Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-30, 09:06   #271
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
Kurcze a ja z wszystkich mebli BRW które miałam lub jeszcze mam najbardziej jestem zadowolona właśnie z RESETU. Moim zdaniem koszmarny jest zestaw Vis a Vis mam go w saloniku i jestem bardzo niezadowolona.
oooo jestes chyba pierwsza osoba w tym wątku ktora sie pozytywnie wypowiada na temat systemu Re_Set Masz fornir, czy zwykle? Jak dlugo?
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 09:25   #272
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
To fornirowane... za mebel, z tego co sie dowiedzialam cena wzrasta o ok. 200zl ...sama zaluje ze nie dolozylam i nie wzielam wlasnie takich
Tak. tylko na fornir czeka się do 7 tygodni .......
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 11:54   #273
qberka
Rozeznanie

Mam zwykła a nie fornir. Jestem bardzo zadowolona. Do Resetu dokupiłam biurko Doors w kolorze wenge i w przypadku biurka jedyne zastrzeżenie to ślady po palcach które zostają.
qberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-30, 22:56   #274
paulka0124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
A ktore kupowalas?

kurcze nie mam pojęcia czy to ma jakąs nazwe..
mam takie zwykłe meble 'bukowe', nie wiem jak to opisać .. chyba, że zrobie zdjęcie
Stary 2008-07-31, 13:27   #275
dade5
Przyczajenie

pojadę po weekendzie, obejrzę z bliska re_set - zobaczymy.

a czy może się wypowiedzieć ktoś na temat biurka? jest warte swojej ceny? zastanawiam się jeszcze nad blatem VIKKA i dobieranynmi nogami z Ikea, wyszłoby taniej, do tego jeszcze jeśli re_set ma zaraz się rozsypać...

dade5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 13:41   #276
mala2806
Zadomowienie

Dot.: Meble BlackRedWhite. Help! Proszę o info:)

Mam te meble już kilka lat i powiem, że są TRAGICZNE. Szuflady się rozklejają, melble od słońca zmieniają kolor (rozumiem, ze trosze mogą przyciemnić się albo rozjaśnić ale żeby z brązowych mebli robiły się różowe miejscami to już chyba przesada... ). Nie polecam.
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 15:24   #277
qberka
Rozeznanie

A ja miałam meble Małgosia , teraz stoją w letnim domku na Mazurach. Mają z 8 lat jak nie lepiej i są w super stanie jedyna ich wada to odbarwienie po szklance z wodą na jednej z szafek. Nie są porysowane, z szufladami jest wszystko ok, zawiasy również jescze są sprawne.
qberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-31, 21:13   #278
dade5
Przyczajenie

mala2008 mowisz o re_set?
dade5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 11:15   #279
3krateczki
Raczkowanie

przeczytałam ten wątek i dochodzę do wniosku że jednak, nie kupię mebli BRW, ostatnio bardzo spodobały mi się meble vox, poszukam o nich jakiś opinii,
3krateczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 11:56   #280
Janeczka1985
Przyczajenie

ha, kto szuka, nie błądzi tez szukałam opinii o voxie.....ułatwie Ci:
http://forum.budujemydom.pl/index.ph...41&#entry35141
http://www.akademia.decoartel.pl/for...0#forumpost249
http://forum.onet.pl/0,2,1,0,48311,4...m.html?ufSort=
Janeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 20:55   #281
zarzyczka
Rozeznanie

Witam,
planuję remont kuchni i zastanawiam się nad meblami NIKA. Z katalogu rozumiem, że szafki dolne dostępne są tylko w głębokości 45 cm? A co jeśli mam głębokość kuchni i lodówki 60 cm, a szafki mam dokładnie pomiędzy kuchenką a lodówką... Wydaje mi się, że to będzie nieciekawie wyglądało.. może orientujecie się, jak to można rozwiązać? I jeszcze pytanie - szafki NIKA są dostępne też na nóżkach czy tylko na cokołach? I ew. co jest lepsze?
Natomiast jeśli chodzi o kuchnie na zamówienie... jak tu jest z głębokością szafek? Wydaje mi się, że w katalogu nie ma podanej informacji.. chyba że nie dopatrzyłam. I czy w ogóle polecacie te kuchnie? Jeśli tak, to które są najlepsze?
zarzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 18:28   #282
normaISO
Przyczajenie

powiem jedno BRW zalezy jaka kolekcja ale mam je w domu i sa ok

a jezeli chodzi o meble to bylem w Warszawie w CH Jupiter widziałem w Vinotti promocje na jadalnie i salony 20%

podam linka jak ktos nie zna www.vinotti.pl

Edytowane przez normaISO
Czas edycji: 2008-08-08 o 18:34 Powód: dodanie linka
normaISO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 20:26   #283
ahaw1
Przyczajenie

które meble z brw są ładniejsze_ system clipper czy largo dąb czesany?
ahaw1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 20:55   #284
ahaw1
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

Cytat:
Napisane przez Isdes Pokaż wiadomość
Mam od nich zestaw LARGO.
Szczerze mowiac, jestem zadowolona i to bardzo.
Mebelki mam od ponad roku.. wszystko sie trzyma. Wyglada super.. nic nie odchodzi, nic sie nie zdziera.
Moze to rzeczywiscie zalezy od modelu.. czy zestawu.
Który kolor largo gości w twoim domu Jestem zainteresowana largo dąb czesany lub systemem clipper i nie wiem który wybrać. W sklepie widziałam elementy systemu largo ale clippera nie. Trudno mi podjąć decyzję a czas mnie nagli.
Stary 2008-08-09, 06:23   #285
Izumi
Wtajemniczenie

Ja mam Largo dąb czesany i baaardzo mi się podoba Clipper też jest ładny, jest tylko zupełnie inny niż largo. Fronty zupełnie w innej kolorystyce. largo ma dąbek czesany w bardzo delikatnym, jaśniutkim kolorze, a clipper ma ten kolor mocniejszy o wiele żywszy. Largo ma typową "ramkę" na frontach, najbardziej charakterystyczne w clipperze z kolei są uchwyty i sposób ich umiejscowienia ... . Poza tym to dwa różne style, więc tak naprawdę od Ciebie tylko zależy który Ci się bardziej podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg largo clipper.jpg (86,9 KB, 175 załadowań)
Stary 2008-08-09, 18:12   #286
ahaw1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Ja mam Largo dąb czesany i baaardzo mi się podoba Clipper też jest ładny, jest tylko zupełnie inny niż largo. Fronty zupełnie w innej kolorystyce. largo ma dąbek czesany w bardzo delikatnym, jaśniutkim kolorze, a clipper ma ten kolor mocniejszy o wiele żywszy. Largo ma typową "ramkę" na frontach, najbardziej charakterystyczne w clipperze z kolei są uchwyty i sposób ich umiejscowienia ... . Poza tym to dwa różne style, więc tak naprawdę od Ciebie tylko zależy który Ci się bardziej podoba
Jakie elementy masz u siebie w pokoju z systemu largo? dużo negetywnych wypowiedzi jest o witrynie że szklo pęka podczas mocowania uchwytu a mi ona jest niezbędna. podoba mi się też ta duża komoda z barkiem ale nie wiziałam jej w rzeczywistości. czy posiadasz stolik rtv? jakie ma parametry ta półeczka gdzie stawia sie dvd(chodzi o to czy się mieści?). pozdrówka
Stary 2008-08-09, 18:28   #287
ahaw1
Przyczajenie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8166058]Ja mam z LARGO sypialnie i salon, łacznie ze stołem i krzesłami.
Ładnie wygladaja ale okleina jest bardzo "wrazliwa" na zarysyowania. Nie moge narzekać na jakieś wady fabryczne, ale sama dorobiłam się paru zadarć już podczas montarzu.
Mimo wszystko jestem z nich zadowolona.

Z Vis-a- vis mam przedpokój, szafke na buty i podwieszaną na czapiki i szaliki, lustro i dwie duże szafy. Do ich wytrzymałości nie mam zastrzeżeń.

Ogólnie w meblach BRW wysoka cena i ładny wygląd nie zawsze idą w parze z jakością, no ale same je wybrałyśmy [/quote
jaki kolor largo masz w sypialni i salonie.Podoba mi się bardzo dąb czesany i przymierzam się do kupna tych mebli . W sklepie widziałam tylko jedną komodę. Masz może szafkę rtv? Posiadam 32 calowy srebrny telewizor z tyłu "dupą" i nie wiem czy to będzie efektownie wyglądało. Prosze o poradę.
Stary 2008-08-09, 18:46   #288
ahaw1
Przyczajenie

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8169623]Tak, mamy tą komode:
http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=1677
w wersji dąb ciemny wenge. Jestem z niej zadowolona, w sumie tylko rozczarowała mnie witrynka:
http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=1673
bo zle sie domyka i zaraz obiła się na boku i szafka pod telewizor.
Z reszty jestem zadowolona, no i przedewszystkim są ładne [/quote]
A co z szafką pod telewizor jest nie tak?
Stary 2008-08-10, 08:57   #289
Izumi
Wtajemniczenie

Moja kuzynka ma rtv z largo dąb czesany, ma właśnie na niej takie wielki TV, wygląda to fajnie Ale rtv jest tak duża, że ogólnie tylko do takich dużych telewizorów chyba ;] A witrynki nie mam więc nie wiem jak to z nią jest
Stary 2008-08-11, 13:44   #290
coco85
Przyczajenie

Co do mebli drewnianych ,to na razie jestem bardzozadowolona z mojego lóżka bukowego. Drewniane lóżko mają moi rodzice od wielu lat,jakieś 15 albo i więcej i tak się sklada,że musieli je 5 lub 6 frazy rozkręcać i skręcać ze względu na przeprowadzki.Nigdy nie bylo przy tym najmniejszego problemu i tych wszystkich historii z niepasującymi do siebie częściami jak to zdarza się w przypadku mebli z plyty... Tak czy siak ja jestem za drewnem.Jeśli ktoś potrzebowalby dobrego adresu wykonawcy takich mebli to proszę o kontakt.Nie będę podawala nazwy na forum,żeby nikt nie posądzil mnie o reklamę.
coco85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 19:42   #291
ahaw1
Przyczajenie

Dot.: meble BlackRedWhite ... wasze opinie??

Który z systemów wybrałabyś do pokoju dziecinnego XXI czy syriusz?
Stary 2008-08-11, 20:14   #292
ahaw1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiek82 Pokaż wiadomość
oj dziękuje za tak ekspresową odpowiedź

zwróce uwagę na te szparki, bo mnie by to też bardzo drażniło.
Boję się tylko czy aby Largo nie jest podatny na szybkie zdarcie okleiny i pozostawianie śladów po łapkach

Widziałam go na żywo i chyba z zachwytu nie zwróciłam na to uwagi, a czytając tutaj opinie bierze mnie małe przerażenie

ogólnie mebelki ładne, ciekawe kształty tylko jak z codzienną eksploatacją...jeśli bardzo sie palcują to mogą wykończyć człowieka

pozdrawiam serdecznie
Napisz jakie mebelki wybrałaś do pokoi i czy jesteś zadowolona- wrzuc fotki
Stary 2008-08-12, 15:50   #293
gosiek82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ahaw1 Pokaż wiadomość
Napisz jakie mebelki wybrałaś do pokoi i czy jesteś zadowolona- wrzuc fotki

oj już pisałam powyżej niekoniecznie dobrze

skusiłam się do całego domku na brw i z systemu largo jestem w miarę zadowolona ale reset najchętniej oddałabym nawet za pół ceny

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 18:49   #294
madzioszka84
Raczkowanie

Kilka lat temu kupiłam zestaw mebli BRW. Faktycznie cenowo oferta wyglądała korzystnie, jednak jakościowo totalna tragedia. Szuflady (nienapakowane do oporu) rozpadły się dość szybko, po kilku miesiącach pojawił się problem z szafą, która się kołysała i rozchodziła na boki. Nadal mam te meble jednak wymagają one co jakiś czas małej naprawy. No i muszę przyznać że spody szuflad są niesolidne.

Jedynym plusem jest moim zdaniem ciekawa forma i kolory tych mebli.

Ze względu na cenę nie wykluczam zakupu mebli tej firmy w przyszłości, ale już uważniej przyjrzałabym się tym meblom. No i mam nadzieje, że po kilku latach od mojego zakupu meble wykonywane są z nieco solidniejszych materiałów.

Pozdrawiam!
madzioszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 11:23   #295
Champs
Zadomowienie

Dziewczyny a jakie macie zdanie o serii Stylius ?
Champs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 08:18   #296
ahaw1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Champs Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie macie zdanie o serii Stylius ?
Mi się podoba stylius tylko nie wiem czy dla młodej osoby nie jest zbyt poważny . Sama myślałam o kupnie tych mebli ale zrezygnowałam i wybrałam coś bardziej nowoczesnego.
Stary 2008-08-18, 12:10   #297
elektrasaga
Przyczajenie

Miałam coś skrobnąć, gdy dokupimy resztę mebelków do sypialni, co niniejszym czynię Gdzieś powyżej są moje posty o kupionych przez nas meblach Largo. Zakupiliśmy w końcu łóżko Doors (bo z Largo łoże mi się nie podoba) i chyba jakość jest ciut lepsza niż Largo. Okleina wydaje się nieco solidniejsza. Zobaczymy co będzie dalej.
Poza tym dokupiliśmy komodę Largo. Dna szuflad są z dykty, także nic ciężkiego włożyć nie można i upychanie na siłę również odpada. Spodobało mi się, że są w niej podwójne ścianki boczne. Szkoda, że nie zrobili tak samo w szafie ubraniowej
W dokupionym stoliczku nocnym z systemu Largo szufladka nieco odstaje, jakby nie można jej było dosunąć do końca. Nie wiem, czy to błąd konstrukcyjny, czy jakaś trefna nam się trafiła.
Może do łóżek się bardziej przykładają i wrażenie, które odnoszę jest mylne, ale na przykładzie naszej sypialni miłośnikom koloru wenge z BRW poleciłabym wybór systemu Doors zamiast Largo.
elektrasaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 15:20   #298
Madzia25K
Przyczajenie

Witam

18-08-08 kupilismy łóżko, szafkę nocną i komodę z sypialni Fantazja.
Przeczytałam cały wątek i nie znalazłam zbyt wiele na temat tego zestawu.
Jakby ktoś miał jakieś doświadczenia/ostrzeżenia proszę o opinię.

A... i jeszcze jedno - dostawa.

Sprzedawca powiedział nam, ze na meble czeka się do 2 tygodni , oraz że jak przyjdą to będą do nas dzwonić.

Jakie macie doświadczenia w tym temacie, czy okres oczekiwania faktycznie jest tak długi?
Powiem szczerze, ze nasze obecne łóżeczko jest okropne, i mój kręgosłup rozpaczliwie woła o to nowe, poza tym... jak dziecko - chciałabym je już mieć (z resztą mebli oczywiście)

Jakby ktoś coś wiedział - czekam na opinie.
Madzia25K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 07:00   #299
Izumi
Wtajemniczenie

Tak, na meble się czeka, teraz już NIC nie sprzedaje się z ekspozycji, ani też meble nie leżą na magazynach, więc wszystko trzeba dopiero zamawiać. Standardowo czeka się DO dwóch tygodni ("Do" czyli czasami jest to np. tydzień- zależy od stanów na hurtowni), ale są systemy na które czeka się dłużej ok. 4 tyg, np Orinoko (bo drewniane), Bawaria, Natalia itp. Również jeśli kupiłaś meble w ciągu trwania promocji na nie, możesz się spodziewać że przyjdą w ostatniej chwili albo kilka dni po terminie. Z tego co się orientuję akurat teraz są największe braki na hurtowni jeśli chodzi o meble promocyjne, w naszym salonie mówi od razu że trzeba będzie poczekać DO 3 tygodni.
A co do terminu jeszcze. ...Zdarza się że jeśli towar się spóźnił dzwonią klienci ,że termin realizacji był do 14-go, więc oni na 14-go wzięli sobie wolne, ludzi zorganizowali do pomocy przy meblach itd. a mebli w tym dniu nie dostali.... . Więc... NIGDY TEGO NIE RÓBCIE. To że termin jest do kiedyś tam, to nie znaczy że akurat tego dnia będziecie mieć meble w domu, może to być bowiem wcześniej lub nie daj boże później. Tak czy siak zaoszczędzicie sobie nerwów jeśli nie będziecie zawczasu organizować i planować wszystkiego ;]. Pracownicy ZAWSZE dzwonią do klienta jak już mają meble! Nie zapomnieli o was ;] Jeśli nie dzwonią znaczy że jeszcze nie mają mebelków. ... Teoretycznie powinni zadzwonić też z informacją że np. termin się opóźni, ale niestety nie zawsze to robią :/ .... Tak czy siak salon kontaktuje się z klientem telefonicznie gdy tylko przyjeżdża dostawa i wszystkie faktury oraz towar się zgadzają, więc trzeba cierpliwie czekać na telefon .
Stary 2008-08-23, 11:14   #300
Madzia25K
Przyczajenie

Izumi - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Nasz mebelki drewniane nie są, nie były w promocji... ot tak sobie stały, w gazetce ich nie było, więc jest nadzieja na tym świecie.
Zatem uzbrojona w cierpliwość czekam na telefon.
Madzia25K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości