![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Seks po ślubie
ja moglabym uprawiac seks jedynie z osoba ktora kocham.i na pewno nie po miesiacu znajomosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | ||||
Rozeznanie
|
nie wątpię
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, aż tak mnie nie ruszyło żeby wleźć na słup i modlić się do Boga o wsparcie ![]() Chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Pisząc, że mamy inne systemy wartości miałam na myśli, że dla jednego jest najważniejsza rodzina a dla drugiego praca ![]() Cytat:
![]() Nie zmienia to faktu, że Twoja kolejna kobieta nie dostałaby nic nowego.. no moze , że jakaś pozycję trzymasz dla niej w zanadrzu ![]() Poznałam już Twoje zdanie, cieszę się. Innym też dziękuję za opinie. Życzę Ci szczęścia w miłości ..ach. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisala Muiee - chodzi rowniez o te wyjatkowosc. Jesli ktos jest dla nas niezwykly - mozemy przeciez troche (niekoniecznie do slubu) poczekac. Ale wszystko wedle preferencji. ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Jak twroga to do Boga.........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I widzisz - tu jest chyba zasadnicza różnica między nami. Dlaczego mam zakładać że będzie jakaś inna kobieta? Ja żyję teraźniejszością, staram się oczywiście myśleć o przyszłości. Wydaje mi się, że Ty, czekając i wyobrażąjąc sobie tą "wspaniałą przyszłość", zapominasz o tym że jesteś tu i teraz. A co jeśli Twoje wyobrażenie o przyszłości się nie sprawdzi i rzeczywistość zawiedzie Cię na całej linii? Wiesz, chciałem Cie przeprosić za pewne niefortunne sformułowanie... nie miałem prawa pisać czegokolwiek o Twojej miłości. Nie wiem czemu zabawiłem się w recenzenta jakiegoś i podważałem "prawdziwość" Twoich uczuć...chyba dlatego że po drugim koniaczku byłem ![]() ![]() Nie zgadzam się z Tobą totalnie. Uważam że Twoje poglądy są, jakby to ująć... masakrycznie radykalne, hermetyczne, straszliwie konserwtywne. Można wiedzieć ile masz lat? A propos pozycji miłosnych ( bo w swojej wypowiedzi wspomniałaś o tym) - czy kiedy już będziesz miała mężą, to czy będziecie się kochać tak jak kościół nakazuje? No bo wiesz, jeśli zrobicie to inaczej niż pod kocem, w pozycji misjonarskiej i przy zgaszonym świetle to grzech... Przypominam, iż pisałaś że masz zamiar przekonać się o przyjemności jaką daje akt miłości i że nie rezygnujesz z seksu. Z drugiej strony jako osoba, która czci i kocha kościół katolicki powinnaś się stosować do zaleceń watykańskiej doktryny. A stosując się do niej to masz małą szansę na osiągnięcie przyjemności...bo w tym pasja i namiętność musi być... Serdecznie pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Formalnie jestem jeszcze "potulną owieczką" jeśli o to Ci chodzi. Zamierzamy natomiast z dziewczyną przyjąć obrządek ewangelicko-augsburski - wydaje się być ok, ale też do końca mi nie pasuje. Przynajmniej troche mniej zakłamane "władze". Chciałbym należeć "gdzieś", bo po pierwsze to byłyby problemy ze ślubem, pogrzebem, chrztem dzieci potem...ja nie jestem ateistą, po prostu nie trawię klechów rzymsko-katolickich, doktryna kk mi nie odpowiada i irytuje mnie hipokryzja która tam panuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nigdy nie rozstaniesz się ze swoim chłopakiem(mężem), bo to byłoby straszne, gdybyś myślała, że żadnemu nie masz już nic do zaoferowania, bo dziewictwo ma się tylko jedno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |||||
Przyczajenie
|
Tak sobie czytam i czytam te Twoje posty drogi Lordzie i dochodzę do wniosku, że kompletnie nie umiesz czytać. Fakt - pisać umiesz, całkiem nieźle, ale na co Ci to, skoro nie analizujesz poprawnie czyichś wypowiedzi..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nie łaska zajrzeć do profilu? Wkrótce skończy 21, więc jak mniemam jest starsza niż jaśnie Pan Lord (czyżby za dużo Gwiezdnych Wojen?) Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Konto usunięte
|
To nie jest odpowiedź ...
Obrażasz mnie swoim tonem, porównywaniem do pedofila i stwierdzeniem, że wiem za wszystkich. Co do seksu oralnego - poszukaj tematu, wiele kobiet wypowiedziało sie w sposób "Przy ex nie mogłam sie przełamać, to był widocznie nie ten facet, przełamałam sie dopiero przy moim obecnym TŻcie" Napisałaś na tym forum dwa posty dopiero i oba bardzo agresywne. Wspaniały start, a ja liczyłam na dyskusję na poziomie, ale chyba nie z Tobą jeśli jedynym argumentem jest że brednie i pedofile. Cóż, nie z każdym da się pogadać na poziomie ![]() Co do pytania Lorda o wiek Muiee (mam nadzieje, że nie przekręciłam), to sama byłam ciekawa, bo wydaje mi się młodziutka, co absolutnie zarzutem żadnym nie jest! Sprawdzałam w profilu i nie było daty urodzenia. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
Wybacz, ale nie skomentuje. To już nie wymaga żadnego komentarza. Powiedziałaś o sobie wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2008-01-18 o 22:46 Powód: Post pod postem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Seleno87, sposób, w jaki formułujesz wypowiedzi powoduje niesmak i zniechęca do dyskusji.
Zastanawiam się czemu to ma służyć i co dobrego wnieść w rozmowę? Twoje agresywne wypowiedzi nie są zbyt czytelne. Najbardziej natomiast widoczna jest złość i poirytowanie. Proponuję refleksję nad rzeczywistymi przyczynami takich reakcji i odpuszczenie sobie dalszego wyżywania się nad innymi. Jak to trafnie określiłaś, każdy ma "psie prawo", aby mieć własne zdanie na jakikolwiek temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja proponuję innym niewyżywania się na ludziach z odmiennymi poglądami i nie próbowania ich za wszelką cenę przekabacić na własne poglądy. Bo owszem, każdy ma psie prawo posiadania własnego zdania i wyrażania go, ale niekoniecznie atakując przy tym innych. Ja po prostu bronię Muiee, która jest wyraźnie w mniejszości. A że robię to skutecznie, to niektórym się kończą argumenty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Są tacy ludzie, którzy chcą na siebie zwrócić uwagę poprzez krzyk i brak kultury. Panna pewnie miała nadzieję, że w sieci stanie się gwiazdą jak kogoś zmiesza z błotem i że wszystkim zamknie usta. Pewnie w realu nie za bardzo jej się układa( może otyłość? brak przyjaciół? zez rozbieżny?) i oto mieliśmy przykład żałosnej próby zaistnienia w innym świecie jako ktoś fajniejszy ![]() Sfrustrowana i trochę biedna chyba... Podejrzewam, że Selena_87 potrzebuje żeby ktoś ją w końcu.... ![]() Myślę, że powstrzymywanie się od komentarza w sprawie jej głupich ataków będzie najlepsze. Ja nie mam czasu na takie zabawy na przykład |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I niestety jesteś szczeniakiem, podkulasz ogonek, kiedy ktoś wytknie tobie coś, a sam byś wytykał w nieskończoność. Żal mi ciebie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
nie było mnie kilka tu dni a juz pojawił się troll
![]() to ja ponowię pytanie które tu zadaję kobietkom które podjęły decyzję z czekaniem Selena 87 a ty z jakich powodów?bo tak zrozumiałam że też czekasz?
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Mogłabyś jaśniej?
![]() Tak, wstrzymuję się - niekoniecznie do ślubu. Ale do pewności, że to właśnie ten z którym chcę to zrobić. Na razie pewność mam, ale musi być poparta jeszcze czasem, dlatego zwlekam. I mam pełne poparcie u swojego TŻ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
To chyba właśnie brak seksu sprawia ze jestescie coniektórzy tacy spięci
![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Widzę ze wątek sie bardzo rozwinął.Ja czekam do ślubu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że Cię rozczaruje, no ale cóż takie życie... KK nieszczególnie interesuje się pozycjami, w jakich małżonkowie uprawiają seks. Jedyne "ograniczenia" to niewykluczanie możliwości poczęcia i zgoda obojga małżonków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
z tym się zgadzam w 100% chyba każdy chce kochać się z kimś z kogo kocha i do kogo ma pełne zaufanie
![]() |
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mylisz się Możnaby w sumie zrobić takie zawody. Kto najdłużej wytrzyma bez seksu otrzymywałby jakąś nagrodę. I tak np pary konkurowałyby - a to do piątej rocznicy ślubu, inne wytzymywałyby do 10 rocznicy, jeszcze niektóre czekałyby do złotych albo diamentowych godów... Para która wytrzyma najdłużej we wstrzemięźliwości wygrywałaby bilet do nieba na przykład i błogosławieństwo miejscowego proboszcza. Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2008-01-18 o 22:42 Powód: Post pod postem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Sam Stwórca sprawił (..), że małżonkowie we wspólnym, całkowitym oddaniu się fizycznym doznają przyjemności i szczęścia cielesnego i duchowego. Gdy więc małżonkowie szukają i używają tej przyjemności, nie czynią niczego złego(..)" Nie jest nic wspomniane o określonych pozycjach, itd. Z nauką Kościoła można się zgadzać lub nie zgadzać. Ale przeinaczanie i demonizowanie jej jest co najmniej żałosne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.