Wrocławskie Panny Młode :D - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-19, 10:53   #271
szponasia
Przyczajenie

Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D

witajcie dziewczyny .. odnośnie sukni... wybrałam Rhianne Royale
http://www.maggiesottero.com/dress.a...&style=S5094HP

akurat ona jest w sklepie .... w dublinie wogole byl problem bo tej sukni nie mieli a jak obdzwonilam butiki to sie okazalo ze w calej irlandii jej nie ma natomiast przestawiciele MS moga zamawiac tzw sample dla klientow... co prawda w roz 6 bo takich uzywaja modelki ale zawsze to jakies wyjscie... polecam podzwonic i nawet wybrac sie do innego miasta zeby zmierzyc !!! warto !!! gorsetowe wiazanie plus wykonanie sukni mistrzostwo swiata...
maja ogromny wybor sukni i nie sa one tanie wiec pewnie dlatego butiki nie maja ich wiele...

dziewczyny a co z tym kamerzysta? moze cos slyszalyscie? kogos polecic mozecie? fotografa mam wiec interesuje mnie sama kamera
pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rhiannaroyale_primary.jpg (12,3 KB, 61 załadowań)
szponasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 11:02   #272
szponasia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
szczepka1 ja mam kamerzystę z Wrocławia, a właściwie to jest babka. Trochę kosztuje, ale myślę, że warto. Chcesz namiar?
czy ja również moge poprosić o namiar na kamere od Ciebie ?
pozdrawiam
szponasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 11:56   #273
jaguraaa
Raczkowanie

My mamy zarówno fotografa jak i kamerzystę z Ibiza Studio. Znajomi mieli również od nich kamerzystę i naprawdę film wyszedł świetny
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.
jaguraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 12:09   #274
molka11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szponasia Pokaż wiadomość
maja ogromny wybor sukni i nie sa one tanie wiec pewnie dlatego butiki nie maja ich wiele...
Piękna ta Twoja suknia i całą stylizacja modelki.
Co do tego, ze MS ma drogie suknie ... Pronovias też są drogie a idą jak świeże bułeczki

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 15:00   #275
libra66
Przyczajenie

śliczna sukienka

A w innym temacie- ide do "upiekszalni" w poniedziałek cos z włosami zrobić
Jest tam tez kosmetyczka, robi slubne makijaże i taki zabieg (czy cós:P), dzieki któremu makijaż dłużej sie trzyma i twarz jest ... hm.. bardziej napieta chyba.
To wyczytałam na stronie a jak będę to sie dopytam.
Wiecie cos może o tym salonie???
pozdrawiam
libra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 19:41   #276
loksa
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D

duzo o upiekszalni jest w watku o wroclawskich fryzjerach,sa raczej pozytywne opinie na ich temat

pozdrawiam

a nasz fotograf to Arkadiusz Filipiak
a suknie zamowilam w annais bridal model mag

Edytowane przez loksa
Czas edycji: 2009-03-23 o 19:44
loksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 11:17   #277
certinka
Raczkowanie

poppppy sliczna fryzura !!!! wlasnie czegos takiego szukam od dluzszego czasu dzieki
certinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:35   #278
klikowa09
BAN stały

a gdzie zamawiacie torta i ile placicie???
klikowa09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 10:14   #279
molka11
Rozeznanie

Ja się zastanawiałam na cukiernią secession. Brałam kilka razy u nich torty zawsze były świeże, pyszne i zrobione na naturalnych składnikach (a nie z margarynową masą). Wczoraj natomiast kupiłam u nich tort cały pokryty marcepanem i nie powiem wyglądał przecudnie, ale za mały torcik, który nie ważył nawet 1kg zapłaciłam ponad 40zł i teraz nie wiem czy będzie mi się to opłacać

Stary 2009-04-26, 11:04   #280
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klikowa09 Pokaż wiadomość
Ja zamawiam tort w jakiejś cukierni w Leśnicy (nie wiem, jak się nazywa, bo załatwia to moja przyjaciółka po znajomości). Za dwa torty po 2,5kg płacę razem 105zl.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 09:40   #281
molka11
Rozeznanie

To bardzo przystępna cena

Poppyy czy Ty w końcu zdecydowałaś się na tort robiony w Art Hotelu? Jeśli tak to zamówię sobie też na spróbowanie, bo z tego co mówiła p. Kasia mogę dostać próbkę tortu gdy kucharz będzie robił torcik na inne wesele to wtedy zrobi dla mnie mała foremkę na spróbowanie.

Stary 2009-04-27, 17:22   #282
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Poppyy czy Ty w końcu zdecydowałaś się na tort robiony w Art Hotelu? Jeśli tak to zamówię sobie też na spróbowanie, bo z tego co mówiła p. Kasia mogę dostać próbkę tortu gdy kucharz będzie robił torcik na inne wesele to wtedy zrobi dla mnie mała foremkę na spróbowanie.
Tak...my zdecydowalismy sie na tort z Art Hotelu Placimy 50 zl za kg (a beda 4 kg) - z tego co pamietam.
Ponoc sa pyszne...ale osobiscie nie probowalam....Jedynie mialam zastrzezenia co do wygladu-wykonczenia niektorych, ktore ogladalam na zdjeciach .....dlatego powiedzialam im wprost co mi nie pasowalo i przekazalam zdjecie jak chce zeby moj wygladal.
Pani Kasia rozmawiala z cukiernikiem i powiedzial, ze zrobi tak jak chce...mam nadzieje....

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2009-04-27 o 17:25
poppppy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 18:22   #283
loksa
Raczkowanie

Question Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D

witam
my potrzebujemy ok 10 kg tortu,a moze ktos polecic Cukiernie Wolak, na ul. Legnickiej?
Stary 2009-04-27, 19:28   #284
mokka83
Raczkowanie

Witam wizażanki

I ja się melduję Również ślubuję we wrocławiu. Ślub będzie cywilny. Ukienka uszyta za granicą bez przymierzania, więc z duszą na razmieniu czekam na przesyłkę (zosła wysłana tydz. temu). Szyta na wzór MS Monalisa Royale, jednak dopóki nie będzie sukieneczki to nie mam zamiaru decydować się na buty i bukiet. Forum już jednak przewaliłam od góry do dołu i nadal nie wiem. Fotograf już jest, kamerzysty nie chcieliśmy- ewentualnie jeden z gości zapowiedział, że weźmie kamerę, więc jakieś zabawne ujęcia na pamiątkę zapewne będą. Przyjęcie będzie niewielkie, bo na 30 osób w Restauracji Duet na św. Mikołaja. Była to druga restauracja do której zajrzeliśmy i o dziwo szefowa była na miejscu, wiec od razu tego samego dnia omówiliśmy menu, spisaliśmy umowę i wpłaciliśmy zaliczkę. W sumie to nie było się nawet nad czym zastanawiać, bo miejsce idealne (50 m. od USC). Restauracja bardzo ładna, przytulna, wystarczą więc świeże kwiaty by było uroczyście. Cena też wydała się niewygórowana. Pozostaje kwestia makijażu i uczesania, tylko ceny mnie przerażają. A najbardziej wkurzające jest to, ze za czesanie/malowanie próbne liczą sobie jak za normalne. Też mi promocja...
Wybrałyście już miejsce na plener? Bo mi narazie do głowy tylko ogród botaniczny przychodzi (japoński trochę mały, więc myslę że niewiele fajnych ujęć by wyszło)

Pozdrawiam Was wszystkie
Stary 2009-04-27, 19:43   #285
poppppy
Zadomowienie

LOKSA - ja co prawda nie mam wielkiego doswiadczenia z cukierniami bo na co dzien zwykle sama pieke.....Ale o Wolaku slyszalam dobre opinie od znajomych. Sama kupowalam tam tylko jakies ciasto (mieszkam na Legnickiej i akurat sie napatoczyli ) - bylo bardzo dobre
Osobiscie jadlam tort od Spychaly - bardzo dobry.
MOKKA83 - widze ze znalazlas odpowiedni watek
Ja tez zamawialam sukienke tak jak Ty .....co sie nastresowalam to moje.... sa roznice w stosunku do zlozonego zamowienia, ale ostatecznie jest dobrze i jestem zadowolona.
Zdjecia bedziemy mieli we wnetrzach Art Hotelu gdzie mamy obiad weselny....Te popularne plenerowe miejsca we Wrocku troche nas przerazaja, tzn np Ostrow Tumski w sobote tlumy - krepowalo by nas to.....Ogrod Japonski - sami bylismy swiadkami jak w sobote w jednym czasie 5 par robilo zdjecia...i do kazdego miejsca stali w kolejce - masakra I podejrzewam ze z innymi popularnymi moze byc podobnie.....a zadnych oryginalnych miejsc tu zbytnio nie znamy bo mieszkamy tu niecale 2 lata dopiero...
Stary 2009-04-27, 20:49   #286
loksa
Raczkowanie

MOKKA83 a moze zdjecie na polu, w jakis ruinach zamku,na starym dworcu no nie wiem...co jeszcze.......,ale mi sie podobaja takie "inne" miejsca, a nie oklepane jak ogrod

pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

poppppy dzwonilam dzis do wolaka zeby sie zapytac o cene kg tortu i tam kosztuje ok.60,a u spychaly od 52 zl do 69 zl,zalezy jaki tort i smak. chyba ogolnie kg tortu we wroclawiu kosztuje tak od 50 zl w gore..

Edytowane przez loksa
Czas edycji: 2009-04-27 o 20:53
Stary 2009-04-27, 21:06   #287
mokka83
Raczkowanie

loksa, no ja bardzo chętnie wybrałabym się w takie miejsce na zdjęcia. Fotograf wspomniał tylko o zdjęciach na jakiejś starej stacji pkp. A ogólnie to kazał się zastanowić. Tyle, że ja też we wrocku mieszkam od dwóch lat i za bardzo nie znam takich uroczych miejsc, gdzie tak jak napisała poppppy- nie ustawiałyby się kolejki par młodych do zajęcia pozycji . Do ogrodu botanicznego chciałam wpaść na jakieś pół godzinki, dosłownie kilka ujęć. A orientujecie się może rodowite Wrocławianki, czy gdzieś niedaleko Wrocławia można natrafić na jakieś stare ruiny zamku, itp?
Stary 2009-04-27, 22:24   #288
loksa
Raczkowanie

wiem ze w lesnicy jest zamek,ale to chyba nie ruiny.moze fotograf ma jakies"swoje" miejsca, ja napewno chce sesje gdzie na polu,i moze nad woda i na starym dworcu,my mozemy wybrac sobie max.3 miejsca do pleneru.
Stary 2009-04-28, 11:03   #289
ka-inka
Raczkowanie

GG do ka-inka

Jeżeli chodzi o dobrego fryzjera polecam Panią Justynę z salonu fryzjerskiego na kromera w tej nowej plombie (przedłużenie ulicy Boya Żeleńskiego) na tej samej stronie co stacja paliwowa!! Naprawdę dziewczyna ma dar, bo nawet z krótkich włosów umie wyczarować super fryzurkę, zresztą jak sama przyznaje czesanie to jej konik Umie podopinać różne cudeńka, przedłużyć włosy czy doczepić jakieś pasma. Polecam, ja tam chodzę do fryzjera i zawsze wychodzę zadowolona no i nie drogo, za strzyżenie 30zł. (włosy długie). Ja mam ślub w przyszłym roku i na pewno skorzystam

A Fotografa wybrałam Pana Andrzeja Tokarskiego, bardzo fajne zdjęcia, a do tego na koniec fotoksiążka (lub do wyboru oczywiście album)

Poszukuje teraz kamerzystę! Może znacie jakiegoś taniego! Nie musi być rewelacyjny i tak film ogląda się raz na początku a potem mało kto do niego wraca, dlatego wolę lepszego fotografa niż kamerzystę.

Pozdrawiam!
ka-inka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 15:42   #290
molka11
Rozeznanie

aj, drogie są te torty, byłam przekonana, ze 1 kg kosztuje ok. 30 zł, a tu takie otrzeźwienie. Dziewczyny, a jak Wy liczycie torta, po 100 gr na gościa czy jakoś inaczej? Jak piszę o smakołykach to nachodzi mnie ochota na ciacho.

Co do plenerów to nasz duet fotograficzny oczywiście odradza Ostrów czy ogrody. Najlepiej powchodzić na stronki wrocławskich fotogramów i podpatrzeć gdzie oni robili zdjęcia. Moje obserwacje popularnych plenerów:
- pergola i tamte okolice, ale teraz są w remoncie.
- aeroklub wrocławski, w plenerze są samoloty i łąka
- parking Magnolia tak, tak
- wały odrzańskie (za marketem E'clerc czy jakoś tak)
- ogród Ossolineum
- zamek na wodzie w Wojnowicach

Stary 2009-04-28, 16:42   #291
loksa
Raczkowanie

jak ja dzwonilam do art hotelu to mi tam cukiernik powiedzial ze 150 gram sie liczy na osobe,ale tak wlasnie myslalam zeby to zmiejszyc do 100 gram.bo trzeciez malo osob je tort do wodki....
a co do zdjec
to sa fajne tez na piaskowni gdzies w strzelcach olawskich chyba..
moze tez na moscie np grunwaldzkim

Edytowane przez loksa
Czas edycji: 2009-04-28 o 16:45
Stary 2009-05-01, 14:54   #292
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
poppppy dzwonilam dzis do wolaka zeby sie zapytac o cene kg tortu i tam kosztuje ok.60,a u spychaly od 52 zl do 69 zl,zalezy jaki tort i smak. chyba ogolnie kg tortu we wroclawiu kosztuje tak od 50 zl w gore..
Ja chcę właśnie u Spychały kupić. Ale mój będzie raczej za te 52 zł a nie 69, bo te 69 to jest chyba wtedy jak się kupuje tort w masie ticcino i ma się też z tej masy jakieś ozdoby typu różyczki i takie tam. A Ja chcę żeby tort był biały i udekorowany czerwonymi owocami i ciemną czekoladą, więc to powinno być taniej bo i produkty tańsze i roboty dużo mniej.

Cytat:
Napisane przez mokka83 Pokaż wiadomość
Wybrałyście już miejsce na plener? Bo mi narazie do głowy tylko ogród botaniczny przychodzi (japoński trochę mały, więc myslę że niewiele fajnych ujęć by wyszło)
A może pergola i nowa fontanna? Podobno już niedługo ma być uruchomiona. O ile dobrze pamiętam, to TŻ mi mówił, że jakoś w czerwcu?

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
aj, drogie są te torty, byłam przekonana, ze 1 kg kosztuje ok. 30 zł, a tu takie otrzeźwienie. Dziewczyny, a jak Wy liczycie torta, po 100 gr na gościa czy jakoś inaczej? Jak piszę o smakołykach to nachodzi mnie ochota na ciacho.
Najcięższe to są torty kremowe. Ja chcę z bitej śmietany, ale Shwardzwaldzki, więc będzie na spodzie dużo wiśni i też będzie trochę cięższy niż zwykły śmietanowy z np. jedną wartwą owoców. Myślę, że jedna porcja to tak 12-15 dkg Ale takiego zwykłego z owocami też chcę trochę. Może z truskawkami? Albo z malinami? Zawsze znajdzie się ktoś kto nie lubi wiśni, więc na moim piętrowym stelażu będzie zdecydowana większość Shwardzwaldzkiego i trochę jakiegoś innego.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 16:36   #293
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja zamówiłam tort u Spychały i radze robić to jak najwcześniej ponieważ ładne stelaże mogą być już zarezerwowane. Ja poszłam 3,5 miesiąca przed ślubem i tych najfajniejszych już na ten dzień nie było.

Zamówiłam tort na 45osób za 350zł.
Będzie to biszkopt z bitą śmietaną i malinami (czyli ta najtańsza wersja-52zł/kg)
Droższy był kremowy z alkoholem (59zł)a marcepanowy za 69zł (jeśli dobrze zapamiętałam).
Będzie to tort 3 piętrowy,ozdobiony jasnoróżowymi różyczkami i białymi listkami (na górach tortów) a po bokach będą jakieś złote perełki ułożone w kwiatki.

Za dowóz do restauracji 50zł i zdecydowałam się na tą opcje.

A ze stelaż 500zł zaliczki trzeba dać.
Ja narazie zapłaciłam 200zł a reszta do miesiąca przed weselem.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 17:31   #294
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

witajcie Wrocławskie Panny Młode
fajnie,że wątek się rozwinął. Słyszałam , że dobre torty ma też cukiernia Gondek (Psie Pole ) - zamierzam to sprawdzić przy najbliższej okazji

ka-inka miło Cię "widzieć" z Twojego polecenia fryzjerki pewnie skorzystam, bo lokalizacja mi odpowiada. Wprawdzie chciałam kogoś na Psim Polu, bo najbliżej we Wro, ale kawałek dalej do przeżycia

grulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-01, 18:37   #295
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Za dowóz do restauracji 50zł i zdecydowałam się na tą opcje.

A ze stelaż 500zł zaliczki trzeba dać.
Ja narazie zapłaciłam 200zł a reszta do miesiąca przed weselem.
To widzę, że podnieśli nawet kaucję. Kiedyś kaucja za stelaż była 100 zł za piętro, a teraz 500 zł za trzy piętra i to taki zwykły stalaż? czy jakiś rowerek czy coś? Bo Ja chcę zwykły.

A dowóz masz w granicach Wrocławia? Bo kiedyś jak wesele było we Wrocławiu to dowóz był gratis, tylko poza Wrocław pobierali opłatę. W sumie dawno tam nie byłam, ale i tak myślę, żę trochę za dużo te ceny podnieśli. A nie wiesz czy kawiarnię po drugiej stronie ulicy już otworzyli?

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-05-01 o 18:39
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 08:03   #296
fascinata
Raczkowanie

A czy ktoras z Was orientuje się w firmach cateringowych obsługujacych wesela? Bo rozważamy z TŻ opcję wynajęcia pałacyku ale wówczas jedzenie musielibysmy załatwić we własnym zakresie.
Stary 2009-05-04, 21:14   #297
libra66
Przyczajenie

ja tort biorę w filipince na trzebnickiej. Za stelaz kaucja 100,czy 150 już sama nie wiem
i dowożą za darmo do 14-stej
Nie ma problemu ktos z obsługi odbierze.
plenery....no niewiem, nie mam opcji jeszcze..
libra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 21:53   #298
loksa
Raczkowanie

ja jeszcze jutro bede dzwonila po worclawskich cukierniach,ale chyba sie zdecyduje na "u spychaly" lub na "babeczke" na przeciwko opery wroc. to dwie cukiernie z tradycja
Stary 2009-05-04, 21:54   #299
Claris
Zakorzenienie

Jak dobrze, że ja mam tort w cenie i nie muszę się martwić o to gdzie tańszy, gdzie ładniejszy i smaczniejszy
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 08:50   #300
molka11
Rozeznanie

Clarisa a przypomnij mi gdzie robisz wesele? To chyba dość nietypowa usługa 'tort w cenie'

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości