|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
![]()
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Bylam dziś w Czamarze, i Pani w sekretariacie mówila,ze będzie od tego roku magister z fizjoterapii wiec moze z kosmetologii też ?
![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Podbijam wątek, bo liczę na to że znajdzie się dziewczyna z Nowowiejskiej we Wrocławiu, bardzo chcę pójść na kosmetologię, ale nie mogę się zdecydować czy do CZamary czy Żywirskiego, na wielu forach już szukałam opinii i przewija się WSF a o drugiej prawie nic...
Chciałabym dowiedzieć się na przykład jak wygląda plan zajęć na Nowowiejskiej, bo u Czamary przeglądałam na stronie i jest nieciekawie, ja pracuję, a zajęcia są rozstrzelone niesamowicie, czy na Nowowiejskiej plan jest bardziej określony, np. codziennie do 16? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Ameska mam pytanie:
czy mogłabyś mi też wysłać materiały z anatomii lub cokolwiek możesz? ![]() sama wybieram się do Wrocławia do Czamary od października na kosmetologie, oraz poszukuje lokatorek jakby ktoś był chętny ;D ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
A! i jeszcze jedno: na stronie WSF pisze, że o przyjęciu na studia decyduje kolejność podpisania umowy.. czy jest to jednoznaczne z zapłatą wpisowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czytalam o tym ale nie rozumiem Studia stacjonarne a Studia niestacjonarne o co w tym chodzi? do tego i do tego potrzebna jest zdana matura obojetnie z czego, prawda? stacjonarne to zajecia w tgodniu a niestacjonarne tylko w weekendy? czy dobrze myślle?
tylko na niestacjonarnych po ukończeniu Studiów absolwent otrzymuje Dyplom Wyższych Studiów Zawodowych i tytuł "Licencjata Kosmetologii" a po stacjonarnych tylko "Licencjata Kosmetologii" moze mi to ktos przetłumaczyc na "polski" ... ?lepszy jest dyplom i tytuł ale dostenie sie to po nauce w weekeny... a jak ja bym chciala w tygodniu chodzic na uczelnie? czy to jest wogole dostepne takie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stacjonarne- zajecia w tygodniu, niesacjonarne w trybie weekendowym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
dziekuje ci bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny a wy uczycie sie w trybie tygodniowym czy w weekendy?? w tygodniowym chyba wiecej zajec i wiecej mozna sie nauczyc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm w zeszlym roku na studia zaoczne mogly isc tylko osoby, ktore maja juz tytul technika. po prostu zajec praktycznych takie osoby nie mialy, ale reszte programu taka sama jak osoby na studiach stacjonarnych widze, ze w tym roku sa dwie opcje, tytulu miec nie trzeba, mozesz weekendami studiowac, a w tygodniu pracowac a co do tego co lepsze... na studiach stacjonarnych mamy malo godzin praktycznych, trzeba cwiczyc wiecej w domu, ale za to wiedze teoretyczna masz bardziej rozlozona w czasie i mozesz sie bardziej skupic na nauce. wiele osob woli jednak ukonczyc najpierw studium kosmetyczne\(maja wiecej godzin praktycznych, mniej teorii), pracowac w zawodzie a weekendami studiowac kosmetologie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
czyli radzisz isc najpierw na studium kosmetyczne( i u nas we wro gdzie takie jest?) a potem dopiero kosmetologie... hm... no mi raczej tez bardziej na praktycznych lekcjach zalezy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zalezy od Ciebie. dla mnie najpierw robienie studium a potem studiowanie to troche marnowanie czasu, tez rzeczy, ktore robimy na pierwszym roku mozna cwiczyc do woli w domu, wiadomo, ze to nie to samo co pod okiem prowadzacego, ale jezeli komus bardzo zalezy to bedzie sie staral |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
aha to zle zrozumialam, sorki.
Ty studiujesz/studiowalas tam na wsf na kościuszki??jesli tak to czy jestes zadowolona z tej szkoly? tygodniowym trybem czy weekendowym (jesli mogę wiedziec) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
jestem na I roku studiow stancjonarnych. na chwile obecna jestem zadowolona, bardziej mi sie podoba niz w I semestrze. ale mysle, ze jestem tam zdecydowanie za krotko aby wydac konkretna opinie tej szkole. to co mi sie podoba to swietna kadra nauczycielska(sa male wyjatki), praca na dobrych kosmetykach, dobrze wyposazona biblioteka, ktora odwiedzam bardzo czesto.
najwieksza wada WSF jest administracja, zalatwienie czegokolwiek graniczy z cudem, ale mozna sie przyzwyczaic. jezeli lubisz przedmioty przyrodnicze i prace z ludzmi, to mysle, ze bedziesz zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
dziękuje ci
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze nieduzo. sa dziewczyny, ktore łacza studia z praca |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
bardzo fajny plan
![]() ![]() jeszcze raz dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dzis spojrzalam na stronę WSF i patrzę, że mozna juz studiować zaocznie nie mając zrobionego technika.
Wiec moze jednak zdecyduję sie na te studia ![]() Bo juz zaczelam kombinowac że pierw pojde do Akademii wizażu i stylizacji na rok, i pozniej dopiero na kosmetologie. A teraz to już nie wiem ![]() Jak myslicie? ![]()
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
truskawkowawiosna: możesz mi powiedzieć, czy biofizyka na kosmetologii jest ciężka? i czy także jest postrachem wśród studentek?
mogłabyś mi wysłać materiały, które kiedyś przesłała Ci Ameska? chciałabym zobaczyć ile tego jest i jak to wszystko wygląda. Bo widzę, że Ameska tu już niestety chyba nie zagląda. Z góry dziękuję i pozdrawiam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Wertusia: ja na Twoim miejscu idąc na zaoczne, bez tytułu technika martwiłabym się małą ilością godzin praktyk i słabszym przygotowaniem od tej strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podalam link do planow zajec, biofizyki jeszcze nie mam, wiec sie nie moge wypowiadac. postrachem I roku jest i nadal chyba bedzie anatomia, moze nie jest skomplikowana, ale za to baaardzo czasochlonna i męcząca. po prostu trzeba sie duzo uczyc. to jedyny przedmiot, ktory wywoluje u mnie skurcz w zolądku, zebrac sie do niego jest ciezko. reszta przedmiotow kojarzy mi sie raczej milo. a co do materialow: nie zostalam upowazniona do rozpowszechniania materialow od Ameski i robic tego bez jej zgody nie mam zamiaru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
mircia ja tez bede studiowała tam gdzie Ty !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do praktyki: mysle, ze nie trzeba byc bardzo zdolnym manualnie, chociaz takim osobom jest duzo latwiej. wiele rzeczy mozna wycwiczyc, trzeba byc po prostu cierpliwym i duzo trenowac. no i przede wszystkim trzeba to lubic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
ameska: dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a możecie mi jeszcze powiedzieć jak to jest w WSF ze składaniem podań/świadectw/wyników maturalnych? Wiem, że o dostaniu się, decyduje kolejność zgłoszeń.. Czy zgłoszeniem wg nich jest danie wyników i świadectwa oraz zapłatą wpisowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Ja studiuje kosmetologie w Białymstoku i tam warunkiem przyjecia bylo poprostu zlozenie papierow i wplacenie wpisowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
![]()
Hejka, ja rówinież zamierzam w tym roku studiowac kosmetologie we Wrocławiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
a zaczyna ktos od pazdziernika a kwspz w krakowie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
czesc ja byalm studenttka kwspz bylam na 2 roku ...odradzam kazdemu!!! z roku na rok dzieje sie tam coraz gorzej laski z 3 roku tez moga to potwierdzic bo wiedza jak bylo u nich na 1 roku a jak u nas...usadzaja na egzaminach ...bo liczy sie kasa kazda poprawka 50 zl ja zdawalam kilka razy ten sam przedmiot i mialam ten sam test jakims dziwnym trafem nie zdawalam a test ten mialam w domu wyslai mnie na dziekanke a jak powiedzialm ze chce zobaczyc testy powiedzieli ze nie mam prawa a pozniej ze wykladowca nie ma ich na uczelni...pozatym kosztuje 500zl miesiecznie problemy starszne robia jesli chodzi o jakies pojedyncze nieobecnosci...wykladowcy maja beznadziejne podejscie..(oczywiscie nie wszyscy)...przenioslam sie na malopolska wyzsza szkole zawodowa...jest taniej...435zl miesiecznie..poprawki 40 zl mozna brac wpis warunkowy i z zaliczenia i z egzaminu(w tamtej szkole tylko egzamin) a uwierzcie ze to wazne ..nie sa tto proste studia...pozatym na tej uczelni na wykladach cche sie siedziec mowia jezykiem normalnym a nie jakimis dziwacznymi np chemicznymi slowami...i to oni dbaja o ostudenta a nie tak jak tam ...pozatym dziekani tych szkol sa bez porownania..w tym roku odeszlo stamtad na prawde duzo osob podono maja zanizyc czesne z 500 na 400...proste bo maja coraz mniej studentow i musza nadrobic...ja wiem swoje bylam tam i na prawde jesli chcecie studiowac i skonczyc je normalnie to wybierzcie mwsz...na kwspz wyrzucili ostsnio laske z 3 roku(pisala juz prace licencjacka)..zreszta tamtejsze zasady..zakaz wnoszenia napojow i posilkow na sale gdzie wyklad trwa ok 2 godzin heh to smieszne a na dzwiach napisane ze zabronione palenie tyltoniu na terenie kwspz(chodzi rowniez o to podworkO) bo grozi skresleniemz listy hehe to smieszne...zycze powodzenia jak cos to piszcie pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Witam
Ja od października wybieram sie na studia zaoczne do wrocławia do czamary, obawiam sie tylko ze sie nie dostane ![]() czy tryb zaoczne bez technika jest w tym roku wprowadzone jako pierwszy raz w tej szkole?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.