Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-18, 14:46   #271
anizeliinna
Przyczajenie

Question Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

hej znalazlam dzisiaj wasz watek i bardzo mnie zainteresowal bo sama osobiscie mysle o kosmetyce. tylko w moim przypadku to jest studium kosmetyczne. na kosmetologie nie chce isc bo slabo u mnie z chemia czy mozecie mi doradzic jakies dobre studium w Warszawie????? szukam a necie ale jest tego tyle ze sama nie wiem na jakie sie zdecydowac;((((((( beda wdzieczna za kazda odpowiedz!!!!!
anizeliinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 21:31   #272
wertusia
Zakorzenienie

Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Bylam dziś w Czamarze, i Pani w sekretariacie mówila,ze będzie od tego roku magister z fizjoterapii wiec moze z kosmetologii też ?

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 16:46   #273
Ariya
Raczkowanie

Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Podbijam wątek, bo liczę na to że znajdzie się dziewczyna z Nowowiejskiej we Wrocławiu, bardzo chcę pójść na kosmetologię, ale nie mogę się zdecydować czy do CZamary czy Żywirskiego, na wielu forach już szukałam opinii i przewija się WSF a o drugiej prawie nic...
Chciałabym dowiedzieć się na przykład jak wygląda plan zajęć na Nowowiejskiej, bo u Czamary przeglądałam na stronie i jest nieciekawie, ja pracuję, a zajęcia są rozstrzelone niesamowicie, czy na Nowowiejskiej plan jest bardziej określony, np. codziennie do 16?
Ariya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 15:38   #274
crazy_daria
Raczkowanie

Ameska mam pytanie:

czy mogłabyś mi też wysłać materiały z anatomii lub cokolwiek możesz?
sama wybieram się do Wrocławia do Czamary od października na kosmetologie, oraz poszukuje lokatorek jakby ktoś był chętny ;D
crazy_daria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 15:40   #275
crazy_daria
Raczkowanie

A! i jeszcze jedno: na stronie WSF pisze, że o przyjęciu na studia decyduje kolejność podpisania umowy.. czy jest to jednoznaczne z zapłatą wpisowego?
Stary 2008-04-22, 15:45   #276
agiii
Zadomowienie

dziewczyny czytalam o tym ale nie rozumiem Studia stacjonarne a Studia niestacjonarne o co w tym chodzi? do tego i do tego potrzebna jest zdana matura obojetnie z czego, prawda? stacjonarne to zajecia w tgodniu a niestacjonarne tylko w weekendy? czy dobrze myślle?

tylko na niestacjonarnych po ukończeniu Studiów absolwent otrzymuje Dyplom Wyższych Studiów Zawodowych i tytuł "Licencjata Kosmetologii" a po stacjonarnych tylko "Licencjata Kosmetologii"

moze mi to ktos przetłumaczyc na "polski" ... ?lepszy jest dyplom i tytuł ale dostenie sie to po nauce w weekeny... a jak ja bym chciala w tygodniu chodzic na uczelnie? czy to jest wogole dostepne takie cos?
agiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-22, 15:49   #277
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
dziewczyny czytalam o tym ale nie rozumiem Studia stacjonarne a Studia niestacjonarne o co w tym chodzi? do tego i do tego potrzebna jest zdana matura obojetnie z czego, prawda? stacjonarne to zajecia w tgodniu a niestacjonarne tylko w weekendy? czy dobrze myślle?
nie patrza na konkretne przedmioty, ale swiadectwo maturalne musisz miec

stacjonarne- zajecia w tygodniu, niesacjonarne w trybie weekendowym
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 15:53   #278
agiii
Zadomowienie

dziekuje ci bardzo wreszcie mi rozjasnilas ta sytuacje czyli oni nie patrzą na to co zdawalam na maturce tylko czy to zdalam? musze miec zaswiadczenie o zdaniu matury?

dziewczyny a wy uczycie sie w trybie tygodniowym czy w weekendy??
w tygodniowym chyba wiecej zajec i wiecej mozna sie nauczyc
Stary 2008-04-22, 16:12   #279
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje ci bardzo wreszcie mi rozjasnilas ta sytuacje czyli oni nie patrzą na to co zdawalam na maturce tylko czy to zdalam? musze miec zaswiadczenie o zdaniu matury?

dziewczyny a wy uczycie sie w trybie tygodniowym czy w weekendy??
w tygodniowym chyba wiecej zajec i wiecej mozna sie nauczyc
po prostu musisz zdac mature i zlozyc podanie, decyduje kolejnosc zgloszen, ale martwic sie o to nie trzeba

hmmm

w zeszlym roku na studia zaoczne mogly isc tylko osoby, ktore maja juz tytul technika. po prostu zajec praktycznych takie osoby nie mialy, ale reszte programu taka sama jak osoby na studiach stacjonarnych

widze, ze w tym roku sa dwie opcje, tytulu miec nie trzeba, mozesz weekendami studiowac, a w tygodniu pracowac

a co do tego co lepsze...

na studiach stacjonarnych mamy malo godzin praktycznych, trzeba cwiczyc wiecej w domu, ale za to wiedze teoretyczna masz bardziej rozlozona w czasie i mozesz sie bardziej skupic na nauce.

wiele osob woli jednak ukonczyc najpierw studium kosmetyczne\(maja wiecej godzin praktycznych, mniej teorii), pracowac w zawodzie a weekendami studiowac kosmetologie.
Stary 2008-04-22, 16:35   #280
agiii
Zadomowienie

czyli radzisz isc najpierw na studium kosmetyczne( i u nas we wro gdzie takie jest?) a potem dopiero kosmetologie... hm... no mi raczej tez bardziej na praktycznych lekcjach zalezy
Stary 2008-04-22, 16:40   #281
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
czyli radzisz isc najpierw na studium kosmetyczne( i u nas we wro gdzie takie jest?) a potem dopiero kosmetologie... hm... no mi raczej tez bardziej na praktycznych lekcjach zalezy
nic takiego nie napisalam przeciez

to zalezy od Ciebie.

dla mnie najpierw robienie studium a potem studiowanie to troche marnowanie czasu, tez rzeczy, ktore robimy na pierwszym roku mozna cwiczyc do woli w domu, wiadomo, ze to nie to samo co pod okiem prowadzacego, ale jezeli komus bardzo zalezy to bedzie sie staral

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 16:45   #282
agiii
Zadomowienie

aha to zle zrozumialam, sorki.
Ty studiujesz/studiowalas tam na wsf na kościuszki??jesli tak to czy jestes zadowolona z tej szkoly? tygodniowym trybem czy weekendowym (jesli mogę wiedziec)
Stary 2008-04-22, 16:51   #283
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

jestem na I roku studiow stancjonarnych. na chwile obecna jestem zadowolona, bardziej mi sie podoba niz w I semestrze. ale mysle, ze jestem tam zdecydowanie za krotko aby wydac konkretna opinie tej szkole. to co mi sie podoba to swietna kadra nauczycielska(sa male wyjatki), praca na dobrych kosmetykach, dobrze wyposazona biblioteka, ktora odwiedzam bardzo czesto.

najwieksza wada WSF jest administracja, zalatwienie czegokolwiek graniczy z cudem, ale mozna sie przyzwyczaic.

jezeli lubisz przedmioty przyrodnicze i prace z ludzmi, to mysle, ze bedziesz zadowolona
Stary 2008-04-22, 16:58   #284
agiii
Zadomowienie

dziękuje ci bardzo mi pomogłas biologie bardzo lubie chemie zreszta tez. I jeszcze ostatnie pytanie. Czy zajec w tygodniu jest bardzo dużo? mniej wiecej ile godzin??
Stary 2008-04-22, 17:00   #285
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje ci bardzo mi pomogłas biologie bardzo lubie chemie zreszta tez. I jeszcze ostatnie pytanie. Czy zajec w tygodniu jest bardzo dużo? mniej wiecej ile godzin??
sama zobacz http://www.wsf.wroc.pl/strona/PlanyZajec/

mysle, ze nieduzo. sa dziewczyny, ktore łacza studia z praca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 17:04   #286
agiii
Zadomowienie

bardzo fajny plan (tylko zajęcia odbywają się w 3 miejscach? kościuszki, sieradzka, pabianicka?) jedyne o czym slyszalam to ze postrachem jest anatomia ... no ale trudno
jeszcze raz dziękuje
Stary 2008-04-24, 16:23   #287
wertusia
Zakorzenienie

Dzis spojrzalam na stronę WSF i patrzę, że mozna juz studiować zaocznie nie mając zrobionego technika.

Wiec moze jednak zdecyduję sie na te studia

Bo juz zaczelam kombinowac że pierw pojde do Akademii wizażu i stylizacji na rok, i pozniej dopiero na kosmetologie.

A teraz to już nie wiem

Jak myslicie?

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 21:49   #288
crazy_daria
Raczkowanie

truskawkowawiosna: możesz mi powiedzieć, czy biofizyka na kosmetologii jest ciężka? i czy także jest postrachem wśród studentek?
mogłabyś mi wysłać materiały, które kiedyś przesłała Ci Ameska? chciałabym zobaczyć ile tego jest i jak to wszystko wygląda. Bo widzę, że Ameska tu już niestety chyba nie zagląda.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Stary 2008-04-26, 21:51   #289
crazy_daria
Raczkowanie

Wertusia: ja na Twoim miejscu idąc na zaoczne, bez tytułu technika martwiłabym się małą ilością godzin praktyk i słabszym przygotowaniem od tej strony...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-27, 13:07   #290
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crazy_daria Pokaż wiadomość
truskawkowawiosna: możesz mi powiedzieć, czy biofizyka na kosmetologii jest ciężka? i czy także jest postrachem wśród studentek?
mogłabyś mi wysłać materiały, które kiedyś przesłała Ci Ameska? chciałabym zobaczyć ile tego jest i jak to wszystko wygląda. Bo widzę, że Ameska tu już niestety chyba nie zagląda.
napisalam, ze jestem dopiero na I roku.

podalam link do planow zajec, biofizyki jeszcze nie mam, wiec sie nie moge wypowiadac.

postrachem I roku jest i nadal chyba bedzie anatomia, moze nie jest skomplikowana, ale za to baaardzo czasochlonna i męcząca. po prostu trzeba sie duzo uczyc.

to jedyny przedmiot, ktory wywoluje u mnie skurcz w zolądku, zebrac sie do niego jest ciezko. reszta przedmiotow kojarzy mi sie raczej milo.

a co do materialow: nie zostalam upowazniona do rozpowszechniania materialow od Ameski i robic tego bez jej zgody nie mam zamiaru
Stary 2008-04-30, 11:07   #291
oribeata89
Przyczajenie

mircia ja tez bede studiowała tam gdzie Ty !! tylko wciaz nie wiem czy isc na zaoczne czy na dzienne. moze ktos mi pomoze? łątwiej jest na dziennych czy na zaocznych i dlaczego? z chemii i bioli jestem dobra wiec dla mnie to nie problem tylko praktyka..?
oribeata89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 11:26   #292
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oribeata89 Pokaż wiadomość
mircia ja tez bede studiowała tam gdzie Ty !! tylko wciaz nie wiem czy isc na zaoczne czy na dzienne. moze ktos mi pomoze? łątwiej jest na dziennych czy na zaocznych i dlaczego? z chemii i bioli jestem dobra wiec dla mnie to nie problem tylko praktyka..?
dziewczyny, prosze czytajcie wątek, nie ma sensu pisac znowu tego samego

a co do praktyki:

mysle, ze nie trzeba byc bardzo zdolnym manualnie, chociaz takim osobom jest duzo latwiej. wiele rzeczy mozna wycwiczyc, trzeba byc po prostu cierpliwym i duzo trenowac.

no i przede wszystkim trzeba to lubic
Stary 2008-04-30, 18:52   #293
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez crazy_daria Pokaż wiadomość
Podaj maila. Nie wiem w gruncie rzeczy skąd takie zainteresowanie tymi materiałami, bo to są zazwyczaj jakieś wybiórcze, skrócone notatki, osobie z zewnątrz za dużo nie powiedzą. Wszystko zależy od zainteresowań studenta, programu nauczania i podejścia wykładowcy.
ameska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-30, 23:59   #294
crazy_daria
Raczkowanie

ameska: dziękuję bardzo crazy_daria@interia.pl
Stary 2008-05-09, 11:34   #295
crazy_daria
Raczkowanie

Dziewczyny, a możecie mi jeszcze powiedzieć jak to jest w WSF ze składaniem podań/świadectw/wyników maturalnych? Wiem, że o dostaniu się, decyduje kolejność zgłoszeń.. Czy zgłoszeniem wg nich jest danie wyników i świadectwa oraz zapłatą wpisowego?
Stary 2008-05-09, 14:12   #296
xxbiankaoo
Raczkowanie

Ja studiuje kosmetologie w Białymstoku i tam warunkiem przyjecia bylo poprostu zlozenie papierow i wplacenie wpisowego
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 12:07   #297
olencja88
Przyczajenie

Wink Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Hejka, ja rówinież zamierzam w tym roku studiowac kosmetologie we Wrocławiu tylko nie wiem, czy wybrać WSF czy tą szkołe na Nowowiejskiej :/ o tej drugiej jak narazie dużo nie słyszałam. Jeśli ktoś może mi udzielić jakis informacji byłabym wdzięczna
olencja88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-25, 12:36   #298
olcia1987
Rozeznanie

a zaczyna ktos od pazdziernika a kwspz w krakowie??
olcia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 14:42   #299
johna
Przyczajenie

czesc ja byalm studenttka kwspz bylam na 2 roku ...odradzam kazdemu!!! z roku na rok dzieje sie tam coraz gorzej laski z 3 roku tez moga to potwierdzic bo wiedza jak bylo u nich na 1 roku a jak u nas...usadzaja na egzaminach ...bo liczy sie kasa kazda poprawka 50 zl ja zdawalam kilka razy ten sam przedmiot i mialam ten sam test jakims dziwnym trafem nie zdawalam a test ten mialam w domu wyslai mnie na dziekanke a jak powiedzialm ze chce zobaczyc testy powiedzieli ze nie mam prawa a pozniej ze wykladowca nie ma ich na uczelni...pozatym kosztuje 500zl miesiecznie problemy starszne robia jesli chodzi o jakies pojedyncze nieobecnosci...wykladowcy maja beznadziejne podejscie..(oczywiscie nie wszyscy)...przenioslam sie na malopolska wyzsza szkole zawodowa...jest taniej...435zl miesiecznie..poprawki 40 zl mozna brac wpis warunkowy i z zaliczenia i z egzaminu(w tamtej szkole tylko egzamin) a uwierzcie ze to wazne ..nie sa tto proste studia...pozatym na tej uczelni na wykladach cche sie siedziec mowia jezykiem normalnym a nie jakimis dziwacznymi np chemicznymi slowami...i to oni dbaja o ostudenta a nie tak jak tam ...pozatym dziekani tych szkol sa bez porownania..w tym roku odeszlo stamtad na prawde duzo osob podono maja zanizyc czesne z 500 na 400...proste bo maja coraz mniej studentow i musza nadrobic...ja wiem swoje bylam tam i na prawde jesli chcecie studiowac i skonczyc je normalnie to wybierzcie mwsz...na kwspz wyrzucili ostsnio laske z 3 roku(pisala juz prace licencjacka)..zreszta tamtejsze zasady..zakaz wnoszenia napojow i posilkow na sale gdzie wyklad trwa ok 2 godzin heh to smieszne a na dzwiach napisane ze zabronione palenie tyltoniu na terenie kwspz(chodzi rowniez o to podworkO) bo grozi skresleniemz listy hehe to smieszne...zycze powodzenia jak cos to piszcie pozdrawiam
johna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 15:09   #300
Liiii
Zakorzenienie

Witam
Ja od października wybieram sie na studia zaoczne do wrocławia do czamary, obawiam sie tylko ze sie nie dostane w sumie mam mature z rozszerzonej chemii i biologii ale jakos sie boje ;p
czy tryb zaoczne bez technika jest w tym roku wprowadzone jako pierwszy raz w tej szkole?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości