organizmie drastyczne procesy związane , zwłaszcza w początkowej fazie z trawieniem złogów w jelitach, już po 2-3 dobie, zaczyna się pierwsza kwasica ketonowa wywołana przewlekłym spadkiem poziomu glukozy we krwi.

Nie ma tak miło, ze pstryk i sobie tylko nie jem a albo pstryk, to teraz nie jem i się oczyszczam.

Ale mnie tam rybka, jak ktoś zamiast po prostu jeść dobrze woli się szarpać i zazywac tak wątpliwych atrakcji, voila.
Dziękuję za te fachowe posty.

Cytat:
No i to jest punkt karny moja droga, zapraszam do zapoznania się z regulaminem - na tym forum ZAKAZANE jest promowanie drastycznych metod zrzucania wagi i namawiania do ich stosowania.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 19:35   #295
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Jak ten wątek się uchował?
no niestety był chyba jakiś bardzo podobny, bo ten jest jednym z nowszych wątków

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 19:39   #296
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
no niestety był chyba jakiś bardzo podobny, bo ten jest jednym z nowszych wątków
Chodziło mi raczej o to, dlaczego go wcześniej nie zauważyłam .

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 19:45   #297
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

aaaaa

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 10:46   #298
absurdalna89
Zadomowienie

Mała głodówka...?

Witajcie! Nie należę do osób przesadnie otyłych, przy wzroście 170 cm ważę 64 [a po pielgrzymce właściwie 62] kg. Jednak jest coś, co bardzo mi przeszkadza, a mianowicie całkowity brak talii! Nie mam jej póki co czym zmierzyć, ale czuję, że będzie kiepsko. Do tego ogólnie brzydko wystający brzuch. Nogi też nienajchudsze, ale jakoś to przeboleję. W każdym razie bardzo chciałabym ważyć 55kg.
I tak sobie myślę... czy kilka dni jedzenia samych owoców, warzyw, jogurtów, picia wody niegazowanej i herbatki na smukłą talię - zaszkodzi, czy pomoże? Żadnego śniadania, obiadu czy kolacji! Jestem głodna, więc biorę sałatkę owocową lub jogurcik. Co o tym myslicie? Mój tata kiedyś leżał w szpitalu i przez kilka dni jadł tylko sucharki popijając je wodą.Był niesamowicie głodny, po 3 dniach tej męki był pewien, że zje wszystko co wpadnie mu do rąk, ale jak się okazało... nie umiał! Żołądek mu się jakby skurczył i zjadł tylko kilka łyżek zupy. Nie wiem ile w tej opowieści jest prawdy, ale myślicie, że to możliwe? Bardzo chciałabym odzywczaić się od dużych ilości jedzenia, zrobić kilka dni tej "głodówki", a później zjadać połowę tego co bym chciała...
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 11:04   #299
mirynka
Wtajemniczenie

Dot.: Mała głodówka...?

ja nie radze stosowac takich diet, lepiej przejsc na zdrowa diete a nie na kilku dniowa glodowke ktora i tak nic nie zdziala bo jak po niej wrocisz do normalnego jedzienia to kg wroca gdyz przez ten czas nie stracisz tluszczu tylko wode z organizmu, nie radze rezygnowac ze sniadania po nie bedziesz miala na nic sily w ciagu dnia, lepiej ustal sobie diete ale ze wszystkimi skladnikami odzywczymi ( bialko, tluszcze i weglowodany w okreslonych proporcajch) i bedziesz chudla, po co meczyc sie kilkudniowa glodowka ktora napewno nie sprawi sie bedziesx miala smukla talie, na talie polecam hula hop

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 11:57   #300
Gisia_00
BAN stały

Dot.: Mała głodówka...?

A moim zdaniem warto. Przeczyścisz sobie organizm, do tego jakiś Denoxinal i wyjdzie Ci na zdrowie. Co jakiś czas się przyda takie oczyszczanie.
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości