Panny Młode wrzesień 2008 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-03, 20:05   #271
Daisy_80
Raczkowanie

Smile Dot.: Panny Młode wrzesień 2008

Byłiśmy dziś w kościele.. I aż się zdziwiłam, jak ksiądz powiedział, że na wrzesień nie ma jeszcze żadnego ślubu!! Gdzie się więc podziały te panny młode z września z mojego osiedla! Osiedle jest bardzo duże... O tyle lepiej dla nas, że mogłam sobie ustalić dowolną godzinę ślubu. Ustaliliśmy 16... Jak narazie nie kazał nam jeszcze nic załatwiać związanego z kościołem (tj. jakieś świadectwa chrztu, bierzmowania itp..). Powiedział, że jak zaczniemy załatwić w maju będzie w zupełności wystarczające.
Tylko nauki się po świętach zaczynają
Dziewczyny które jesteście z Lublina nie wiecie w którym kościele są takie nauki weekendowe, że w sobotę i niedzielę się odbywają po kilka godzin dziennie i to jest to samo co chodzenie na 10 spotkań. Bo nie uśmiecha mi się spędzać 10 wieczórów na chodzenie na nauki do kościoła.. Tym bardziej że byłoby to dla nas dość uciążliwe..
Co do świadka. Potwierdzają się Wasze wiadomości. Może byś świadkiem osoba nie będąca kawalerem/panną. To dobrze bo sprawy świadków mamy też już ustalone...
Pozdrawiam wszystkich!!

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 21:47   #272
katia0117
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode wrzesień 2008

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Byłiśmy dziś w kościele.. I aż się zdziwiłam, jak ksiądz powiedział, że na wrzesień nie ma jeszcze żadnego ślubu!!
A jakie to osiedle jesli mozna wiedziec??I jeszcze jedno,czy wiesz ile będzie Cię kosztował slub w twoim kosciele?
Stary 2008-03-04, 11:35   #273
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Ależ mnie dawno tu nie było

Co do sukni: planuję ją zakupić w kwietniu, od połowy kwietnia rundka po salonach i mam nadzieję, że w przeciągu tygodnia zamówię Bardzo mi się podoba obecnie http://www.demetrios.pl/product_info...roducts_id=110 oraz pare modeli z St Patrick i Pronovias, zobaczymy co z tego wyjdzie

U nas trzeba być 4 razy na wykładach i 3 razy w poradni, o żadnych dniach skupienia nie słyszałam

Aktualnie mamy zastój w przygotowaniach, od kwietnia pewnie ruszy produkcja zaproszeń a od maja zaczniemy rozdawać i rozsyłać

pozdrawiam wrześnióweczki
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 16:29   #274
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
A jakie to osiedle jesli mozna wiedziec??I jeszcze jedno,czy wiesz ile będzie Cię kosztował slub w twoim kosciele?
Kościół na Czechowie. Co do kosztów ślubu nie pytaliśmy się.. Jak narazie tylko jesteśmy zapisani... Nie wiem nawet jak załatwia się płatność za ślub. Czy ksiądz sam o tym napomina czy trzeba się samemu wyjść z takim zapytaniem. Za 2 tygodnie będę się widziała z siostrą, która brała w tym kościele ślub to się podpytam. O ile będzie pamiętać..
Dowiedziałam się dziś, że dj zamówiony. Orkiestry oboje nie chcieliśmy.. Tylko został kamerzysta (który mam nadzieję że też lada dzień będzie załatwiony) i suknia (z takich ważniejszych rzeczy) Ale tym mam zamiar dopiero zacząc się interesować w kwietniu.

Stary 2008-03-04, 16:41   #275
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Kościół na Czechowie. Co do kosztów ślubu nie pytaliśmy się.. Jak narazie tylko jesteśmy zapisani... Nie wiem nawet jak załatwia się płatność za ślub. Czy ksiądz sam o tym napomina czy trzeba się samemu wyjść z takim zapytaniem. Za 2 tygodnie będę się widziała z siostrą, która brała w tym kościele ślub to się podpytam. O ile będzie pamiętać..
Dowiedziałam się dziś, że dj zamówiony. Orkiestry oboje nie chcieliśmy.. Tylko został kamerzysta (który mam nadzieję że też lada dzień będzie załatwiony) i suknia (z takich ważniejszych rzeczy) Ale tym mam zamiar dopiero zacząc się interesować w kwietniu.
O widzę,ze przygotowania ida pełna para
A ja pytałam o cene w kosciele,bo podejzewam,ze u mnie moze byc troche drogo(a wybrałam sobie kościol w konopnicy,bo niedaleko stamtąd do naszego lokalu),wiec w razie czego chcialabym sie gdzie przeniesc,bo nie zamierzam za 45 minut mszy bulić nie wiem ile kasy...

Pomponka
suknia demetrios bardzo prosta,ale zarazem elegancka i z klasą..nie wiem jak reszta modeli,ale ta jest spoko
Stary 2008-03-04, 17:03   #276
kennee22
Przyczajenie

witam!
chcialam zapytac czy slyszałyscie cos o kamerowaniu przez firme clip art, ja słyszałam same pozytywy, ale troche cenowo mnie odstrasza, na stronie filmiki super az sie przy jednym popłakalam , w ogóle to czy macie namiary na jakiś fajnych kamerzystów i jak cenowo sie to przedstawia...pozdrawiam
kennee22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 17:06   #277
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
O widzę,ze przygotowania ida pełna para
A ja pytałam o cene w kosciele,bo podejzewam,ze u mnie moze byc troche drogo(a wybrałam sobie kościol w konopnicy,bo niedaleko stamtąd do naszego lokalu),wiec w razie czego chcialabym sie gdzie przeniesc,bo nie zamierzam za 45 minut mszy bulić nie wiem ile kasy...

Pomponka suknia demetrios bardzo prosta,ale zarazem elegancka i z klasą..nie wiem jak reszta modeli,ale ta jest spoko
reszta modeli podobna, bo takie proste suknie mi się najbardziej podobają Fajnie, że Ci sie podoba ciekawe jak wygląda w realu
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 01:53   #278
AgaOp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennee22 Pokaż wiadomość
witam!
chcialam zapytac czy slyszałyscie cos o kamerowaniu przez firme clip art, ja słyszałam same pozytywy, ale troche cenowo mnie odstrasza, na stronie filmiki super az sie przy jednym popłakalam , w ogóle to czy macie namiary na jakiś fajnych kamerzystów i jak cenowo sie to przedstawia...pozdrawiam
My zamówiliśmy kamerzyste jak i fotografa z video-art studio http://www.video-artstudio.pl/?co=galeria na stronie maja mało filmików,ale jak byliśmy na spotkaniu to widzieliśmy ich dużo więcej i nam się spodobały.Z tego co widzieliśmy to nie maja tandety-typu latające serduszka itp. A jeśli chodzi o cene to kamerzysta 1350zł a fotograf 650zł + dojazd jeszcze
A w tym clip-art ile?
Stary 2008-03-05, 09:25   #279
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
My zamówiliśmy kamerzyste jak i fotografa z video-art studio http://www.video-artstudio.pl/?co=galeria na stronie maja mało filmików,ale jak byliśmy na spotkaniu to widzieliśmy ich dużo więcej i nam się spodobały.Z tego co widzieliśmy to nie maja tandety-typu latające serduszka itp. A jeśli chodzi o cene to kamerzysta 1350zł a fotograf 650zł + dojazd jeszcze
A w tym clip-art ile?
mam tego samego kamerzystę
A co do clip-artu to mysle,ze filmy robią świetne,a cena....no troche wysoka
Stary 2008-03-05, 10:38   #280
AgaOp
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny które jesteście z Lublina nie wiecie w którym kościele są takie nauki weekendowe, że w sobotę i niedzielę się odbywają po kilka godzin dziennie i to jest to samo co chodzenie na 10 spotkań. Bo nie uśmiecha mi się spędzać 10 wieczórów na chodzenie na nauki do kościoła.. Tym bardziej że byłoby to dla nas dość uciążliwe..
Z tego ja się orientuję to takie nauki weekendowe odbywają sie w kościele na ul.Staszica koło PSK 1,tylko że podobno trwają aż dwa weekendy...
Stary 2008-03-05, 13:59   #281
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Hehe no co Ty przeciez ja się nie gniewam
A jakie te wasze obraczki?Klasyczne czy w jakimis wzorkami,kolorowe itd?
Połączenie białego i żółtego złota, w przekroju kwadratowe
http://www.jubiler-lublin.com/wzory/wzor_60.html
W rzeczywistości wyglądają trochę inaczej tzn. różnica miedzy białym a żóltym złotem nie jest taka widoczna, to białe jest takie bardziej stalowe i dlatego właściwie się na nie zdecydowaliśmy. Początkowo chcieliśmy klasyczne z żółtego złota.

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:23   #282
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
A w tym clip-art ile?
Dość dobrze mi szło z przygotowaniami a tu dziś pierwszy zastój. I to przez kamerzystę Mieliśmy mieć załatwionego kamerzystę przez znajomości, wczoraj zadzwoniliśmy do jednego i na moje nieszczęscie termin 6,09 już zajęty... A tak dobrze się zapowiadało. Z kamerzystą nie będzie łatwo bo narzeczony chce koniecznie kamerzystę z kamerą HD (jakaś specjalna, panoramiczna, prostokątna kamera). Ten znajomy właśnie taką ma, ale cena ciut wyższa... około 2500
Ale w zasadzie przecież kamerzysta nie jest najważniejszy. No nic. Posiedzę teraz na necie i poszukam jakiś kamerzystów z Lublina.

Cytat:
Z tego ja się orientuję to takie nauki weekendowe odbywają sie w kościele na ul.Staszica koło PSK 1,tylko że podobno trwają aż dwa weekendy...
dzięki za tą wiadomość.. postaram się rozejrzeć w tym kościele kiedy takie nauki się będą odbywały. I czy konieczne jest spędzenie na nich aż 2 weekendów. Uważam, że jeden byłby w zupełności wystarczający

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-06 o 21:53 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-05, 19:26   #283
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Dość dobrze mi szło z przygotowaniami a tu dziś pierwszy zastój. I to przez kamerzystę Mieliśmy mieć załatwionego kamerzystę przez znajomości, wczoraj zadzwoniliśmy do jednego i na moje nieszczęscie termin 6,09 już zajęty... A tak dobrze się zapowiadało. Z kamerzystą nie będzie łatwo bo narzeczony chce koniecznie kamerzystę z kamerą HD (jakaś specjalna, panoramiczna, prostokątna kamera). Ten znajomy właśnie taką ma, ale cena ciut wyższa... około 2500
Ale w zasadzie przecież kamerzysta nie jest najważniejszy. No nic. Posiedzę teraz na necie i poszukam jakiś kamerzystów z Lublina.
Oj to trzymam kciuki,żeby się udało coś znaleść
Stary 2008-03-06, 17:55   #284
kubuku86
Raczkowanie

jestem też wrześniowa 13 września, ale mam taki problem... suknię już prawie wybrałam ale aż boję się zacząć szukać butów....
Mój Miły jest mijego wzrostu więc jakiekolwiek obcasy odpadają, mam zamiar szukać czegoś "płaskiego" najmilej byłyby widziane baleriny
czy któraś z was spotkała się może z nadającymi się do ślubu balerinami??
co wogóle sądzicie o tym??
może jakieś adresy w necie, albo salony we Wrocku?
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 18:24   #285
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
jestem też wrześniowa 13 września, ale mam taki problem... suknię już prawie wybrałam ale aż boję się zacząć szukać butów....
Mój Miły jest mijego wzrostu więc jakiekolwiek obcasy odpadają, mam zamiar szukać czegoś "płaskiego" najmilej byłyby widziane baleriny
czy któraś z was spotkała się może z nadającymi się do ślubu balerinami??
co wogóle sądzicie o tym??
może jakieś adresy w necie, albo salony we Wrocku?
Kolejna wrześniowa Gratuluje

Podaje adres odnosnie butow: http://www.butyslubne.com.pl/buty_slubne-k-2-pl.jsp

Zajrzyj na watek: Buciki ślubne, może coś znajdziesz
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 19:03   #286
kubuku86
Raczkowanie

Wielkie dzięki Soffera- nie zauważyłam tego wątku o bucikach- zaraz tam pobuszuje, może coś wypatrzę
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 02:03   #287
AgaOp
Raczkowanie

Dziewczyny,jakbyscie miały wybierać pomiędzy tymi dwoma to którą byście wybrały??Ja mam czas do końca przyszłego tygodnia aby zamówić suknie-tak przynajmniej mi powiedzieli,bo niby 5 miesięcy trzeba czekać...No i mam problem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1685.jpg (42,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5987_big_jsKT.jpg (52,5 KB, 47 załadowań)
Stary 2008-03-07, 09:35   #288
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny,jakbyscie miały wybierać pomiędzy tymi dwoma to którą byście wybrały??Ja mam czas do końca przyszłego tygodnia aby zamówić suknie-tak przynajmniej mi powiedzieli,bo niby 5 miesięcy trzeba czekać...No i mam problem...
Mi ta z lewej się bardziej podoba.. ale to chyba przez to, że podobają mi się bardziej sukienki w kolorze ecru...

Stary 2008-03-07, 09:49   #289
katia0117
Zadomowienie

Daisy_80 i jak tam w końcu sprawa z kamerzystą??
Stary 2008-03-07, 10:08   #290
ashaia
Raczkowanie

Cytat:
Mi też bardziej podoba sie ta pierwsza. Druga jest jak dla mnie za mocno "bezowa"... ale wiesz, suknie na modelkach na zdjęciach a suknie na realnej pannie młodej to czasami skrajnie rozbieżne wrażenia
ashaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 12:16   #291
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Daisy_80 i jak tam w końcu sprawa z kamerzystą??
Narazie nic Ale to wszystko przez to, że nie za bardzo mam czas zając się tym wszystkim. Tata mi obiecuje, że załatwi kamerzystę z kamerą HD, ja sama szukałam takim kamerzystów na stronach i nie za bardzo mogę znaleźć. Za tydzień wyjeżdzam za granicę na święta na 2 tygodnie, więc przez ten czas moje przygotowania do ślubu chyba staną w miejscu. W Lublinie zostaje mój chłopak z uwagi na to, że będzie się nudził beze mnie mam nadzieje, że za to się weźmie

Dlaczego tak cicho się zrobiło ??

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-11 o 20:54 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-11, 19:59   #292
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Hmm jeszcze nie czujemy ciśnienia i na forum nastała cisza To ja sie pochwale ze zamowilam zaproszeniaslubne z allegro W koncu
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 20:10   #293
AgaOp
Raczkowanie

No to sie pochal jakie Ja jestem na etapie intensywnych poszukiwań...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 20:49   #294
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Romantyczne bordowe lub eleganckie ecru z tej aukcji
http://allegro.pl/item325674274_zapr..._zdjeciem.html
Stary 2008-03-11, 20:55   #295
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
tą drugą mierzyłam, na żywo prezentuje się o wiele lepiej,
o dlatego z tych dwóch podoba mi się właśnie ta z 2 zdjęcia

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 09:29   #296
katia0117
Zadomowienie

izazusia świetne te zaproszenia
Cisza na forum,bo i w przygotowaniach zastój...bynajmniej u mnie Mnie chwilowo(mam nadzieje) odechciało się imprezy,bo ceny po prostu podcinają mi żyły Wczoraj np oglądalismy obrączki i nie moge wyjśc z podziwu nad tym,że zwykłe obrączki z zółtego złota mogą kosztować 1200;-,podczas gdy jeszcze 2 lata temu kosztowały 800;-
No masakra...Wesele weselem,szybko minie,a dziera w budżecie bedzie trwać i trwac i trwać...jeny mam nadzieję,ze mi szybko przejdzie to zniechęcenie...
Stary 2008-03-12, 09:54   #297
sanetka
Zakorzenienie

u mnie tez przestoj. w poniedzialek idziemy na spotkanie do poradni. a tak poza tym to musze zaklepac dekoracje, fryzjera i kosmetyczke ale to moze dopiero po swietach.

oj drogo wszystko wychodzi,a my rozpoczelismy budowe domu. co prawda finansowo jeszcze nie pomagamy ale jak zacznie sie jezdzenie, zalatwianie i pilnowanie to nie bedzie czasu myslec o slubie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 10:54   #298
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
izazusia świetne te zaproszenia
Cisza na forum,bo i w przygotowaniach zastój...bynajmniej u mnie Mnie chwilowo(mam nadzieje) odechciało się imprezy,bo ceny po prostu podcinają mi żyły Wczoraj np oglądalismy obrączki i nie moge wyjśc z podziwu nad tym,że zwykłe obrączki z zółtego złota mogą kosztować 1200;-,podczas gdy jeszcze 2 lata temu kosztowały 800;-
No masakra...Wesele weselem,szybko minie,a dziera w budżecie bedzie trwać i trwac i trwać...jeny mam nadzieję,ze mi szybko przejdzie to zniechęcenie...
Jeśli chodzi o obrączki to faktycznie ceny są jak z kosmosu. My zamówiliśmy w lutym, odbieraliśmy po 3 tygodniach. W momencie kiedy odbieraliśmy je pani ze sklepu powiedziała, że dobrze, że zamawiane były tak wcześnie bo teraz zapłacilibyśmy za takie same około 300 zł więcej. Niby złoto podrożało. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć. Zbiża się okres ślubów.. więc jest okazja do podniesienia cen

Stary 2008-03-12, 21:02   #299
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

No ładnie ładnie...Obrączki za tyle pieniążków.ja mam problem bo nie lubie nosic czegokolwiek na palcach-dlatego też nie dostalam pierscionka zareczynowego tylko łańcuszek.
Jej jak ja się przyzwyczaję...a będę musiała bo mój Kam bierze to bardzo serio
Stary 2008-03-13, 15:52   #300
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
No ładnie ładnie...Obrączki za tyle pieniążków.ja mam problem bo nie lubie nosic czegokolwiek na palcach-dlatego też nie dostalam pierscionka zareczynowego tylko łańcuszek.
Jej jak ja się przyzwyczaję...a będę musiała bo mój Kam bierze to bardzo serio
Ja nigdy nie nosiłam pierścionków i jak dostałam zaręczynowy to też miałam problem,zeby sie przyzwyczaić,ale teraz jak go na chwilę zdejmuję to czegoś mi brakuje...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości