![]() |
#271 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Ta... Lemury super, a pingwiny to już odjazd totalny
![]() Uwielbiam je! ![]() Dziś obejrzałam film "Gorsza siostra". Niezły,ale spodziewałam się czegoś więcej... Trochę za dużo moralizatorstwa jak dla mnie i czegoś jakby brak... Ale warto obejrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam jednym okiem Joe Blacka. Dwoma się niestety nie dało...
Długi, dłużyzny, naciągany aż trzeszczało, od połowy filmu zaczynało się pompatyczne zakończenie i trwało, i trwało... I co tam robił Hopkins? ![]() Miałam nikłą nadzieję na coś lepszego, niestety zawiodłam się na całej linii. |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Szeregowiec Dolot
Gołąb Franek Dolot marzy by dostać się do Królewskiej służby Gołębi Pocztowych, jednak nie ma do tego predyspozycji fizycznych, co go oczywiście nie zniechęca. Zabawna historia o tym że można spełnić swoje marzenia jeśli się bardzo chce. Super dubbing Sławomira Packa. 6,5/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny! Proszę, powstrzymujcie się od takich komentarzy. Przecież to psuje całą przyjemność oglądania. Starajcie się tak pisać recenzje, żeby nie ujawniać ważnych szczegółów. A jak już musicie to na biało, oki?
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
To nie jest film dla starych ludzi- obejrzalam i mi sie podobal, mimo ze zaczelam patrzec z negatywnym nastawieniem (za duzo sie nasluchalam negatywnych opinii). Ten film na drugie dno, ktorego trzeba sie doszukac. Niby o mordercy i porachunkach mafijnych ale dobrze zagrany, mnie trzymal w napieciu, a sam psychopatyczny morderca mrozil do szpiku kosci.
ocena 8/10 Wiem kto mnie zabil- duzo makabrycznych scen (chociaz mnie nie ruszaly az tak), dlugi film, gra aktorska taka typowa dla tego typu produkcji, nie wszystko zrozumialam (moze za malo uwaznie ogladalam), ale ogolnie zaskoczyl mnie troszke wiec ma + ocena 7/10 Ranczo Wilkowyje- kilka smiesznych scen ale bez ochow i achow. ocena 5/10 U Pana Boga w ogródku - na poziomie rancza ocena5+/10 Harry Potter i Czara Ognia- mam sentyment do ksiazek wiec milo przypomniec sobie je filmem nie ocenie poszczegolnych czesci Zakochany bez pamieci- nie podobal mi sieocena 3/10 Eurotrip- komedia, taka glupawa, nie nalezy do najsmieszniejszych jakie znam ale ujdzie ocena 5/10
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie muszę przyznać, że film dosyć mi się podobał ze względu na bardzo ciekawy i oryginalny scenariusz - pewna odskocznia od oklepanych tematów... Ale zgadzam się, że po pewnym czasie się dłużył, końcówka w stylu amerykańskim, naciągnięta i moim zdaniem kompletnie bez sensu ![]() A mimo, że w sumie dość lubię Brada Pitta to wg mnie z tą rolą sobie nie poradził... ![]() ![]() Ogólnie film dobry, ale (moim zdaniem) jakby nie gra B.Pitta i zakończenie plus za dużo dłużyzny, film mógłby być świetny... ![]() Szkoda, że tak dobry materiał i pomysł (plus gra Hopkinsa) został zmarnowany... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Ok
![]() No ja ostatnio oglądam sporo, ale raczej sieczki. Moje Słonko powróciło z wysp a ja mu przez ten czas gromadziłam to, co chciał zobaczyć. I tak: "Hitman"- Film o gościu, który został wychowany na cichego zabójcę na zlecenie. Taaki. Mógł by być lepszy, mógł być gorszy, oglądać się dało. Nie był przeładowany efektami, fajne sceny walki, pan hitman też całkiem całkiem, choć innego aktora bym obsadziła kierując się grą na podstawie której film zrobili. 5,5/10 "Alien vs Predator"- Jedynka bardziej mi się podobała. Tu chodzi o to, że predatory zrobiły sobie hybrydę aliena i predatora, która wraz ze statkiem rozwala się na ziemi. Za nią podąża predator a ona podąża za wszystkim co się rusza rozmnażając się po drodze- jak to obcy. Dużo krwi, dużo żółtego czegoś wylewającego się z obcych, mało zaskoczenia i pomysłu. 5/10 "Resident Evil-Extinction"- Trzecia część trylogii o zabójczej modlce ![]() ![]() "Beowulf"- Opowieść o bohaterze, który lubił bić się na golasa ![]() ![]() No i na rozluźnienie "My super ex girlfrend"- Komedia z Umą Thurman. Fajna i śmieszna ![]() ![]() ![]()
#281 |
Zakorzenienie
|
Mgła - z nudów, bo słyszałam negatywne opinie, które niestety się potwierdziły. Jednak horror/thriller to bardzo trudny gatunek. Na Mgle można wynudzić się za wszystkie czasy - idiotyczny pomysł, przywodzący na myśl filmy o mechagodzilli, gra aktorów niemrawa do granic, wpadki typu: ma być niby jezioro poza miastem w ponury dzień, a w tle widać most z mnóstwem samochodów i słońce świeci.
Nie jestem w stanie znaleźć żadnego pozytywu - knot jakich mało. |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio byłam na "Juno" fajna, ciepła komedia dla małych i dużych hihi. Bardzo dobrze się ogląda a do tego muzyka cud miód
![]() a teraz planuję wybrać się na maraton Horrorów w piątek .. tak dla odmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
A ja jestem na nie. Ani zaskakujący, ani porywający. Niby jakaś kombinacja z zakończeniem była, ale niezbyt udana, a raczej przewidywalna. 3/10
#284 |
po prostu Em :)
|
Katyń - 7/10
Tyle się naczytałam i nasłuchałam o tym filmie, że naprawdę nie wiedziałam czego się spodziewać. Nie jest zły, aczkolwiek reżyserowany w typowy dla Wajdy sposób, co akurat mi podoba się tak sobie. Lepiej byłoby, gdyby skupiono się bardziej na historiach kilku osób, a tak, dużo bohaterów, pozaczynanych wątków, ale nie rozwiniętych. Za dużo znanych aktorów, nie wiem czemu aż tak mi to przeszkadzało akurat tu. Obiektywnie dałabym 6, subiektywnie daję 7.
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A taka moc, byłaby mile widziana i to nie tylko na wrednego exa ale i czasem na szefa by się przydała. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Wczoraj nareszcie "Sweeney Todd. The demon barber of Fleet Street"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
ofiary wojny - straszna historia na faktach autentycznych, może nie tak dobra jak Pluton ale zaraz za nim. Kilku żołnierzy w czasie wojny w Wietnamie porywa i gwałci młodą dziewczynę. Przeciwstawia im się tylko jeden, ale czy ma szansę przeciwko całej grupie? Smutny, prawdziwy. 8/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy tak naprawdę poruszyła mnie historia (która, swoją drogą naprawdę wywarła na mnie wrażenie), czy sposób, w jaki przedstawiono ją w filmie. Technicznie rzecz ujmując, nic nowego. Ale daję 9/10, za to wzruszenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobry i poruszający film. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
"Ktoś całkiem obcy"- fajny filmik, zaskakujące zakończenie, mi się bardzo podobał- Kiedy Rowena, reporterka śledcza, dowiaduje się, że za śmiercią jej przyjaciółki może stać jeden z ważnych ludzi świata reklamy, Harrison Hill, decyduje, aby przy pomocy swojego współpracownika, Milesa Haleya, przeniknąć do świata, w którym obraca się Hill. Udając Katherine, tymczasową pracownicę agencji Hilla oraz Weronikę, z którą Hill flirtuje w sieci, Rowena ze wszystkich stron osacza swoją ofiarę i wkrótce odkrywa, że nie tylko ona zmienia tożsamość- 9/10
#292 |
Zakorzenienie
|
"Nie ma róży bez ognia" - fajny, ale bez rewelacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O! Też bym poszła na maraton horrorów ale niestety u mnie niema kina i wogóle w chacie by gadali ze jakas psychiczna jestem ze caly czas bym horrory oglądala ![]()
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosiły dziewczyny wczesniej o nie robienie tego co napisałas! Recenzja filmu nie musi ujawniać treści filmu! Oglądałam "ktoś całkiem obcy" i... cała impreza w tym, aby totalnie nie wiedzieć o co chodzi i o czym jest ![]() ![]() Można napisać, że dobry, trzymający w napięciu, zaskakujące zwroty akcji, niezłe zdjęcia itd... Ale nie opowiadac film ![]()
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
Solaris - wersja z 2003 roku - 6/10
i po raz tysięczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
"Droga do przebaczenia" (Reservation Road; 2007)
Hmm... Mam mieszane uczucia. Chciałam bardzo zobaczyć ten film, ale się na nim zawiodłam. Podoba mi się pomysł na fabułę. Naprawdę wzruszający film, na którym płakałam. Ale... No cóż, generalnie film mnie nie powalił. Gra aktorska przeciętna, po Joaquinie Phoenixie spodziewałam się więcej. Nie ukrywam, że po Marku Ruffalo też, a ten to zwłaszcza sztucznie zagrał - niezbyt udało mu się wykreować graną przez siebie postać... Mimo, że historia wzruszająca, smutna i prawdziwa, to film trochę nudnawy. Ocena: tylko 6,5/10... |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
To nie jest kraj dla starych ludzi - zdecydowanie to nie jest film dla kazdego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
"Byliśmy żołnierzami" (7.5/10)
Dobre wojenne kino. Trochę dużo moralizowania na początku filmu (początek nieco się dłuży), ale podoba mi się ukazanie wojny z perspektywy nie tylko żołnierzy, ale także ich żon, dziewczyn, które w niepewności i strachu czekały na ich powrót. No i także lekko zarysowana sytuacja tej drugiej strony - wroga, który przecież też miał rodziny i był takim samym człowiekiem... Warto się zapoznać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.