|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Produkty do włosów bez silikonów!!!
Cytat:
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, zrobiłam tą wcierkę - z alkoholu, ekstraktu jabłek i kofeiny. Myślę, że się rozpuściło. Ma baaardzo mętny kolor - wygląda jakbym do butelki nabrała wody z kałuży
|
|
|
|
|
#273 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Mleczka i proteiny we wcierkach mogą powodować przetłuszczanie. |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
mam skromne pytanie. kupiłam szampon, oczywiscie wczesniej nie sprawdziłam dokłądnie składu. i okazało się, ze wprawdzie ma SLS tyle, ze na końcu składu , a bliżej poczatku jest Sodium Myreth Sulfate. prawde mówiąc pierwszy raz słysze. orientujecie się czy zmyje to taki silikon jak Bis-Aminopropyl Dimethicone??
|
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Jolie sprawdzisz?
![]() Kadus Imunal hydro energy szampon http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19445 skład:water, sodium laureth sulfate, disodium laureth sulfosuccinate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, cocamide mea, sodium salicylate(o,45%),parfum( fragrance),Polyquaternum-10,panthenol,sodium benzoate(0,36%),sodium citrate,glucose,creatine, butylphenyl ,methylpropional,linalool ,benzyl salicylate,formic acid,(0,025%),geraniol,bu tylene glycol,citronellol,hydrol yzed wheat protein,hydrolyzer soy protein, hydrolyzer corn protein,algae,phenoxyetha nol(0,0005%),methylparabe n,polyquaternium-15,propylparaben,ethylpar aben,isobutylpharaben,but yl paraben,,contains0,002% of parabens
|
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Moim zdaniem poradzi sobie z tym silikonem
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo możliwe, że o szamponie HiPP juz było
ale co tamtu chyba tez nie ma sylikonów? na pewno nie ma sls... skład Aqua, sorbitol, cocamidopropyl hydroxsultaine, cocamidopropyl betaine, lauryl gluoside, coco-glucoside, glyceryl oleate, sodium cgloride, sodium carbomethyl betaglucan, prunus amygdalus dulcis extract, glycerun, citrin acid, parfum. bezpieczny ?
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus pogrubiony ekstrakt z migdałów. Silikonów brak.
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
to super, bo własnie go zakupiłam
teraz musze znaleźć jakis na zmiane, myslałam nad biodermą node... no i odzyweczke jakąs, ostatnio ciągle używałam produktów pantene, ale włosy niby są ładne, ale widze po końcówkach że coś jest jednak nie tak ... może troche nie na temat, ale ostatnio zastanawiałam sie nad fluidem, olejkiem, mleczkiem wygładającym, wiecie, takim co sie nakłada na podsuszone recznikiem włosy, bardziej to produkt stylizujący niz regenerujący, ale własnie : czytałam, i w sumie tez mam takie wrażenie, że biosilki na dłuższa mete przesuszają, eraz uzywam liss extreme serum z loreal professionel. jest całkiem fajny tylko nie wiem czy bardziej sobie nim nie szkodze... potrzebowałabym jakiegos kosmetyku w tym stylu ktory nie tylko wygładza włosy bez tego sylikonowego efektu, ale również je regeneruje...
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowity efekt nawilżenia nawet końcówek Cytat:
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Święta prawda ![]() Cytat:
) i dodatkowo działa regenerująco. Było o tym w tym wątku- poczytaj, zachecam
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm, czy crema al latte można dostac gdzieś poza allegro? i na ile się go nakłada, potrzebuje takiej odzywki expresowej, max na 5 minut, bo jako maski "na dłuzej" używam waxa mam cienkie włosy, wiec czy crema al latte nie obciąża za mocno ?? co do spreyu proteinowego, to byłabym wdzieczna za linka do tego tematu, bo obawiam sie że sama się nie doszukam )tak dla formalnosci, pewnie głupie pytanie... - latte jest bez sylikonów?
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moich włosow nie odbciąża, a sama mam cienkie kudły. A co do sprayu to jest o nim w tym wątku- kilka stron wstecz- przeszukaj w moich postach i znajdziesz
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
ok ;* dziekuje, zaraz się wezme za szukanie
tak z ciekawości, kiedyś uzywałam biosilków - chi i tego zwykłego z farouka ... i chyba mam ochote znowu je zamówic, ale nie wiem co myslec o tych opiniach, że biosilki na dłuzszą mete wysuszają... moje drogie, mogłybyscie rzucić na to oczkiem ?? ![]() CHI Silk Infusion ODŻYWKA FAROUK USA Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, C-1215 Alkyl Benzoate, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Parfum, D&C Yellow 11, D&C Red 17, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder Farouk, Biosilk, Silk Therapy Treatment (jedwabisty preparat regenerująco - nabłyszczający) Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben czym się róznią? czy CHI faktycznie może miec jakies własciwosci termoochronne czy to raczej pic na wodę ? ![]() edit : poczytałam o tych mazidłach super ... naprawde, chyba zaraz zrobie sobie małe zakupy... kolejne głupie pytanie : skad bierzecie wode destylowana do kosmetyków? I czy np. mozna uzyć wody mineralnej, czy lepsze takie czyste h2o ?
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze składników czynnych oba mają pantenol i proteiny jedwabiu. Pierwszy lepszy. Termoochrona- wydaje mi się, że tak (dodatek tlenków tytanu i zynku, azydku boru i miki)- ale to tylko moje domysły- musiała bym poszperać a teraz za bardzo nie mam czasu.Wdoa destylowana- ja biorę od siebie z laboratorium- ale kupisz na każdej stacji benzynowej i w niektórych aptekach
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
i te nieszczęsne biosilki oczywiscie z sylikonami ? ;]
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Ziaja, Plantica, Szampon 'Olej rycynowy'
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Methyl Gluceth-10 Hydroxypropyldimonium Chloride, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aloe Barbadensis Leaf, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Panthenol, Polyquaternium-10, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Citric Acid.(16.11.2007) ok, plan mam taki : czyszcze włosy z sylikonów, czyli potrzeba mi coś bez sylikonów, ale z slsm czy ten szamponik się nada ?? a potem bede używac hippa na zmiane z biodermą nod, odzywkę crema latte Kallosa (zamówiłam dzis na allegro), 2 razy w tyg zagranicznego waxa, bo polskiego nie moge dostac... i wykombinuje sobie jakies mazidło strasznie mi sie podoba ta stronka Thanatos )) własnie przydałoby sie cos na porost włosów, bo przedwczoraj fryzjerka zaszalala z nozyczkami i jestem prawie łysa ;( ;( ale to już może w innym wątku
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może przypadkiem pobudzać porost włosa?
|
|
|
#290 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
BTW - zapraszam na nowy wątek dotyczący analizy składów co by zebrać informacje w jedym miejscu.
|
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#292 |
|
BAN stały
|
Duzy blad ze zamowilas wax zagraniczny bo polski jest o wiele lepszy a zagraniczny zawiera sls.
Widocznie zle szukalas bo na allegro jest i to nie na jednej aukcji wax polskihttp://www.allegro.pl/item337499593_...one_250_g.html |
|
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
nie nie, ja waxa tego zagranicznego nie zamawiałam na allegro, kupiłam u siebie w aptece
szukałam w wielu aptekach u mnie w mieście ale polskiego niet wiem że zagraniczny zawiera sls, ale czytałam, że zagraniczny raczej pobudza wzrost włosa, na czym w tej chwili bardziej mi zależy, polski ponoć tylko regeneruje, z tym pobudzaniem wzrostu trochę słabiej, a może się myle ? wczoraj zamówiłam sobie litr tej odzywki mlecznej jutro zrobię przelew i zobaczymy
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze odnośnie latte- dobry wybór- z tego co widzę to krąg zadowolonych wizażanek rośnie. Ja osobiście polecam- bardzo fajna odżywka
|
|
|
#295 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie koniecznie musi to byc kallos bo ja mam "dolce latte"mleczna odzywka i takze bardzo mocno nawilza nawet moje znisczone nieco końce...tylko ją troche ulepszylam mleczkami i proteinami i daje super efekt.....kiedys nie moglam wyjsc bez wyprostowania wlosow bo szope mialam a teraz??głaciutkie,lśniace prawie identyczne jak po wyprostowaniu.... jestem z nich bardzo zadowolona tylko konce sa troche zniszczone bo juz rok czasu u fryzjera nie bylam a wczesniej je prostowalam 2 razy w miesiacu.Najbardziej jestem dumna z tego ze juz nie musze!!
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
ehhee Koko ja tak miałam w czwartek
włoski do łopatek, miała podciąc 2,5 cm... no i mam do ramion :[ dlatego musze je troche podopingować hah , może tak odzywke z amfetaminą wymieszać ![]() wgl jestem bliska łez, bo sobie własnie oglądam moj ukochany spray biosilk finish shine on, i same sylikony. moj fekkai na zime przeciwko elektryzowaniu się, śliczny zapach, piękne opakowanie, dobry efekt - sylikon na sylikonie ;( ;( a*head wax loreal professional - sylikon.. ale cóż, od święta nie zaszkodzi ;D
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
moja teoria się sprawdziła: jak odstawiłam slsy to teraz cierpię, bo po kupieniu swoją drogą bardddddzo fajnego szamponu Barwy z rzepą, swędzi mnie głowa i jestem pewna że to właśnie detergent ją drażni. Chyba zacznę je stosować naprzemiennie.
Ma ktoś porównanie Babydream i Hipp ? |
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
nie moge znaleźć tego przepisu na wcierkę pobudzającą wzrost
|
|
#299 |
|
BAN stały
|
[quote=LifeIsSoSad;7137561]ehhee Koko ja tak miałam w czwartek
włoski do łopatek, miała podciąc 2,5 cm... no i mam do ramion :[ dlatego musze je troche podopingować hah , może tak odzywke z amfetaminą wymieszać ![]() ja zaufam mojej fryzjerce mam wlosy prawie do pasa powiem zeby mi sciela doslownie "same"koniuszki włosow czyli ok 1 cm.wytlumacze jej dokladnie...a jak bedzie inaczej to i tak bede miala nie krotkie jak by nawet sciela 5 cm to bym miala za ramiona ale juz bym do niej nigdy nie poszla wiecej!!! (bo juz by zostala uduszona kablem od suszarki)hehe
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mi się nie chce tego szukać
więc napiszę jeszcze raz. Skład- ok 50ml wody pokrzywowej- w niej rozpuszczam na ciepło, małymi porcjami ekstrakt ze skórki jabłka (tak do stężenia ok.2%) potem dorzucam ekstrakt z pstek winogron (tak do stężenia ok. 3%) i na koniec zakraplam kolkoma kr (3-4) olejku rozmarynowego. Można kombinować dowolnie- dodać kofeinę, piperynę, saw palmetto, ekstrakt ze skórki winogron.....etc
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

ale co tam

) i dodatkowo działa regenerująco. Było o tym w tym wątku- poczytaj, zachecam

ze składników czynnych oba mają pantenol i proteiny jedwabiu. Pierwszy lepszy. Termoochrona- wydaje mi się, że tak (dodatek tlenków tytanu i zynku, azydku boru i miki)- ale to tylko moje domysły- musiała bym poszperać a teraz za bardzo nie mam czasu.

Widocznie zle szukalas bo na allegro jest i to nie na jednej aukcji wax polski