|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: badania hormonalne
U mnie niestety kiepsko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
dzieki ja za ciebie tez bedzie dobrze powinnas zapytac lekarza czy mozna zajsc w ciaze przy stosowaniu tego leku a moze w pisz w wyszukiwarke i poczytaj co pisze w inyernecie na temat tego leku a ciazy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
podobno można zajsc, ale u mnie pojawił się taki drobny problem ze lutke mam brac przez 10 dni a bromergon cały cykl i w10 dniu brania lutki pojawil mi sie okres i nie wiem czy mam jeszcze ten 10 dzien brac czy nie - a mój cykl trwał 22 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
hej wieesz ja nie wiem u mnie podobnie bylo z duphastonem tez mialam go brac przez 10 dni a w 5 dc dostalam okresu lekasz mi kazal dalej brac moze i u ciebie tez spytaj lekarza a ile czasu sie starasz o dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
staramy się od roku można tak powiedziec, ale poprzez moich wczesniejszych "faochowych" lekarzach dopiero miałam w jednym cyklu jajeczkowanie więc mozna powiedziec, ze staramy się tak naprawdę z szansami dopiero miesiąc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
to podobnie jak ja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
ja zrobiłam teraz badania z 3 dc FSH 5,12 mlU/ml
LH 8,23 mlU/ml PROLAKTYNKA 3,98 jestem ciekawa co mójlekarz powie, a najgorsze, ze podczas miesiączki widziałam juz u siebie śluz płodny masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
moje wyniki sa podobne tylko prolaktyna 12,17
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- to podobnie jak ja tylko prolaktyne mam 12,7 moj lekasz powiedzial ze moga byc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
ja robiłam badania w 18 dc i wtedy wyszła mi prolaktyna 24.7 a norma jest 25. Lekarz stwierdzil ze nie jest sobre miec taka prolaktyne bo wtedy działa niekorzystnie na owulke bądź w ogóle do niej nie doprowadza stad mam leki bromergon pół tabl dziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: HORMONY- ktore i kiedy zbadac?!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
hej co tam u ciebie slychac?????????????????? ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
starania starania i jeszcze raz starania no i prolaktynka spadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
to sie bardzo ciesze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
ja się troche zaczynam martwis bo w ostatnim cyklu owulke mialam w 7-8 dniu dzisiaj mam 8 dc i nic nie wskazuje na to, zeby byla owulka. zastanawiam sie czy to nie wina bromergonu, ze nie mam owulki jeszcze, ale nie wyczytałam nigdzie ze ten lek nie wpłwa na owulacje. no ale moze jest tak, że wydłuzyła mi się miesiaczka - zawsze przy lutce mialam 2 dnia a teraz 5 wiec moze pozniej przyjdzie owu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
ja za nciebie tez napisz co i jak po wizycie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
jak cos mozemy poklikac na gg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
pewnie moj nr 11315999
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
niestety bromergon zakłócił mi cykl lekarz był w szoku w 12 dc moje endo wyglądało fatalnie a pecherzyk miał tylko 14 mm patrzac na to, ze biore lutke od 14 dc nawet nie peknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
![]()
Wyszukiwarka nie udzieliła mi odpowiedzi więc zakładam nowy wątek
![]() Od 2 miesięcy zatrzymał mi się okres, gin stwierdził spadek progesteronu a skutkiem tegoż mój pęcherzyk nie pęka i okresu ani widu ani słychu. Od 3 dni biorę duphaston..i czekam. Od półtora miesiąca stan mojej cery z idealnej zmienił się diametralnie. Na brodzie i wzdłuż lini żuchwy wyrastają mi ropne bulwy które goją się TYGODNIAMI i zostawiają okropne przebarwienia i wyrwy w skórze, dramat. Moje pytanie, czy duphaston ureguluje gospodarkę hornmonalną w ten sposób że te okropnieństwa na buzi nie będą mi wyskakiwac? Bo rozumiem że stan cery odzwierciedla nieprawidłowości tejże gospodarki. Oczywiście mam nadzieję że na 1 opakowaniu tegoż hormonu się skończy gdyż nigdy od lat nie mialam problemów z okresem, cykle regularne, obfite. Podejrzewamy z ginem że ten przestój wynika z nawału stresogennych sytuacji otraz wzmożonego wysiłku fizycznego. Ale to tylko "spekulacje". Jeśli ktoś orinetuję się w kwestii zależności tegoż hormonu (progesteronu) a cery, proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Badania hormonalne - płatne??
Witam Was,
mam dość dziwne pytanie, czy badanie hormonów jest płatne? Czy jeśli dostanę skierowanie od lekarza (prywatny endokrynolog-ginekolog) to też będę musiała za nie zapłacić?? Gdzie najlepiej zrobić takie badania we Wrocławiu? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Badania hormonalne - płatne??
bezpłatnie robisz tylko wtedy gdy masz skierowanie od lekarza państwowego. prywatny to na ogół daje kartkę z zapisanymi hormonami do zrobienia, no chyba, że pracuje też i państwowo, będzie życzliwy i Ci wypisze tak jakbyś była pacjentką państwową..
wyjątek jest wtedy gdy masz pakiet medyczny w prywatnej klinice, wtedy masz tam bezpłatną opiekę, a tym samym i badania. inaczej ok. 25-30zł za hormon. badania możesz zrobić w każdej przychodni, w której pobierają krew.
![]() |
#292 |
BAN stały
|
Dot.: Badania hormonalne - płatne??
we wrocku słyszałam że robią w corfamed 0048 71 3217315 Kluczborska 37,
50-322 Wrocław lub w POLMED, Wrocław, ul. Partynicka 45 Tel./fax: +48 71 339 83 62 e-mail: polmed@polmed.info.pl Godziny umawiania wizyt: poniedziałek-piątek, od 10.00 do 18.30. ale to wszystko prywatnie . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Dot.: Progesteron a cera.
Nie bez powodu wiele dziewczyn skarży się że przed @ pogarsza się im cera bo wtedy właśnie dominuje progesteron.Obecnie też przyjmuje Duphaston i cera wygląda koszmarnie a do tego włosy wychodzą garściami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
badanie beta hcg proszę o pomoc
Nurtuje mnie to pytanie strasznie. Przez telefon usłyszałam, że wynik jest ujemny (beta robiona 31 dni po stosunku, po okresie- ale wydawało mi się,że bardziej skąpym). Dziś po odbiorze na wyniku napisane jest coś takiego:
<2 m IU/m l cykl: <4 menopauza: <13 ciąża: 4-5 tydzień 1500- 23000 itd... W związku z tym, dlaczego ten miesiąc po stosunku, skoro w laboratorium powiedziano mi, że jest to wynik negatywny, wychodzi <2, a nie na przykład 0 czy 1??? Dodam, że kiedyś jak robiłam betę, to na wyniku było napisane beta hcg + podany wynik, natomiast teraz jest napisane samo HCG. Znalazłam na innym forum taką informację: ''hCG to oznaczenie właśnie takie, jakie dostałaś. Czyli określenie, że poziom hCG poniżej dwóch. Badanie na Beta-hCG podanoby np tak: "wynik: 0,02 mIU/mL; zakres wartości ref. poniżej 5 mIU/mL" Czy mógłby ktoś pomóc? To wynik jednoznacznie ujemny? Po takim czasie beta powinna być już chyba dużo, dużo wyższa. Dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Dot.: badanie beta hcg proszę o pomoc
Wynik jest ujemny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Jaga dziękuję Ci za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
badania hormonale pomocy!!!
hej dziewczynki kochane mam nadzieje ze szybciutko odpiszecie otóż mam problem miałam zrobić badania hormonalne w 3-4 dniu okresu a okres dostałam dziś i wypada ze w sobotę albo niedziele powinnam isc na te badania co mam zrobic isc jutro czy poczekac do poniedzialku a jeszcze jak na zlosc nie moge dodzwonic sie do lekarza mojego;/
z gory dziekuje za odpowiedz ![]()
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: badania hormonale pomocy!!!
Cytat:
poszlabym jutro ewentualnie w poniedzialek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Dot.: badania hormonale pomocy!!!
mam juz wyniki i nie wiem zbytnio co to może oznaczać i czy będę mogla brac tabletki anty jak mam podwyższony testosteron mam 82.93 a powinno byc 14 - 76
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.