|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Hi hi a ja znow marze, zeby przytyc tak z 5 kg
Juz 6 dni jej jak sie ciesze...wiecie co, ja wczoraj sie na sloncu grzalam bo do 22 stopni dobilo, a dzs jakos nijako, ale tez zimno nie jest |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez niezbyt uroczo
A propo proszkow dla maluchow to wczoraj czytalam jakas gazete o dzieciach i w Polce atest Centrum zdrowia dzecka maja persil sensitive i wizir sensitive. Z polskich jest jeszcze bobas i cypisek. No i lovela i jelp. Ja kupuje mydlo bambino do zapierania plam na ubrankach. Lepsze od szarego. Fredziunia no jesze troche i bede jak Ty wygladac . teraz mam juz brzusio jak w 6 miesiacu z Polka.A kilogramy oddam darmo moge nawet doplacic ![]() Kwiecien ja juz tydzien a dalej do ladu nie moge dojsc po przyjezdzie .Magdalena gratulacje
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Hallo
Ja dzis mam wizyte u gina hmm ciekawa jestem co mi powie (mam nadzieje ze niebedzie sobie zartow robil ) No i dzis znowu widze wychodzi slonko umnie wiec zapowiada sie piekna pogoda No i wczoraj udalo mi sie wygrac ta licytacje (wozek) ![]() A co uwas ?? co tak milczycie ?? |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
He hej! U mnie tez sliczna pogoda - slonko i nawet ptaszki spiewaja...A propo licytacji - ostatnio kupilismy przez internet gramofon i wczoraj go dostarczyli. Wyobrazcie sobie dziewczyny, ze on nawet gra!
i co calkiem dobrze! Takze jak go wlaczam to mam prawie podroz w czasie...
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pogoda fajna, wczoraj buszowalam w wiosennych butkach i kurteczce, od razu lzejsza sie poczulam ![]() Zaraz mykam odwiedzic kilka sklepow |
||
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Hi hi ja juz od weekendu w wiosennych bucikach i plaszczyku pomykam, albo i bez plaszczyka bo pogoda boska jest... mam nadzieje, ze taka juz zostanie i ta okropna Zima juz sobie poszla...
|
|
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Fredziu trzymam kciuki za wiztye, a moze juz sie na porodowce meczysz?
, ja mam jutro wizyte i strasznie sie boje Wiecie nawet na westfali sloneczko swieci ale jest tak chlodny wiaterek ktory uniemila spacerek |
|
|
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze niesiedze na porodowce
wizyta byla krotka maly duzy umnie tez ok szyjka sie skraca itd... nastepna wizyta 11 kaiwtnia ale lekarz niewyklucza ze mozemy sie niezobaczyc juz bo maly w sumie jest juz gotowy do wyjscia i to od niego wszystko zalezy wiec teraz pozostaje czekac ![]() "Magdalena": staraj sie myslec pozytywnie to wiele daje Oj umnie tez dzis piekna pogoda cieplutko w sweterku dzis smigalam (ostatnio ciagle mi cieplo) i kwiaty na ogrodzie juz ladnie kwitna i robi sie kolorowo |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Fredziu, no to czekamy
![]() A u mnie bylo tak pieknie (mam na mysli pogode) a tu nagle znowu po poludniu dol. Rozpadalo sie totalnie i znowu zimno ![]() Nienawidze tej Hamburskiej pogody |
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Sluchajcie dziewczyny powiedzcie mi, czy przewaznie objawem ciazy jest bol piersi? JAk to u was bylo?
Bo powiem wam ze zaczynam w panike wpadac, jakies dziwne schizy mam i juz @ sie nie moge doczekac... ehhh czuje sie jak nastolatka gdy podejrzewa, ze wpadla tylko jeszcze gorzej... |
|
|
|
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w obu przypadkach byl wlasnie bol piersi |
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko, bol piersi to podstawa
![]() Mnie bolaly z poczatku jak przed okresem, potem jakos do 3 miesiaca strasznie mi dokuczaly. Myslalam juz, ze sie bede meczyc cala ciaze, ale jest spokoj, nic nie boli tylko rosnie
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Uffffffff pocieszylyscie mnie
Bo mnie nic nie bola, nawet przy sielniejszym dotyku, a wystraszylam sie wczoraj bo zawsze 4-3 dni przed @ bylo sucho, a wczoraj zauwazylam ta biala wydzieline, nie w duzych ilosciach tylko tak ciut ale mimo wszytko spanikowalam, i ciagle mam wyrzuty sumienia o te przeswietlenie...I pomyslec, ze w nastepnym cyklu z takiej wydzieliny to bede sie cieszyc i zyc marzeniami, ze zafasolkowalam ;p Jaki ten los jest przewrotny... Dziekuje wam
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez martwie sie o dzidzie, bo pierwszy trymestr chodzilam z zapeleniem oka, lekarz w Pl nic mi nie dal, i chodzilam z ropa w oku jakies 2 miesiace. Teraz sie zastanawiam jaki to moglo miec wplyw na plod i czy wogole. Dopiero w 4 miesiacu, jak sytuacja byla krytyczna i w nocy musialam jechac do lekarza, bo tak mnie zaatakowalo zapalenie, to tu lekarz spokojnie przepisal mi miejscowy antybiotyk i po 2 dniach jak reka odjal. I pomyslec, ze ten skutczybyk w Pl mogl zrobic to samo i nie meczylabym sie tyle czasu ![]() No ale jestem dobrej mysli, ze z moim bobo wszystko ok
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tam zawsze piersi bola przed okresem a jak jeszcze w ciagu cylku robie jakies badania to w ogole moj organizm reaguje jeszcze bardziej i jest wrazliwy....
Ja jestem znowu na etapie czekania...byla owulacja, bylo badanie, ktore moglo pomoc udroznc droge jajeczku i reszcie...Wiec zobaczymy... w piatek jade zrobic usg...Wiecie co, gdybym policzyla ile badan usg mialam juz zrobionych w tym roku to mysle, ze niektore kobiety maja srednio tyle w ciagu calego zycia...
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...tak od wiecej niz 1,5 roku (wlasciwie 2 lata moze nawet) nie robimy nic, zeby zapobiec pojaweniu sie dzidzi, ale poniewaz mielismy baaardzo nieregularny tryb zycia przez te chiny i w ogole wiec powiedzialabym, ze tak konkretne starania maja miejsce od troche mniej niz okolo roku...A dlaczego pytasz?
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo dziewczyn czeka na 2 kreski, niektore na prawde dlugo.W takim razie i oby w tym cyklu sie udalo
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znalazlas mnie tam pewnie, bo nie wiedzialam o takim watku...
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
No ja wlasnie jestem z "probowac" chodz malo sie tam udzielalam to na tym watku jestem od poczatku stycznia 2007
Karenina zajrzyj tam koniecznie, dziewczyny na "probowac" sa swietne, zawsze pomaga i pociesza A ja dzis bylam u doktorka i wszystko jest w porzadku, 5tydzien termin mam na 3 grudnia , no to zawieziemy wiesci do rodzicow![]() A propo staran to byl nasz 21 cykl staran, wiec bez 3 miesiecy 2 lata |
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
magdalena, mijalea dzieki, zajrze na to forum na pewno...
Bardzo sie ciesze dla Ciebie i dzidzi Tez dlugo sie naczekalas... A juz sobie wyobrazam jak sie beda Twoi rodzice cieszyli Ja swojej mamie nic nie jeszcze nie mowilam o naszych staraniach wiec dla niej to tez bedzie niespodzianka
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie mojej wygadałam
nie wiem czy dobze czy zle, ale przynajmniej jest mi latwo, ze moge do niej zadzwonic i sie wyzalic, ze nie wyszlo i trzeba sie starac dalej )Hmmm wiecie co, urolog powiedzial mojemu TZ z ma troszke obnizona ilosc testosteronu... i hmmm zastanawiam sie jaki to bedzie mialo wplyw na starania, bo testosteron jest odpowiedzialny za dojrzewanie plemnikow... No nic w czwartek znow ja mam badania u tego samego lekarza wiec go zapytamy co i jak... |
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam swojej nie mowilam, bo domyslam sie, ze raczej probowalaby wybic mi to z glowy (bo za mloda jestem i mam czas itp.) wiec powiem jej juz po fakcie a i tak bedzie sie cieszyla, tego jestem pewna
Co do poziomu testosteronu, to zalezy jak bardzo jest on obnizony...jak tylko troche i moze byc tylko przejsciowy bo moga byc tego rozne powody to nie jest to az taki powazny problem...i mozna go tez rozwiazac
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do informowania rodzicow, to my zaraz po slubie jakos zaczelismy sie starac i w rezultacie musielismy odwolac podroz poslubna do Egiptu Wiec rodzince zaraz zakomunikowalam, bo i tak by wyszlo na jaw ![]() W miesiac po slubie zaszlam w ciaze, a ze urlop mial byc w Egipcie, to odradzono mi wyjazd ze wzgledu na problemy zoladkowe, ktore moga tam zlapac (inaczej zemsta faraona), wiadomo, inna flora bakteryjna itp. No coz, nawet nie zalowalismy, tylko w szoku bylismy, ze tak szybko nam sie udalo, myslalam, ze potrwa to dluzej, albo poczniemy pierworodnego wlasnie na urlopie a tu taki surprise
|
||
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
Kareninka tez sie tego balam,ze rodzina powie, ze za mloda jestem na maciezynstwo, ale w sumie moja mama byla za i stwierdzila, ze leoiej teraz niz pozniej
![]() Mijalea moze i ja zajrze tez na ten watek, w sumie takie podnoszenie na duchu potrzebne jest, jak sie ta jedna kreche widzi... Ahhh jak ja bym chciala wiedziec jak Ty to zrobilas ze sie udalo hi hi bo ja juz nawez z nogami w gorze probowalam "lezec" do 30min po, a i jak widac niec nie dalo
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo zawsze "po" przez chwile mialam nogi w gorze, a nawet maz mi podtrzymywal, tak sie przejal jak sie dowiedzial o co chodzi ![]() Ale to chyba tez taka psychologiczna gra, jak naczytalam sie na probowac do skutku, jakie problemy moga byc z zajsciem, to na luzie podeszlam, bo myslalam, ze co jak co, ale kilka cykli to na pewno potrwa. A tu cos zupelnie innego ![]() Dziewczynki, a ile wy macie lat, ze takie mlodki z was ?? Ja niebawem koncze 28, wiec mysle, ze w sama pore bedzie dzidzia, a maz jest 5 laz starszy i w sumie, to on bardziej nalegal niz ja
|
|
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Mijalea no to ty tez mloda du.pka jeszcze jestes
![]() Ja mam 23 a slubny 31 ![]() Wiesz ja to w sumie na luzie podchodzilam, ale tak: poczytalam, ze duzo jest szczesliwych mamusiek z pierwszego podejscia jak TY, dwa, ze wiesz slubny caly czas gledzi jakby on juz chcial sobie malenstwo na brzuchu polozyc i takie tam, no i jakas taka mala presja sie mi w glowie zalegla...Wiadomo, ze psychika zawsze utrudnia... A co do nog moj zawsze mnie podnosil, zeby bron Boze ani kropelka sie nie uronila
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialam dzidzie, ale jakis lek mnie zawsze ogarnial, jak pomyslalam, ze moge zostac matka ![]() No ale robiac maly bilans stiwerdzilam, ze czas najwyzszy, bo co mam czekac do 30stki, a potem to nie wiadomo... A moja mamcia tez sie ucieszyla z decyzji, bo twierdzi, ze zdazy mi dziecko pobawic, poki sily ma
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Dokladnie myslalam tak samo
Jeszcze jak zobaczylam te stosy poradnikow jak byc ojcem i jak przechodzic przez ciaze kupil, to juz w ogole wiedzialam, ze decyzja juz zapadla ![]() Wiesz chyba kazda z nas taki lekki lek ma, jak pomysli o byciu matka i tej odpowiedzialnosci ale co tam ![]() Moja mamuska tez kibicuje, tylko niestety bedzie daleko, wiec nianczyc (jesli dzidzia sie pojawi tfu tfu) w wszytkie ferie i wakacje
|
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
My decyzje o bobasie podjelismy razem, to znaczy jakos tak stwierdzilismy ze w 2 to tak smutno troche, orzydaloby sie to 3
, no i tak to sie zaczelo na poczatku bylo szalenstwo bo mojemu Tz spodobalo sie tak bez zabezpieczen , no a czas mijal....Ja w czrewcu koncze 24 a tz tez jest 5 lat starszy ![]() melisanka widze ze sie zameldowalas na "probowac"
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

. teraz mam juz brzusio jak w 6 miesiacu z Polka.
.

, ja mam jutro wizyte i strasznie sie boje

Bo mnie nic nie bola, nawet przy sielniejszym dotyku, a wystraszylam sie wczoraj bo zawsze 4-3 dni przed @ bylo sucho, a wczoraj zauwazylam ta biala wydzieline, nie w duzych ilosciach tylko tak ciut ale mimo wszytko spanikowalam, i ciagle mam wyrzuty sumienia o te przeswietlenie...
w piatek jade zrobic usg...Wiecie co, gdybym policzyla ile badan usg mialam juz zrobionych w tym roku to mysle, ze niektore kobiety maja srednio tyle w ciagu calego zycia...
hi hi bo ja juz nawez z nogami w gorze probowalam "lezec" do 30min po, a i jak widac niec nie dalo
, no a czas mijal....