|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
Witam, jestem tutaj nowa - także w razie jakiejkolwiek "faux pas" wybaczcie.
Właśnie przed kilkoma momentami znalazłam Wasz wątek. W zasadzie szukam profesjonalnego kursu we Wrocławiu. Przez dłuższy czas zastanawiałam się nad Szkołą Marzeny Daleckiej. Interesują mnie jedynie kursy dokształcające 2-3 miesięczne, które pomogłyby mi pogłębić wiedzę praktyczną. I w zasadzie wpadł mi do głowy pomysł odnośnie "Kurs Kosmetyczny II Stopnia" u Marzeny Daleckiej -(...znajduje się tam adnotacja - dla absolwentek szkół kosmetycznych, więc obeszłoby się bez konieczności przystąpienia do Kursu I stopnia, więc chyba adnotacja tego typu, miała takie założenie...) a II dlatego, że obecnie jestem absolwentką "Szkoły Kosmetycznej i Masażu" w Opolu. Ciekawi mnie też jaki ma przebieg "Kurs Makijażu Permanentnego". Co myślicie na temat tych 2-3 miesięcznych kursów w tej szkole? Chyba, że któraś z Was odbywała podobne kursy 2-3 miesięczne we Wrocławiu np. odnośnie makijażu permanentnego. Chętnie się dowiem, gdzie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
Weszlam na te forumn zeby poszukac opinii o szkolach, poniewaz chce rozpoczac nauke na kierunku kosmetyka. Sa pozytywne i negatywne , zastanawia mnie tylko jedno dlaczego tylko 2-3 osoby jada po tej szkole. Jezeli Wam jest tak zle to zrezygnujcie i bedzie po klopocie, pojdziecie do innej i przekonacie sie na wlasnej skorze, ze w tej nie bylo tak zle. Ja obecnie koncze wyzsza uczelnie i naprawde tam nie jest kolorowo i te wasze problemy typu zmiana planu jest naprawde smieszna. W niektorych szkolach jak przegldalam sa plany podawane na biezaco i nikt nie robi draki :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmiana planu jest bardzo wazna jak ktos pracuje.. i musi ustalac grafik!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
Jezeli zmienia sie tylko plan to pewnie chodzi tylko o przedmioty a nie o terminy wiec wiesz kiedy masz szkole i to jest normalne ze sie wtedy rezerwuje czas na szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Denerwuje mnie to ze bywam w weekend i jesli chce zapytac o swoj indeks to pani siedzaca w sekretariace nic nie wie i mowi zeby zadzwonic w pn..(w pn to jestem w wlkp i musze tam dzwonic jak caly weekend bylam w szkole) A plan jest wazny bo planuje jak wrocic do domu bo nie zawsze mam polaczenie jak koncze o 20 w niedziele..a wrocic musze..
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2010-02-23 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
Indeks jest dopiero potrzebny na sesji wiec nie rozumiem po co Ci on w tej chwili. Po 2 wiadomo ze w szkole na pewno jest troche uczniow i trzeba je wypelnic wiec to pewnie nie trwa tydzien. U mnie w szkole odbiera sie indeks po 2-3 do miesiecy po oddaniu go do dziekanatu. Co do tej Pani moze faktycznie tym sie nie zajmuje, kazdy pracownik ma swoj zakres obowiazkow i nie kazdy musi o wszystkim wiedziec. Nas w szkole zawsze wysylaja do posczegolnych osob ktore sie tym zajmuja. Poprostu dowiedzcie sie kto odpowiada za ten dzial i kierujcie sie do tej osoby. Co do planu jezeli nawett masz 2 dni wczesniej to widzisz ze masz do 20 i mozesz sobie wtedy sprawdzic dojazd,n ie potrzebujesz w tej sytuacji planu wczesniej np o miesiac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaginela mi moja wyprawka.. poszlam kupic nowa do sekretariatu..Pani nie wie ile kosztuje..dzwoni do 2 Pani: tamta Pani nie wie.. Dzwoni do wice dyrektorki.. nie jest pewna ale XX.. Ale ja dojezdzam z kims to nie jest zalezne ode mnie..to jest wszystko proste i piekne jak ktos jest z Wrocka.. Ale zeby nie bylo szkola swoje plusy ma.. (kilka bardzo ciekawych i madrych prowadzacych Pani od pracowni,pani od wizazu)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Probuje tylko Cie uswiadomic, ze nigdzie nie jest idealnie i jezeli ma sie jakies ale to sie idzie i mowi sie to osobie zaintesowanej tak jest latwiej i mozna rozwiazac problem. Jezeli ja raz kupywalas to pewnie cene juz znalas wiec nie wiem czemu pytas znow o ta cene. Co to stanowisk kazdy ma swoje i nikt nie jest tak cudowny zeby wszystko wiedzial i sadze ze Ty tez niewiesz wielu rzeczy. Faktycznie bede musiala zobaczyc czy jest az tak zle czy tylko sa to wyolbrzymiane problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciezko pracowalam by miec na ta szkole.. Kupowalam ponad pol roku temu z kompletem bielizny zabiegowej a zginely mi narzedzia ktore nie wiem ile same kosztuja. Po prostu jak wiem z doswiadczenia jak jest tutaj. I podniesli nam nagle czesne.. a napisane w umowie na 4 semestry jest 290 .. a mamy juz 310. Nie chce mi sie juz pisac szczerze na ten temat.. Ja swoje powiedzialam Twoj wybor ![]() A widzisz w swojej pracy musialam wiedziec wszystko.. nie wiedza kosztowalaby mnie bezrobociem a tutaj w sekretariace 3 panie na 5 nie wiedza..
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2010-02-23 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Podwyżka jest normalna co semestr i nie ma w tym nic dziwnego. Moze te 3 Panie byly od innych spraw. Dziwne bo nawet w duzych urzedach kazdy odpowiada za jakas czesc a nie za calosc. Pojde i sprawdze sama
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam swoje zdanie o tej szkole aczkolwiek jestem na lekkim przyuczeniu w jednym salonie i sadze ze paru rzeczy mnie lepiej nauczyli. Wykonywac wszystko estetyczniej,dokladniej schludniej-zaleta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Ilo16na,
chciałas koleżance jasno nakreslić sprawę, to bardzo miło z Towjej strony, ale cóż nic nie poradzisz na to, że czasem jak grochem o ścianę... Awięc droga martucho, trzeba pamiętać o czymś poza czubkiem własnego nosa i trzeba się z ludźmi liczyć. a ta szkoła się nie liczy z niczym i z nikim. To, że indeksy sa niepodbite to normalka. Po drugim semestrze oddałyśmy indeksy do sekretariatu, a gdy przed sesją poszłyśmy je odebrać zobaczyłyśmy, że nie są podbite. Na co pani w sekretariacie powiedziała zbawienne 'Ojej...'. Sprawa druga to pani która w weekendy siedzi na czarnieckiego w sekretariacie to po prostu babcia, która nawet nie wie co się znajduje w szkole, kto jest kim i na każde pytanie odpowiada, że trzeba czekać na panią dyrektor. a tak właściwie wicedyrektor, bo pani Dalecka malo kiedy jest w weekendy w sekretariacie. Co więcej, droga koleżanko, nie wszystkie osoby mają wolne weekendy, bo jak widzisz częśc z nas pracuje. wiedząc, że mamy zajęcia np.: do 15stej, dużo wcześniej informujemy naszego pracodawcę że tego dnia prosimy o drugą zmianę, a więc na 16stą. Nagle w piątek rano dowiadujemy się, że 'ojej', ale ktoś zachorował (musisz wiedziec że w tej szkole panuje nieustanna epidemia) i plan został zmieniony, za co szkoła 'serdecznie' przeprasza i w efekcie masz zajęcia do 20. I co w takiej sytuacji robic? Jak tu polegać na ludziach? ale dobrze, tłumaczysz sobie, że przecież tak mogło byc, bo zima, ludzie chorują.... bla... bla... bla... Przychodzisz na zajęcia praktyczne z odnowy biologicznej, targasz wszystkie tobołki i gdzie masz te zajęcia? w pieknej sali szkoły podstawowej, wprost przystosowanej do tego typu zajęc, wyposażonej jedynie w tablicę i kredę. A pani oczywiście, wielce zdziwiona informuje Cię, że niepotrzebnie szłaś na czarnieckiego, (chociaż tak było w planie) bo zajęcia dzisiaj są na zachodniej, i teraz musisz sie tam 'przespacerować'. Oczywiscie Pani Cię przeprasza, ale to było 'zwykłe' niedopatrzenie, że ktoś zapomniał nadzwyczajniej (ojej czepiam się) nanieść zmian na plan. Tak więc, droga martucho, jesli nadal uważasz, że nasze 'problemy' są wymyślone i dla Ciebie niezwykle śmieszne, to mam nadzieję, że dobrze się bawiłaś podczas czytania tej komedii ![]() I oczywiście zapraszamy do naszej cudownej szkoły i mamy nadzieję, że nie zawiedzie Cię to, co tu Ciebie spotka. Jeśli uważasz, że jest śmiesznie, to zapraszamy. Kto się śmieje, ten się śmieje ostatni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
martucha21 nie rozumiem dlaczego tak najeżdżasz na ilo16na ;/ Bardzo nie miło z twojej strony. Przecież każdy ma prawo do własnej opinii!! Prawda!?? Zawsze najłatwiej zabierać głos w sprawie, o której się nie ma pojęcia, a tym bardziej krytykować wszystko i wszystkich dookoła. Może faktycznie sama się tam zapisz i przekonaj jak jest naprawdę. Co do Pań z sekretariatu, chyba oczywiste jest, że gdyby udzielały one satysfakcjonujących odpowiedzi, bądź kierowały do osób, które mają istotne informacje do przekazania dla ucznia nikt nie miałby do nikogo pretensji. Co do zmian planu - moim zdaniem jest to istotne, bo chyba nikt nie lubi mieć przekładanych egzaminów z dnia na dzień!Poza tym nie są to tylko 2 czy 3 opinie jak napisałaś. Gdybyś prześledziła większość wątków dotyczących szkół we Wrocławiu może byś to zauważyła.Nie mniej jednak wydaje mi się, że nie potrzebnie naskoczyłaś na dziewczynę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ale ja sie tam nie czuje urazona ![]() Niech chce sie i zapisz..jej wolny wybor jej pieniadze. Szkola ma niestety wiecej wad niz zalet(ale jak pisalam zalety takze ma.. )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Teraz to Wy atakujecie moja osobe i widze ze tylko to potraficie. Oczywiscie mozna wyrazac swoja opinie ale nie wykorzystujac danych personalnych, poniewaz to jest karalne. Opinie na takich forach powinny byc ogolne a nie konkretne nazwiska. Jezeli nie umiecie pogodzic nauke ze szkola zrezygnujcie z czegos. Po 2 jedna osoba pisala ze jest z daleka wiec watpie zeby w godz dojechala do pracy. Same motacie sie we wlasnych odpowiedziach i krecicie jak dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Ja juz napisalam wszystko co chcialam.Nie zamierzam sie klocic i komus doradzac jak ma robic..kazdy ma swoja glowe i swoje pieniadze.
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
A ja tam jestem ze szkoły zadowolona ( jestem na wizażu), a zmiany bywają we wszystkich szkołach czy uczelniach, nie będę pisałała, gdzie jest niezły bałagan, bo skończyłam studia i nie będę narzekać na swoją uczelnię.
Dla mnie szkoła jest super i ją napewno polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ja się dowiedziałam że wyniki to dadzą nam dopiero w poniedziałek na stronie, a dyplomy 5.03! czy oni są durni? nie wiedzą, że czekamy na te wyniki jak na wyrok? i jeszcze to przedłużają! apropo, aniołeczek1985, proponuję żebyśmy przyjechały tam na 13:30. wyniki na pewno będą bo kurier ma obowiązek przywieźć paczkę jutro do godz. 16:00. tak mi powiedziano w sekretariacie. a tak w ogóle, to sekretariat jest czyny jutro!!! od 8.00 - 15.30. ależ oni kłamia! dzwon do swoich dziewczyn, ja do swoich i jutro tam jedziemy wszystkie. im nas więcej tym lepiej ![]() buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
NoNamala, dzieki za info. to w takim razie jedziemy na 13.30 i trzeba bedzie to załatwić. Szkoła do końca nie potrafi nic konkretnie załatwic. dobra ja dam swoim znac Ty swoim i sie tam w piatek widzimy.Buziaki i trzymam za Nas kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
A więck koleżanko martucho, zapraszamy do naszej wspaniałej i cudownie zorganizowanej szkoły
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Teraz to Wy atakujecie moja osobe i widze ze tylko to potraficie. Oczywiscie mozna wyrazac swoja opinie ale nie wykorzystujac danych personalnych, poniewaz to jest karalne. Opinie na takich forach powinny byc ogolne a nie konkretne nazwiska. Jezeli nie umiecie pogodzic nauke ze szkola zrezygnujcie z czegos. Po 2 jedna osoba pisala ze jest z daleka wiec watpie zeby w godz dojechala do pracy. Same motacie sie we wlasnych odpowiedziach i krecicie jak dla mnie Droga koleżanko, zapewniam Cię, że do Środy Śląskiej można dojechać w godzinę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
HEJ, dziewczynki.NoNamala nie musimy isć do szkoły, wyniki sa na stronie, podane peselami. 100% zdawałności w naszej wspaniałej szkole:P pozdrawiam i gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Laski czemu "aż" 13 dziewczyn przystąpiło?
![]() Za moich czasow kosmetyki jest 5 grup po okolo 20 osob..
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Bo u nasy była tylko jedna grupa w naborze zimowym. Na początku było nas 33, ale zrezygnowały. I dobrze zrobiły:P
w efekcie zostało nas 14, jedna nie została dopuszczona do egzaminu, bo nie miała praktyk. Reszta zdała, ale szczerze, to tylko dzięki sobie, bo pan emo to nas zbyt wiele nie nauczył ![]() pozdrawiam i gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wybierasz sie moze na Braniborska?Opowiedz jak tam wyglada ![]() I nowa strona sie szykuje..wow..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
wybieram się na Braniborska dopiero w piątek, bo oczywiście 26.02 kiedy były wyniki to nam nie dali świadectw ukończenia szkoły ani certyfikatów. Także niby zdałyśmy, ale wciąż jesteśmy z niczym. Możemy odebrać dopiero w piątek.
Nieźle nas załatwili. kosmetyczki bez papierów:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
BAN stały
|
Generalnie to już trzecie przenosiny w ciągu półtora roku, wiecie?
![]() A z panną "nie-do-końca-wiadomo-o-co-chodzi" zakończcie dyskusję, bo z tego co widzę, jest ona bezcelowa. Możesz osła zaprowadzić do wodopoju, ale nie zmusisz go by się napił ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ilona, a ta Twoje doszkalanie się w salonie to na własną rękę czy obrabiasz wcześniejsze praktyki? Sama sobie załatwiłaś? Zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zginie moj indeks i bede musiala za to zaplacic to niech oni sie martwia ![]() Ale bym zrobila huragan tam.. Ja za swoje bledy w pracy musialam odpowiadac..oni tez musza! A w ten weekend mamy zjazd..znow nic nie wiadomo ![]() ![]() A potrzebuje wiedziec jak dojechac do Wrocka ale co ich to ![]() Nie wiadomo ktora strona teraz jest dobra stara czy nowa.. Najpierw chce to a praktyki swoja droga.. a myslalam jeszcze o stazu w gabinecie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
BAN stały
|
Jakbyś jeszcze słyszała, że gdzieś więcej potrzebują, to ja chętnie pójdę chociaż podłogi pozamiatać i się poprzyglądać raz w tygodniu, chociaż przez godzinkę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A praktyki sobie zalatwilam sama..na szkole i ich cud nie licze..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.