![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
jejku babeczki kaszana jak mnie bolą zęby, policzki i głowa
![]() ![]() ![]() oby Was mniej bolało ![]() aaa smv wczoraj czytałam, że u Ciebie już lepiej-mam nadzieję, że nic się nie zmieniło na niekorzyść ![]() Buźki dla wszystkich ![]()
#273 |
Zakorzenienie
|
papryczko kochana tak u mnie jest 100% poprawy
![]() kochana ty sie tam nam trzymaj, wiem ze cie boli...lacze sie w bolu wiec..;* buziaki i kladz sie juz;* ![]()
#274 |
Przyczajenie
|
mini8700, myślę, że dla komfortu będziesz potrzebowała odrobinę czasu żeby przeżyć ligatury ( ale max2-3 dni), a na łuk juz lepiej mieć trochę wolnego bo obciera i mówić ciężko, a jeść wcale... Ja niestety założyłam łuk w środę i potem dwa dni musiałam się męczyć w pracy. Powodzenia w realizacji planu
![]() papryka85 coś przeciwbólowego może "wrzuć na ząb", ( ![]() ![]() po co masz się męczyć, a do jutra napewno będzie lepiej biedaczko :-( Za to mianuję Cię liderką w osprzęcie ![]() ![]() (Uprzedzam hassy i maski, że są poza konkurencją i wygrały przez nokaut, a do zdobycia pozostaje tytuł "The best of the rest" ![]() ![]()
#275 |
Kokon pro
|
ja umieram ale w osprzecie to najlepsza byla moja przyjaciola, 8 pierscieni, hass( przez 9 mscy) maska twarzowa, wyciagi po 4 gumki z kazdej strony w roznych kombinacjach oprocz tego "dospawane" gratisowe metalowe luki nad klami zeby zeszly nizej i sprezynki na drucie coby jeszcze wiecej miejsca zrobic na te kly ;/ ogolnie orto partaczka ale to juz inna historia
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
łooo niezle!
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nieźle....mam nadzieję, że mnie to ominie. Mój kuzyn miał właśnie pełno takich gadżetów na zębach, chyba wszystko co się da: wyciągi, hassy, maskę miał też. Ale orto dała radę i wygląda dzisiaj bosko. ![]() Ja wczoraj po raz kolejny odwiedziłam orto, przykleił to co odpadło, pomarudził, pobełkotał i stwierdził, że naciąg był ciut za mocny...tak sobie to beztrosko powiedział, a ja przez weekend wyłam z bólu....ech
![]() |
#278 |
Kokon pro
|
hyh no masakra w sumie u niej zeby z przodu stoja jak staly a kiel znow jej z lekka wyszedl z luku, ale wiem ze ona po tym co przeszla u tamtej wariatki nie da sie zadrutowac po raz drugi ;] ja mam za tydzien wizyte blee wcale mi sie n ie chce
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam za tydzien
ech stała sie straszna rzecz jakies 2 lata temumoj kot zjadł mi kanarka ....i zostal mi jeszcze jeden do dzisiaj. dzis mi zjadl kot sasiadow, nie wiem kiedy wszedl do domu( drzwi na dole byly otwarte bo sobie rower czyscilam), klatke przewrocil. :-(((( ![]() ![]() ![]() No ale...trudno ![]()
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no co za głupek! Nie przepadam za kotami właśnie dlatego. Miałam kiedyś psa, który odstraszał kociska. Biedactwo: najpierw chora, a teraz to ![]()
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
smv biedaku ... Wszystko będzie dobrze
![]() A, wiadomości ode mnie... wczoraj byłam na kontroli u mojej orto, 9 dni po założeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie się wszystkie! ![]()
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Znów moje oczo***ne zielone gumki w porównaniu z krytycznym stanem sprzed 16 miesięcy
![]() Nom....także 16.12.06r. to wyglądało mniej więcej tak: http://www.sawek.kero.pl/temp/orto_1.jpg Dziś (11.04.08r.) to wygląda mniej więcej tak: http://www.sawek.kero.pl/temp/orto_2.jpg Planowane pozbycie się aparatu to czerwiec. Co sądzicie o aktualnym stanie mojego uzębienia? ![]() Warto już zrzucać rusztowanie? ![]() pozdrawiam serdecznie, Paweł |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
sawek, łądne mieałeś też przed założeniem, tylko zgryz krzywy. Także teraz wyglądają dobrze. Co do gumek to nieźle dają po oczach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
Sawek90 super efekt ząbków!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Super zęby masz
![]() ![]() Nie mogę się doczekać. Teraz się zastanawiam, jakie ligatury wziąć. Ale na sam początek wezmę różowe. W tamtym tygodniu widziałam u orto w szufladzie, że ma różowe. Ma chyba kilkanaście kolorów, ale z tego co widzę to dziewczyny z mojej szkoły wybierają albo błękit albo róż. Zastanawiam się więc nad czymś ciekawszym ![]() 50 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Jako średnio doświadczona aparatka - mam do Was pytanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Aishwarya0 wydaje mi sie ze dlatego aparatki nie mogą wcinać krówek ani innych podobnych cukierków gdyż są one twarde i mogą uszkodzić zamki.To moje zdanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
sawek ładne zęby
![]() ![]() Przed założeniem aparatu też było nieźle,ale teraz widać jak inaczej(lepiej)układają Ci się usta ![]() Zazdroszczę Ci,że już niedługo ściągasz :P Fajnie masz ligaturki założone. Wyrwałam dziś drugą szóstkę i już coraz bliżej do mojego aparatu.Jeszcze dentysta w przyszłym tygodniu,potem separacja i aparat ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
sawek łał....
a moj tz bedzie mial aparat 16 maja, czyli dzien przede mna ( ja milam rok temu ![]() i biedny bedzie chodzil z separacja tydzien, niezle mu da to popalic..! ale oby jka najmniej bolu bo nie zniose skrzeczacego chlopaka ![]() no ja juz nie placze, smutno mi jest no ale...a kotów nigdy nie lubilam, ale przyblakała sie do nas taka Mysia Pysia..i jest kochana ![]()
#290 |
Przyczajenie
|
Hej!Mam pytanko: Czy można nosic aparat dla ozdoby? Są w ogole takie aparaty nie korygujace zadnej wady zgryzu ktore można nosic dla ozdoby? Prosze o informacje. Mialam kiedys aparat ortodontyczny ale zdjeli mi go 2 lata temu? Teraz mam ladne prosciutkie zabki ale chcialabym nadal nosic aparat. Pomozcie mi!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
ja tak nie na temat. Ejj dziewczyny nie piszcie tak, koty są po prostu najukochańszymi zwierzętami na świecie. Przykro mi z powodu ptaszka
![]() ![]() do orto jeszcze- 17 dni ![]()
#292 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chodzi tylko o ciągnące ale i o twarde słodkości. Podczas jedzenia ciągutki może ona Ci odczepić zamek od Twojego ząbka co w skrajnych przypadkach może się skończyć spożyciem zamka ![]() Ja tylko raz rzuciłem się na sezamki czy coś tego typu...sezamki w takich cukierkach, nie pamiętam jak to się nazywa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ligatury na krzyż - są bardziej naciągnięte - mają większą siłę. Dziękuję ![]() Cytat:
A co do Ciebie...trochę drogi dodatek, lepiej sobie kupić jakąś fajną biżuterię chyba :P Po prostu byś miała cały czas ten sam łuk...bo po co go zmieniać, skoro już Twoje zęby, jak mówisz, są idealnie ustawione? Tylko ligatury byś zmieniała co jakiś czas, żeby zawsze miały świeży kolor ![]() Dziękuję wszystkim za komplemenciki, trochę wzrosło moje poczucie wartości moich zębów, bo nie byłem przekonany co do ich stanu pod koniec leczenia. Podejrzewam, że oczywiście jeszcze będą piłowane ich końcówki, żeby były równe (szczególnie jedynki) i będzie wszystko idealnie :P pozdrawiam, Paweł |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
(choć kto wie, skoro facetowi przeszczepili ucho na ramię, taki był artysta. Ale to wUSA było ![]() Poza tym nie wiem dlaczego chcesz akurat aparat skoro wymyślono już ładną biżuterię na zęby ![]() http://www.vita-dent.pl/bizuteria-nazebna.html http://www.stomatologia-ken50.pl/ind...?dzial=13&id=9 http://www.anident.pl/bizuteria-nazebna-ceny.html Na hasło "Biżuteria nazębna" znajdziesz mnóstwo informacji, powodzenia.
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
sawek bardzo ladne zeby no i ligaturki
![]() a w jakim odstepie czasu miales zakladane luki??
#295 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tiaaa...moje ligaturki są dość charaterystyczne w szkole...świecę :P Szkoda, że nie są fluorescencyjne ![]()
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Hej Wszystkim.
Od miesiaca jestem posiadaczka invisilign na obu szczekach no i musze powiedziec ze narazie jest ok. wielki plus to to ze sa niewidoczne, powaznie nikt nie zauwazyl ze mam aparat. Zalety to takie ze przed posilkiem czy myciem zebow po prostu go zdejmuje. Wady to cena, zaplacilam prawie 6 tys dolarow wiec troche bolalo ale w moim wieku (prawie 30 niestety) nie moglam sobie pozwolic na metalowy. Wiec polecam wszystkim ktorzy mysla o aparacie. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak przypuszczam aparatu nie zakladalas w Polsce? Bo nigdy o takim nie slyszalam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
ja to bym w zyciu nie zakładała aparatu dla ozdoby, z reszta dla mnie to nie ozdoba, tylko mus, jak chce się mieć proste zęby, jeszcze zrozumiałabym osobę, która nie ma pojęcia co to noszenie aparatu i męki z tym związane, ale osoba, która nosiła już i chce znów nosic i to dla ozdoby ? porąbane za przeproszeniem
#299 |
Zakorzenienie
|
Od trochę ponad godziny mam aparat. Jednak wzięłam różowe ligatury. I muszę przyznać, że ładnie to wygląda
![]() Tylko pierścienie mi obcierają policzki i język jak jem. A tak to nie mam problemów z jedzeniem, właśnie zjadłam pół dość czerstwej bagietki ze śniadania ![]() Aha, i czy ciągle będę tak czuć ten aparat? Jakby mi wargę coś wypychało. Wkurza mnie to trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
To tylko kwestja tygodnia, potem już wszytsko wróci do normy i będziesz gryzła wszytsko i zapomnisz, że masz coś na zębach
![]() Nie polecałabym jednak jedzenia maku, gdyz w moim przypadku ciągle musiałam w skzole latać do WC i czyścić zęby jak coś z makiem zjadłam ![]() ![]() A ja zakładam jednak ten drugi raz aparat. Trzy lata męczyłam się z poprzednim więc szkoda teraz po wyrwaniu ósemek znowu zniszczyć to co mam. Na szczęscie wiem juz co i jak będzie po kolei i nic mnie już nie zdziwi ![]() Tak czytam o waszych gumeczkach na zmakach iaż mnie dziw bierze, bo u mnie to by nie przeszło ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.