![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam dodać, że nastąpiła zmiana imienia Maja(to j€ż chyba trzecia na wątku) Łucja. Antonina strasznie mi się podoba, ale moja koleżanka w pracy ma psa - Tosia się nazywa ![]() Moja Majka raz ma gorsze dni raz lepsze, wczoraj była grzeczniutka za to dwa razy tak się zwymiotowała, że musiałyśmy się przebierać ![]() Dziś jest bardziej niespokojna, może dlatego, że wczoraj zjadłam pierogi z serem dołożyłam jeszcze szynkę babuni i sok jabłkowy-oczywiście nie wszystko na raz ![]() Noce są w miarę, budzi się dwa, trzy razy i co najważniejsze prawie nie płacze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
A oto nasza Majeczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
kasiupop fajna twoja niunia, taka pulchna...moja to chuderlak, kurczaczek taki ale nie umiem zdjec dodac...poprobuje potem
![]() TESO ja tez daje wit.E i to 3 krople...to chyba na ta zoltaczke bo Hania tez ma...ale dzis juz ostatni raz dawalam (lacznie 6 dni bylo) juz skonczylam naswietlanie lampali, skorke ma ladna tylko bioalka w oczkach takie cytrynowe... sluchajcie ja mam pytanko odnosnie zmieniania pieluszek. bo Hania robi zcasem takiego psikusa, ze jak jej sciagne brudna pieluche, podloze czysta swieza to ona zaraz w nia nasika, nie zdaze nawet zapiac, podkladam jej nowa a tu znow nasika... i sie zastanawiam czy jest sens po kazdym malym siczku zmieniac... nie to ze jej zaluje pieluch ale... no chcialbym wiedziec co myslicie o tym? no i jakies podraznienie jej sie zrobilo w pachwince... i pepek nie chce odpasc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2008-04-04 o 16:03 Powód: korekta |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
no nie umiem zalaczyc fotek, tylko tak misie udalo ze na glownym jest jej fotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pisalam juz na mamusiach i teraz mam chwilke zeby i tu napisac
w sobote o 10.05 przyszedl na swiat nasz synek Bartus- 57cm, 3900g i 10 pkt. Mam takie pytanie co do dokarmiana modyfikowanym mlekiem- czy jak go bede w nocy dawac butle to czy on nie zapomni jak jesc z cyca- choc i z tym mam problemy. Chyba mnie jakas depresja poporodowa dopada-wydaje mi sie ze jestem zla matka bo nie potrafie synka dokarmic- je po 5-10 min pozniej spi z godz i znow placz za chwile bo glodny. Juz ledwie z mezem chodzimy ale on ma cierpliwosc mnie wszystko zlosci, zaraz placze. Mam nadz ze to przejsciowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
susola ja mialam to samo. w szpitalu no nocach ryczalam ze nie moge nakarmic malej, jak w pokojju (5 os.) wszytskie dziewczyny karmily w nocy, a moja plakala z glodujak probowalam, w koncu musialam jej dac butelke i czulam sie okropnie... ryczalam potem tez w dzien jak tylko nam nie szklo i w domu, ze co za matka ze mnie ze wlasnego dziecka nie umiem nakarmic. Kupilam kapturki i karmie teraz przez nie i nie ma problemyu, a na pozcatku Hania tez jadla tak malo bo mialam malo mleka, potem przyszedl nawal i musialm sciagac i teraz jest ok, chociaz ona je co 2 godz i mi sie wydaje ze sie nie najada... nie martw sie napewno sobie poradzisz, najl;epeij nie dawaj mu butelki z modyfikowanycm tylko odciagnij swoje i mu dawaj. W ktorej dobie jest Bartus? bo mi w szpitalu opiwedzieli ze zaczyanmy 1 dnia od 10 ml i z kazda doba o 10 wiecej, ja ja karmilam tak do 6 dioby (czyli mojego mleka sciagnietego dostawala 60 ml) a potem juz cycka przez kapturek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak zrobić żeby mały spał w swoim łóżeczku ???
Jak tylko go odkładam od razu ryk, a jak go kładę gdzie indziej, np. na kanapę lub na naszym łóżku, to smacznie śpi. Od dwóch dni śpi w nocy z nami w łóżku, a nie chcielibyśmy tego!!! Co robić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
moze zmien wystroj lozeczka, albo ulozenie go w pokoju, nr przesun w inne miejsce...nie wiem...moze ma materacyk nie taki...albo zabawki mu nie odpowiadaja..... mojej Hani wszystko jedno gdzie spi, ale do naszego lozka jej nie biore.
PEPUSZEK ODPADL dzis przy kapaniu... heh mam nadzieje ze sie nie bedzie babrać, jutro pediatra oceni ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
ciekwe czysie udalo dac zdjecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze ze szpitala, jak miala 2 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - śliczne te Wasze dzieciaczki
![]() Co do spania dziecka osobno, to ja nie doradzę, jak wiecie ![]() Pewnie trzeba próbować, próbować, próbować ... susola - to na prawdę zupełnie normalne, że maleństwo je co chwilę a wręcz wisi przy cycku non stop ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy nie odzwyczai się od piersi przez jedno karmienie butelką - nie wiadomo - rożnie to jest z dziećmi. Jedne jedzą i z butli i z piersi, inne nie. Miej jednak na uwadze, że nocny pokarm kobiecy jest szczególnie treściwy i odżywczy. ![]() vea - jw ![]() ![]() gosiaczek - używasz pieluch jednorazowych czy tetrowych? Jeśli tetrowych - musisz zmienić, a jeśli pampersow itp, to absolutnie nie musisz ich zmieniać po takim jednym siku. KASIAPOP - moja Milenka też ma na drugie Maja ![]() Też mnie śmieszy nadawanie zwierzętom ludzkich imion. U mnie na osiedlu są dwa pieski - Ola i Kacper ![]() ![]() Ja z jakichś 15 kg spadłam z połowę ![]() Nasza miała z 10 dni jak ją zaczęliśmy werandować, teraz co dzień długi spacerek albo i dwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do chudniecia, top ja nawet nie wie bo nie mam wagi, nie mam sie gdzie zwazyc ale ciekawa jestem a z drugiej story boje sie rozczarowania, bo podejrzewam ze "7" jest z przodu... a pijecie moze ta herbatke z HIPP dla karmiacych? bo sie zastanawiam jak dlugo ja mozna pic.........? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek - dlatego po każdej kupce trzeba dziecko absolutnie przewinąć, ale nie po siku - po to m.in. wymyślili pampersy, aby nie trzeba było przewijać po każdym sikaniu.
![]() ![]() Ja przy pierwszym dziecku używałam tylko jednorazowych - zmieniałam po każdej kupce a po siku jak widziałam, że są zasikane i dziecko nie miało nigdy żadnych odparzeń. No - jak by zmieniać po każdym sikaniu to faktycznie człowiek by zbankrutował ![]() Ale w sumie właśnie się zastanawiałam, czy dziewczyny używają tetrowych czy dzieci tak często w nocy kupki robią czy je przewijają po każdym sikaniu - bo pisały o nocnym przewijaniu ![]() Te 1 to są chyba 2-5 kg a 2 - 3-6 KG, przynajmniej ja mam takie. Za małe są jak są optycznie za małe ![]() Ja tą herbatkę piłam po porodzie aż mi się pokarm pojawił - ze dwie doby bardzo intensywnie. Teraz nie mam potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Susola-nie martw się, mój synek też wisiał cały czas na cycku. Wiem że to pzrykro słuchać jak dziecko płacze, wydaje się wtedy że że jest się złą matką. Aleks mi tak wył w szpitalu. Też nie umiałam go przystawić. Dopiero jedna położna mi pomogła, a w domu już było dobrze bo niej się stresowałam. Postaraj się wyciszyć to zobaczysz że będzie lepiej. Nerewy zaraz się na dziecku odbijają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
No i lepiej w nocy dać swojego pokarmu z butelki.Mój mały dostaje z butelki mleko z witaminkami (taka odrobine) a i tak woli cycka. A jak masz obawy to zawsze mozesz podac mu mleko ze strzykawki, na pewno nie bedzie wolal jej od piersi
![]() I nie poddawaj się z tym karmieniem-z kazdym dniem jest coraz lepiej. Ja sobie tłumaczę ze Aleks je mało a często bo ma mały brzuszek i szybko mu się trawi, a poza tym meczy sie ciagnieciem cyca wiec musi sobie duzo odpoczywac miedzy jednym lykiem a drugim |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
cześć
Dawno nie pisałam bo nie miałam głowy ani nerwów, najpierw mały miał bardzo wysoką bilirubinę nie przybierał na wadze, musiałam go odstawić od piersi i karmić sztucznym mleczkiem, bo w pokarmie kobiety jest enzym który uniemożliwia zmniejszenie bilirubiny. Potem ciężko mi było wrócić do karmienia, mały dalej jest dokarmiany butelką. Teraz mój starszy synek ma zapalenie oskrzeli i boimy się czy dzidzuś od niego nie podłapał żadnego bakcyla. Gratuluję wszystkim mamusią ![]() ![]()
#291 |
Zadomowienie
|
To współczuję Nadin. Myśmy też oboje byli chorzy i chodziliśmy po domu w maskach chirurgicznych. Widać pomogło bo Aleks się nie zaraził. No ale z tym karmieniem to szkoda żeby na sztucznym został, zawsze to mamine lepsze.Może jeszcze się uda.
Aeksander dziś dostał do łapki gryzaczka. Chwycił mocno i nie puszczał. Wiem że to odruch taki ale dumna byłam jak widziałam że tego gryzaka do buzi usiłuje włożyć i macha nim sobie. Tak w ogóle to ja nie wiem kiedy wy macie czas na wizaz, bo ja korzystam z neta jak karmie Aleksa-mam syna na cycku a laptopa na kolanach i jedna reka stukam. Inaczej nie miałabym czasu wcale. A tak przynajmniej mi nie nudno jak się mały do cysia przypnie |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na wizaz ma cza sja kmaly spi lub maz sie nim zajmuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak dajecie ta wita K?? bo jest strzykawka tam w srodku, znaczy taki dozowniczk, na opakowaniu jest napisane zeby mieszac z melkiem wlasnym i podac, a moja pediatra nic nie mowila takiego. NIe mozna bezposrednio do buzi wkropic?? bio od dzis mam Hani dawac. Poza tym ladnie przytyla do 3110
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek 2 razy dziennie wkraplam wit k pipetką do buzi po 0,5- tyle co jest zaznaczone na miarce
#295 |
Wtajemniczenie
|
ja witamine k , za porada ray
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
a to mo0ze byc zwykla lyzeczka, srebrna czy mu si byc plastikowa dla dzieci?
musze sie wam pochwalic- karmilam dzis bez osonlek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i mam pytanko: wiecie moze czy mozna stosowac kosmetyki wyszczuplajace w trakcie karmienia piersia? bo maz mi kupil (kochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ja używam kosmetyki wyszczuplające i dokarmiam małego piersią
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
mamy nową mamusie
![]() fredziunia urodziła dzis o 1:10 sn synka Marko 50 cm i 3695g Jest bardzo szczesliwa. Pozdrawia wszystkich
![]()
#299 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.