|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)
O żesz kurde
![]() ![]() ![]() Joasiu jeśli te moje rureczki papierowe sa nie równe to da sie potem z nich coś zrobić czy od razu wywalić je ? Kurczę, przez Ciebie mam w planach zrobienie i koszyczka i krokusika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
ucz sie ucz
![]() ![]() a w wakacje (bedziesz miała jest bardzo długie ;P) bedziesz tworzyc! teraz matura ![]() ja tez robiłam nierówne rurki i jakos wychodziło mi conieco..
#273 |
Zakorzenienie
|
![]()
Feme21 normalnie jak Cię zaraz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to wiecie co MÓJ ostatnio stwierdził??? ![]() ![]() ![]() Ale On jest... ![]() Nic tylko bić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
nie no ja nie jestem ostar w stosunku do Klasudeniska tylko martwie sie zeby nie miała potem wyrzutów ze sie nie uzcyła i miałam 90% z matury zamiast 99 czy 100% no wiesz.. poprostu mysle o jej dobrze!!
a co do spotkania Nas to chyba wszyscy faceci swaita by osiwieli jak by sie odbył taki Sabat Czarownic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#275 |
Zakorzenienie
|
O kochana Feme - wlasnie zagladam na wątek w trakcie czytania Dzumy
![]() ![]() ![]() Oj mój tż zawsze się nabija , że sie tak ekscytuje tym całym wizażem , a ostatnio się uczylam on siedział na necie patrze i na co wchodzi wizaz.pl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
![]()
Feme dokładnie
![]() ![]() klaudens miłego czytania!!! Dżuma jest świetna! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
popsułam sie... napisałam post ale sie nie ujawnił...
wiec jak z tym sabatem?? zwołujemy?? a co do dzumy ... niedoczytałam bo mi sie rok szkony skonczyl i jakos tak niezdazyłam z materiąłem ![]() ![]() ![]()
#278 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze mam takie pytanie Asiu do Ciebie...
a mianowicie... do czego wbijasz, przymocowujesz, w jaki sposób kwiatki w koszyczkach?? na gabce florystycznej czy jak?? bede robic bukiet na komunie (później) i własnie sie zastanawiam jaki... znaczy nie wiem czy bukiet zrobie ale jak tak to w jaki sposób ![]() napewno zrobie książkę bo to najlepiej mi wychodzi ;p
#279 |
Zakorzenienie
|
![]()
Julcia co do sabatu jestem za
![]() A jeśli chodzi o Twoje pytanko to na początku mojej "kariery" ![]() ![]() ![]() A co do książki... To tesh chciałabym zrobić! Ale boję się za to zabrać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Ojojoj
![]() ![]()
#281 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Asiu, niedawno miałam remont i gdzies sie poniewieraja plyty styropianowe tak ze pewno sie załapie
![]() a co do ksiązek, to to wcale nie jest takie trudne jak sie wydaje... naprawdę.... na praktykach zawsze jak pokazywałysmy co chcemy robic, i zaczynałysmy zajecia to wszyscy byliprzerazeni ze takie trudne cos chcemy robic, a potem to juz hurtem szkoł i czasem nie było opcji na cos innego bo wszyscy chcieli ksiazki robic. ![]() tak ze mysle ze wystarczy sie do tego zabrac i zrobić!! jak masz jakies pytania odnoscie książki (bazy, bo ozdoby poradzisz sobie sama) to słuzę ![]()
#282 |
Zakorzenienie
|
![]()
bydgoszczanko-Asieńko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Femuś styropian-świetna rzecz! ![]() A co do książki... Jak się zabiorę i nie będę czegoś wiedziała to wtedy Cię pomęczę ![]() ![]() ![]() A póki co to czekam na Niego, bo zwiał mi gdzieś a chciałam mój WÓZ pomalować lakierem... No i kwiatuchy do niego zrobić i zdjęcia powklejać ![]() A póki co to wczoraj wieczorkiem robiłam ten superaśny papier, który robiłaś Ty i na który przepis dała Yoasieńka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Co Ty gadasz?! Bardzo ładnie Ci wyszły papierki, i te kolorki takie wiosenne
![]() Taki pistolet do kleju na gorąco widziałam kiedyś w Lidlu chyba za 30 czy 40 zł. Do tego potrzebny jest klej (10 zł za kilka wkładów). A na allegro sa jeszzce tańsze... http://www.allegro.pl/search.php?str...na+gor%C4%85co hmm...może sobie kupię... A jak nie chcesz kupować tego całego sprzętu, to możesz ozdobić np. maleńkimi perłowymi koralikami- to całkiem ciekawie wygląda. Aśku a poza tym, czy wszystkie księgi muszą być ozdabiane szlaczkami z kleju?? Nie!! Ty na pewno sama coś fajnego wymyślisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
![]()
Imienniczko Moja Kochana boję się zabrać za te księgi... Jakoś tchnienia nie mam!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
co do Twoich karteczek, Asiu ja nei wiem czego ty chcesz od narodu!! piękne są, wyszły jak kupne!! i tak ma byc... teraz wymysl co z tego zrobic i rób i sie chwal ;p
a co do ksiegi to osdobic mozesz dosłownie wszystkim!! jedna miałam oklejona do okoła złotymi ziarenkami kawy, czy tez muszelkami zebranymi na plazy w Irlandii ![]() moga byc tez tak jak Asia mówi koraliki i inne... wymyslisz cos!! moze małe bibułkowe kwiatuszki dookoła.. tez bedzie ładnie!! włącz wyobraźnie ![]() ![]()
#286 |
Zakorzenienie
|
![]()
Słodzicie...
![]() Ta pewnie cosik wymyślę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
no ba..
jak byś mogła nie wymyslic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#288 |
Wtajemniczenie
|
Joasiunia fajny ten papier Ci wyszedł, co Ty od niego chcesz? Nie przejmuj się niczym bo nie masz czym. A gdzie można znalkeźć sposób robienia takich karteczek???A co do tych książek a dokładnie pistoletu, to zależy w jakich sklepach go znajdziesz. Ja np kupiłam za 12 zł a wkłady mam po 1,30zł i są długie. Więc nie koniecznie musi on tak dużo kosztować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
![]()
Agniesiu
![]() ![]() ![]() A przepisik znajduje się na 14 stronce ![]() Pozdróweczka ![]() Femuś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Trafiłam na twoją stronkę przez przypadek(poszukuje jak sie robi róże z serwetek).I jestem w szoku!!!! Kobieto jakie TY masz zdolności ![]() Twoje prace są,są,są..........aż brak mi słów!Cudeńka! Mam pytanie,a w jakim sklepie kupujesz tą krepine-drogie to jest? A skoro masz takie zdolności to może Ty wiesz jak robi się takie oto róże?? Serdecznie pozdrawiam!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
![]()
Agata_ja3
![]() ![]() ![]() ![]() Co do krepiny to ja kupuję na giełdzie kwiatowej za 3,50zł. Można też nabyć w dobrym sklepie papierniczym, ale wtedy cena jest wyższa... U mnie w mieście śpiewają sobie 5 lub 5,50 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, a zarazem prośbę. Kiedyś na forum ktoś umieścił kursik robienia hiacynta, taki ze zdjęciami???? Macie to może któraś??? Szukam i szukam i az oczy mnie bolą nie ma tego nigdzie, a dobrze pamietam, że było -- taka technika z szydełkiem !!! Jeśli ktos ma to bardzo proszę
![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
![]()
jjagnes patrzyłam ostatnio na ten kurs! A teraz normalnie zniknął! Ktoś go usunął czy jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
JOASIUNIA......dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedż!
![]() Tylko kurcze właśnie chodzi o to zawijanie tych płatków(to raczej nie na moje nerwy). W ogóle mi to nie wychodzi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ja kupiłam pistolet na gorąco za ok 10zł a wkłady w sklepie z art. budowlanymi. też kiedyś robiłam książki, fajna sprawa i nie jest to wcale takie trudne tylko wciągające ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Joasiunia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
no tak chyba usunięty jest ten kursik. a szkoda jakbyjednak ktoś miał kurs robienia hiacyntów to bardzo proszę o podesłanie jjagnes@mixbox.pl
![]()
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Asiu! kiedy skonczysz wóz...
juz nie moge się doczekac ![]() a ja kończe powoli kartke na chrzciny ... zobaczymy co z tego bedzie ;p
#298 |
Zakorzenienie
|
![]()
Agatko alesh proszę
![]() ![]() ![]() ADALIRA dziękuję za informację ![]() ![]() ![]() jjagnes napisz prośbę na forum "Różyczek z bibuły". Myślę,że tak na pewno Ci pomogą ![]() ![]() A tu moje Dziewczynki mój pomalowany na złoto koszyczek okrągły nio i wylakierowany wozik(który śmierdzi niemiłosiernie,że musiałam go wynieść na werandę...) razem ze słonecznikami, które robiłam wczoraj! I normalnie muszę przyznać,że o takim wozie ze słonecznikami marzyłam!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
jejku... przepiękne słoneczniki!!!!!!!!1
wiesz ze słoneczniki to moje ulubione kwiaty!?przepiękne Ci wyszły!! Asiu jestes Mistrzynią w tym co robisz!! garatuluję!! a czym zrobiłas srodek??
#300 |
Zakorzenienie
|
![]()
Femuś dziękuję
![]() ![]() A środeczek był kombinowany... Bo robiłam słoneczniki z przepisu... z głowy! Nie wiedziałam co i jak więc musiałam sama kombinować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.