![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Cooky obiecuję, że dzisiaj wieczorem powysyłam, proszę o parę godzin cierpliowści jeśli mogę (dobrze rozumiem, że chodzi o walce angielskie? - powybieram te najładniejsze, i te których nie wypisałam bo to tylko małą część
![]() katrina - mówisz, że klasycznego przytulańca, to domyslam się, że to wolna muzyka, a do większości wolnych kawałków można stworzyć ładna rumbę z samych podstaw ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki, mozesz wysylac kiedy chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
![]()
A Ja proponuje takie utwory na pierwszy taniec:
![]() 1)Natalia Kukulska i Andrzej Piaseczny - Jesteś blisko mnie 2) Natalia Kukulska i Andrzej Piaseczny - Pozwolił nam loa 3) Georgina Tarasiuk - Dwa słowa nieprzytomne 4) Natalia Kukulska - Zakochani 5) Magma -Wszystkie chwile 6) Seweryn Krajewski - Wielka miłość 7) Bajm - Być z Tobą 8) Farba - Chcę tu zostać 9) Farba - A Ja będę twym aniołem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam nele
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
a ja polcem kindla jak dla mnie obecnie number one
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Ponawiam moje pytanie, czy wypisać rumby, czy nie chcecie?
![]() Jesli mogłabym prosić na maila te rumby, bedew wdzieczna ![]() Najlepiej na magnessmeg@interia.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie jestem w trakcie wysyłania
![]() ![]() Edit: nele nie mam Twojego maila. I powiedz mi jeszcze czy chodziło Ci o rumby czy o Field of Gold, bo się zgubiłam ![]()
Salsame mucho ![]() Edytowane przez jessy Czas edycji: 2006-04-26 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Dzieki jessy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
cooky, a doszły? Bo ja nigdy nie wiem z tym mailem. No i w razie kłopotów z tańcem, zapraszam na PW/maila
![]()
![]() |
#282 |
BAN stały
|
No i byliśmy u kapeli. Umowa podpisana, ale piosenka na pierwszy taniec jeszcze nie wybrana, mamy się zdecydować i dać znać. Macie jakieś fajne pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
CZesc dziewczyny,
Prosze o pomoc...Chcemy na pierwszy taniec zatanczyc walca angielskieg, juz prawie go umiemy ale nadal nie moge znalezc zadnej polskiej piosenki w rytmie tego walca.Jeszcze raz prosze..pomozcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytajcie uważniej. Melodii do WA, było tu wymienianych bardzo dużo, tylko ttrzeba czytać
![]() Cooky, magnessmeg zaraz wysyłam maile do Was ![]()
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Ja wychodze za mąż dopiero w październiku ale już zastanawiam się nad
pierwszym tańcem i jestem za Golec uOrkiestra "juz nie zgasnie ogień.." Ta piosenka pasuje do naszych temperamentów i charakterów a chcę żeby ten pierwszy taniec oddawał nasze uczucia.oto słowa: TU NIE TRZEBA WIELU SŁÓW ZNÓW CZUJEMY TEN SAM GROUVE ZAGUBIENI W GĄSZCZU DNIA JA I TY, TY I JA MOŻNA CZEKAĆ MILION LAT PRZEJŚĆ NA BOSO CAŁY ŚWIAT MOŻNA NAWET PRZESTAĆ TYĆ BYLE MÓC Z TOBĄ BYĆ JUŻ NIE ZGAŚNIE OGIEŃ W NAS TAK SIĘ KOCHA TYLKO RAZ CHOĆBYŚ BYŁA BÓG WIE GDZIE TO ZAWSZE ZNAJDĘ CIĘ KIEDY W GŁOWIE CIEBIE MAM I PRÓBUJĘ SAM NA SAM POCZUĆ Z TOBĄ TEN SAM BIT POWIEM WPROST AŻ MI WSTYD CZUJĘ SIĘ JAK W KOSZU ŚMIEĆ GDY NIE MOGĘ CIEBIE MIEĆ GINĘ MARNIE Z KAŻDYM DNIEM ALE DZIŚ JEDNO WIEM JUŻ NIE ZGAŚNIE OGIEŃ W NAS... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zakochani-Kukulskiej to walc wiedenski Preludium weselne Krawczyka to wolna rumba Moje jedyne marzenie-Anny Jantar to walc wiedenski I tak dalej...Ona uwaza ze jedyny walc angielski jaki ona zna z polskimi slowami to filmowa Dumka na dwa serca a ja nie wiem czy ta piosenka pasuje na pierwszy taniec |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny! ja wybralam na pierwszy taniec piosenke z metra "chce byc kopciuszkiem",jestesmy w niej zakochani od lat! nie jest to walc..ale kto powiedzial ze musi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich!mam juz niebieska piosenke i zabiore cie wlasnie tam.problem polega na tym ze moj przyszly maz nie zna sie kompletnie na muzyce
![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-03 o 16:41 Powód: wycięcie prośby o piosenkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Na pierwszy taniec polecałabym piosenkę Krzysztofa Krawczyka "Weselne Preludium"(ten utwór może być zagrany jako ostatni taniec na weselu), a także piosenkę Stachurskiego "Do końca moich dni".Oto słowa:
"Świat wiecznie gna do przodu, a my z nim Bóg wie gdzie i pewnie już nigdy nie spotkamy się.Tak bardzo pragnę cię i ufam ci i będę kochał cię do końca moich dni. Nie wiedzieć czemu tak dziwnie los połączył nas, podobno w życiu zdarza się to tylko raz.Tak bardzo pragnę cię i ufam ci i będę kochał cię do końca moich dni. Nie warto dziś dzielić je na dobre, czy złe, gdy nie ma cię.Tak bardzo pragnę cię i ufam ci i będę kochał cię do końca moich dni. Wybór i decyzja należy do was.Wszystkim Młodym Parom(czyli także i sobie) życzę wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem pierwszym tańcem wcale nie musi być walc.Piosenkę na tą okoliczność wybieramy razem z narzeczonym pod kątem słów utworu.Oczywiście ważne jest to, aby ładnie zatańczyć, ale najważniejsza jest Młoda Para i ich MIŁOŚĆ i dlatego tekst utworu musi poruszyć wasze i gości serca.Przemyślcie to.Podczas pierwszego tańca macie patrzeć sobie w oczy i myśleć o uczuciu, które zaprowadziło was pod ołtarz, a nie o krokach.Jeżeli ktoś uczy się tańczyć walca tuż przed swoim weselem, a nie ma drygu do tańczenia to podczas pierwszego wspólnego występu przed gośćmi będzie liczyć kroki i wyjdzie to okropnie sztywno.Byłam już na takim weselu, gdzie Młodzi przed weselem chodzili na kurs tańca(z tym wyjątkiem, że oni kompletnie nie umieją tańczyć)i pierwszy taniec mimo usilnych starań wywołał na twarzach gości głupie uśmiechy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Ja dziewczyny mialam troszke inny problem z wybraniem piosenki bowiem moj maz nie jest Polakiem wiec slowa polskie odpadaly. Zawsze uwielbialam Sade i dalam ja do przesluchania mojemu przyszlemu mezowi a on sie poplakal podczas jej sluchania. Powiedzial ze slowa sa piekne i pasuja do nas wiec mam nadzieje ze zespol zagra ja. Zycze wam powodzenia z wyborem piosenki. A teraz tylko problem co dla rodzicow...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
My wybraliśmy utwór, który wykonuje Olga Szymańska i Przemysław Branny
Niech mówią, że to nie jest miłość. ![]() Tekst jest rewelacyjny, a o muzyce już nie wspomnę. Można stworzyć świetny układ taneczny opowiadający o tym co jest między nami ![]() Pomału myślimy nad choreografią i zaczynamy się uczyć kroków do pierwszego tańca ![]() Pozdro..... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
szopiak - tez sie zastanawiam nad tą piosenką, super utwór, a tekst jakby napisany o nas:
"całe Tatry wzdluż i wszerz...." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Yoolia - Dokładnie!
Tekst mnie powala ech, aż sie latać chce ![]() Bo jak tak człowiek posłucha tych słów to zdaje sobie sprawę co jest najważniejsze we wspójnym życiu. O czym nie można zapomnieć i o co dbać w związku. Tak, to jest piosenka o nas, dla nas ![]() Pozdro.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o piosenkę dla rodziców to ja coś mam.Piosenka mówi o mamie.Szukałam takiego utworu, ponieważ mój tata nie żyje już od bardzo dawna i dlatego dziękować na weselu będę mamie.Często z mamą się kłocimy, sprzeczamy.Są chwile kiedy ona nie jest fair, ale ja też jestem niezła cholera i dlatego chciałam nie tylko podziękować, ale i przeprosić.Znalazłam piosenkę Kaji Paschalskiej(wiem, że nie jest ona divą i wielką gwiazdą muzyki, ale słowa jej piosenki mówią o tym co ja chciałabym przekazać). OTO SŁOWA:
Gdy w Twoich oczach widzę łzy i znów przeze mnie wpadasz w złość, gdy moje słowa ranią cię, ja też mam tych kłótni dość. Ja wiem ty to rozumiesz, kiedy ranię cię, do swojego błędu tak trudno przyznać się. Mamo ty wiesz jak przykro jest twe smutne widzieć oczy, żałuję każdej łzy.Ja nie chciałam - wybacz mi. Gdy noc zabierze szczęścia dzień, ja wiem bez słów zrozumiesz mnie.Usłyszysz każdą moją myśl, bez ciebie życie traci sens. Wiesz kiedy jest mi źle, gdy czuję strach wspierasz mnie za to bardzo kocham cię. Nie zdecydowałam się jeszcze na 100%, jeżeli chodzi o ten utwór.Co wy o nim sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
1.the Last Waltz (bardzo romantyczny)
2. Fields of Gold - Eva Cassidy (baaaaardzo piękny, wzruszający) 3. Look Again - Vikki Carr 4. the Magic of Love 5. the Sun, the Sea and the Sky - Manuel 6. With Pen in Hand - Des O'Connor 7. Receurdos de Alhambra - Manuel 8. Sense of spirit (kooocham[IMG]file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CMarzena %5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cms ohtml1%5C01%5Cclip_image0 01.gif[/IMG]) 9. Sunrise Sunset - Matt Monro 10. Try to remember - Des O'Connor (rooomantyczny) 11. Women in Love - Manuel 12. Fascination - Al Martino (standard[IMG]file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CMarzena %5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cms ohtml1%5C01%5Cclip_image0 01.gif[/IMG]) 13. In Other Words - Matt Monro 14. My Cup Runneth Over - Des O'Connor 15. When Forever Has Gone - Manuel 16. Hello Young Lovers - Matt Monroe 17. the Tip of my Fingers - Des O'Connor 18. Love theme from Romeo &Juliet - Manuel 19. Charade - Matt Monro 20. Happines and Heartaches - Matt Monro
![]() |
![]() |
#299 | |
BAN stały
|
Cytat:
znam akurat tę piosenkę, na twoim miejscu wybrałabym właśnie ją, bo jest bardzo wdzięczna i wzruszająca |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
My zatańczymy walca angielskiego do "Moon River" Mieliśmy już próbę z naszym zespołem i wyszło bardzo fajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.