Produkty do włosów bez silikonów!!! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-03, 21:43   #271
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91
Dot.: Produkty do włosów bez silikonów!!!

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedź - jestem pod wrażeniem twojej wiedzy ale przede wszystkim tego - i to należałoby wymienić na pierwszym miejscu - że zawsze pomagasz Twoja obecność na tym forum jest baaaaaaaaardzo pomocna !
Eh wrecz niezbedna
Stary 2008-04-04, 17:06   #272
Giga10
Rozeznanie

Dobra, zrobiłam tą wcierkę - z alkoholu, ekstraktu jabłek i kofeiny. Myślę, że się rozpuściło. Ma baaardzo mętny kolor - wygląda jakbym do butelki nabrała wody z kałuży Czy na tym poprzestać czy mogę jeszcze coś dodać? Dysponuję proteinami i mleczkami, z których zrobiłam sobie psikadełko
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 18:00   #273
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Dobra, zrobiłam tą wcierkę - z alkoholu, ekstraktu jabłek i kofeiny. Myślę, że się rozpuściło. Ma baaardzo mętny kolor - wygląda jakbym do butelki nabrała wody z kałuży Czy na tym poprzestać czy mogę jeszcze coś dodać? Dysponuję proteinami i mleczkami, z których zrobiłam sobie psikadełko
Do wcierek to raczej ekstrakty jakieś, jak masz jeszcze.
Mleczka i proteiny we wcierkach mogą powodować przetłuszczanie.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 23:01   #274
cochonnetta
Wtajemniczenie

mam skromne pytanie. kupiłam szampon, oczywiscie wczesniej nie sprawdziłam dokłądnie składu. i okazało się, ze wprawdzie ma SLS tyle, ze na końcu składu , a bliżej poczatku jest Sodium Myreth Sulfate. prawde mówiąc pierwszy raz słysze. orientujecie się czy zmyje to taki silikon jak Bis-Aminopropyl Dimethicone??
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 15:28   #275
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Jolie sprawdzisz?

Kadus Imunal hydro energy szampon
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19445

skład:water, sodium laureth sulfate, disodium laureth sulfosuccinate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, cocamide mea, sodium salicylate(o,45%),parfum( fragrance),Polyquaternum-10,panthenol,sodium benzoate(0,36%),sodium citrate,glucose,creatine, butylphenyl ,methylpropional,linalool ,benzyl salicylate,formic acid,(0,025%),geraniol,bu tylene glycol,citronellol,hydrol yzed wheat protein,hydrolyzer soy protein, hydrolyzer corn protein,algae,phenoxyetha nol(0,0005%),methylparabe n,polyquaternium-15,propylparaben,ethylpar aben,isobutylpharaben,but yl paraben,,contains0,002% of parabens
Stary 2008-04-05, 15:43   #276
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Do ekstraktów nie powinno się dawać protein, bo podobnież zmniejszają przenikalność ekstraktów. Tak jak radzi Estelle- lepiej dorzucić inne ekstrakty
Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
mam skromne pytanie. kupiłam szampon, oczywiscie wczesniej nie sprawdziłam dokłądnie składu. i okazało się, ze wprawdzie ma SLS tyle, ze na końcu składu , a bliżej poczatku jest Sodium Myreth Sulfate. prawde mówiąc pierwszy raz słysze. orientujecie się czy zmyje to taki silikon jak Bis-Aminopropyl Dimethicone??
SMS to też detergent, nieco słabszy niż SLS, ale tylko nieco. Moim zdaniem poradzi sobie z tym silikonem
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 16:32   #277
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Bardzo możliwe, że o szamponie HiPP juz było ale co tam

tu chyba tez nie ma sylikonów? na pewno nie ma sls...

skład
Aqua, sorbitol, cocamidopropyl hydroxsultaine, cocamidopropyl betaine, lauryl gluoside, coco-glucoside, glyceryl oleate, sodium cgloride, sodium carbomethyl betaglucan, prunus amygdalus dulcis extract, glycerun, citrin acid, parfum.

bezpieczny ?
Stary 2008-04-05, 16:45   #278
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe, że o szamponie HiPP juz było ale co tam

tu chyba tez nie ma sylikonów? na pewno nie ma sls...

skład
Aqua, sorbitol, cocamidopropyl hydroxsultaine, cocamidopropyl betaine, lauryl gluoside, coco-glucoside, glyceryl oleate, sodium cgloride, sodium carbomethyl betaglucan, prunus amygdalus dulcis extract, glycerun, citrin acid, parfum.

bezpieczny ?
Bardzo bezpieczny Plus pogrubiony ekstrakt z migdałów. Silikonów brak.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 17:02   #279
LifeIsSoSad
Zadomowienie

to super, bo własnie go zakupiłam teraz musze znaleźć jakis na zmiane, myslałam nad biodermą node...

no i odzyweczke jakąs, ostatnio ciągle używałam produktów pantene, ale włosy niby są ładne, ale widze po końcówkach że coś jest jednak nie tak ...

może troche nie na temat, ale ostatnio zastanawiałam sie nad fluidem, olejkiem, mleczkiem wygładającym, wiecie, takim co sie nakłada na podsuszone recznikiem włosy, bardziej to produkt stylizujący niz regenerujący, ale własnie : czytałam, i w sumie tez mam takie wrażenie, że biosilki na dłuższa mete przesuszają, eraz uzywam liss extreme serum z loreal professionel. jest całkiem fajny tylko nie wiem czy bardziej sobie nim nie szkodze...
potrzebowałabym jakiegos kosmetyku w tym stylu ktory nie tylko wygładza włosy bez tego sylikonowego efektu, ale również je regeneruje...
Stary 2008-04-05, 17:21   #280
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
no i odzyweczke jakąs, ostatnio ciągle używałam produktów pantene, ale włosy niby są ładne, ale widze po końcówkach że coś jest jednak nie tak ...
Crema al Latte Kallosa Niesamowity efekt nawilżenia nawet końcówek

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad
może troche nie na temat, ale ostatnio zastanawiałam sie nad fluidem, olejkiem, mleczkiem wygładającym, wiecie, takim co sie nakłada na podsuszone recznikiem włosy, bardziej to produkt stylizujący niz regenerujący, ale własnie : czytałam, i w sumie tez mam takie wrażenie, że biosilki na dłuższa mete przesuszają, eraz uzywam liss extreme serum z loreal professionel. jest całkiem fajny tylko nie wiem czy bardziej sobie nim nie szkodze...
potrzebowałabym jakiegos kosmetyku w tym stylu ktory nie tylko wygładza włosy bez tego sylikonowego efektu, ale również je regeneruje...
Jeżeli chciałoby Ci się pobabrać trochę w kosmetykach robionych własnoręcznie, to może spray proteinowy? Warto poczekać na Jolie, która bardzo go poleca

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 19:16   #281
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żanetka91 Pokaż wiadomość
Jolie sprawdzisz?

Kadus Imunal hydro energy szampon
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19445

skład:water, sodium laureth sulfate, disodium laureth sulfosuccinate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, cocamide mea, sodium salicylate(o,45%),parfum( fragrance),Polyquaternum-10,panthenol,sodium benzoate(0,36%),sodium citrate,glucose,creatine, butylphenyl ,methylpropional,linalool ,benzyl salicylate,formic acid,(0,025%),geraniol,bu tylene glycol,citronellol,hydrol yzed wheat protein,hydrolyzer soy protein, hydrolyzer corn protein,algae,phenoxyetha nol(0,0005%),methylparabe n,polyquaternium-15,propylparaben,ethylpar aben,isobutylpharaben,but yl paraben,,contains0,002% of parabens
Skład całkiem przyjemny. Początek to same detergenty, jest pantenol, keratyna, sporo protein. Generalnie skład fajny- tylko trochę zapach za wysoko. Ale jeśli nie jesteś wrażliwcem to nie będzie problemów
Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Święta prawda
Cytat:
Jeżeli chciałoby Ci się pobabrać trochę w kosmetykach robionych własnoręcznie, to może spray proteinowy? Warto poczekać na Jolie, która bardzo go poleca
LifeIsSoSad Spray polecam, wygładza mi włosy po nocy (lubią się zmiąć) i dodatkowo działa regenerująco. Było o tym w tym wątku- poczytaj, zachecam
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-05, 19:33   #282
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:

hmm, czy crema al latte można dostac gdzieś poza allegro? i na ile się go nakłada, potrzebuje takiej odzywki expresowej, max na 5 minut, bo jako maski "na dłuzej" używam waxa
mam cienkie włosy, wiec czy crema al latte nie obciąża za mocno ??
co do spreyu proteinowego, to byłabym wdzieczna za linka do tego tematu, bo obawiam sie że sama się nie doszukam )

tak dla formalnosci, pewnie głupie pytanie... - latte jest bez sylikonów?
Stary 2008-04-05, 19:45   #283
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, czy crema al latte można dostac gdzieś poza allegro? i na ile się go nakłada, potrzebuje takiej odzywki expresowej, max na 5 minut, bo jako maski "na dłuzej" używam waxa
mam cienkie włosy, wiec czy crema al latte nie obciąża za mocno ??
co do spreyu proteinowego, to byłabym wdzieczna za linka do tego tematu, bo obawiam sie że sama się nie doszukam )

tak dla formalnosci, pewnie głupie pytanie... - latte jest bez sylikonów?
Ja kupiłam Latte w drogeri kamila (chyba), i ta odżywka nie ma silikonów-myślę, że wystarczy trzymać ją 5min Moich włosow nie odbciąża, a sama mam cienkie kudły. A co do sprayu to jest o nim w tym wątku- kilka stron wstecz- przeszukaj w moich postach i znajdziesz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-05, 19:51   #284
LifeIsSoSad
Zadomowienie

ok ;* dziekuje, zaraz się wezme za szukanie

tak z ciekawości, kiedyś uzywałam biosilków - chi i tego zwykłego z farouka ... i chyba mam ochote znowu je zamówic, ale nie wiem co myslec o tych opiniach, że biosilki na dłuzszą mete wysuszają...
moje drogie, mogłybyscie rzucić na to oczkiem ??

CHI Silk Infusion ODŻYWKA FAROUK USA
Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, C-1215 Alkyl Benzoate, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Parfum, D&C Yellow 11, D&C Red 17, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder

Farouk, Biosilk, Silk Therapy Treatment (jedwabisty preparat regenerująco - nabłyszczający)

Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben

czym się róznią? czy CHI faktycznie może miec jakies własciwosci termoochronne czy to raczej pic na wodę ?

edit : poczytałam o tych mazidłach super ... naprawde, chyba zaraz zrobie sobie małe zakupy... kolejne głupie pytanie : skad bierzecie wode destylowana do kosmetyków? I czy np. mozna uzyć wody mineralnej, czy lepsze takie czyste h2o ?
Stary 2008-04-05, 20:46   #285
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
CHI Silk Infusion ODŻYWKA FAROUK USA
Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, C-1215 Alkyl Benzoate, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Parfum, D&C Yellow 11, D&C Red 17, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder

Farouk, Biosilk, Silk Therapy Treatment (jedwabisty preparat regenerująco - nabłyszczający)

Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben

czym się róznią? czy CHI faktycznie może miec jakies własciwosci termoochronne czy to raczej pic na wodę ?

edit : poczytałam o tych mazidłach super ... naprawde, chyba zaraz zrobie sobie małe zakupy... kolejne głupie pytanie : skad bierzecie wode destylowana do kosmetyków? I czy np. mozna uzyć wody mineralnej, czy lepsze takie czyste h2o ?
Czym się rożnią? Ten drugi jest na denacie ze składników czynnych oba mają pantenol i proteiny jedwabiu. Pierwszy lepszy. Termoochrona- wydaje mi się, że tak (dodatek tlenków tytanu i zynku, azydku boru i miki)- ale to tylko moje domysły- musiała bym poszperać a teraz za bardzo nie mam czasu.

Wdoa destylowana- ja biorę od siebie z laboratorium- ale kupisz na każdej stacji benzynowej i w niektórych aptekach
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-05, 20:56   #286
LifeIsSoSad
Zadomowienie

i te nieszczęsne biosilki oczywiscie z sylikonami ? ;]
Stary 2008-04-05, 21:02   #287
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
i te nieszczęsne biosilki oczywiscie z sylikonami ? ;]
Dwa pierwsze składniki w każdym z nich to silikony- zresztą zestawienie i ich poddatność na zmywanie znajdziesz w pierwszym poście tego wątku- nie ma co panikować jeśli silikon zmywa się już np. wodą
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-05, 21:21   #288
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Ziaja, Plantica, Szampon 'Olej rycynowy'
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Methyl Gluceth-10 Hydroxypropyldimonium Chloride, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aloe Barbadensis Leaf, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Panthenol, Polyquaternium-10, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Citric Acid.(16.11.2007)

ok, plan mam taki : czyszcze włosy z sylikonów, czyli potrzeba mi coś bez sylikonów, ale z slsm czy ten szamponik się nada ??

a potem bede używac hippa na zmiane z biodermą nod, odzywkę crema latte Kallosa (zamówiłam dzis na allegro), 2 razy w tyg zagranicznego waxa, bo polskiego nie moge dostac... i wykombinuje sobie jakies mazidło strasznie mi sie podoba ta stronka Thanatos ))

własnie przydałoby sie cos na porost włosów, bo przedwczoraj fryzjerka zaszalala z nozyczkami i jestem prawie łysa ;( ;( ale to już może w innym wątku
Stary 2008-04-05, 21:22   #289
LifeIsSoSad
Zadomowienie

Cytat:
Giga, a co ta wcierka ma robić ? może przypadkiem pobudzać porost włosa?
Stary 2008-04-05, 21:38   #290
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Ziaja, Plantica, Szampon 'Olej rycynowy'
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Methyl Gluceth-10 Hydroxypropyldimonium Chloride, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aloe Barbadensis Leaf, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Panthenol, Polyquaternium-10, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Citric Acid.(16.11.2007)

ok, plan mam taki : czyszcze włosy z sylikonów, czyli potrzeba mi coś bez sylikonów, ale z slsm czy ten szamponik się nada ??

a potem bede używac hippa na zmiane z biodermą nod, odzywkę crema latte Kallosa (zamówiłam dzis na allegro), 2 razy w tyg zagranicznego waxa, bo polskiego nie moge dostac... i wykombinuje sobie jakies mazidło strasznie mi sie podoba ta stronka Thanatos ))

własnie przydałoby sie cos na porost włosów, bo przedwczoraj fryzjerka zaszalala z nozyczkami i jestem prawie łysa ;( ;( ale to już może w innym wątku
Myślę, że ten szampon da sobie radę, dodatkowo w sumie sporo w nim składników pozytywnie wpływających na włosy [aloes, słonecznik, pantenol i olejek rycynowy].
BTW - zapraszam na nowy wątek dotyczący analizy składów co by zebrać informacje w jedym miejscu.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 23:02   #291
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Giga, a co ta wcierka ma robić ? może przypadkiem pobudzać porost włosa?
radzę "przelecieć" ten wątek. Znajdziesz wszelkie potrzebne informacje o tym psikaczu i wcierce- na szczescie ten wątek jest krótki, więc nie będzie problemu
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-06, 08:05   #292
Koko19
BAN stały

Duzy blad ze zamowilas wax zagraniczny bo polski jest o wiele lepszy a zagraniczny zawiera sls. Widocznie zle szukalas bo na allegro jest i to nie na jednej aukcji wax polski

http://www.allegro.pl/item337499593_...one_250_g.html
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 10:39   #293
LifeIsSoSad
Zadomowienie

nie nie, ja waxa tego zagranicznego nie zamawiałam na allegro, kupiłam u siebie w aptece szukałam w wielu aptekach u mnie w mieście ale polskiego niet

wiem że zagraniczny zawiera sls, ale czytałam, że zagraniczny raczej pobudza wzrost włosa, na czym w tej chwili bardziej mi zależy, polski ponoć tylko regeneruje, z tym pobudzaniem wzrostu trochę słabiej, a może się myle ?
wczoraj zamówiłam sobie litr tej odzywki mlecznej jutro zrobię przelew i zobaczymy
Stary 2008-04-06, 10:47   #294
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie, ja waxa tego zagranicznego nie zamawiałam na allegro, kupiłam u siebie w aptece szukałam w wielu aptekach u mnie w mieście ale polskiego niet

wiem że zagraniczny zawiera sls, ale czytałam, że zagraniczny raczej pobudza wzrost włosa, na czym w tej chwili bardziej mi zależy, polski ponoć tylko regeneruje, z tym pobudzaniem wzrostu trochę słabiej, a może się myle ?
wczoraj zamówiłam sobie litr tej odzywki mlecznej jutro zrobię przelew i zobaczymy
Opinie o zagranicznym waxie są podzielone. Owszem, zawiera on SLS dlatego radzę nie trzymać go np. całą noc tylko 15 góra 30 min. Co do pobudzania wzrostu- wydaje mi się (z autopsji) że ten polski raczej nie ma takich właściwości.
Jeszcze odnośnie latte- dobry wybór- z tego co widzę to krąg zadowolonych wizażanek rośnie. Ja osobiście polecam- bardzo fajna odżywka
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-06, 10:55   #295
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Opinie o zagranicznym waxie są podzielone. Owszem, zawiera on SLS dlatego radzę nie trzymać go np. całą noc tylko 15 góra 30 min. Co do pobudzania wzrostu- wydaje mi się (z autopsji) że ten polski raczej nie ma takich właściwości.
Jeszcze odnośnie latte- dobry wybór- z tego co widzę to krąg zadowolonych wizażanek rośnie. Ja osobiście polecam- bardzo fajna odżywka

nie koniecznie musi to byc kallos bo ja mam "dolce latte"mleczna odzywka i takze bardzo mocno nawilza nawet moje znisczone nieco końce...tylko ją troche ulepszylam mleczkami i proteinami i daje super efekt.....kiedys nie moglam wyjsc bez wyprostowania wlosow bo szope mialam a teraz??głaciutkie,lśniace prawie identyczne jak po wyprostowaniu....jestem z nich bardzo zadowolona tylko konce sa troche zniszczone bo juz rok czasu u fryzjera nie bylam a wczesniej je prostowalam 2 razy w miesiacu.Najbardziej jestem dumna z tego ze juz nie musze!!Jutro ide podciac konce 2cm..jak mi obetnie wiecej to bede musiala ja udusic kablem od suszarki.
Stary 2008-04-06, 11:00   #296
LifeIsSoSad
Zadomowienie

ehhee Koko ja tak miałam w czwartek włoski do łopatek, miała podciąc 2,5 cm... no i mam do ramion :[

dlatego musze je troche podopingować hah , może tak odzywke z amfetaminą wymieszać

wgl jestem bliska łez, bo sobie własnie oglądam moj ukochany spray biosilk finish shine on, i same sylikony. moj fekkai na zime przeciwko elektryzowaniu się, śliczny zapach, piękne opakowanie, dobry efekt - sylikon na sylikonie ;( ;( a*head wax loreal professional - sylikon..

ale cóż, od święta nie zaszkodzi ;D
Stary 2008-04-06, 11:15   #297
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

moja teoria się sprawdziła: jak odstawiłam slsy to teraz cierpię, bo po kupieniu swoją drogą bardddddzo fajnego szamponu Barwy z rzepą, swędzi mnie głowa i jestem pewna że to właśnie detergent ją drażni. Chyba zacznę je stosować naprzemiennie.
Ma ktoś porównanie Babydream i Hipp ?
Stary 2008-04-06, 11:52   #298
LifeIsSoSad
Zadomowienie

nie moge znaleźć tego przepisu na wcierkę pobudzającą wzrost
Stary 2008-04-06, 12:06   #299
Koko19
BAN stały

[quote=LifeIsSoSad;7137561]ehhee Koko ja tak miałam w czwartek włoski do łopatek, miała podciąc 2,5 cm... no i mam do ramion :[

dlatego musze je troche podopingować hah , może tak odzywke z amfetaminą wymieszać

ja zaufam mojej fryzjerce mam wlosy prawie do pasa powiem zeby mi sciela doslownie "same"koniuszki włosow czyli ok 1 cm.wytlumacze jej dokladnie...a jak bedzie inaczej to i tak bede miala nie krotkie jak by nawet sciela 5 cm to bym miala za ramiona ale juz bym do niej nigdy nie poszla wiecej!!! (bo juz by zostala uduszona kablem od suszarki)hehe
Stary 2008-04-06, 12:19   #300
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge znaleźć tego przepisu na wcierkę pobudzającą wzrost
Trochę mi się nie chce tego szukać więc napiszę jeszcze raz. Skład- ok 50ml wody pokrzywowej- w niej rozpuszczam na ciepło, małymi porcjami ekstrakt ze skórki jabłka (tak do stężenia ok.2%) potem dorzucam ekstrakt z pstek winogron (tak do stężenia ok. 3%) i na koniec zakraplam kolkoma kr (3-4) olejku rozmarynowego. Można kombinować dowolnie- dodać kofeinę, piperynę, saw palmetto, ekstrakt ze skórki winogron.....etc
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości