![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Wstajemy !!!!!!!!!
Moje kartofelki sie juz gotuja i cebulka smazy ![]() Doridee, Monka sciany pewnie, ze gruntowalam, nie mam pojecia czemu tak kijowo kryje, teraz poczekamy 2 dni moze dobrze wpije i bedzie ok ( tez kryjemy niebieski ) ![]() ![]() Monka uszka bede za tydzien robic ![]() Doridee ja wczoraj szukalam zdjec na kompie i w zasadzie nie mam nawet 13 jakis swietnych zdjec... Domyslam sie, ze Ty masz ich mnostwo ![]() Monika jak to niezauwazylysmy Twojej nieobecnosci ???? Przeciez po pustkach tutaj widac, ze Ciebie brak ![]() ![]() ![]() No nic... lece lepic te pierozki i sprzatac w miedzy czasie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
No wstajemy
![]() Siezynka ja tam na scianach sie niezam ale mam wprawe w drapaniu ![]() Jak tam pierogi zrobilas juz? pewnie hurtem skleisz z 300 ![]() ![]() ![]() ![]() Wstalismy dzis o 7 no w miare do strawienia .Ide dzidka do lozka polozyc a ja tez bym poszla ale nie wiem chyba sobie pocwicze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Monka ja tez nie mam jeszcze choinki.
Czekam az tz wróci i wtedy pojedziemy kupić. Na swieta jedziemy do moich rodziców w pomorskie,troche odsapnę. dziewczyny juz nie wiem co robic. Igor ma strasznie mokry kaszel ale mu sie nie odrywa,podaję mucosolvan i robimy inhalacje.Oskrzela sa czyste i gardełko tez.
#274 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() No dziewczyny ja musze sie tez pochwalic ze juz 2 tydz wstaje o 6 rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sniezynka to ja sie wpraszam na pierogi ![]() ![]() ![]() Choinki jeszcze niemam ale mam zamowiony srebrny swierk jak co roku,super pachnie i dlugo sie trzyma a pozatym cudnie sie prezentuje ![]() ![]() Daria to dopiero w tym roku cos pokapuje z ta choinka bo rok temu byla malutka ![]() Dlugo sie zastanawialam co kupic Werci na gwiazdke,chciala rozne rzeczy a potem sie rozmyslala a my z tz kupimy jej komorke,juz dlugo nad tym myslalam ale teraz to juz pewne,napewno sie ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ale z Was pracusie
![]() ![]() ![]() ![]() Gosiula co nic nie piszesz??? ![]()
#276 |
Zakorzenienie
|
Pierogi gotowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
No tak,jak bym miala czas zeby popisac to tu pustki...
![]() Na poprzednim watku wiecej sie dzialo. ![]() Co z wami????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Ja piernicze, dziewczyny co sie z Wami dzieje ??
![]() No Monke to jeszcze rozumiem, ona na sto procent przy garach ![]() Doridee i ja miewam czasami takie dni, ze nawet z lozka bym nie wychodzila, co sie przejmujesz masz prawo do takich dni ![]() ![]() Daria no kiedy te zdjecia bedziemy ogladac ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
No to ja napiszę choć kilka słów
![]() Ja jeszcze nie myślę zbyt intensywnie o świętach, na pewno w tym roku sobie odpuszczę trochę z gotowaniem i sprzątaniem, z braku czasu i zmęczenia. I muszę iść do fryzjera, już się nie mogę doczekać, tylko nie wiem kiedy, a tak długo specjalnie zapuszczałam włosy i teraz wyglądam okropnie. Tymuś ostatnio, kiedy go przewijamy i używamy chusteczek, berze jedną i wyciera sobie kolanka i brzuszek, a potem chodzi i wyciera nią kurze ![]()
#280 |
Raczkowanie
|
No to wrzucam fotki. Niewiele ostatnio pstrykałam. Po pracy rzadko wychodzimy na dwór, a tam wychodzą najfajniejsze zdjęcia. Może w weekend coś więcej uda mi się uchwycić...
U nas niewiele się zmieniło. Grześ zdrowy, rośnie, zębole rosną, loki rosną, różki też... ![]() Smok poszedł w odstawkę, pijemy ze zwykłego kubeczka, a przed snem z niekapka. Wreszcie przesypia całe noce, nie je już mleka w nocy - sam odstawił nocny posiłek. Intensywnie trenuje mówienie - widać, że się bardzo stara coś powiedzieć, powtórzyć, ale wciąż jest to JEGO mowa ![]() Ja ostatnio trochę wtopiłam się w www.nasz-klasa.pl - u nas zresztą szał w pracy na szukanie starych kumpli. Znalazłam w Polsce takich, których nie widziałam ponad 20 lat (hehe, stara jestem, co? ![]() Na święta pomyłam okna, poprałam firanki, upiekliśmy z Karolem pierniczki i w niedzielę będziemy je ozdabiać. Dziś już padam - moja pora spania nadeszła. Sen czai się już przy moim ramieniu, jak mawia mój TŻ... P1010016-1.jpg P1010063-1.jpg P1010099-1.jpg P1010069-1.jpg P1010074-1.jpg P1010061-1.jpg
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Spiochy spiochy
![]() Mamy juz choinke kupilam wszysciucho babki rozne ozdoby Jakiegos mikolajka balkwank i takie domki i duperele wygladaja jak z pierika haha i takie inne superele ![]() ![]() ![]() Kasia ja ci nie pomoge a bylas u lekarza ![]() ![]() Mam nadzieje ze w koncu maly wyzdrowieje i ty przestaniesz w kocu sie tak stresowac i meczyc Bo choroba dzicka to najgorsze co moze byc. Siezynka ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee co ty zwaluj sie ile wlezie tak kazdy ma ze NIC SIE NIECHCE wiem to z autopsji sama wiesz Te zwal dol len zero checi do zycia .Ale to przechodzi ![]() ![]() Alabama szoruj do fryzjera i to juz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daria no Grzes na tej pierwszej focie mnie powalil bombastik fatastik , nadal by sie do reklamy z tymi rumiecami ![]() ![]() Nie ma to jak dlugi post ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
No dobra ,odezwę się do Was.
Mam ostatnio takie zapieprz w pracy ,ze padam na twarz.Dawno czegoś takiego nie było ( a może nawet nigdy).W domu to już nawet nie chce mi sie odzywać do rodziny tak jestem zmęczona. Jedyne co w tym dobre ,to to ,ze czas leci bardzo szybko i wręcz go brakuje.Dlatego tylko czytam a nie piszę . Zresztą nic się nie dzieje. Nina lepiej śpi w nocy .U góry wyszły jej dwie czwórki ,na dole dziąsła pękną lada dzień i chyba żeby po kolei wszystkie będą szły. Nina mówi już coraz więcej. a najbardziej podoba jej sie słowo "mniam mniam" . Jeść może na okrągło. Jeśli chodzi o święta to jesteśmy daleko w tyle z przygotowaniami .Tym bardziej ,ze w tym roku to ja robie wigilię i zapraszam rodzinkę . Nie wiem co kupić malej pod choinkę ,tzn. mam parę opcji ,ale jeszcze nie wiem. Kupiłam jej ostatnio spódniczkę na allegro i czekam aż przyjdzie . Mam nadzieje że będzie tak ładna jak na obrazku. http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=281988371. a poza tym to mam już internet bezprzewodowy w domu ,ale ,ze laptop jest Oskara i pod choinkę top narazie stoi w szafce ( schowany). Daria -Grześ jest rewelacyjny ,słodki ,aż sie chce go schrupać . nie pamiętam ,czy wklejałam wam ostatnio dwa wcielenia mojej córy.Oto one. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Monka jasne ze byłam u lekarza.Oskrzela maja czyste gardło tez.
Za to maja katary i spływa im flegma po tylniej stronie gardła. Stąd ten kaszel.Kazała nam robic inhalacje . UKacpra jest trochę lepiej ale Igor to normalnie szczeka . Na 14 ide na kontrole to sie dowiem moze czegos więcej. Dzieicaczki sliczne Gosiula spódniczka bardzo ładna. Ja tez mam problem co kupic chłopcom na święta. Chciałam dla Igorka misia Krzysia ,w sklepie kosztuje ponad 100 a przez allegro do świąt nie dojdzie buu http://www.allegro.pl/item281706520_...lm_somap_.html Sama nie wiem za duzo tych zabawek.
#284 |
Rozeznanie
|
kasia- widziałam na allegro tez takie misie ,które nagrywaja to co mówią dzieci ,a potem powtarzają ,ale sama już nie wiem co wybrać .
Ostatnio spakowaliśmy karton zabawek i poszedł do szafy , bo juz za duzo tego wszystkiego się walało po chacie. A Nina i tak najlepiej lubi piloty od telewizora i telefony komórkowe ,noi klawiatura od kompa ( nie mówiąc juz o lapku) bardzo jej się podobają . A co powiecie na coś takiego? http://www.allegro.pl/item274653580_...do_wyboru.html to tylko przykładowa aukcja ,bo jest tego sporo w necie. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Gosiula fajna ta klawiatura podoba mi sie ,ale mysle ze mojemu tz by sie nie spodobal taki prezet dla dzieciaka-bo pewnie by powiedzial ze wystarczy ze ja mam juz swira na punkcie komputera i jeszcze dzieci bede uczyc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Wróciliśmy od lekarza i osłuchowo jest czysty,gardło tez ma czyste.
Inhalacja do 17.12 i do kontroli w srodę. Gosiula fajna ta klawiatura ,Igor uwielbia stukac w klawiature. Gdybym coś takiego kupiła to juz od kompa bym go nie odpedziła .
#287 |
Zakorzenienie
|
GOsiula fajne foti a w pracy macie taki zapiernicz bo pewnie przed swietami i owym rokiem Pewnie po nowym wszystko wroci do normy.
Kasia no to jednym slowem przekichane ze tak maly choruje i choruje A moze to jakis kaszel alergiczny ![]() Amelka ![]() A moze nie wyleczony do konca maly byl jak po kilku dniach znowu to samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Boze dziewczyny jaki mialam wieczorek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Djamelka ojej współczuje choroby, oby szybko przeszło Kevinkowi
![]() ![]() Jak bardzo zależy Ci na kalendarzu to mogę pomóc, podeślesz mi na maila zdjęcia aja Ci obrobię, muszą tylko być robione w poziomie. Ja swoje wysłałam i teraz czekam na projekt, chyba zadzwonie do nich w poniedziałek bo mało czasu juz zostało a poczta jak to poczta lubi nawalać... Daria Grzesiu fajny pucuś ![]() Kurcze wszyscy na tej "naszej klasie" szaleja a ja nie mam kogo szukać ![]() ![]() Gosiula Ninka jak zwykle bezbłędna, spódniczka sliczna, pokaż ja na modelce jak już dostaniesz ![]() Kasiu mam nadzieję, ze inhalacje pomogą ![]() Monka DVD naprawione?? Co dzis gotowałaś? ![]() ![]() ![]() Nie jadłam dzis słodyczy, huuura ![]() ![]() Ala juz dostała wózek bo go zobaczyła i nie odpuściła nim go jej nie rozpakowałam, a niech tam, i tak jedziemy do Teściów i go ze sobą nie zabierzemy. Na szczęście jeszcze nie bardzo kapuje co i jak z mikołajem.
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Amelka
![]() ![]() Doridee nic nie gotowalam jak zwykle mam zwala dola ble ble ble .Fajnie ze Alusce podoba sie wozek Za rok chyba dzieciaki beda wiecej kumac co to mikolaj ![]() ![]() Dzidek szajbuje z chionka sciaga bombki i inne ozdoby oszalec mozna ![]() Z tz-tem walka dalej o studia Nie gadam z nim Nie wiem co jest z nim ze nie moze zrozumiec ze to dla mnie wazne ehhh co za ciezki orzech Okaze sie w lutym czy bedziemy razem czy nie . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Kaszel jest z kataru a inhaluję ich pulmicortem jest tez dla alergików.
A jeśli to nie pomoze dostana wziewy .Kacper w zeszłym roku tez miał taki paskudny kaszel jeszcze długo po antybiotyku sie utrzymywał .Dostal budesonid mite i szybko pomogło. A leki te sa dosć drogie to fakt,jednak nasza lekarka na recepcie zaznacza litera P,jako przewlekłe i kupuje je za grosze. Np. pulmicort 20 ampułek 100% płatne kosztuje około 100zł a ja zapłaciłam za nie 3.20 do tego NACL 9% 20 ampułek i wszystko kosztowało niecałą 10.
#292 |
Zakorzenienie
|
A moje dzieci spia
![]() ![]() kasia wspolczuje kaszlu u dzieciaczkow. Mojej siostry dzieci tez niby zdrowe a wlasnie "szczekaja". Dzis byla u nas z nimi, normalnie szok, ze lekarz moze powiedziec ze dziecko zdrowe ![]() Monika Ty to musisz miec bardzo zgrana rodzinke. Jak cos piszesz o niej to tak sobie wlasnie mysle - ze pojedziecie do mamy, zeby bylo jej lepiej, ze macie rodzinne tradycje. Fajnie. U nas tego nie ma ![]() Sniezynka 342 pierogi ![]() ![]() ![]() Alabama fajnie ze w pracy sie uklada, a Tymus jeszcze zateskni za mamusia i bedzie Cie wital pieknie. Daria piekne zdjecia!!! Na pierwszym to poprostu swiezo pieczona buleczka ![]() gosiula wspolczuje tak wielkiego ruchu w pracy. A Ninka to mala modelka ![]() djamelka ale mialas wypadek w sklepie, az mnie ciarki przeszly na sama mysl jak to wygladalo. Oby Kevinkowi szybko przeszo ![]() Doridee to moze zarejestruj sie na naszej-klasie - moze juz ktos tam Ciebie szuka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() monka co za haslo "Okaze sie w lutym czy bedziemy razem czy nie" ![]() ![]() ![]() Ja z Zosia dzis bylysmy na sniegu na chwile - napadalo tego bardzo duzo. No i po drodze juz da sie jezdzic sankami. No i wlasnie pchalam Zosie na sankach, a tu jedzie tir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Edycia no czas pokaze ja wracam na studia i koniec Nie mam zawodu teraz bo po ogulniaku jeste A jak studia skoncze to zawsze cos On niechce mnie puscic i juz Ja mu powiedzialm hola hola ze moim szefem nie jest i nie bedzie decydowal za mnie.Nie wiem jak sie sytuacja rozwiaze Wiesz w czasie gniewu moze mi powiedziec to jedz i nie wracaj a ja jestem taka ze pojade ale powrotu juz nie bedzie.Wiem ze jak teraz pozwole to takie cale zycie bedzie. Ci tirowcy to wariaci nie ma co im ufac , strach kolo nich jechac Siedza w tych kabinach i mysla ze bogami ulicy sa .A zderzenie z takim autem to smierc na miejscu a wystarczy troche zwolnic i wiecej wyobrazni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Monka ale te studia to bylyby zaoczne, nie? wiec nie ma sie co czepiac. Raz na dwa tygodnie jak pojedziesz to przezyc powinien. Jeszcze moze mu przejdzie. w kazdym razie nie daj sie chlopu - jak to mowi moja babcia
![]() No i masz racje jak ustapisz to bedziesz potem zawsze ustepowac ![]() Ide spac calusy |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Edycia tak na zaoczne chce sie przeniesc Ale problem jest w tym ze mam juz 2 lata przerwy i bede musiala nadrobic roznice programoze wiec tak sobie mysle ze moge co tydz byc na zajeciach Choc mam wielka nadzieje ze bedzie to rozlozone co 2 tyg
![]() Siezynka co tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Halli Hallo moje Panie
![]() ![]() Pierozki zawsze gotuje w duzej ilosci ![]() ![]() ![]() Daria swietne zdjecia, a nie masz wiecej ![]() Gosiula ale ona duzzzzzzzaaaaa ![]() ![]() Monka ze tez chce Ci sie jeszcze studiowac :P Musze od nowa wszystko przeczytac i odpisze, raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Monka masz racje w 100%, ja bym nie odpuściła
![]() ![]() A ja zarejestrowałam sie do tej naszej klasy no i siedze juz tam dobrą godzinę, znalazłam swoja klasę z podstawówki, oczywiście na zadnym zdjeciu mnie nie ma bo nie uczestniczyłam w życiu klasy, zero imprez z nimi czy biwaków ale fajnie tak popatrzeć na te buzie ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka to ja mam wiekszy spost
![]() ![]() ![]() ![]() Doridee studia chce skonczyc w Nysie PWSZ tam zaczynalam i tak skoncze.Potem jak dobrze pojdzie to wrocila bym tutaj i zaczela robic magisterke zaocznie i moze jakas pracka Ale co z tego wyjdzie to ja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzidek babki meczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Doridee na Naszej-klasie nie tylko mozesz znalesc kolezanki i kolegow ze szkolnych lat, nawet swoich sasiadow
![]() ![]() ![]() Monka co dzisiaj gotujesz ???? I jak Twoja dieta??? Ja jem juz wszystko :P Od Nowego Roku dam czadu ![]() Djamelka cale szczescie nic sie nie stalo, no nasze szkraby sa w takim wieku, ze nie wolno ich z oczu spuszczac. Monika wrzucaj no jakies nowe fotki ![]() ![]() Ide konczyc sprzatac i jade na zakupki, wieczorem sie odzwe ( mam nadzieje, ze nie sama do siebie ) :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.