![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyżykowy bakcyl
Dawno mnie tu nie było, a wszystko przez tą przedślubną gorączkę. Ślub już w sobotę
![]() Jak zwykle piękne hafty, piękne sielskie krajobrazy i śliczna madonna, a o damach już nie wspomnę bo podbiły moje serce. Ślicznie Dżozefinko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Śliczne kwiaty Danusiu.
![]() ![]() Moje nie wytrzymują terapii wstrząsowej Szymka i są w opłakanym stanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Moderatozaur
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle jest pięknych wzorów do haftowania i szydełkowania, tylko kiedy to wszystko zrobić? Już nie posiedzę zbyt długo przy haftowaniu, bo kręgosłup boli, oczy zmęczone i różne inne dolegliwości nękają. Ale sobie ponarzekałam, od razu mi lżej ![]() ![]() Cytat:
Castilio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kwiatkami. Szymek podrośnie, to i kwiatki odrosną. Buziaki dla psotnika ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Danusiu kochana! Trochę mi wstyd, że Ci zawracałam głowę z haftem, a teraz nie mam kiedy cokolwiek zrobić.
![]() Ledwo się uporałam z jednymi chwastami, a już następne rosną. ![]() Bardzo Cię przepraszam i obiecuję, że jak znajdę trochę czasu, to zmierzę się z igiełką. Na razie podziwiam Twoje śliczne prace i czekam na "Polowanie". ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podejdź do tego na luzie. Haftowanie, jak każde hobby, ma być przyjemnością ![]() Wiadomo też, że zanim zajmiemy się hobby, musimy wypełnić swoje codzienne obowiązki i nie da się tej kolejności odwrócić. Moja praca nad "Polowaniem" niewiele posunęła się do przodu. Jeżdżę na badania kontrolne, chodzę na zabiegi rehabilitacyjne, zwykła krzątanina po domu i na xxx zostaje bardzo mało czasu. Nie przejmuj się, kiedyś chwasty przestaną rosnąć, inne sprawy też się załatwią i znajdziesz czas na igiełkę. A mnie wcale głowy nie zawracałaś i nie masz za co przepraszać. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Witaj Dzofeino ,wróciłam i jak zawsze zajrzałam do ciebie w pierwszej kolejności.Dobrze zrobiłam bo damy są cuuuuudowne,aż mi trudno wręcz uwierzyć że można takie dzieło rączkami zrobić .Przepiękne zarówno damy jak i ramki dobrane perefekcyjnie.Ależ mi się podobają.
Ale nie mogę znaleźć podusi o której piszesz ty i dziewczyny,szukam wazoniku z konwaliami i nic.Czyżby na jakimś innym forum były ,albo coś przegapiłam.W końcu po tej mojej przerwie mam sporo do nadrobienia.Dziewczyny nie próżnowały. Zdrówka dużo posyłam wierząc ze rehabilitacja przyniesie tobie ulgę i sprawność .I czekam na twoje szydełkowe pracki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mam chwilowo czym się pochwalić. Wszystko, co robię jest "w trakcie". Dzisiaj udało mi się wyhaftować fragment "Polowania", ale w szydełkowaniu wykryłam błąd i musiałam spruć trzy okrążenia /a serwetka miała już ok. 60 cm średnicy/. Zdjęcie poduszki, której nie mogłaś znaleźć, jest załączone do postu #2, na pierwszej stronie mego wątku. Dzięki również za życzenia zdrowia ![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Dzozefino -Życzę Ci Dużo Zdrowia może nie obraziło się na Ciebie tylko potrzebuje trochę więcej czasu
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Dzozefinko naturalnie że zdrówko się na ciebie nie obraziło ,napewno nie na osobę któr ma w sobie tyle piękna i tworzy tak śliczne cuda.Ono potrzebuje czasu ,no pomyśl ile lat chodowałaś chorobę aż dała o sobie znac ,teraz zdrówko musi nieźle drepatać żeby pokonać choróbsko.
Wyzdrowiejesz napewno już wkrótce a to co przechodzisz zostanie w niepamięci.Miłego wieczorku życze i duzo optymizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to zdrówko, to niech uważa, bo jak się zdenerwuję, to mu takiego kota pogonię ![]() Zamiast mnie chronić przed chorobami, to się gdzieś szwenda, a ja muszę sama sobie radzić. Dobrze, że mam witaminę "H" - czyli ![]() ![]() Buziaki dla Was ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Danusiu, pozdrawiam i życzę dużo zdróweczka.
![]() Będę zaglądać, bo nigdy nie wiadomo, kiedy Nas zaskoczysz kolejnym arcydziełem. ![]() Ja próbuję się przełamać i zaczynam topik na szydełku. Trzymaj kciuki. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kciuki będę trzymać w nocy, bo w dzień są mi potrzebne. Muszę skończyć trzy zaczęte serwetki i haftowany obrazek. Ale tutaj całodobowo masz zapewnione kciuki za topik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Dżozefinko!? Jak zdrowie moglo sie na Ciebie pogniewac? Na serdeczną i ciepłą, kochana osóbkę, która przygarnia i pociesza wszystkich i wszystko co strapione i zagubione. Jestem pewna, że zaszło jakieś nieporozumienie i jak skończysz rehabilitację, to na pewno się wyjaśni.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hejasz ![]() ![]() ![]() ![]() Za bardzo podoba mi się świat /szczególnie wiosną/ abym się poddała. Jednak ciągle jeszcze nie mogę się przyzwyczaić, że już "swoje wybiegałam" i muszę zwolnić. Ten fakt czasami wyprowadza mnie z równowagi i wtedy trochę pojęczę. Tak to jest, gdy "duch ochoczy, ale ciało mdłe". Będzie lepiej, jak znowu będę mogła chodzić na pływalnię. ![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Skończyłam jedną serwetkę - białą. Ma 72 cm średnicy.
Robiłam ją bez schematu, wzory wymyślałam w czasie pracy. Jeszcze jej nie prasowałam - jest zbyt mokra. "Na szydełku" jest druga serwetka w kolorze ecru. Jeszcze trochę i będzie gotowa. Wczoraj miałam fajną rozrywkę. Byłam u dentysty ![]() mniej. Nie udało się go uratować.
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Ojej zazdroszczę Ci obu wydarzeń. Serwetki, bo sama niestety nie dam już rady zrobic nic na szydelku.
Dentysty i nie zazdroszczę utraconego zęba, ale wizyty. Jak uwielbiam chodzić do mojej Ani. Ale ostatnio jak bylam na kontroli, to mi powiedziala, że wszystko jest ok. i nie ma co dlubac, a ja na to: "Znowu nic?!"-zawiedzionym głosem. Moja Ania zaczęła sie śmiać. Powiedziala, że jestem jedyną jej pacjentką, która narzeka, że nie ma co u mnie dłubać w zębach. Wcześniej ściągala mi kamień - uwielbiam to.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Danusiu, serwetka prześliczna. Masz prawdziwy talent.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Dzozefina śliczna serwetka ,a jak dokładnie równiusio zrobiona,wygląda jakbyś ją cięgiem robiła i żadnej przerwy nie miała.Bo wiesz jak się przerwy robi to zawsze choć troszkę to widać bo naciąg niteczki jest jakby inny.Super to tobie wychodzi,masz zdecydowany talent do szydełkowania.
Milusiego dnia Dzozefinko i dobrego samopoczucia życze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Danusiu ,piękne serwetki zrobiłaś masz ogromny talent
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Dzozefino piękne serwetki
![]() misia2 ma bystre oko, a moje oczy choć już nie takie bystre, ale też to zauważyły równiutki ścieg. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Wyrazy podziwu od osoby, która cokolwiek zrobiła na szydełku, było jakiś krzywe, a na drutach za duże.
K. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co się tyczy wizyt, to jeśli o mnie chodzi, wolę je składać w innych miejscach niż gabinety lekarskie, w tym dentystyczne ![]() To dobrze, że takich pacjentek jak Ty jest niewiele. Z czego by ci biedni dentyści żyli? ![]() ![]() Dziękuję Rardan ![]() Ciekawe, czy potrafiłabym ją wykonać? Cytat:
Misiu ![]() to nici zrobiły się szare i myślałam, że się nie odpiorą. Miałam jednak szczęście, bo pomimo, że nie użyłam proszku, po którym biel jest jeszcze bielsza, serwetka po praniu jest bielutka. Wszystkiego dobrego wzajemnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to szybciej móc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam Cię również ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli zrobione na drutach było za duże, to znaczy, że albo za szybko chudłaś, albo za wolno robiłaś. Jak moja córeczka miała pół roczku, zaczęłam robić na drutach sweterek dla niej. Skończyłam tę robótkę gdy ona poszła do szkoły i takim to sposobem jej ukochany miś ma sweterek. Zrobiłam parę xxx i "Polowanie" aktualnie jest w takim stadium:
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
no nie, skąd masz tyle cierpliwości, prześlicznie, zazdroszczę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Dżozefinko oczy mi wysiadaja w takim tempie, że mam zakaz dłubania tego typu rzeczy. Podobnie się tyczy xxxx, niestety
![]() A i jeszcze Ci dodam, że dobrze, że zęby mam zdrowe, dzięki Bogu, bo moge poświęcić czas i finanse na rehabilitowanie rąk i dłoni (szczegolnie prawej). Nie mogła bym grac na moich ukochanych skrzypcach. Musze oszczędzać ręce ze względu na skrzypce właśnie.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz Edytowane przez hejasz Czas edycji: 2008-06-22 o 09:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Ależ będzie piękny - choć już i teraz widać jego urodę
![]()
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Stewka
![]() ![]() i ściągnęłam sobie tego mdlejącego szczurka do pliku gifów. Chyba dziecinnieję, bo bardzo mnie rozśmieszają takie obrazki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś akompaniowałam na fortepianie swojej siostrze skrzypaczce. Oj, smutno mi się zrobiło. Glinko ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Danusiu serwetka piękna
![]() A "Polowanie" bardzo mi się podoba,ale to na razie za wysokie progi dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Dżozefina zrobiłaś zachwycająco piękną serwetkę a ten obrazek też będzie śliczniusi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Dota
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.