Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-13, 05:26   #271
Sniezynka21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Wstajemy !!!!!!!!!

Moje kartofelki sie juz gotuja i cebulka smazy

Doridee, Monka sciany pewnie, ze gruntowalam, nie mam pojecia czemu tak kijowo kryje, teraz poczekamy 2 dni moze dobrze wpije i bedzie ok ( tez kryjemy niebieski ) A co do porannego wstawania to jestem zmuszona, bo ostatnio cierpialam na bezssenosc, szlam nawet o 4 rano spac i nie moglam usnac, a jak wstalam raz po 5 to bylam tak padnieta, ze jak wrocilam z pracy o 19 to chcialam isc spac W sumie do 12 jest ok, ale pozniej sie chce spac, jak nie wiem co...

Monka uszka bede za tydzien robic Moja pierwsza Wigilia poza domem, zawsze bylam u mamy, ale teraz chcialam sama zrobic Swieta u siebie. Troche smutno, ze nie bedzie moich rodzicow, ale w sumie mam juz swoja rodzine, wiec...

Doridee ja wczoraj szukalam zdjec na kompie i w zasadzie nie mam nawet 13 jakis swietnych zdjec... Domyslam sie, ze Ty masz ich mnostwo

Monika jak to niezauwazylysmy Twojej nieobecnosci ???? Przeciez po pustkach tutaj widac, ze Ciebie brak Dobrze, ze juz zdrowiutka Wklejaj jakies nowe fotki

No nic... lece lepic te pierozki i sprzatac w miedzy czasie aaaaa mialam dodac, ze zaraz siostra do mnie przyjedzie Ona uwielbia pierogi, tyle ze lepic nie umie, wiec ja zaprosilam nie bede musiala sama do siebie gadac :P
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 08:19   #272
monka23
Zakorzenienie

No wstajemynooo

Siezynka ja tam na scianach sie niezam ale mam wprawe w drapaniu hehe
Jak tam pierogi zrobilas juz? pewnie hurtem skleisz z 300 Jak sie tam twoja siostra znalazla Z jedej strony super bo zawsze ktos bliski a pozatym tz-ta rodzinka to zawsze razniej na swieta Moze ja zrobie uszka ale na swieta MUsze mamuski sie zapytac jak robi.Pewnie padniesz razem z Oliwka na popoludiowa drzemke

Wstalismy dzis o 7 no w miare do strawienia .Ide dzidka do lozka polozyc a ja tez bym poszla ale nie wiem chyba sobie pocwicze Do dentysty jedziemy zaczy tz-t a potem zakupy swiateczne bo choinki jeszcze nie mamy Upatrzylam sobie czarna zobaczymy jak to real-u wyglada bo a foto okey
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 09:18   #273
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Monka ja tez nie mam jeszcze choinki.
Czekam az tz wróci i wtedy pojedziemy kupić.
Na swieta jedziemy do moich rodziców w pomorskie,troche odsapnę.

dziewczyny juz nie wiem co robic.
Igor ma strasznie mokry kaszel ale mu sie nie odrywa,podaję mucosolvan
i robimy inhalacje.Oskrzela sa czyste i gardełko tez.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 09:32   #274
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Hej!

No dziewczyny ja musze sie tez pochwalic ze juz 2 tydz wstaje o 6 ranoponiewaz z Wercia chodzimy do Kosciola na roratyu nas to rodzinna tradycja a ja uwielbiam te przedswiateczne klimatyjuz nie moge sie doczekac wigilii i prezentoww tym roku mamy dwie wigilie tzn.w domu wraz z tesciami a pozniej jedziemy do mojej mamy i zostajemy na swieta.Chcemy teraz spedzac wiecej czasu z mama w zwiazku z jej choroba,chcemy zeby byla wesola chociaz w swieta,chociaz mimo tego co przechodzi to i tak dzielnie sie trzymadzis ma ostatnia chemie,potem naswietlania...

Sniezynka to ja sie wpraszam na pierogiuwielbiam jewogole to lubie wszystko co swiateczne

Choinki jeszcze niemam ale mam zamowiony srebrny swierk jak co roku,super pachnie i dlugo sie trzyma a pozatym cudnie sie prezentujea dla mnie swieta bez chionki to nie swieta,a zwlaszcza jak sa male dzieci.Mam tez ustrojone dom ozdobami ale to nic w porownaniu ze strojeniem choinkinajwieksza frajde maja oczywiscie maluchy,
Daria to dopiero w tym roku cos pokapuje z ta choinka bo rok temu byla malutka

Dlugo sie zastanawialam co kupic Werci na gwiazdke,chciala rozne rzeczy a potem sie rozmyslala a my z tz kupimy jej komorke,juz dlugo nad tym myslalam ale teraz to juz pewne,napewno sie ucieszy
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 10:04   #275
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Ale z Was pracusie Ja to jestem leniuch, nie chce mi sie wstawać rano, gotować, sprzątać, jakoś ostatnio brakuje mi energii Muszę chyba zastosować sobie jakąś witaminową kuracje

Gosiula co nic nie piszesz???
Stary 2007-12-13, 11:22   #276
Sniezynka21
Zakorzenienie

Pierogi gotowe Monka zrobilam dokladnie 342 pierogi :P Ide posprzatac, reszte pozniej dopisze
Stary 2007-12-13, 15:19   #277
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

No tak,jak bym miala czas zeby popisac to tu pustki...
Na poprzednim watku wiecej sie dzialo.

Co z wami?????
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-13, 19:02   #278
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ja piernicze, dziewczyny co sie z Wami dzieje ?? Czyzby Swiateczne porzadki ???
No Monke to jeszcze rozumiem, ona na sto procent przy garach ale reszta ???

Doridee i ja miewam czasami takie dni, ze nawet z lozka bym nie wychodzila, co sie przejmujesz masz prawo do takich dni

Daria no kiedy te zdjecia bedziemy ogladac ???
Stary 2007-12-13, 19:24   #279
Alabama24
Raczkowanie

No to ja napiszę choć kilka słów Wróciłam dziś wymęczona z tej pracy, ale już tak się stęskniłam za spacerkami z synkiem, że po 17 wyszłam sobie z nim. Kurde maluszek wcale nie wita mnie z otwartymi ramionami - jak to sobie wyobrażałam.

Ja jeszcze nie myślę zbyt intensywnie o świętach, na pewno w tym roku sobie odpuszczę trochę z gotowaniem i sprzątaniem, z braku czasu i zmęczenia. I muszę iść do fryzjera, już się nie mogę doczekać, tylko nie wiem kiedy, a tak długo specjalnie zapuszczałam włosy i teraz wyglądam okropnie.

Tymuś ostatnio, kiedy go przewijamy i używamy chusteczek, berze jedną i wyciera sobie kolanka i brzuszek, a potem chodzi i wyciera nią kurze

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-13, 22:10   #280
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ

No to wrzucam fotki. Niewiele ostatnio pstrykałam. Po pracy rzadko wychodzimy na dwór, a tam wychodzą najfajniejsze zdjęcia. Może w weekend coś więcej uda mi się uchwycić...
U nas niewiele się zmieniło. Grześ zdrowy, rośnie, zębole rosną, loki rosną, różki też... Z zębów mamy już wszystkie czwórki, teraz idą górne trójki. Grześ nas trenuje i wystawia na próby. Konsekwentnie najchętniej robi to, czego nie wolno i uważnie obserwuje, co się wydarzy. Szaleje za śmieciarką, która wywozi nasze śmieci raz w tygodniu.
Smok poszedł w odstawkę, pijemy ze zwykłego kubeczka, a przed snem z niekapka. Wreszcie przesypia całe noce, nie je już mleka w nocy - sam odstawił nocny posiłek. Intensywnie trenuje mówienie - widać, że się bardzo stara coś powiedzieć, powtórzyć, ale wciąż jest to JEGO mowa
Ja ostatnio trochę wtopiłam się w www.nasz-klasa.pl - u nas zresztą szał w pracy na szukanie starych kumpli. Znalazłam w Polsce takich, których nie widziałam ponad 20 lat (hehe, stara jestem, co?)
Na święta pomyłam okna, poprałam firanki, upiekliśmy z Karolem pierniczki i w niedzielę będziemy je ozdabiać.

Dziś już padam - moja pora spania nadeszła. Sen czai się już przy moim ramieniu, jak mawia mój TŻ...
P1010016-1.jpg

P1010063-1.jpg

P1010099-1.jpg

P1010069-1.jpg

P1010074-1.jpg

P1010061-1.jpg
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 00:23   #281
monka23
Zakorzenienie

Spiochy spiochy

Mamy juz choinke kupilam wszysciucho babki rozne ozdoby Jakiegos mikolajka balkwank i takie domki i duperele wygladaja jak z pierika haha i takie inne superele Dzidek jak wstanie jutro to bedzie What 's that Albo on to mowi albo te dzwieki tak brzmia hehe Okno swietlilam babki przyczepilam i mam reszte w dupie hehe co roku cos sie dokupi

Kasia ja ci nie pomoge a bylas u lekarza Nie mielismy nigdy takiego kaszlu wiec jeste dziewica w tym temacie Moj dzidek jak kaszlnie raz to ja juz u lekarza siedze a potem zemnie polewa bo to ani przeziebienia ani zaden wirus tylko dziecko musialo sie slina zakrztusic
Mam nadzieje ze w koncu maly wyzdrowieje i ty przestaniesz w kocu sie tak stresowac i meczyc Bo choroba dzicka to najgorsze co moze byc.

Siezynka to te 42 pierogi to dla was a te 300 to na kuriera czekamNic dzis nie gotowalam bylam na zakupach i innych szmerkach bajerkach.A wy te pierogi to na raz chlonicie czy cos zamrazasz A jakie ciasto do pierogow robisz dajesz lyzke maki ziemiaczaej bo gdziesz wyczytalam ze jak sie da to pierogi sa takie bardziej delikatiejsze ale to tylko teoria

Doridee co ty zwaluj sie ile wlezie tak kazdy ma ze NIC SIE NIECHCE wiem to z autopsji sama wiesz Te zwal dol len zero checi do zycia .Ale to przechodzi Ja wychodze z takiego zalozenia jak mi sie dzis niechce to moze mi sie jutro zechce a jak nie to kiedys Kazdy potrzebuje czasem tej niecheci bo potem przychodzi czas takiego powera

Alabama szoruj do fryzjera i to juz Ja juz ma wizyte umowiona na 8 chyba stycznia i juz czekam Bo wiem ze mi to humor poprawiChoc dzis bylam na miescie to mnie ludzie nie pozali i pytaja co z wlosami zrobilam a ja mowie ze to swieze wlosy po mysiu haha nie zebym ich nie myla ale to byly kilku godzinne jeszcze swieze i podkrecone No nic bede bogata Moj dzidek tez ze szmata lata i kurze wyciera.

Daria no Grzes na tej pierwszej focie mnie powalil bombastik fatastik , nadal by sie do reklamy z tymi rumiecami A jak tam blizna zeszla juz calkowicie? bo na fotce nie widze .Moj dzidek jeszcze ma mala z oparzenia takie zaczerwienienie mam nadzieje ze mu to przejdzie Masci zadnej nie uzywam Jak bede w Poslce to pojde zapytac .A ja tez ostatio na nasza szkape sie sklimacilam i mam pare znajomych hehe A te 20 lat co mowisz to chyba w kieszenie chowasz bo nie widac hhihi ciacho jestes czekoladowe hehe zaloze sie ze ci znajomi wygladu zazdroszcza

Nie ma to jak dlugi postpapa ja czkeam az tz wlaczy dvd bo juz od 1h wlanczamy i dalej nie nada, cos dzidek nacisnol i nie ma a moj tz-t sie gotuje To pa pa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 12:20   #282
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

No dobra ,odezwę się do Was.
Mam ostatnio takie zapieprz w pracy ,ze padam na twarz.Dawno czegoś takiego nie było ( a może nawet nigdy).W domu to już nawet nie chce mi sie odzywać do rodziny tak jestem zmęczona.
Jedyne co w tym dobre ,to to ,ze czas leci bardzo szybko i wręcz go brakuje.Dlatego tylko czytam a nie piszę .
Zresztą nic się nie dzieje.
Nina lepiej śpi w nocy .U góry wyszły jej dwie czwórki ,na dole dziąsła pękną lada dzień i chyba żeby po kolei wszystkie będą szły.
Nina mówi już coraz więcej. a najbardziej podoba jej sie słowo "mniam mniam" .
Jeść może na okrągło.
Jeśli chodzi o święta to jesteśmy daleko w tyle z przygotowaniami .Tym bardziej ,ze w tym roku to ja robie wigilię i zapraszam rodzinkę .
Nie wiem co kupić malej pod choinkę ,tzn. mam parę opcji ,ale jeszcze nie wiem.
Kupiłam jej ostatnio spódniczkę na allegro i czekam aż przyjdzie .
Mam nadzieje że będzie tak ładna jak na obrazku.
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=281988371.

a poza tym to mam już internet bezprzewodowy w domu ,ale ,ze laptop jest Oskara i pod choinkę top narazie stoi w szafce ( schowany).

Daria -Grześ jest rewelacyjny ,słodki ,aż sie chce go schrupać .

nie pamiętam ,czy wklejałam wam ostatnio dwa wcielenia mojej córy.Oto one.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 448.jpg (51,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 450.jpg (57,1 KB, 12 załadowań)
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 12:38   #283
kasia1361
Zadomowienie

Monka jasne ze byłam u lekarza.Oskrzela maja czyste gardło tez.
Za to maja katary i spływa im flegma po tylniej stronie gardła.
Stąd ten kaszel.Kazała nam robic inhalacje .
UKacpra jest trochę lepiej ale Igor to normalnie szczeka .
Na 14 ide na kontrole to sie dowiem moze czegos więcej.
Dzieicaczki sliczne
Gosiula spódniczka bardzo ładna.
Ja tez mam problem co kupic chłopcom na święta.
Chciałam dla Igorka misia Krzysia ,w sklepie kosztuje ponad 100
a przez allegro do świąt nie dojdzie buu
http://www.allegro.pl/item281706520_...lm_somap_.html
Sama nie wiem za duzo tych zabawek.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-12-14, 13:04   #284
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

kasia- widziałam na allegro tez takie misie ,które nagrywaja to co mówią dzieci ,a potem powtarzają ,ale sama już nie wiem co wybrać .
Ostatnio spakowaliśmy karton zabawek i poszedł do szafy , bo juz za duzo tego wszystkiego się walało po chacie.
A Nina i tak najlepiej lubi piloty od telewizora i telefony komórkowe ,noi klawiatura od kompa ( nie mówiąc juz o lapku) bardzo jej się podobają .
A co powiecie na coś takiego?
http://www.allegro.pl/item274653580_...do_wyboru.html

to tylko przykładowa aukcja ,bo jest tego sporo w necie.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 13:29   #285
djamelka
Rozeznanie

Gosiula fajna ta klawiatura podoba mi sie ,ale mysle ze mojemu tz by sie nie spodobal taki prezet dla dzieciaka-bo pewnie by powiedzial ze wystarczy ze ja mam juz swira na punkcie komputera i jeszcze dzieci bede uczyc Doride fajny ten kalendaz,chcialam tez sobie zamowic,ale chyba nic z tego bo tam trzeba wyslac zdiecia z jakimis specjialnymi rozmiarami;A ja jestem w takich sztuczkach troche zacofana-szkoda. Kasia moj Kevin tez wciaz kaszle i mam juz dosyc bo bral juz antybiotyk i bylam z nim juz trzy razy u lekarza,za kazdym razem niby lepiej dwa trzy dni i potem na nowo juz nawet zmienilam lekarza i co?Normalnie do glowy idzie dostac Wczoraj pojechalam do sklepu z dziecmi i z mama i maly byl w wozku na zakupy-w tym wielkim.No i wyobrazcie sobie ze wylecial z niego(na szczescie upad bokiem a nie na glowe)Ja na chwile odeszlam z corka na rejon zabawek a on zostal z mama-i nie zdarzyla go zlapac.A tak biedna to przezywala ze myslalam ze zawalu mi mamcia dostanie.
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-14, 14:09   #286
kasia1361
Zadomowienie

Wróciliśmy od lekarza i osłuchowo jest czysty,gardło tez ma czyste.
Inhalacja do 17.12 i do kontroli w srodę.
Gosiula fajna ta klawiatura ,Igor uwielbia stukac w klawiature.
Gdybym coś takiego kupiła to juz od kompa bym go nie odpedziła .

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-12-14, 14:33   #287
monka23
Zakorzenienie

GOsiula fajne foti a w pracy macie taki zapiernicz bo pewnie przed swietami i owym rokiem Pewnie po nowym wszystko wroci do normy.

Kasia no to jednym slowem przekichane ze tak maly choruje i choruje A moze to jakis kaszel alergiczny jak czyste gardelko i pluca Nie wiem lekarzem nie jeste ale oby mu przeszlo i tez masz pewnie wydatki jeszcze przed samymi swietami.

Amelka lo matko dzieki bogu ze nic mu nie jest A wsadzilas go do tego siedzonka po srodku co jest? Moj tak nie siedzi od momentu jak zaczol stawac to wsadzamy go w te miejsce na samym poczatku i tam zawsze stoji i jak narazie gotesik Babki maca je chlebek i zakupy sa gitesik Nie mam problemu z tym No czasem tz go na kark wezmie .
A moze nie wyleczony do konca maly byl jak po kilku dniach znowu to samo moze kuracja antybiotykowa powinna bycx dluzszaAlbo tak ma ze choruje miejmy nadzieje ze z tego wyrosnie.
Stary 2007-12-14, 18:23   #288
djamelka
Rozeznanie

Boze dziewczyny jaki mialam wieczorekmaly wymiotowal nawet nie mnialam jak posprzatac od razu bo plakal-a teraz to mam takie zapachy ze glowa boli,pomimo wszystko ze juz wysprzatalam!!!Bidulek jest chory (kaszle,katar)do tego zebynormalnie jestem padnieta juz nie mam sil; Daria masz slicznego grzesia-taki pulchniutki poprostu slodziutki Nio a gdzie wy sie wszystkie podziewacie?Lepicie pierogi? Sniezynka a dla kogo ty tyle pierogow robilas-szok ponad 300 to wielka suma mozna wojsko wykarmic-nie mow ze to ta twoja siostra potrafi tyle zjesc? Dziewczyny zaczymcie ziemie bo ja wysiadam!!!!!
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 19:33   #289
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Djamelka ojej współczuje choroby, oby szybko przeszło Kevinkowi Bidulek sie umęczy a Wy razem z nim, najgorsza rzecz na świecie to wojny i choroby
Jak bardzo zależy Ci na kalendarzu to mogę pomóc, podeślesz mi na maila zdjęcia aja Ci obrobię, muszą tylko być robione w poziomie. Ja swoje wysłałam i teraz czekam na projekt, chyba zadzwonie do nich w poniedziałek bo mało czasu juz zostało a poczta jak to poczta lubi nawalać...

Daria Grzesiu fajny pucuś
Kurcze wszyscy na tej "naszej klasie" szaleja a ja nie mam kogo szukać Nigdy nie trzymałam z koleżankami i kolegami ze szkolnej ławki, później byłam punkówą i miałam towarzystwo raczej z innego kręgu... Ja nawet nie pamiętam imion moich starych znajomych, ani do jakiej klasy chodziłam

Gosiula Ninka jak zwykle bezbłędna, spódniczka sliczna, pokaż ja na modelce jak już dostaniesz

Kasiu mam nadzieję, ze inhalacje pomogą No właśnie a wykluczyłyście alergię???

Monka DVD naprawione?? Co dzis gotowałaś? To juz prawie stało sie tradycją ze piszesz co pichcisz A ja z jęzorem na klawiaturze

Nie jadłam dzis słodyczy, huuura Chcę wrócić to jednego słodkiego dnia w tygodniu, teraz mam zamiar wytrwać aż do świąt
Ala juz dostała wózek bo go zobaczyła i nie odpuściła nim go jej nie rozpakowałam, a niech tam, i tak jedziemy do Teściów i go ze sobą nie zabierzemy. Na szczęście jeszcze nie bardzo kapuje co i jak z mikołajem.
Stary 2007-12-14, 20:09   #290
monka23
Zakorzenienie

Amelka dla Kevinka i oby w nocy slodko spal Moze przepierz to czyms i jakism odswierzaczem popsikaj albo elimnatorem zapachow czy jak im tam moze pomoze .

Doridee nic nie gotowalam jak zwykle mam zwala dola ble ble ble .Fajnie ze Alusce podoba sie wozek Za rok chyba dzieciaki beda wiecej kumac co to mikolaj .Ja za to mam ochote na cos slodkiego nie wiem po co ja to kupuje jak mnie to potem korci.

Dzidek szajbuje z chionka sciaga bombki i inne ozdoby oszalec mozna hehe ale co zrobie niech sie cieszy jakos to musze przezyc Lampkami sie bawi przelacza itd

Z tz-tem walka dalej o studia Nie gadam z nim Nie wiem co jest z nim ze nie moze zrozumiec ze to dla mnie wazne ehhh co za ciezki orzech Okaze sie w lutym czy bedziemy razem czy nie .
Stary 2007-12-14, 20:44   #291
kasia1361
Zadomowienie

Kaszel jest z kataru a inhaluję ich pulmicortem jest tez dla alergików.
A jeśli to nie pomoze dostana wziewy .Kacper w zeszłym roku tez miał taki paskudny kaszel
jeszcze długo po antybiotyku sie utrzymywał .Dostal budesonid mite i szybko pomogło.

A leki te sa dosć drogie to fakt,jednak nasza lekarka na recepcie zaznacza litera P,jako przewlekłe i kupuje je za grosze.
Np. pulmicort 20 ampułek 100% płatne kosztuje około 100zł a ja zapłaciłam za nie 3.20 do tego NACL 9% 20 ampułek i wszystko kosztowało niecałą 10.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-12-14, 21:00   #292
edytcia
Zakorzenienie

A moje dzieci spia Zosia i tz

kasia wspolczuje kaszlu u dzieciaczkow. Mojej siostry dzieci tez niby zdrowe a wlasnie "szczekaja". Dzis byla u nas z nimi, normalnie szok, ze lekarz moze powiedziec ze dziecko zdrowe Fajnie, ze lekarka daje Wam recepte znizkowa.

Monika Ty to musisz miec bardzo zgrana rodzinke. Jak cos piszesz o niej to tak sobie wlasnie mysle - ze pojedziecie do mamy, zeby bylo jej lepiej, ze macie rodzinne tradycje. Fajnie. U nas tego nie ma

Sniezynka 342 pierogi no prze-gigantka jestes U nas dawniej pierogi i uszka robila babcia, ktora juz nie zyje. Teraz zazwyczaj sie kupuje gotowe, ale nie ma to jak domowe

Alabama fajnie ze w pracy sie uklada, a Tymus jeszcze zateskni za mamusia i bedzie Cie wital pieknie.

Daria piekne zdjecia!!! Na pierwszym to poprostu swiezo pieczona buleczka Przypuszczam, ze zaraz po przyjsciu ze spacerku takie wypieki ma Grzes, tak jak moja Zosia.

gosiula wspolczuje tak wielkiego ruchu w pracy. A Ninka to mala modelka sliczna

djamelka ale mialas wypadek w sklepie, az mnie ciarki przeszly na sama mysl jak to wygladalo. Oby Kevinkowi szybko przeszo Jutro bedzie lepiej.

Doridee to moze zarejestruj sie na naszej-klasie - moze juz ktos tam Ciebie szuka Ja tez probuje sie powstrzymywac od slodyczy - ale zeby nic slodkiego nie zjesc...

monka co za haslo "Okaze sie w lutym czy bedziemy razem czy nie" az taki zasadniczy jest. Moze nie chce zebys byla madrzejsza od niego Ale tak powaznie to walcz o swoje - przeciez nie bedziesz ciagle mama i kura domowa.

Ja z Zosia dzis bylysmy na sniegu na chwile - napadalo tego bardzo duzo. No i po drodze juz da sie jezdzic sankami. No i wlasnie pchalam Zosie na sankach, a tu jedzie tir (droga asfaltowa, ale taka waska miedzy domami) Nawet nie zwolnil i przejechal od sanek jakiec 50 cm Odjechal i Zosia od razu ze chce isc na nogach i jak widziala jakies nadjezdzajace auto to od razu chciala na rece. Ci tirowcy to normalnie chyba rozumu nie maja.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 21:49   #293
monka23
Zakorzenienie

Edycia no czas pokaze ja wracam na studia i koniec Nie mam zawodu teraz bo po ogulniaku jeste A jak studia skoncze to zawsze cos On niechce mnie puscic i juz Ja mu powiedzialm hola hola ze moim szefem nie jest i nie bedzie decydowal za mnie.Nie wiem jak sie sytuacja rozwiaze Wiesz w czasie gniewu moze mi powiedziec to jedz i nie wracaj a ja jestem taka ze pojade ale powrotu juz nie bedzie.Wiem ze jak teraz pozwole to takie cale zycie bedzie. Ci tirowcy to wariaci nie ma co im ufac , strach kolo nich jechac Siedza w tych kabinach i mysla ze bogami ulicy sa .A zderzenie z takim autem to smierc na miejscu a wystarczy troche zwolnic i wiecej wyobrazni.
Stary 2007-12-14, 21:53   #294
edytcia
Zakorzenienie

Monka ale te studia to bylyby zaoczne, nie? wiec nie ma sie co czepiac. Raz na dwa tygodnie jak pojedziesz to przezyc powinien. Jeszcze moze mu przejdzie. w kazdym razie nie daj sie chlopu - jak to mowi moja babcia
No i masz racje jak ustapisz to bedziesz potem zawsze ustepowac

Ide spac calusy
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-14, 22:00   #295
monka23
Zakorzenienie

Edycia tak na zaoczne chce sie przeniesc Ale problem jest w tym ze mam juz 2 lata przerwy i bede musiala nadrobic roznice programoze wiec tak sobie mysle ze moge co tydz byc na zajeciach Choc mam wielka nadzieje ze bedzie to rozlozone co 2 tyg.Moj tz jest taki ze mnie przekupuje Bo mu mowie ze ja to nie on nie mam wlasnego biznesu wiec musze zdobyc jakies wyksztalcenie zawod.Nie wszystkim tak sie udaje i musza o swoje walczyc itd a ten mi wyjerzdza z tekstem ze przepisze biznes na mnie No rece opadaja.On mnie totalnie nie rozumie Ze w koncu otworzy ten sklep znajdzie ludzi do pracy i bedzie w koncu w domu EE sie okaze co ma byc co bedzie ale mam nadzieje ze moj czarny scenariusz sie nie sprawdzi bo chyba wyzione .

Siezynka co tam
Stary 2007-12-14, 22:46   #296
Sniezynka21
Zakorzenienie

Halli Hallo moje Panie Napisalam takiego dluuuuuuuuuuugiego posta i mi sie wykasowal juz nie pamietam co ktora pisala

Pierozki zawsze gotuje w duzej ilosci bo zamrazam, my jemy po 7, 8 na obiad, tyle ze robie je nieco wieksze do ciasta nie dodaje maki ziemniaczanej, na 1 kg maki daje 2 szklanki wody, jedna ciepla druga zimna ( a to dlatego,ze na praktyce szefowa kuchni kazala dawac zimna, a pracownica ciepla, wiec nie moglam sie zdecydowac i daje po trochu ) dodaje sol i mieszam

Daria swietne zdjecia, a nie masz wiecej ??

Gosiula ale ona duzzzzzzzaaaaa Matko jak Wasze dzieci szybko rosna, wloski ma sliczne

Monka ze tez chce Ci sie jeszcze studiowac :P Musze od nowa wszystko przeczytac i odpisze, raz jeszcze
Stary 2007-12-14, 23:29   #297
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka masz racje w 100%, ja bym nie odpuściła A gdzie chcesz studiować w końcu, pytam bo parę teorii było

A ja zarejestrowałam sie do tej naszej klasy no i siedze juz tam dobrą godzinę, znalazłam swoja klasę z podstawówki, oczywiście na zadnym zdjeciu mnie nie ma bo nie uczestniczyłam w życiu klasy, zero imprez z nimi czy biwaków ale fajnie tak popatrzeć na te buzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-15, 00:02   #298
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka to ja mam wiekszy spost hehe ja jem aaa mniejsza o to ile moge wchlonac Niechce mi sie studiowac ale z drugiej strony to sam finish 7 semestr plus te dodatkowe ktore musze nadrobic z wiekszosci przepisza mi oceny bo mam zajecia zaliczone tylko ilosc godzi w ciagu tych 2 lat wzrosla i ja te godziny musze zaliczyc W trakcie pisanie pracy i jak zdam to bede miec tytul inzyiera kierunek Zarzadzanie produkcja i uslugami

Doridee studia chce skonczyc w Nysie PWSZ tam zaczynalam i tak skoncze.Potem jak dobrze pojdzie to wrocila bym tutaj i zaczela robic magisterke zaocznie i moze jakas pracka Ale co z tego wyjdzie to ja . Ja tez nie uczestniczylam w zyciuklasy mialam jedna kupele a tak to dwonek i ja turbodopalanie i mnie juz nie bylo .Pankowa bylas hehe nie wyobrazam sobie ale co tam .
Stary 2007-12-15, 08:21   #299
monka23
Zakorzenienie

Dzidek babki meczy idziemy zaraz spac czekam az sie dekoratornia skonczy.
Stary 2007-12-15, 13:22   #300
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee na Naszej-klasie nie tylko mozesz znalesc kolezanki i kolegow ze szkolnych lat, nawet swoich sasiadow Tez czesto tam zagladam, ale ostatnio serwer cos podupada Ale po Swietach juz ma hulac Przyszedlu juz Ci ten kalendarz ???

Monka co dzisiaj gotujesz ???? I jak Twoja dieta??? Ja jem juz wszystko :P Od Nowego Roku dam czadu

Djamelka cale szczescie nic sie nie stalo, no nasze szkraby sa w takim wieku, ze nie wolno ich z oczu spuszczac.

Monika wrzucaj no jakies nowe fotki

Ide konczyc sprzatac i jade na zakupki, wieczorem sie odzwe ( mam nadzieje, ze nie sama do siebie ) :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości