|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Mam zwykła a nie fornir. Jestem bardzo zadowolona. Do Resetu dokupiłam biurko Doors w kolorze wenge i w przypadku biurka jedyne zastrzeżenie to ślady po palcach które zostają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
kurcze nie mam pojęcia czy to ma jakąs nazwe.. mam takie zwykłe meble 'bukowe', nie wiem jak to opisać .. chyba, że zrobie zdjęcie ![]()
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
pojadę po weekendzie, obejrzę z bliska re_set - zobaczymy.
a czy może się wypowiedzieć ktoś na temat biurka? jest warte swojej ceny? zastanawiam się jeszcze nad blatem VIKKA i dobieranynmi nogami z Ikea, wyszłoby taniej, do tego jeszcze jeśli re_set ma zaraz się rozsypać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Dot.: Meble BlackRedWhite. Help! Proszę o info:)
Mam te meble już kilka lat i powiem, że są TRAGICZNE. Szuflady się rozklejają, melble od słońca zmieniają kolor (rozumiem, ze trosze mogą przyciemnić się albo rozjaśnić ale żeby z brązowych mebli robiły się różowe miejscami to już chyba przesada... ). Nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
A ja miałam meble Małgosia , teraz stoją w letnim domku na Mazurach. Mają z 8 lat jak nie lepiej i są w super stanie jedyna ich wada to odbarwienie po szklance z wodą na jednej z szafek. Nie są porysowane, z szufladami jest wszystko ok, zawiasy również jescze są sprawne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
mala2008 mowisz o re_set?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
przeczytałam ten wątek i dochodzę do wniosku że jednak, nie kupię mebli BRW, ostatnio bardzo spodobały mi się meble vox, poszukam o nich jakiś opinii,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
ha, kto szuka, nie błądzi tez szukałam opinii o voxie.....ułatwie Ci:
http://forum.budujemydom.pl/index.ph...41&#entry35141 http://www.akademia.decoartel.pl/for...0#forumpost249 http://forum.onet.pl/0,2,1,0,48311,4...m.html?ufSort= |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
Witam,
planuję remont kuchni i zastanawiam się nad meblami NIKA. Z katalogu rozumiem, że szafki dolne dostępne są tylko w głębokości 45 cm? A co jeśli mam głębokość kuchni i lodówki 60 cm, a szafki mam dokładnie pomiędzy kuchenką a lodówką... Wydaje mi się, że to będzie nieciekawie wyglądało.. może orientujecie się, jak to można rozwiązać? I jeszcze pytanie - szafki NIKA są dostępne też na nóżkach czy tylko na cokołach? I ew. co jest lepsze? Natomiast jeśli chodzi o kuchnie na zamówienie... jak tu jest z głębokością szafek? Wydaje mi się, że w katalogu nie ma podanej informacji.. chyba że nie dopatrzyłam. I czy w ogóle polecacie te kuchnie? Jeśli tak, to które są najlepsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
powiem jedno BRW zalezy jaka kolekcja ale mam je w domu i sa ok
a jezeli chodzi o meble to bylem w Warszawie w CH Jupiter widziałem w Vinotti promocje na jadalnie i salony 20% podam linka jak ktos nie zna www.vinotti.pl Edytowane przez normaISO Czas edycji: 2008-08-08 o 18:34 Powód: dodanie linka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
które meble z brw są ładniejsze_ system clipper czy largo dąb czesany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam Largo dąb czesany i baaardzo mi się podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8166058]Ja mam z LARGO sypialnie i salon, łacznie ze stołem i krzesłami.
Ładnie wygladaja ale okleina jest bardzo "wrazliwa" na zarysyowania. Nie moge narzekać na jakieś wady fabryczne, ale sama dorobiłam się paru zadarć już podczas montarzu. Mimo wszystko jestem z nich zadowolona. Z Vis-a- vis mam przedpokój, szafke na buty i podwieszaną na czapiki i szaliki, lustro i dwie duże szafy. Do ich wytrzymałości nie mam zastrzeżeń. Ogólnie w meblach BRW wysoka cena i ładny wygląd nie zawsze idą w parze z jakością, no ale same je wybrałyśmy ![]() jaki kolor largo masz w sypialni i salonie.Podoba mi się bardzo dąb czesany i przymierzam się do kupna tych mebli . W sklepie widziałam tylko jedną komodę. Masz może szafkę rtv? Posiadam 32 calowy srebrny telewizor z tyłu "dupą" i nie wiem czy to będzie efektownie wyglądało. Prosze o poradę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8169623]Tak, mamy tą komode:
http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=1677 w wersji dąb ciemny wenge. Jestem z niej zadowolona, w sumie tylko rozczarowała mnie witrynka: http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=1673 bo zle sie domyka i zaraz obiła się na boku i szafka pod telewizor. Z reszty jestem zadowolona, no i przedewszystkim są ładne ![]() A co z szafką pod telewizor jest nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Moja kuzynka ma rtv z largo dąb czesany, ma właśnie na niej takie wielki TV, wygląda to fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Co do mebli drewnianych ,to na razie jestem bardzozadowolona z mojego lóżka bukowego. Drewniane lóżko mają moi rodzice od wielu lat,jakieś 15 albo i więcej i tak się sklada,że musieli je 5 lub 6 frazy rozkręcać i skręcać ze względu na przeprowadzki.Nigdy nie bylo przy tym najmniejszego problemu i tych wszystkich historii z niepasującymi do siebie częściami jak to zdarza się w przypadku mebli z plyty... Tak czy siak ja jestem za drewnem.Jeśli ktoś potrzebowalby dobrego adresu wykonawcy takich mebli to proszę o kontakt.Nie będę podawala nazwy na forum,żeby nikt nie posądzil mnie o reklamę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Dot.: meble BlackRedWhite ... wasze opinie??
Który z systemów wybrałabyś do pokoju dziecinnego XXI czy syriusz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj już pisałam powyżej niekoniecznie dobrze ![]() skusiłam się do całego domku na brw i z systemu largo jestem w miarę zadowolona ale reset najchętniej oddałabym nawet za pół ceny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Kilka lat temu kupiłam zestaw mebli BRW. Faktycznie cenowo oferta wyglądała korzystnie, jednak jakościowo totalna tragedia. Szuflady (nienapakowane do oporu) rozpadły się dość szybko, po kilku miesiącach pojawił się problem z szafą, która się kołysała i rozchodziła na boki. Nadal mam te meble jednak wymagają one co jakiś czas małej naprawy. No i muszę przyznać że spody szuflad są niesolidne.
Jedynym plusem jest moim zdaniem ciekawa forma i kolory tych mebli. Ze względu na cenę nie wykluczam zakupu mebli tej firmy w przyszłości, ale już uważniej przyjrzałabym się tym meblom. No i mam nadzieje, że po kilku latach od mojego zakupu meble wykonywane są z nieco solidniejszych materiałów. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jakie macie zdanie o serii Stylius ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Miałam coś skrobnąć, gdy dokupimy resztę mebelków do sypialni, co niniejszym czynię
![]() Poza tym dokupiliśmy komodę Largo. Dna szuflad są z dykty, także nic ciężkiego włożyć nie można i upychanie na siłę również odpada. Spodobało mi się, że są w niej podwójne ścianki boczne. Szkoda, że nie zrobili tak samo w szafie ubraniowej ![]() W dokupionym stoliczku nocnym z systemu Largo szufladka nieco odstaje, jakby nie można jej było dosunąć do końca. Nie wiem, czy to błąd konstrukcyjny, czy jakaś trefna nam się trafiła. Może do łóżek się bardziej przykładają i wrażenie, które odnoszę jest mylne, ale na przykładzie naszej sypialni miłośnikom koloru wenge z BRW poleciłabym wybór systemu Doors zamiast Largo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Witam
18-08-08 kupilismy łóżko, szafkę nocną i komodę z sypialni Fantazja. Przeczytałam cały wątek ![]() Jakby ktoś miał jakieś doświadczenia/ostrzeżenia proszę o opinię. A... i jeszcze jedno - dostawa. Sprzedawca powiedział nam, ze na meble czeka się do 2 tygodni ![]() Jakie macie doświadczenia w tym temacie, czy okres oczekiwania faktycznie jest tak długi? Powiem szczerze, ze nasze obecne łóżeczko jest okropne, i mój kręgosłup rozpaczliwie woła o to nowe, poza tym... jak dziecko - chciałabym je już mieć (z resztą mebli oczywiście) Jakby ktoś coś wiedział - czekam na opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Tak, na meble się czeka, teraz już NIC nie sprzedaje się z ekspozycji, ani też meble nie leżą na magazynach, więc wszystko trzeba dopiero zamawiać. Standardowo czeka się DO dwóch tygodni ("Do" czyli czasami jest to np. tydzień- zależy od stanów na hurtowni), ale są systemy na które czeka się dłużej ok. 4 tyg, np Orinoko (bo drewniane), Bawaria, Natalia itp. Również jeśli kupiłaś meble w ciągu trwania promocji na nie, możesz się spodziewać że przyjdą w ostatniej chwili albo kilka dni po terminie. Z tego co się orientuję akurat teraz są największe braki na hurtowni jeśli chodzi o meble promocyjne, w naszym salonie mówi od razu że trzeba będzie poczekać DO 3 tygodni.
A co do terminu jeszcze. ...Zdarza się że jeśli towar się spóźnił dzwonią klienci ,że termin realizacji był do 14-go, więc oni na 14-go wzięli sobie wolne, ludzi zorganizowali do pomocy przy meblach itd. a mebli w tym dniu nie dostali.... . Więc... NIGDY TEGO NIE RÓBCIE. To że termin jest do kiedyś tam, to nie znaczy że akurat tego dnia będziecie mieć meble w domu, może to być bowiem wcześniej lub nie daj boże później. Tak czy siak zaoszczędzicie sobie nerwów jeśli nie będziecie zawczasu organizować i planować wszystkiego ;]. Pracownicy ZAWSZE dzwonią do klienta jak już mają meble! Nie zapomnieli o was ;] Jeśli nie dzwonią znaczy że jeszcze nie mają mebelków. ... Teoretycznie powinni zadzwonić też z informacją że np. termin się opóźni, ale niestety nie zawsze to robią :/ .... Tak czy siak salon kontaktuje się z klientem telefonicznie gdy tylko przyjeżdża dostawa i wszystkie faktury oraz towar się zgadzają, więc trzeba cierpliwie czekać na telefon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
Izumi - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Nasz mebelki drewniane nie są, nie były w promocji... ot tak sobie stały, w gazetce ich nie było, więc jest nadzieja na tym świecie.
Zatem uzbrojona w cierpliwość czekam na telefon. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.