Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 18:14   #271
gramma
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
oo bratnia dusza Powodzenie i czekam na relacje hah
A ja 28.04 będę już zakładać górny łuk Pięć dni wcześniej separacja
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 19:11   #272
papryka85
Zakorzenienie

jejku babeczki kaszana jak mnie bolą zęby, policzki i głowa wczoraj miałam wymianę obu łuków, doklejanie kolejnych dwóch rurek(mam 4 pierścienie i do tego jeszcze rurki full wypas normalnie) i do tego dalej mam nosić wyciągi(dla utrzymania efektu) więc normalnie jest MASAKRA...po całym dniu w bólu mam już dość i zaraz po prostu się kładę przyznam się, że nawet nie przeczytałam, co natworzyłyście, bo nie mam już siły...chciałam się tylko pożalić kurcze żebym jakoś jeszcze przetrwała te pół roku(mam nadzieję, że nie dłużej), to już przecież tak niedługo...

oby Was mniej bolało

aaa smv wczoraj czytałam, że u Ciebie już lepiej-mam nadzieję, że nic się nie zmieniło na niekorzyść zdrowieć mi a nie chorować!!!(powiedziała papryka która chorowała 4 tygodnie ha ha ha)

Buźki dla wszystkich
Stary 2008-04-10, 19:53   #273
smv
Zakorzenienie

papryczko kochana tak u mnie jest 100% poprawy
kochana ty sie tam nam trzymaj, wiem ze cie boli...lacze sie w bolu wiec..;* buziaki i kladz sie juz;*
Stary 2008-04-10, 20:09   #274
Sylwia0404
Przyczajenie

mini8700, myślę, że dla komfortu będziesz potrzebowała odrobinę czasu żeby przeżyć ligatury ( ale max2-3 dni), a na łuk juz lepiej mieć trochę wolnego bo obciera i mówić ciężko, a jeść wcale... Ja niestety założyłam łuk w środę i potem dwa dni musiałam się męczyć w pracy. Powodzenia w realizacji planu .
papryka85 coś przeciwbólowego może "wrzuć na ząb",
( ale to fajnie brzmi ),
po co masz się męczyć, a do jutra napewno będzie lepiej biedaczko :-(
Za to mianuję Cię liderką w osprzęcie - tyle pierścieni, rurki, wyciągi... ma ktoś więcej naraz??
(Uprzedzam hassy i maski, że są poza konkurencją i wygrały przez nokaut, a do zdobycia pozostaje tytuł "The best of the rest" )
Stary 2008-04-10, 20:18   #275
kasiek87
Kokon pro

ja umieram ale w osprzecie to najlepsza byla moja przyjaciola, 8 pierscieni, hass( przez 9 mscy) maska twarzowa, wyciagi po 4 gumki z kazdej strony w roznych kombinacjach oprocz tego "dospawane" gratisowe metalowe luki nad klami zeby zeszly nizej i sprezynki na drucie coby jeszcze wiecej miejsca zrobic na te kly ;/ ogolnie orto partaczka ale to juz inna historia

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 05:33   #276
smv
Zakorzenienie

łooo niezle!
Stary 2008-04-11, 08:24   #277
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
ja umieram ale w osprzecie to najlepsza byla moja przyjaciola, 8 pierscieni, hass( przez 9 mscy) maska twarzowa, wyciagi po 4 gumki z kazdej strony w roznych kombinacjach oprocz tego "dospawane" gratisowe metalowe luki nad klami zeby zeszly nizej i sprezynki na drucie coby jeszcze wiecej miejsca zrobic na te kly ;/ ogolnie orto partaczka ale to juz inna historia

nieźle....mam nadzieję, że mnie to ominie. Mój kuzyn miał właśnie pełno takich gadżetów na zębach, chyba wszystko co się da: wyciągi, hassy, maskę miał też. Ale orto dała radę i wygląda dzisiaj bosko.

Ja wczoraj po raz kolejny odwiedziłam orto, przykleił to co odpadło, pomarudził, pobełkotał i stwierdził, że naciąg był ciut za mocny...tak sobie to beztrosko powiedział, a ja przez weekend wyłam z bólu....ech

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:43   #278
kasiek87
Kokon pro

hyh no masakra w sumie u niej zeby z przodu stoja jak staly a kiel znow jej z lekka wyszedl z luku, ale wiem ze ona po tym co przeszla u tamtej wariatki nie da sie zadrutowac po raz drugi ;] ja mam za tydzien wizyte blee wcale mi sie n ie chce

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:47   #279
smv
Zakorzenienie

ja tez mam za tydzien

ech stała sie straszna rzecz

jakies 2 lata temumoj kot zjadł mi kanarka ....i zostal mi jeszcze jeden do dzisiaj.
dzis mi zjadl kot sasiadow, nie wiem kiedy wszedl do domu( drzwi na dole byly otwarte bo sobie rower czyscilam), klatke przewrocil.
:-((((
;( straszmnie mi przykro i poplakalm troche ale ze ide na korki musialam przestac bo bym ryczala caly dzien. smutne
No ale...trudno kotu zaufac nie mozna taka prawda
Stary 2008-04-11, 11:02   #280
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ja tez mam za tydzien

ech stała sie straszna rzecz

jakies 2 lata temumoj kot zjadł mi kanarka ....i zostal mi jeszcze jeden do dzisiaj.
dzis mi zjadl kot sasiadow, nie wiem kiedy wszedl do domu( drzwi na dole byly otwarte bo sobie rower czyscilam), klatke przewrocil.
:-((((
;( straszmnie mi przykro i poplakalm troche ale ze ide na korki musialam przestac bo bym ryczala caly dzien. smutne
No ale...trudno kotu zaufac nie mozna taka prawda

no co za głupek! Nie przepadam za kotami właśnie dlatego. Miałam kiedyś psa, który odstraszał kociska.

Biedactwo: najpierw chora, a teraz to

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:24   #281
Aishwarya0
Raczkowanie

smv biedaku ... Wszystko będzie dobrze . Nie smutaj się! (szczerze mówiąc - za kotami nie przepadam... ).

A, wiadomości ode mnie... wczoraj byłam na kontroli u mojej orto, 9 dni po założeniu . Powiedziała, że wszystko jest naprawdę na dobrej drodze, szczerze mówiąc to sama widzę, że szpara po wyrwanej szóstce powolutku się zmniejsza - no, chyba, że mi się zdaje . W każdym razie... powiedziała, że pięknie myję zęby haha. Ogólnie to już gryzę. Wczoraj jadłam nawet skórkę od chleba... Trochę bolało, ale dzisiaj już jest dobrze. No nic, następna wizyta czeka mnie 14 maja .

Trzymajcie się wszystkie!

Mera Baadshah!
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 13:53   #282
sawek90
Przyczajenie

GG do sawek90 Send a message via Skype™ to sawek90

Znów moje oczo***ne zielone gumki w porównaniu z krytycznym stanem sprzed 16 miesięcy

Nom....także 16.12.06r. to wyglądało mniej więcej tak:

http://www.sawek.kero.pl/temp/orto_1.jpg

Dziś (11.04.08r.) to wygląda mniej więcej tak:

http://www.sawek.kero.pl/temp/orto_2.jpg

Planowane pozbycie się aparatu to czerwiec.
Co sądzicie o aktualnym stanie mojego uzębienia?
Warto już zrzucać rusztowanie?

pozdrawiam serdecznie,
Paweł
sawek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 14:12   #283
kliwia
Zakorzenienie

sawek, łądne mieałeś też przed założeniem, tylko zgryz krzywy. Także teraz wyglądają dobrze. Co do gumek to nieźle dają po oczach
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 14:49   #284
ANA100
Przyczajenie

Sawek90 super efekt ząbków!!! A mam pytanie miałeś jakieś zęby usuwane???
ANA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:25   #285
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Super zęby masz Ty już będziesz miał niedługo aparat zdejmowany, a ja za godzinę jadę założyć

Nie mogę się doczekać. Teraz się zastanawiam, jakie ligatury wziąć. Ale na sam początek wezmę różowe. W tamtym tygodniu widziałam u orto w szufladzie, że ma różowe. Ma chyba kilkanaście kolorów, ale z tego co widzę to dziewczyny z mojej szkoły wybierają albo błękit albo róż. Zastanawiam się więc nad czymś ciekawszym

50 minut
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:27   #286
Aishwarya0
Raczkowanie

Jako średnio doświadczona aparatka - mam do Was pytanie . Hehe, powiedzcie mi, dlaczego oni zabraniają nam jeść krówek i innych ciągnących się tego typu rzeczy? Głupie pytanie, wiem... ale jakoś tak mnie to zainteresowało... Domyślam się odpowiedzi, ale nie chcę na razie jej zdradzać, hehe .

Mera Baadshah!
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:38   #287
ANA100
Przyczajenie

Aishwarya0 wydaje mi sie ze dlatego aparatki nie mogą wcinać krówek ani innych podobnych cukierków gdyż są one twarde i mogą uszkodzić zamki.To moje zdanie a z drugiej strony mogą zalegnąć gdzieś miedzy ząbkami lub drucikami.
ANA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:42   #288
buddha.b
Raczkowanie

sawek ładne zęby (nigdy nie myślałam,że powiem facetowi taki komplement )
Przed założeniem aparatu też było nieźle,ale teraz widać jak inaczej(lepiej)układają Ci się usta
Zazdroszczę Ci,że już niedługo ściągasz :P Fajnie masz ligaturki założone.

Wyrwałam dziś drugą szóstkę i już coraz bliżej do mojego aparatu.Jeszcze dentysta w przyszłym tygodniu,potem separacja i aparat

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:58   #289
smv
Zakorzenienie

sawek łał....

a moj tz bedzie mial aparat 16 maja, czyli dzien przede mna ( ja milam rok temu )
i biedny bedzie chodzil z separacja tydzien, niezle mu da to popalic..!
ale oby jka najmniej bolu bo nie zniose skrzeczacego chlopaka mi wolno, jemu nie;P hehehe

no ja juz nie placze, smutno mi jest no ale...a kotów nigdy nie lubilam, ale przyblakała sie do nas taka Mysia Pysia..i jest kochana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 16:15   #290
barbarejszyn
Przyczajenie

Hej!Mam pytanko: Czy można nosic aparat dla ozdoby? Są w ogole takie aparaty nie korygujace zadnej wady zgryzu ktore można nosic dla ozdoby? Prosze o informacje. Mialam kiedys aparat ortodontyczny ale zdjeli mi go 2 lata temu? Teraz mam ladne prosciutkie zabki ale chcialabym nadal nosic aparat. Pomozcie mi!!!!!
barbarejszyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 16:30   #291
effciaa16
Zakorzenienie

ja tak nie na temat. Ejj dziewczyny nie piszcie tak, koty są po prostu najukochańszymi zwierzętami na świecie. Przykro mi z powodu ptaszka Niestety taki instynkt kotka. Moja mama nigdy nie lubiła kotów, do czasu gdy przyniosłam kotka. Mam aktualnie 2, jej ale chciałabym mieć gromadkę kotków. Sorry, ze tak nie do tematu, ale smutno mi że tak negatywnie o kotkach mówicie, ja to taka KOCIA MAMA
do orto jeszcze- 17 dni

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 16:38   #292
sawek90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ANA100 Pokaż wiadomość
Sawek90 super efekt ząbków!!! A mam pytanie miałeś jakieś zęby usuwane???
Nie, udało się bezekstrakcyjnie, ale za to, jak czytam - atrakcyjnie

Cytat:
Napisane przez Aishwarya0 Pokaż wiadomość
Jako średnio doświadczona aparatka - mam do Was pytanie . Hehe, powiedzcie mi, dlaczego oni zabraniają nam jeść krówek i innych ciągnących się tego typu rzeczy? Głupie pytanie, wiem... ale jakoś tak mnie to zainteresowało... Domyślam się odpowiedzi, ale nie chcę na razie jej zdradzać, hehe .

Nie chodzi tylko o ciągnące ale i o twarde słodkości. Podczas jedzenia ciągutki może ona Ci odczepić zamek od Twojego ząbka co w skrajnych przypadkach może się skończyć spożyciem zamka
Ja tylko raz rzuciłem się na sezamki czy coś tego typu...sezamki w takich cukierkach, nie pamiętam jak to się nazywa I jakiś zamek z 6tki mi zszedł i musiałem końcówkę drutu odcinać Człowiek uczy się na błędach

Cytat:
Napisane przez buddha.b Pokaż wiadomość
sawek ładne zęby (nigdy nie myślałam,że powiem facetowi taki komplement )
Przed założeniem aparatu też było nieźle,ale teraz widać jak inaczej(lepiej)układają Ci się usta
Zazdroszczę Ci,że już niedługo ściągasz :P Fajnie masz ligaturki założone.
Jak widać - zawsze jest ten pierwszy raz Bardzo dziękuję za komplement ;-)
Ligatury na krzyż - są bardziej naciągnięte - mają większą siłę.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
sawek łał....
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez barbarejszyn Pokaż wiadomość
Hej!Mam pytanko: Czy można nosic aparat dla ozdoby? Są w ogole takie aparaty nie korygujace zadnej wady zgryzu ktore można nosic dla ozdoby? Prosze o informacje. Mialam kiedys aparat ortodontyczny ale zdjeli mi go 2 lata temu? Teraz mam ladne prosciutkie zabki ale chcialabym nadal nosic aparat. Pomozcie mi!!!!!
Tak w sumie to dlaczego nie? Mam znajomego, który ma jeszcze tylko aparat na dolny łuk i przez pół roku nie ma czasu iść do ortodonty żęby mu zdjął aparat :P I tak chodzi...

A co do Ciebie...trochę drogi dodatek, lepiej sobie kupić jakąś fajną biżuterię chyba :P Po prostu byś miała cały czas ten sam łuk...bo po co go zmieniać, skoro już Twoje zęby, jak mówisz, są idealnie ustawione?
Tylko ligatury byś zmieniała co jakiś czas, żeby zawsze miały świeży kolor

Dziękuję wszystkim za komplemenciki, trochę wzrosło moje poczucie wartości moich zębów, bo nie byłem przekonany co do ich stanu pod koniec leczenia. Podejrzewam, że oczywiście jeszcze będą piłowane ich końcówki, żeby były równe (szczególnie jedynki) i będzie wszystko idealnie :P

pozdrawiam,
Paweł
sawek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 16:46   #293
Sylwia0404
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez barbarejszyn Pokaż wiadomość
Nie... aparatu dla ozdoby to nikt Ci chyba nie założy.
(choć kto wie, skoro facetowi przeszczepili ucho na ramię, taki był artysta. Ale to wUSA było).
Poza tym nie wiem dlaczego chcesz akurat aparat skoro wymyślono już ładną biżuterię na zęby . Klei się to na taki klej jak zamki i wybór ozdób jest naprawdę spory. Myślę sobie, że jeśli chcesz się wyróżniać i zwrócić uwage na zęby to coś takiego jest właśnie dla Ciebie. Przykładowe linki, które "na szybko" znalazłam:

http://www.vita-dent.pl/bizuteria-nazebna.html
http://www.stomatologia-ken50.pl/ind...?dzial=13&id=9
http://www.anident.pl/bizuteria-nazebna-ceny.html

Na hasło "Biżuteria nazębna" znajdziesz mnóstwo informacji, powodzenia.
Stary 2008-04-11, 16:47   #294
Julshka
Raczkowanie

sawek bardzo ladne zeby no i ligaturki
a w jakim odstepie czasu miales zakladane luki??
Stary 2008-04-11, 17:27   #295
sawek90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Julshka Pokaż wiadomość
sawek bardzo ladne zeby no i ligaturki
a w jakim odstepie czasu miales zakladane luki??
Na następnej wizycie - w styczniu - miesiąc.
Tiaaa...moje ligaturki są dość charaterystyczne w szkole...świecę :P Szkoda, że nie są fluorescencyjne
Stary 2008-04-11, 17:51   #296
bkul224
Przyczajenie

Hej Wszystkim.
Od miesiaca jestem posiadaczka invisilign na obu szczekach no i musze powiedziec ze narazie jest ok. wielki plus to to ze sa niewidoczne, powaznie nikt nie zauwazyl ze mam aparat. Zalety to takie ze przed posilkiem czy myciem zebow po prostu go zdejmuje. Wady to cena, zaplacilam prawie 6 tys dolarow wiec troche bolalo ale w moim wieku (prawie 30 niestety) nie moglam sobie pozwolic na metalowy. Wiec polecam wszystkim ktorzy mysla o aparacie.

Pozdrawiam.
bkul224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 18:07   #297
yyork
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bkul224 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim.
Od miesiaca jestem posiadaczka invisilign na obu szczekach no i musze powiedziec ze narazie jest ok. wielki plus to to ze sa niewidoczne, powaznie nikt nie zauwazyl ze mam aparat. Zalety to takie ze przed posilkiem czy myciem zebow po prostu go zdejmuje. Wady to cena, zaplacilam prawie 6 tys dolarow wiec troche bolalo ale w moim wieku (prawie 30 niestety) nie moglam sobie pozwolic na metalowy. Wiec polecam wszystkim ktorzy mysla o aparacie.

Pozdrawiam.

Jak przypuszczam aparatu nie zakladalas w Polsce? Bo nigdy o takim nie slyszalam Moze napiszesz cos wiecej.
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 18:26   #298
p4trycja
Raczkowanie

ja to bym w zyciu nie zakładała aparatu dla ozdoby, z reszta dla mnie to nie ozdoba, tylko mus, jak chce się mieć proste zęby, jeszcze zrozumiałabym osobę, która nie ma pojęcia co to noszenie aparatu i męki z tym związane, ale osoba, która nosiła już i chce znów nosic i to dla ozdoby ? porąbane za przeproszeniem
Stary 2008-04-11, 19:02   #299
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Od trochę ponad godziny mam aparat. Jednak wzięłam różowe ligatury. I muszę przyznać, że ładnie to wygląda

Tylko pierścienie mi obcierają policzki i język jak jem. A tak to nie mam problemów z jedzeniem, właśnie zjadłam pół dość czerstwej bagietki ze śniadania

Aha, i czy ciągle będę tak czuć ten aparat? Jakby mi wargę coś wypychało. Wkurza mnie to trochę
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 19:15   #300
88Ekaterina88
Zakorzenienie

To tylko kwestja tygodnia, potem już wszytsko wróci do normy i będziesz gryzła wszytsko i zapomnisz, że masz coś na zębach
Nie polecałabym jednak jedzenia maku, gdyz w moim przypadku ciągle musiałam w skzole latać do WC i czyścić zęby jak coś z makiem zjadłam Polecam zakupić sobie wyciorki- szczoteczki małe- do aparatu

A ja zakładam jednak ten drugi raz aparat. Trzy lata męczyłam się z poprzednim więc szkoda teraz po wyrwaniu ósemek znowu zniszczyć to co mam. Na szczęscie wiem juz co i jak będzie po kolei i nic mnie już nie zdziwi

Tak czytam o waszych gumeczkach na zmakach iaż mnie dziw bierze, bo u mnie to by nie przeszło Przez 3 lata nosiłam srebrne gumki, a jak ich nie było brałam przeźroczyste aby nie rzucały się w oczy i teraz też tak postąpie. Ale widzę, że tu jakaś moda zakwita

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości