|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!
Cytat:
![]() Dla mnie usg dowcipne to nic dziwnego czy uciążliwego - przyzwyczaiłam się - przez 2007 rok miałam robione co najmniej 18-20 razy (kontrole, monitoringi itp.) |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
heh, mój mąż na początku jak mu mówiłam że badanie jedt dowcipne to sie nabijał że chodze tak czesto bo mi się podoba
ie martwcie się - zarodki moga być różne, i czasem widac wcześniej serduszko czasem później. czasem to też wina sprzętu... u mnie do 20 tc nie było widac czy serce jest prawidłowe czy nie... też niefajnie... ale wina leżała po stronie sprzetu. więc głowy do góry, dużo odpoczywac i za kilka tyg na kolejne usg!
|
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Dorotko, nic się nie martw! Ja już pisałam o moim usg że wg wyliczeń miał być 6 tydzień a na usg wyszedł tylko pęcherzyk jak w 4 tygodniu. Moja koleżanka która urodziła zdrową i cudowną córeczkę też dość późno zobaczyła zarodek. Myślę że te terminy które nam wyliczają z okresu to są takie wiesz bardziej orientacyjne. Trzeba się uzbroić w cierpliwość
Ja idę pod kokiec przyszłego tygodnia na powtórkę z usg i liczę że może już będzie widać fasolinę ![]() Misia - spoko, to napradę nic strasznego. Pan doktor to mnie nawet przykrył takim ręcznikiem jednorazowym żebym się nie czuła skrępowana. A ta sonda jest bardzo cienka (hmmm no znaczy cienka w porówaniu np z ,,orężem" mężowskim), poza tym on nakłada na nią prezerwatywę i smaruje żelem na dobry poślizg. Zero dyskomfortu. Poza tym tak jak napisała Kasia, w tak wczesnej ciąży jest to dokładniejsze usg niż przez brzuszek. Pozdrawiam Was cieplutko! |
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a macie zdjęcia ze swojego USG ?? jeśli tak to może wkleicie i pochwalicie się swoimi fasolkami
Trochę mnie interesuje i zastanawia kwestia zdjęć z usg... pierwszą wizytę mam dopiero za tydzień w piątek 25.01 i nie wiem jak to będzie... Widziałam na innych wątkach mamusiowych, ze dziewczyny wklejają swoje fotki z usg. Czy takie zdjęcie (fotka) to ona jest robiona od ręki, czy za nią płaci sie dodatkowo. Jak to było u Was ? Mam już założony taki mini albumik ciążowy i chciałabym mieć w nim i takie zdjęcia z poszczególnych wizyt .
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Taurusku, kazde usg ma funkcje drukowania i lekarz drukuje na miejscu zdjecie
wiec ono ci sie nalezy ![]() Dla ciekawskich, pokazuje swoja pierwsza fotke z malenstwem z USG
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
wrocilam ze szpitala. dostalam leki. jak nie pomoga mam wrocic na patologie ciazy pod kroplowke (zeby sie nie odwodnic)
lece sie polozyc. 3majcie sie wszystkie.
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaroszania dbaj o siebie i pilnuj się aby nie odwodnić organizmu! Zdrówka Ci życze
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki żeby wszystko u Ciebie wróciło do normy! Ja to swojego zdjęcia chyba nie wkleję na razie bo nic na nim nie widać oprócz czarnej plamki wielkości 1 cm .... ale jak już coś będzie widać w przyszłym tygodniu to oczywiście się pochwalę! A pomysł z takim albumem jest świetny!Buziak! |
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
jaroszarnia dbaj o siebie i trzymaj się cieplutko, trzymam kciuki
aby wszystko było u Ciebie jak najjjjjlepiejizzi dziękuję za wyjaśnienie, jakoś mi lepiej po dokładniejszym objaśnieniu jak to przebiega. Mam nadzieję, że za tydzień tj. 28.01 też już będę mogła zobaczyć moją fasolinkę ![]() pozdrawiam i 3majcie się cieplutko
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Kochana nie ma za co
Ja przed pierwszym takim usg też miałam obiekcje (też facet mi robił) ale najbardziej to się bałam wtedy czy z moim jajnikiem wszystko w porządku i te obawy przyćmiły cały stres związany z wykonywaniem tego usg Wogóle największym moim przeżyciem do tej pory było zobaczenie tego pęcherzyka ciążowego i słowa doktora wykonującego usg ,, nooo w porządku... pęcherzyk w macicy , w dobrym miejscu zagnieżdżony " - normalnie kamień z serca mi spadł, bo czułam jednak takie pobolewanie i brzuszka i jajników od momentu zafasolkowania i bałam się że nie daj Boże coś niedobrego się dzieje...A tak wogóle to masz cudnego kitka w avatarku! Buziaki! |
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Dziewczyny!
![]() to moje zdjecia: na 3 ta podluzna linia pokazuje jak duzy jest dzidzius a takie 2 biale kreseczki po lewej to serduszko
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Jaroszania! Super fotki
Ale fajnie wszystko widać!!! No ja już się nie mogę doczekać piątku, bo idę na usg i umieram z ciekawości!!!!
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
JAROSZANIA piękny bobasek
|
|
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to Wy bedziecie mialy jeszcze fajniejsze bo im pozniej tym wiecej widac:P
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
hej izzi
te obawy, chyba nie znikną dopóki nie zobaczę fasolki, tak jak właśnie piszesz ) coż, kotek jest jak najbardziej mój, cieszę się że Ci się podoba )))jaroszarnia, zdjęcia są wspaniałe , chyba się nie doczekam swoich pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, chyba łapie mnie grypka... mój Tż kupił mi lek homeopatyczny - Paragrippe...
a wy co polecacie??
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Dopisuje się do listy
Ja będe rodzic tak w połowie września ![]() Gratulacje dla Was wszystkich i życze duuużo, duuużo zdrówka
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i gratuluje
ps zawsze jak jade do wroclawia zatrzymuje sie w belchatowskim McDonaldzie
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz coś więcej o sobie, ile masz lat i może jak się nazywasz - dodam Cię do naszej mamusiowej listy.Buziaki dla wszystkich i miłej niedzieli !!
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Lija Witaj
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Lija,gorąco gratuluję trymam kciuki za twoją fasolkę- który to tydzień?
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dora - podobno mozna ew. kupic cos na przeziebienie dla dzieci, jakąś herbatkę. w aptece doradzą... a zawsz można tradycyjnie: cytryna, miodek, czosnek (ja tak cala zime jem: rano mleko z midem, w pracy woda z cytryna - erbata mi nie smakuje, sos czosnkowy do prawie wszystkiego )
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
monia już wiem ,że czosnek nie jest zbytnio dla mnie...jak ostatnio poczułam jego zapach, to myślałam,że zźielenieję...
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
a cebula??
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
dobra - to cebula i czosnek odpadają.. ja tez nie lubie cebuli (w żadnej postaci), ale niestety ja jestem kucharką i smazona cebula z kełbaską to ulubione danie kolacyjne dla meża
mozesz jeszcze pic herbatke lipowa - ohydna w smaku i napotna, ale ja sie niaszybko wyleczam
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Dorotko wiesz są w aptece takie kapsułki z wyciągiem z czosnku i z tego co wiem są one pozbawione tego właściwego i nieprzyjemnego dla Ciebie zapachu. Myślę zresztą że każda pani magister w aptece powinna coś doradzić. Oczywiście na własną rękę można jakimiś domowymi sposobami próbować na pewno nie zaszkodzi
mleko z miodem, cytryna itp. ale nie na każdego to działa Życzę zdrówka!Lija - witam wśród nas !!!! Napisz jak się czujesz i na jakim etapie jesteś obecnie!Pozdrawiam! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, serdecznie dziękuję za popowiedź...
mój mąż stanął na wysokości zadania i przygotował mi rosołek, herbatkę z miodem i ctryną a teraz nowy wynalazek herbatkę z żurawiną...
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorotka ja tez pijam herbatke zurawionowa plus jem zurawine - bardzo zdrowo.
naszla mnie ochota na cieple buraczki ze smietanka i ziemniaki ze smietanka. ziemniaki akurat mialam i wyjadalam z garnka chyba zaczynaja sie zachcianki, niech sie moj Kamil strzeze![]()
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Mi to już niestety też zwykła herbata nie smakuje
Przerzuciłam się na owocową Herbapolu jabłkowo-gruszkową Poza tym dziś zrobiłam zrazy z ziemniaczkami i buraczkami i przy okazji jak te zrazy robiłam to zeżarłam całego ogórasa kiszonego ... a jak mi smakował! Poezja!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

Ja idę pod kokiec przyszłego tygodnia na powtórkę z usg i liczę że może już będzie widać fasolinę

mozesz jeszcze pic herbatke lipowa - ohydna w smaku i napotna, ale ja sie niaszybko wyleczam