|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2007 :D cz. III
Cytat:
czyli żyć nie umierać? hehehegratulacje
|
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Atoska!
A ja idę spąc
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Atoska witamy spowrotem
![]() ![]() !!!moja koleżanka idzie na AGH ale na informatykę niestety...
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Warszawianki moje kochane
znowu mam do Was sprawę jak można się najszybciej lub/i najtaniej dostać z Żupniczej do Arkadii? bo jak zaczelam szukac na stronie to zgłupiałam
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie pomogę Dario (jak zdrabniają Twoje imie swoją drogą?:P), moze za pare miesięcy
![]() a w ogole to chyba muszę dać takie ogłoszenie jak Ty...bo nie mam gdize mieszkać przez dwa tygodnie, a nie jestem pewna czy chcę mieszkać w tym czasie z TŻtem (i czy bedzie do tej pory moim TŻ:/)...
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
juz chyba po moim zwiazku...ja sie zakochalam...normalniesie zakochalam...i to jest calkowiecie inaczej niz jak bylo z TZetem...
|
|
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem gotowa rzucic wszystko w cholere i pojechac..tam przeprowadzic sie..zamieszakc z nim..ehh...dlaczgo tak sie dzieje...a spotkam sie z nim kolo polowy pazdiernika...
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sylweczenka: a powiedziałaś swojemu tż o tym ? i jestes pewna, ze tamten Twoje uczucia odwzajemni
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
nic nie mowilam, nie wiem co ronic, mam metlik w glowie,, poki co nic nie ronie, poczekamaz sie spotkam z tamtm, bo szkdoa byt bylo gdyby okazalo sie ze to tylkop chiwloe, chocaiz watpie..
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
oj Sylweczenko...
![]() skąd Ty taką miłość przywiozłaś??
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
z mazur...
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Sylweczenko moze to tylko wakacyjne zauroczenie i niewarto na jego rzecz rezygnować z udanego związku ? choć tak na prawdę nie wiem jak to u Ciebie było...ale trzymaj sie
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
jak to bylo...pojechalam na wesele na mazury...i on byl kamerrzysta na nim...i ja pojechalam do domu i nie moglam o nim zapomniec...zdobylam do niego maila, potem gg, pod pteresktem byle jaki napiasalm do niego i sie zaczelo...ale to mzoe tylko przez gg i sms....nie wiem ale czuej jakbym znala do 100 lat......
|
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
atooooska....
![]() ![]() Petit, chyba hiszpański ![]()
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praga południe, baaardzo blisko wschodniego. niby na stronie ztm znalazło jakieś 2 przystanki na Żupniczej, ale ja się zgubiłam w tym wszystkim, bo jak sobie wyznaczyłam trasę, którą mi miało pokazać to już Żupnicza przepadła, było wszystko inne i zgłupiałam ![]() to tutaj http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&...57&Submit.y=10
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Anetko (moge zdrabniać?), dziękuję, już odpisuję
![]() witam Was w ten pięky słoneczny dzień ![]() powoli zaczynam szykowac sie do wyprowadzki, chociaz to dopiero za 11 dni ale zapisuje co musze kupic, mam wrazenie ze za duzo rzeczy chce wziac ![]() wczoraj rozmawialam z rodzicami o kasie, mam pytanie natury intymnej - ile dostaniecie od rodzicow na studia - chodzi mi o wszystko - mieszkanie, jedzonko i ew oplata za szkole i jakas kasa na przyjemnosci
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słonko jestes na zaocznej socjologi?? |
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie się dowiedziałam, że nie mogę mieć na studiach jenocześnie niemca i angielskiego... I teraz nei wiem co wybrać, angielski, który bardziej mi się przyda, czy niemiecki, który uwielbiam i dobrze znam... Za to jako drugi język mam do wyboru: francuski, włoski albo rosyjski, haha, chyba rosyjski wezmę...
![]() martin@ ja biorę pożyczkę studencką i to mam na utrzymanie, ale dostanę ja dopiero w grudniu, do tego czasu mam uzbierane około 4000, ale nie chcę wydawać wszystkiego, tylko zachować, jkaby ta pożyczka była za mała. A mama będzie mi dawać ile będzie mogła, pewnie nie więcej niż 150-200 zł... No ale myślę, że jakoś się utrzymam, będę musiała rezygnować z wieeelu rzeczy, ael trudno - najważniejsze są studia ;] No i na pewno mój Mietek mi bedzie pomagał, już mi nawet Pure Woman obiecał, bo jak popsikałam się testerem, to normalnie szalał
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
a Ty martyna? o ja to duzo...z racj ize wawa ***ana taka droga..
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
kleiner-Igel - a jak wyglada ta pozyczka studencka?
a Mietek to TŻ?
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
wlaśnie dlatego pytam ![]() u mnie wszystko ulozylo sie fajnie, bo narazie bede mieszkac w akademiku, ktory wiadomo - jest tani mam dwa rodzaje do wybory, pokoj za 281zl lub za 341zl i w tym jest doslownie WSZYSTKO (łącznie z Internetem)mam w pokoju lodowke, wiec spokojnie moge trzymac jedzonko ![]() w każdym razie od rodziców mam obiecane 800zł miesięcznie, czyli na życie zostaje mi okolo 450zł sądzę, że spokojnie za to przeżyję, bo dojeżdżać na uczelnię nie muszę do domu też planuję jeździć rzadko (raz na msc)od dziadków dostanę 200 lub 300 zł miesięcznie, tak więc sumując będę miała 650 - 750 zl na miesiac co moim zdaniem nie jest zle nawet czesc planuje odlozyc na jakis szczytny cel (wyjazd do stanow), poza tym planuje isc do pracy na pol lub ćwierć etatu, to też będzie dodatkowa kasa, ale mam ja na co wydac bo chce sie na taniec zapisac (licze ze to koszt okolo 100zl miesiecznie) i jak czas pozwoli na jezyk portugalskia pytam, bo chce sie zorientowac jak to u innych wyglada
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to dostaje 1600 od rodzicow...take licze ze 800 zł oplaty, do teog bilet miesieczny, perwnie jakies ksiazki??
a tak to zycie, ale planuuje odlozyc na komputer i tez chce na kurs tanca/.//
|
|
|
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
odrazu zacznę że mam do was prośbę , co myślicie o tym . Ja wysłałam do nich email , i odpisali żebym przysłała swoje CV a oni odeślą je dalej , do koordynatora czy jakos tak : http://www.personnelsolutions.pl/ind...120&Itemid=194
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
martin@ no to tak podobnie jak ja, też jest duża różnica dzie się studiuje, bo w Warszawie przezyć za 800 zł jest chyba niemożliwe, a we Wrocławiu jesli ma się anie mieszkanie to nawet za 500 można
Ja też jedzenie będę brała z domu, ale raaczej dlatego, że naprawdę nie lubię i nie mam czasu jeść na mieście (jem, jednocześnie robiąc sto innych rzeczy, a tak musiałabym jechać, jeść, wracać - za dużo czasu), nie lubię gotować, a tak to leczo ze słoika, ryż, albo mrożonki z Biedronki i obiad jest Najwięcej mi pewnie na zakupy pójdzie... Bo własnie koło mojego bloku buduje się ogromne centrum handlowe A wiadomo że nic tak nie uspokaja jak nowy błyszczyk hehe Zaczęłam mówić na Tżta Mieciu po naszym wypadzie do Pragi, bo jego znajomi z uczelni tak mówia na niego Hehhe Ale będęmusiała się hamować ![]() Pożyczkę dostajesz 600 zł lub jesli chcesz i wnioskujesz to tylko 450, ja biorę 600, dopiero jak będę miała indeks to złoże wniosek. Można się o nią ubiegać jesli dochód na osobę nie przekracza 1600 zł. Jak skończysz studia z magistrem to procent jest bardzo niski. Trochę się wahałam, bo od razu kończysz studia i masz 30 000 długu, ale na zaczęcie spłaty masz 2 lata
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście nie porównuję życia we Wroclawiu do zycia w Warszawie
![]() apropo Krakowa - kolega jest na AGH i dostaje też 800zl miesiecznie ![]() nie wiem, czy to ile dostaje to duzo czy malo. Mam jeszcze siostre, ktora w tym roku ma maturę - to tez wiaze sie z wydatkami, poza tym ona raczej pojdzie na studia prywatne, takze za rok dopiero rodzice beda mieli problem... W kazdym razie obie planujemy pojechac do pracy w wakacje, Klaudia zeby zarobic na czesne, a ja - zeby troche odciazyc rodzicow, albo chociaz nie brac od nich kasy np na komputer czy inne tego typu. Malo jem, wiec kasy na jedzenie duzo nie pojdzie, teraz nie moge pic alkoholu wiec na tym tez zaoszczedze za to wstyd sie przyznac ogromne pieniadze wydaje na ciuchy i kosmetyki... zobaczymy, jakos to bedzie ![]() klener - wiec ogolem bedziesz miala kasy cos tak jak ja?
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
martina mniej więcej tyle samo, to też zaależy od miesiąca, ale podobnie
![]() A czemu siostra od razu chce iśc na prywatne? A ja nie myślę o tym czy to duzo czy mało, musi mi starczyć Też ograniczę wydatki na ciuchy i kosmetyki, imprezki też, bo i tak na pierwszym roku najwazniejsza będzie nauka... A c do alkoholu to mam domowe winko
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma średnie wyniki w nauce (3-4,czasem 5), a poza tym narazie jedyny kierunek który ją interesuje to kosmetologia, a to są tak czy siak studia prywatne ![]() co do alkoholu, jak juz bede mogla pic, to mieszkam blisko Czech ![]() Stroh 80% i jazda czeski film
|
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak nieśmiało przypomnę o sobie , co myślicie o wątku wcześniej .
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Jak Ty masz fajnie z tymi Czechami... Ajjj ja tam tak Kozla polubiłam... Musze Cię odwiedzić
A kosmetologia nieprywatna jest w Nysie chyba (łatwo się bardzo dostać), też w Toruniu na pewno... Tak czy siak kosmetyczka w rodzinie to faaaaajna sprawa Tak samao jak fryzjerka
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

znowu mam do Was sprawę
jak można się najszybciej lub/i najtaniej dostać z Żupniczej do Arkadii? bo jak zaczelam szukac na stronie to zgłupiałam