Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-06, 17:26   #271
Kica.
Zakorzenienie

Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie. ale odpowiedzcie tak z ręką na sercu. czy po tych studiach znajdziecie pracę w zawodzie? (...)
swoją drogą. jesteście w temacie. wyjaśnijcie mi proszę, jaki zawód jest stworzony dla pedagoga po określonych specjalizacjach?
z pracą to pewnie mozna dobrze trafić, a można i byc przez lata bezrobotnym... jak w wielu innych zawodach.

a praca po mojej specjalności czyli promocji zdrowia to:
praca w ośrodkach promocji zdrowia, w służbie zdrowia, w placówkach oświatowo-wychowawczych, poradniach specjalistycznych, w ośrodkach profilaktyki społecznej, fundacjach itp.
Stary 2007-10-06, 17:33   #272
anna_86
Przyczajenie

hej jestem studentką III roku pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej. Poszukuję propozycji ćwiczeń dla dzieci leworęcznych (pięciolatki). Może zna ktoś jakieś konkretne ćwiczenia, które będą atrakcyjne dla maluchów.

Pozdrawiam.
anna_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 17:58   #273
karolinaa
Wtajemniczenie

Ja mam takie pytanko właściwie to do tegorocznych studentek , bo najlepiej będą sie oriętować ( wiadomo wymagania mogą sie zmienić )czy mozna isć na kierunek pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z geografią na maturze ??

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 18:09   #274
Pati1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinaa Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko właściwie to do tegorocznych studentek , bo najlepiej będą sie oriętować ( wiadomo wymagania mogą sie zmienić )czy mozna isć na kierunek pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z geografią na maturze ??
To zależy od trybu studiów i od uczelni.
Stary 2007-10-07, 19:38   #275
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:

na Akademii Pedagogicznej w Krakowie, pod uwage brany jst jezyk polski i wntualn testy predyspozycji
Stary 2007-10-07, 20:30   #276
karolinaa
Wtajemniczenie

Mam jeszcze takie pytanko zerknęłam na stronke akademi pedagogicznej w Krakowie , może któraś z was tam studiuje , ile trzeba mieć % z polskiego na maturze i na czym polega ten test . W maju będę poprawiać maturę i jestem pewna co do kierunku studiów , dlatego chciałabym dobrze napisac poprawkę .

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/
Stary 2007-10-07, 21:47   #277
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
Mam jeszcze takie pytanko zerknęłam na stronke akademi pedagogicznej w Krakowie , może któraś z was tam studiuje , ile trzeba mieć % z polskiego na maturze i na czym polega ten test . W maju będę poprawiać maturę i jestem pewna co do kierunku studiów , dlatego chciałabym dobrze napisac poprawkę .
A wiec tak ja mialam z podstawy z polskiego 89% wystarczajaco aby dostac sie na studia dzienne, jednak z pewnych aspektow poszlam na zaoczne.
Osoba z najnizsza iloscia punktow na zaocznych to 60% -> przy czym ja sie dostalam na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna i tam jest test predyspozji - test muzyczny rozroznianie melodii, klaskanie, tupanie i spiewanie "la la la"

Na pedagogike spoleczno opiekuncza sa chyba testy ale takie inne..pisemne - nie orientuje sie dokladnie. Na stronce AP wszystko powinno byc.

Dodam ze na moj zaoczny kierunek bylo 60 miejsc a przyjeli 3 osoby nadprogramowo
Stary 2007-10-08, 10:48   #278
karolinaa
Wtajemniczenie

nadia07 - wielkie dzięki za informacje , bo ja jestem kiepska w szukaniu . Wiem że wszystko pisze na stronie , ale ja nigdy tego nie mogę znaleźć

Stary 2007-10-08, 10:53   #279
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
nadia07 - wielkie dzięki za informacje , bo ja jestem kiepska w szukaniu . Wiem że wszystko pisze na stronie , ale ja nigdy tego nie mogę znaleźć

http://www.wsp.krakow.pl/rekrut/rekier/spec6310.htm
tutaj masz wymagania na pedagogike spoleczno opiekuncza
jest pisemny test predyspozycji

a tutaj masz na inne kierunki :
http://www.wsp.krakow.pl/rekrut/rekier/rekier.htm
Stary 2007-10-08, 11:27   #280
vanesia1
Zadomowienie

Karolinaa, ja studiuje na AP w Krakowie, co prawda surdopedagogike ale testy predyspozycji sa takie same jak na inne kierunki.Niestety w ocenie naszego rocznika jak i innych te testy sa jedna wielka pomylka. Nie da sie do nich przygotowac w jakis specjalny sposob, musisz po prostu miec UMIEJETNOSC takiego a nie innego myslenia.(czyli logicznego).To taki troche test na inteligencje. Mam kilka egzemplarzy tych testow z poprzednich lat, a przykladowe zadania to np.: ktore slowo nie pasuje w danym ciagu slow, albo np. pudelko do zapalek ma sie tak jak szafa do (i do wyboru)-> stołu, krzesła, mebli itp. (nie wiem czy takie zadanie identyczne bylo, ale mniej wiecej o taka zasade chodzi).

Tym razem to będziesz TY!

vanesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 22:31   #281
vika19871
Zadomowienie

GG do vika19871

w ten weekend pierwsze zjazdy,napisze jak wrazenia
dzis mialam historie wychowania i ze tak powiem ziewałam

Vincent Van Gogh

moje pstrykanie---- www.bielsko.biala.pl/index.php?module=galeria& menuId=8&nick=5617
vika19871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-14, 18:16   #282
Anusia : )( :
Zadomowienie

A ja dziś miałam bardzo fajne zajęcia na ćwiczeniach z metodyki pracy socjalnej, pisaliśmy projekt organizacji pracy grupowej dla opiekunów osób chorych na Altzhimera. Opracowaliśmy całe warsztaty, grupy wsparcia i wogóle, ciekawie było bardzo, nie wiedziałam że pisanie projektów jest takie proste : )

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:03   #283
Kica.
Zakorzenienie

mam do was pytanie
czy któraś wie, gdzie można znaleźć badania mówiące o liczbie dzieci mających problemy z zębami/próchnicą :P

robie taki duży projekt semestralny -plan dzialań u pierwszoklasistów profilaktyczno-informujący i niezbędne mi potwirdzenie jego sensu badaniami, moze któraś z was szukała takich lub podobnych informacji i może podać źródło?
Stary 2007-10-22, 11:27   #284
torunianka1981
Przyczajenie

Witam kobietki.

Nie wiem czy to złamanie regulaminu czy nie, jeśli tak to z góry przepraszam. Mam sporo materiałów z pedagogiki, są to całe prace zaliczeniowe z wielu przedmiotów i na różne tematy, pomoce do wykładów, recenzje książek, ściągi i wiele innych. Wszystko w formacie doc lub txt gotowe do obróbki lub wydruku, które mi się uzbierały przez całe 5 lat na uczelni, a są to:

- Materiały z pedagogiki - ponad 500 plików
- Materiały z psychologii - ponad 450 plików
- Materiały z socjologii - ponad 300 plików
- Materiały z filozofii - ponad 170 plików
- Materiały z etyki - ponad 40 plików

Co daje nam łącznie ok 1500 plików z gotowymi pracami i wszystkim co potrzeba na całe 5 lat studiów. Prace pochodzą z mojego prywatnego źródła więc macie pewność, że profesor ich nie znajdzie w internecie jak oddacie taką pracę jako swoją

Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam na priv
torunianka1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 11:28   #285
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja jestem na 5 roku i miałam już te wszystkie przedmioty

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 12:33   #286
kindzia1984
Wtajemniczenie

A ja już po praktyce i jak dobrze pójdzie to od nowego roku zacznę tam pracować. W żłobku było super. Robiłam wszystko to co opiekunki/wychowawczynie. W niczym mnie nie ograniczały, mogłam wprowadzać swoje zajęcia i wogóle. Spodobałam się Kierowniczce więc myślę, że jak otworzy od nowego roku nową grupę to zagrzeję tam krzesełko a raczej ławeczkę

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 13:02   #287
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Kindzia, gratuluję. mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 16:51   #288
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

hej
ja co prawda nie jestem studentką pedagogiki ani nie zamierzam być jednak mam pytanie ogólnie do studentek, a nie chcę zakładac kolejnego wątku i mam nadzieje ze mi pomozecie

chodzi mi o to, ze wiem, iz nie dostanę sie na uczelnię państwową(zbyt duze wymagania jak dla mnie jesli chodzi o maturę) i chcę iść na prywatną. ale ta prywatna ma tylko studia licencjackie a ja chciałabym byc magistrem natomiast panśtwowa magisterskie ma. no i czy moze byc tak, ze licencjata zrobie na prywatnej a pozniej bede mogła składac papiery na państwową?(jest rozmowa o pracy licencjackiej zainteresowaniach itp. matura sie nie liczy )
mam nadzieje, że ktos mnie zrozumiał
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 19:02   #289
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

wydaje mi się, ze tak. uzupełniające magisterskie mżesz robićna każdej uczelni, której wymagania spełniasz i której zapłacisz kasę ;P

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-24, 10:31   #290
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Kindzia, gratuluję. mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli.
Nie dziękuje
Cytat:
Napisane przez ufcio Pokaż wiadomość
hej
ja co prawda nie jestem studentką pedagogiki ani nie zamierzam być jednak mam pytanie ogólnie do studentek, a nie chcę zakładac kolejnego wątku i mam nadzieje ze mi pomozecie

chodzi mi o to, ze wiem, iz nie dostanę sie na uczelnię państwową(zbyt duze wymagania jak dla mnie jesli chodzi o maturę) i chcę iść na prywatną. ale ta prywatna ma tylko studia licencjackie a ja chciałabym byc magistrem natomiast panśtwowa magisterskie ma. no i czy moze byc tak, ze licencjata zrobie na prywatnej a pozniej bede mogła składac papiery na państwową?(jest rozmowa o pracy licencjackiej zainteresowaniach itp. matura sie nie liczy )
mam nadzieje, że ktos mnie zrozumiał
Teraz weszła ustawa, że studia są dwustopniowe, czyli lic., potem mgr.
Matura się po lic już nie liczy. Uczelnia w takim wypadku patrzy na ocenę z obrony, twoją średnią z całych studiów lic, może też przeprowadzić konkurs albo jakiś test czy egzamin z wiedzy o kierunku czy specjalności, jesli jest sporo studentów na dany dział.
Ja lic robiłam na uczelni, gdzie mgr nie było dalej więc poszłam na inną uczelnie i nie było z tym żadnych problemów

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 14:52   #291
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

dziękuje za odpowiedzi to zmienia moje hm przyszłosc
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 18:28   #292
baja_86
Zakorzenienie

Kindzia trzymam kciuki żeby się z tą pracą udało
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 12:56   #293
NiEBiE
Zakorzenienie

Studiuję na 3 roku pedagogiki specjalność praca socjalna na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie. W tym roku akademickim się bronię, a potem muszę zdecydować, co dalej, jakie uzupełniające robić. No i nie wiem. W ogole mam wrażenie, że straciłam te 3 lata. Bo niczego ciekawego się nie nauczyłam, prawie zero tu praktyki, tylko jakieś beznadziejne przedmioty, ktore mnie nie inspirują, tylko wręcz dołują.. No i nie wiem sama, co dalej. Wiem tylko tyle, że pracownikiem socjalnym to ja nie chcę być, o nie! Ewentualnie w jakiejś placówce, typu Kluby Integracji Społecznej, pracować przy projektach np. aktywizujących kobiety bezrobotne. Ale w sumie nie wiem, czy t byłoby spełnienie moich marzeń..?
NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 16:19   #294
Ann_ka
Raczkowanie

Po raz pierwszy w swojej karierze studentki wybrałam się z koleżankami do przedszkola w celu przeprowadzenia badań na ćwiczenia z psychologii wychowawczej. Wrażenia baaardzo pozytywne, chociaż w przedszkolu nie byłam chyba z 10 lat . Z racji, że była to grupa integracyjna 6- latków zachowania dzieci były bardzo różne. Wspólną ich cechą, która nas przeraziła (boję się tez tego w przyszłości na praktykach) było natychmiastowe wyczucie sytuacji i pozwalanie sobie na duużo więcej niż mogą na codzień... Momentami było mi głupio przed ich nauczycielką, która doskonale je zna i wie, jak z nimi postępować. Wiedziałam, że dzieci to "mali psycholodzy" i doskonali obserwatorzy, ale że aż tak wyczuli naszą słabość, to byłam w szoku . Najważniejsze, że badanie zrobione, wnioski jakieś są, małe "przylepki" nie chciały nas wypuścić, a nauczycielka nas nie wyrzuciła tylko zaprosiła ponownie w razie potrzeby! Dopiero dzisiaj dotarło do mnie, że na naszych studiach najważniejsze są praktyki, bo sama teoria nie wystarczy. Szkoda tylko, że nie zawsze się o tym pamięta na uczelniach .
Ann_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 16:52   #295
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

jestem na pedagogice od października i póki co bardzo mi się podoba.
po semestrze mam wybrac specjalizację, myślę nad edukacją zdrowotną, czy jest tu może ktoś, kto moglby mi udzielic informacji, jakie sa na tej specjalizacji przedmioty itp.?
Stary 2007-10-26, 20:04   #296
wersta
Zakorzenienie

Co się robi na zajęciach z emisji głosu?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 20:18   #297
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Studiuję na 3 roku pedagogiki specjalność praca socjalna na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie. W tym roku akademickim się bronię,
ja tez jestem na UWM-ie ale na wczesnej edukacji na magistersce. I tez w tym roku sie bronie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-26, 20:24   #298
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Co się robi na zajęciach z emisji głosu?
wprawdzie nie miałam doczynienia z taimi zajęciami, to słyszałam od kolegi historyka, który na takie zajęcia uczęszczał,że uczą się tam po prostu mówic tak, aby im głos nie wysiadł.
wiadomo, nauczyciel mówi dużo przez wiele godzin, musi być słyszany... i właśnie takich umiejętności nabywasz na tych zajęciach, ćwiczysz, kształtujesz głos itp
mam nadzieje,ze dobrze wytłumaczyłam
Stary 2007-10-26, 21:10   #299
anuteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Studiuję na 3 roku pedagogiki specjalność praca socjalna na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie. W tym roku akademickim się bronię, a potem muszę zdecydować, co dalej, jakie uzupełniające robić. No i nie wiem. W ogole mam wrażenie, że straciłam te 3 lata. Bo niczego ciekawego się nie nauczyłam, prawie zero tu praktyki, tylko jakieś beznadziejne przedmioty, ktore mnie nie inspirują, tylko wręcz dołują.. No i nie wiem sama, co dalej. Wiem tylko tyle, że pracownikiem socjalnym to ja nie chcę być, o nie! Ewentualnie w jakiejś placówce, typu Kluby Integracji Społecznej, pracować przy projektach np. aktywizujących kobiety bezrobotne. Ale w sumie nie wiem, czy t byłoby spełnienie moich marzeń..?
A ja tez studiuje na UWMie i właśnie pracę socjalna, jednak na pierwszym roku. Po roku zrezygnowałam z polonistyki i jak na rzie jestem zadowolona z tego, że studiuje pracę socjalną, cho wiem, że to dopiero początek studiów. Jenak mam nadzieje, że będę zadowolona

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 21:21   #300
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez jestem na UWM-ie ale na wczesnej edukacji na magistersce. I tez w tym roku sie bronie
Cytat:
Napisane przez anuteczka Pokaż wiadomość
A ja tez studiuje na UWMie i właśnie pracę socjalna, jednak na pierwszym roku. Po roku zrezygnowałam z polonistyki i jak na rzie jestem zadowolona z tego, że studiuje pracę socjalną, cho wiem, że to dopiero początek studiów. Jenak mam nadzieje, że będę zadowolona

Witam. )) No i cieszę się, że jesteście zadowolone ze swojego kierunku. Ja już nie jestem. No i nie wiem, co dalej.. Planowałam MU z doradztwa zawodowego i to by mnie w miarę interesowało, ale mi zlikwidowali. I co teraz??

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości