![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
a praca po mojej specjalności czyli promocji zdrowia to: praca w ośrodkach promocji zdrowia, w służbie zdrowia, w placówkach oświatowo-wychowawczych, poradniach specjalistycznych, w ośrodkach profilaktyki społecznej, fundacjach itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
hej jestem studentką III roku pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej. Poszukuję propozycji ćwiczeń dla dzieci leworęcznych (pięciolatki). Może zna ktoś jakieś konkretne ćwiczenia, które będą atrakcyjne dla maluchów.
Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie pytanko właściwie to do tegorocznych studentek , bo najlepiej będą sie oriętować ( wiadomo wymagania mogą sie zmienić )czy mozna isć na kierunek pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z geografią na maturze ??
![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Akademii Pedagogicznej w Krakowie, pod uwage brany jst jezyk polski i wntualn testy predyspozycji ![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze takie pytanko zerknęłam na stronke akademi pedagogicznej w Krakowie , może któraś z was tam studiuje , ile trzeba mieć % z polskiego na maturze i na czym polega ten test . W maju będę poprawiać maturę i jestem pewna co do kierunku studiów , dlatego chciałabym dobrze napisac poprawkę .
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osoba z najnizsza iloscia punktow na zaocznych to 60% -> przy czym ja sie dostalam na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna i tam jest test predyspozji - test muzyczny ![]() ![]() Na pedagogike spoleczno opiekuncza sa chyba testy ale takie inne..pisemne - nie orientuje sie dokladnie. Na stronce AP wszystko powinno byc. Dodam ze na moj zaoczny kierunek bylo 60 miejsc a przyjeli 3 osoby nadprogramowo ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
nadia07 - wielkie dzięki za informacje , bo ja jestem kiepska w szukaniu . Wiem że wszystko pisze na stronie , ale ja nigdy tego nie mogę znaleźć
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wsp.krakow.pl/rekrut/rekier/spec6310.htm tutaj masz wymagania na pedagogike spoleczno opiekuncza ![]() jest pisemny test predyspozycji ![]() a tutaj masz na inne kierunki : http://www.wsp.krakow.pl/rekrut/rekier/rekier.htm
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Karolinaa, ja studiuje na AP w Krakowie, co prawda surdopedagogike ale testy predyspozycji sa takie same jak na inne kierunki.Niestety w ocenie naszego rocznika jak i innych te testy sa jedna wielka pomylka. Nie da sie do nich przygotowac w jakis specjalny sposob, musisz po prostu miec UMIEJETNOSC takiego a nie innego myslenia.(czyli logicznego).To taki troche test na inteligencje. Mam kilka egzemplarzy tych testow z poprzednich lat, a przykladowe zadania to np.: ktore slowo nie pasuje w danym ciagu slow, albo np. pudelko do zapalek ma sie tak jak szafa do (i do wyboru)-> stołu, krzesła, mebli itp. (nie wiem czy takie zadanie identyczne bylo, ale mniej wiecej o taka zasade chodzi).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
w ten weekend pierwsze zjazdy,napisze jak wrazenia
![]() dzis mialam historie wychowania i ze tak powiem ziewałam ![]()
"Wierzę, że im bardziej się kocha, tym więcej się czyni,gdyż miłosci, ktora nie jest niczym więcej niż uczuciem, nie mógłbym nawet nazwać miłością" Vincent Van Gogh moje pstrykanie---- www.bielsko.biala.pl/index.php?module=galeria& menuId=8&nick=5617 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
A ja dziś miałam bardzo fajne zajęcia na ćwiczeniach z metodyki pracy socjalnej, pisaliśmy projekt organizacji pracy grupowej dla opiekunów osób chorych na Altzhimera. Opracowaliśmy całe warsztaty, grupy wsparcia i wogóle, ciekawie było bardzo, nie wiedziałam że pisanie projektów jest takie proste : )
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
mam do was pytanie
![]() czy któraś wie, gdzie można znaleźć badania mówiące o liczbie dzieci mających problemy z zębami/próchnicą :P robie taki duży projekt semestralny -plan dzialań u pierwszoklasistów profilaktyczno-informujący i niezbędne mi potwirdzenie jego sensu badaniami, moze któraś z was szukała takich lub podobnych informacji i może podać źródło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
Witam kobietki.
Nie wiem czy to złamanie regulaminu czy nie, jeśli tak to z góry przepraszam. Mam sporo materiałów z pedagogiki, są to całe prace zaliczeniowe z wielu przedmiotów i na różne tematy, pomoce do wykładów, recenzje książek, ściągi i wiele innych. Wszystko w formacie doc lub txt gotowe do obróbki lub wydruku, które mi się uzbierały przez całe 5 lat na uczelni, a są to: - Materiały z pedagogiki - ponad 500 plików - Materiały z psychologii - ponad 450 plików - Materiały z socjologii - ponad 300 plików - Materiały z filozofii - ponad 170 plików - Materiały z etyki - ponad 40 plików Co daje nam łącznie ok 1500 plików z gotowymi pracami i wszystkim co potrzeba na całe 5 lat studiów. Prace pochodzą z mojego prywatnego źródła więc macie pewność, że profesor ich nie znajdzie w internecie jak oddacie taką pracę jako swoją ![]() Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam na priv |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
ja jestem na 5 roku i miałam już te wszystkie przedmioty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
A ja już po praktyce i jak dobrze pójdzie to od nowego roku zacznę tam pracować. W żłobku było super. Robiłam wszystko to co opiekunki/wychowawczynie. W niczym mnie nie ograniczały, mogłam wprowadzać swoje zajęcia i wogóle. Spodobałam się Kierowniczce więc myślę, że jak otworzy od nowego roku nową grupę to zagrzeję tam krzesełko a raczej ławeczkę
![]()
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Kindzia, gratuluję. mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli.
![]()
![]() |
#288 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
hej
![]() ja co prawda nie jestem studentką pedagogiki ani nie zamierzam być jednak mam pytanie ogólnie do studentek, a nie chcę zakładac kolejnego wątku ![]() ![]() chodzi mi o to, ze wiem, iz nie dostanę sie na uczelnię państwową(zbyt duze wymagania jak dla mnie jesli chodzi o maturę) i chcę iść na prywatną. ale ta prywatna ma tylko studia licencjackie a ja chciałabym byc magistrem ![]() ![]() mam nadzieje, że ktos mnie zrozumiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, ze tak. uzupełniające magisterskie mżesz robićna każdej uczelni, której wymagania spełniasz i której zapłacisz kasę ;P
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Nie dziękuje
![]() Cytat:
Matura się po lic już nie liczy. Uczelnia w takim wypadku patrzy na ocenę z obrony, twoją średnią z całych studiów lic, może też przeprowadzić konkurs albo jakiś test czy egzamin z wiedzy o kierunku czy specjalności, jesli jest sporo studentów na dany dział. Ja lic robiłam na uczelni, gdzie mgr nie było dalej więc poszłam na inną uczelnie i nie było z tym żadnych problemów
![]() |
![]() |
#291 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziękuje za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Kindzia trzymam kciuki żeby się z tą pracą udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Studiuję na 3 roku pedagogiki specjalność praca socjalna na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie. W tym roku akademickim się bronię, a potem muszę zdecydować, co dalej, jakie uzupełniające robić. No i nie wiem. W ogole mam wrażenie, że straciłam te 3 lata. Bo niczego ciekawego się nie nauczyłam, prawie zero tu praktyki, tylko jakieś beznadziejne przedmioty, ktore mnie nie inspirują, tylko wręcz dołują.. No i nie wiem sama, co dalej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Po raz pierwszy w swojej karierze studentki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
jestem na pedagogice od października i póki co bardzo mi się podoba.
po semestrze mam wybrac specjalizację, myślę nad edukacją zdrowotną, czy jest tu może ktoś, kto moglby mi udzielic informacji, jakie sa na tej specjalizacji przedmioty itp.?
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Co się robi na zajęciach z emisji głosu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
wprawdzie nie miałam doczynienia z taimi zajęciami, to słyszałam od kolegi historyka, który na takie zajęcia uczęszczał,że uczą się tam po prostu mówic tak, aby im głos nie wysiadł.
wiadomo, nauczyciel mówi dużo przez wiele godzin, musi być słyszany... i właśnie takich umiejętności nabywasz na tych zajęciach, ćwiczysz, kształtujesz głos itp ![]() mam nadzieje,ze dobrze wytłumaczyłam
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.