![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Cytat:
![]()
![]() |
#272 |
Ola-Unhola
|
Każda z nas się dużo dowiaduje czytając na wzajem swoje posty
![]() Jak zaczął się Wam nowy dzień? Powiem Wam, że ja od tych staranek czuje się cała pełna wewnątrz ![]() wydaje mi się, że mam w środku balon z płynem, hihi ale to brzmi... A ja od rana o takich świństwach Idę wypić kawę , może przywróci mnie do pionu ![]() Buziaki
#273 |
Zadomowienie
|
marnie ... obudziłam się w morzu czerwonym i brzuch mnie tak napier***nicza, że nie wytrzymam zaraz :/
#274 |
Raczkowanie
|
ja mam takiego wiellllkiego doła że bedzie mi cieżko z niego wyjsc- tylko fasolka pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!nie dość że nie moge zajsc w ciążę to jeszcze dochodzi praca- brak podwyżki-zarabiam 800zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wiem co czujesz, ja przez to przechodzę przez ostatni rok i naprawdę trudno się pozbierać. Ale będzie dobrze, musimy tak myśleć ![]() Nie wiem jak Twój Tż, ale mój to czasami mnie załamuje, nie rozumie dlaczego przy każdej @ tak lamentuję. Uważa, że jak ma być fasolka to będzie a jak nie to nie...Strasznie trudno mu się wczuć w moją (naszą) sytuację... My juz mamy synka, ale bardzo chciałabym żeby miał rodzeństwo, a że już kończy niedługo 5 latek, to nie chciałabym, żeby różnica między dziećmi była taka duża - i chciałabym już. Jak zaczynaliśmy miał prawie cztery i w tej chwili miałby juz siostrzyczkę albo braciszka na świecie. A tu minął roku i gucio. Zobaczymy co juro powie lekarz, czy da mi skierowania na wszystkie badania. Mam nadzieję, że coś zacznie robić... Trzymaj się, ![]()
![]() |
#276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój ma różnie - są dni, kiedy mam wrażenie, że mu to wisi a sa dni kiedy mnie opiernicza, że się na nim wyżywam za brak fasoli tak jakby on nie pragnał tego tak samo jak ja. Ale jak przychodzi malpa to zawsze powtarza to samo co Twój - jak ma być to bedzie ... taaaa a mi wcześniej wypadną zęby i osiwieję :/ Dzisiaj zaczynamy 10 miesiąc starań ... (9 tak na poważnie, ale nie zabezpiezamy się od ponad 10). Próbuje dodzwonić się do gina żeby ustalić termin hsg, ale nie odbiera ... PS. dodzwoniłam się ... 11 luty HSG ...
M jak MAMA ![]() ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081100700730.png Edytowane przez becia_leszno Czas edycji: 2008-01-29 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymajcie sie ja 3 dni temu tez bylam wsciekla na caly swiat!
Tak na pocieszenie to my wlasnie zaczelismy 20 miesiac staran ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Hei Dziewczynki,
Mysle, ze nie ma sie co licytowac, ktora dluzej. Wazne, zeby do kazdej z nas fasolina zawitala, przeciez to, koniec koncow, nie wazne jak dlugo na nia czekamy. Wiem, ze czasami traci sie juz sily i nadzieje, ale przeciez trzeba trzymac sie do pionu i 'uszy do gory', jutro bedzie nowy dzien, nowa nadzieja. ![]() Caluski A |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ola-Unhola
|
Myślę, że nikt się nie licytuje
![]()
#281 |
Rozeznanie
|
Ależ tu dzisiaj pustostan, a ja kibluję dłuzej w pracy. Właśnie przyjechał gość z Turcji i muszę zostać by usługiwać.
Ciekawe jak egzamin Justynki, mi został jeszcze jeden w sobotę z rana. Uczyć mi sie nie chce bo u tego gościa 90% studentów oblewa, a ja z pewnością w tych 10% zdających nie bedę niestety.
#282 |
Ola-Unhola
|
pusto pusto
ja w domu jestem i mam czas, a nie ma z kim rozmawiać ![]()
#283 |
Zadomowienie
|
niunieczek- ja tam wierze że w tej 10 sie znajdziesz
![]() Ja właśnie czekam na moją połówkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() A ja dziś jestem załamana bo mi w posiewie wyszedł gronkowiec i modlę się tylko żeby to się dało w ciąży wyleczyć. Jak macie możliwość to zróbcie sobie posiew ,,przed zajściem" ... zawsze potem mniej nerwów. Wiem że to niestandardowe badanie ale chyba warto zrobić i wyleczyć ewentualną infekcję niż później tak jak ja zostać z ,,ręką w nocniku" ![]()
#285 |
Zadomowienie
|
dokładnie tak
![]() izzi nie znam sie, więc nie wiem czy i jak sie to leczy w ciąży ale kciuki trzymam, żeby bylo OK. ![]()
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
To znów ja. Chcę się dowiedzieć czy szczepienie na tężcca może mieć wpływ na ciążę. Tzn. jeśli chciałabym zacząć starania od dziś a dziś byłam szczepiona i za jakies kilka dni (tak mi się wydaję) wystąpią dni płodne, czy to szczepienie może zaszkodzić? Pytam bo wiem, że w ciąży nie można się szczepić, ale jak jest przed planowaniem to nie mam pojęcia. I trochę się nie pokoję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ola-Unhola
|
Tak mi się nic nie chciało, a w końcu upichciłam barszcz ukraiński, sernik na zimno z galaretką a golonka już się moczy na jutro
![]() Jutro ginek, mam nadzieję, że skieruje mnie na konkretne badania. A może w tym cyklu się uda, przytulanka codziennie chociaż mój małz. taki zmęczony i muszę się nieźle nachodzić, żeby go skusić na barabara Dzisiaj mam przygotowaną kreację koronkową, którą dostałam od Miśka na mikołajki-taka sexy haleczka ![]() ![]() zbereźnica ze mnie. Ja to tak mam, jak już są przytulanka to chce mi się codziennie, a jak tylko jeden dzień przerwy, to jakoś mi ochota maleje i odwlekam aż robi się tydzień albo dwa. Aż Tz się śmieje, bo wie co kroi się po pierwszych przytulankach hehe odezwijcie się dziewczyny, bo nie zdrowa cisza
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Dobrze jest mieć wszystko pod kontrolą. Ale wyposiewu na zapas to chyba nie da się zrobić. To się ciągle zmienia. W jednym badaniu jest posiew jałowy, a w następnym mogą już być cuda-wianki. Np u mnie tak jest. Miałam jakiś czas temu, było ok, a w ostatnim jakieś nieliczne coś-tam (niegroźne) wyszły.
Izzi, szybkiegio powrotu do jałowości życzę. Chciałam wam tylko napisać, że dostaliśmy (po badaniach, USG itp) zielone światło do IUI i jeśli pęcherzyki się spiszą i wszystko będzie ok, to w przyszłym tygodniu... Dane do pola (bo się zaniedbałam) @ 24.01, I próba z IUI |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny,
Przepraszam, za te licytacje, chyba mam dzis zly dzien i wszystko widze inaczej ![]() Nie chcialam nikogo urazic, sorrki, mam nadzieje, ze poszlo w zapomnienie ![]() Postaram sie byc bardziej optymistyczna ![]() Sorry A |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
kasiu prosze o zmiane w polu @ 29.01 starania zawieszone
kolejna kolezanka w ciazy ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jukol ![]() Skąd ja to znam, wszystkie wokoło w ciąży ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilka dni temu dowiedziałam się, że moja koleżanka, która od 3 lat nie mogła zajść w ciążę - jest w 7 tygodniu ![]() Długo się leczyli, przy czym złe wyniki miała i Ona i On. Parę miesięcy temu byli na in vitro, które się nie powiodło, umówili się na kolejne na marzec. W grudniu wyjechali sobie odpocząć ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To badanie zleciła mi ginka prywatna jak obejrzała wyniki mojego męża w których oprócz spermiogramu był zrobiony posiew. No ale to się trochę kiepsko w czasie zeszło bo zanim się dowiedziałam że mój TŻ ma jakieś kilka rodzajów bakterii to już byłam w ciąży:/ Objawów nie miałam żadnych, bo często takie infekcje dają bardzo nieswoiste objawy i trudno to wydedukować bez zrobienia posiewu. Byłam dziś u lekarki i powiedziała że z tych wszystkich 4 rodzajów bakterii, które mógł mi ,,sprzedać" TŻ , wyszły mi na posiewie akurat takie, które są relatywnie najłatwiejsze do wytępienia. Dostałam receptę na robiony antybiotyk, zapłaciłam 100 zł w aptece i mam go jutro odebrać i zacząć stosować przez 12 kolejnych dni ,,dowcipnie". Później kontrola po 3 tygodniach i zobaczymy czy się to cholerstwo wybije co do nogi ![]() Państwowo to nie wiem jak to wygląda, myślę że raczej lekarze niechętnie dają skierowanie na posiew bo ,,po co"? Nawet jak już człek w ciąży to uważają że to nic takiego.... no peeewnie bo to nie ich dziecko więc po co się przejmować... Amilamija - dzięki za dobre słowo ![]()
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
wczoraj byłam u gin mam piekny pcherzyk 18 mm w 14 dc i endometrium 9mm-przepisała mi duphaston zebym wzieła po owulce. brałyscie może coś takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Joasiu ten lek to syntetyczny progesteron, pomoze utrzymać ewentualna ciązę. Ja biorę luteinkę po owulce, działa tak samo tyle że jest sporo tańsza
Natalia, moje szczęście ![]() --------------------------------------------------- Kocham Cię www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png Edytowane przez niunieczek Czas edycji: 2008-01-30 o 07:32 Powód: dopiska |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Zanetko nie bylismy w klinice bo dopiero wczoraj pojawila sie @ i zalewa mnie jak nie wiem ... zaraz bede dzwonic i umawiac sie na badanie tz i moj monitoring
![]() Chwila prawdy 8 luty godz 17.45 w 11 dc ... Edytowane przez jukol Czas edycji: 2008-01-30 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
powiedzcie mi czy jesli ładnie rośnie pecherzyk i endometrium to może byc coś nie tak z hormonami które odpowiedaja za ten pecherzyk? jukol nie martw sie -ja niedawno przechodziłam to samo z TZ ale najgorzej jest przed bo niewiadomo co jest a jak juz sie wie to jakos troche lżej na duszy.trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.